Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w ogloszeniach nic nie piszcie o zalatwianiu sie.. o tym powiedziec najlepiej telefonicznie czy osobiscie.

sunia zalatwia sie w domu bo jest nienauczona czy chora ?
przepraszam ze sie pytam ale przyznaje sie - nie czytalam calego watku :oops:

Posted

Dzisiaj wpłaciłam dla Lulki obiecane 100 zł. Ale pocztą, więc pewnie pójdzie parę dni.

Co do sikania - to żadna rada, ale mój pies bardzo ciężko się tego uczył. Dawałam mu nagrody za sikanie na dworze, te najbardziej ulubione. To w końcu podziałało. W domu oczywiście wołałam, że źle.

Posted

Laro, ona wylewa ogromne kałuże na płytki, więc nie przemywam wodą z octem, tylko myję wodą ze środkiem dezynfekującym Lysoformin, potem zmywam bio-stalfris, który neutralizuje bakterie z moczu i zapobiega jego zapachowi, żeby nie został w fugach. U nas w domu od dawna jedynym dywanikiem, jest ten pod wanną ;).
Sika tylko nocą, wiec nie jestem w stanie jej ganić za złe zachowanie.

Doda, ona nie jest chora, tylko nie przyuczona do czystości. Kupkanie opanowane, ale pecherz opróżnia, kiedy poczuje potrzebę.

Leonarda, dziękuje za wpłatę na Lulkę.

Posted

Co do sikannia w domu, to nic nie poradzę...
Mój Reksio ponad dwa miesiące nie załatwiał się W OGÓLE na dworze, strasznie się bał, jak pierwszy raz siknął na trawę, to mało z wrażenia nie padł, potem już poszło łatwiej.
Trzymam kciuki.

Posted

chyba trzeba z tym sikaniem podejsc do niej jak do szczeniaka i tak tez zaczac ja uczyc...niewiem ja mam półrocznego szczeniaka wiec takie rzeczy jeszcze mu wybaczam

Posted

Martyna, dla mnie to nie jest jakiś straszny problem, ale chodzi mi o nowy dom. Chyba mało kto byłby na tyle zaangazowany, zeby poswiecic swoje podłogi i codziennie zbierać spore siuski.
Dziekuje za wpłate na Lulkę z Twojego bazarku. Otrzymałam 30 zł. Zaraz wpiszę na 1 stronę.

Posted

Jaaga napisał(a):
Martyna, dla mnie to nie jest jakiś straszny problem, ale chodzi mi o nowy dom. Chyba mało kto byłby na tyle zaangazowany, zeby poswiecic swoje podłogi i codziennie zbierać spore siuski.
Dziekuje za wpłate na Lulkę z Twojego bazarku. Otrzymałam 30 zł. Zaraz wpiszę na 1 stronę.

to jeszcze nie wszystko
musi ddojsc łącznie 82,50

Posted

Martyna, bezposrednio na moje konto, czy Ty wpłacisz całość? Pytam, bo nic innego nie doszlo, tylko wpłata od Leonardy 100 zł. Bardzo pięknie dziekuję.
Chciałam sie zapytac, czy ktoś ogłasza w końcu Lulkę? Ja naprawdę nie mam jak, a ona juz jest gotowa do adopcji. Jesli nie ma ogloszeń, to trzeba by jej wykupić pakiet na bazarku. Czy mozecie kogos polecić?

Posted

MartynaP napisał(a):
to jeszcze nie wszystko
musi ddojsc łącznie 82,50

cioteczki 82, plus 15 zl za gumeczki do wlosow od cioteczki Marudki666:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:cioteczka Maruda 666 wplacila 15 zl , i z gumek zrezygnowala , wiec jest wiecej anizeli 82 zl dla sunki-- 97 zl

Posted

Napisałam na bazarku ogłoszeniowym i czekam na odpowiedź i podanie konta.

Lulka wykopała sobie legowisko w ogrodzie i spedza dzień na chłodzeniu się w tej dziurze. Nawet biegać jej sie nie chce. Upały paskudne. Dziś mamy sterylizowaną kotke i suczkę, obie nie potrafią dojść do siebie przez tą temperaturę.

• 2 weeks later...
Posted

Co słychać u Lulki?Cioteczki odwiedzajcie wątek Lulki,niech nie spada na ostatnią!Czy ktoś zrobił jej choć jedno ogłoszenie?Jeżeli tak to bardzo proszę o link do ogłoszenia,zrobię więcej ale potrzebuję jakiś wzór (tekst ogłoszeniowy).

Posted

Też mi przykro, że nikt nie interesuje sie Lulką. Wykupiłam jej pakiet ogloszeń, ale jeszcze się nie ukazały, bo Myszka Miki miała tu wstawić linki, jak je zrobi. Ja ją ogłosiłam w Jarmarku, ale ogłoszenie ukaże się dopiero jutro. Żal mi psów ze sosnowieckiego schroniska, ale już wiecej żadnego nie wezmę, bo zostałam całkiem sama. Wolę nadal brać kieleckie psy, bo cioteczki z Kielc są genialne we współpracy i wspólnie udaje sie szybciutko znajdować domy.

Posted

[quote name='Jaaga'][...]Wolę nadal brać kieleckie psy, bo cioteczki z Kielc są genialne we współpracy i wspólnie udaje sie szybciutko znajdować domy.[/QUOTE]

mam nadzieje, ze na mnie chwala tez troche splynie;) :evil_lol: A odchodzac od pochwal, kurcze masakra z tymi adopcjami...Ja cigle licze ze Bary przelamie zly czas i cos sie ruszy....

Posted

Divio, to głównie o Tobie. Jak ktos zajmuje się spacerami, karmieniem i pracą przy psach, to średnio ma czas na prowadzenie rachunków, ogłaszanie, oplakatowanie czy wstawianie na wątki, gdzie szukaja psa. najważniejsza jest właśnie współpraca. Samemu mozna wszystko ogarnac, jak się ma jednego tymczasa i swoje dwa psy, a nie tyle.

Posted

No widzisz u mnie z tymczasami nie bardzo - rodzina stwierdzila ze 3 psy to i tak sporo...Ale za to lubie siedziec w necie, rozliczenia robic czy bazarki. Wiec ciesze sie ze wspolpraca sie uklada;) Odpukac:) I Luke tez wypedzam do nowego domu. A kysz;)

Posted

potrzebne są jeszcze pieniądze?bo jeśli tak to ja chętnie dam rzeczy na bazarek,tzn wyśle fotki na meila tylko poprosiłabym od kogoś meila kto by robił bazarek :)

Posted

Jaaga jak tam Luleczka? Co u niej? Jak z jej sikaniem? Co z tymi ogłoszeniami wykupionymi, są już? bo nie wiem gdzie robić jej ogłoszenia.

Posted

Jaaga - masz rację. To wstyd dla nas, stąd, że jesteś właściwie sama z psami. Ja wprawdzie raczej schron w Katowicach, ale co to w sumie za różnica... Finansowo na razie nic już nie mogę ze względu na psy, które mam "pod opieką". Ale cokolwiek innego - co trzeba? Ogłoszenia? To, jak Zapka napisała, dobrze wiedzieć, gdzie już będą, żeby się podzielić. Inne rzeczy - daj znać, co najbardziej. Spróbuję napisać fajny, krótki tekst dla Lulki (chyba, że już jest jakiś), mogę podjechać i porobić Twoim tymczasom ładne fotki i je powrzucać tu, na internet - znaczy - na wątek i do ogłoszeń. Może da się im zrobić firmówki (jak się zgodzi fundacja, a jak nie, to bez logo) i porozwieszamy razem z tymi katowickimi (Zapka wie, o czym mówię). Czy jest jakiś wątek Twoich psów? Czy tylko Lulki i Albinki? To też się pomyśli..

Najgorsze, że domy dla psów są - sama mam kilka próśb. O młode, zdrowe szczeniaki mocno w typie popularnej, modnej rasy. Jakby te inne były jakimś koszmarem, a tamte złoto przynosiły w zębach.:nerwy: Czasem to mnie strasznie dobija, a czasem wkurza. Najlepiej załóż sobie pseudohodowlę zamiast ratować bidy, to nie będzie problemów z chętnymi:angryy:

Sorry, ale mnie to ostatnio złości, miałam parę takich telefonów, że...

W każdym razie - jutro wyjeżdżam, ale w środku przyszłego tygodnia melduję się do pomocy. Co myślisz o tych fotkach? Chyba, że sama wiesz, że potrzebne co innego, niż proponowałam. To pisz:)