jusstyna85 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [SIZE=5]sunia została wyciągnięte z pseudoschroniska,z dosłownej mordowni... Ok mies. temu potrąciło ją auto-[SIZE=6] [SIZE=5] Złamania już prawie się zrosły :( W dodatku [SIZE=6]została pogryziona- ma mnóstwo blizn... J[SIZE=5]est niedożywiona,wszędzie na ciele widać kosteczki WRAK PSA mimo,że zdj tego nie oddają Jaaga jak zwykle nie mogła przejść obojętnie,nie dolicze sie nawet który to już jej tymczasowicz Na wyciągnięcie w podobnym stanie są inne psy BARDZO PROSIMY O POMOC W OPŁACENIU KARMY,LECZENIA I STERYLIZACJI Quote
Jaaga Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Justyna, dziekuję za założenie wątku. Nie mogłam jej zostawić samej. Rozliczenie: Wpłaty: Filomen 150 zł (na karmę dla całej trójki tymczasowiczów z tego schronu) Teresa Borcz 30 zł Anna Wąchała 30 zł bico 50 zł izabela1234 50 zł zapka 30 zł henikar 30 zł Agata Malinowska 40 zł ( deklaracja V,VI) MartynaP 30 zł (bazarek) Leonarda 100 zł Zapka 60 zł (bazarek) jkp 150 zł (utrzymanie lipiec) agata51 20 zł (deklaracja VII) jkp 100 zł (utrzymanie sierpień) agata51 20 zł jkp 130 zł razem: 1020 zł Wydatki: 30 zł wykup 179 zł Karma wysokoenergetyczna Brit 42 zł odrobaczanie Anioprazol + ksiażeczka zdrowia 214 zł sterylizacja 15 zł ogłoszenia z bazarku Myszki Miki 15 zł wyróznione allegro 45 zł szczepienie wirusówką 150 zł utrzymanie DT - lipiec 15 zł wyróznione allegro 150 zł utrzymanie DT - sierpień 150 zł utrzymanie DT - wrzesień razem: 1005 zł Stan konta: +15 zł Tekst do ogłoszeń: Lula to roczna, jasnoruda 15 kg suczka. Jest zdrowa, wysterylizowana, odrobaczona. To pogodny, wesoły pies, lubi dzieci, jest bardzo łagodna, uległa. Lubi bawić sie, jest towarzyska w stosunku do innych psów. Trafiła do schroniska po wypadku samochodowym. Na dodatek została tam powaznie pogryziona przez inne psy. Ze schroniska zachudzona, zrezygnowana, we fatalnym stanie fizycznym i psychicznym została zabrana do domu tymczasowego, gdzie dziś oczekuje na własny prawdziwy dom. Oprócz kilku blizn nie poznać, że przeszła tak wiele w swoim krótkim życiu. Lulka chciałaby poznać człowieka, który zaopiekuje się nią na całe życie. Suczka zostanie wydana do nowego domu po podpisaniu umowy adopcyjnej. Zastrzegam sobie prawo wyboru nowego opiekuna Lulki. Kontakt w sprawie adopcji suczki: (32) 3533135, 660124623, [email protected] Quote
jusstyna85 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Proszę nie zostawiajmy Jaagi z następnym tymczasem...:( Ona ma tyle swoich psów i tyle tymczasów... Inne psiaki wciąż tam czekają :( Quote
jusstyna85 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Córka Jaagi nazwała ją Rurka,a dlaczego? bo jest tak chuda...:( Quote
kurza stopa 39 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Hej, a to nie jest ta suka co miała wypadek i ją rzekomo odebrała właścicielka? Może znowu jej uciekła? Nie wiecie jak trafiła do schroniska? Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Myślę, że to właśnie ta. Nie mogła uciec, bo jest zabrana do schroniska prosto po wypadku. Prawdopodobnie nikt jej nie odebrał. Może pracownik tak powiedział na odczepnego. Do tego została jeszcze pogryziona. Wymaga wizyty u lekarza, jest w kiepskim stanie fizycznie i psychicznie. Była w ostatnim boksie. Wypatrzyłam ją przez przypadek, bo wczesniej ukrywała sie w srodku. Czy ktoś mógłby na PW poinformować osoby, które wtedy proponowały jej pomoc? Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Rurka została zmieniona na Lulka. Jest bardzo chuda. Potrzebuje wysokoenergetycznej karmy do odkarmienia. Czy naprawdę nikt nie może jej pomóc? Nowe zdjęcia: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
jusstyna85 Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 DG32 mówi,że to nie ta sama...Rybka ma bana,na razie napisała mi tylko na gg,czy to ta z wypadku,ona sama nie wie... Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Myslałam, że ona, bo okoliczności się zgadzają. Jest w schronisku od 11.03. To przekochana sunia. łagodna, towarzyska, delikatna. Chodzi bez smycz, cały czas przy człowieku. Czy mogę prosić kogos o banerek? Sama niestety nie potrafię zrobić. Tu nikt nie zagląda. Quote
kurza stopa 39 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 To jest ten sam pies. Suka była w marcu wzięta z wypadku. Chcieliśmy ją wyciągać bo byłą kasa i DT. Dostaliśmy info, że sukę odebrała właścicielka. Sprawdziłyśmy psa nie było. Jeżeli wtedy nie odebrała jej właścicielka, to na pewno jej nie leczyli, uśpili by ją. To zdjęcia zaraz po wypadku: A to pies u Jaagi: Według mnie to ta sama suka. Quote
kurza stopa 39 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Kur &a co za bzdura:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Jest w schronisku od 11.03.Obłudne kłamstwo, zakłamane żmije:mad: Przecież my chciałyśmy ja wyciągać! I nam powiedziano, że psa odebrał właściciel- a raczej Jotce. My sprawdzałyśmy i jej nie było, musiała znowu wrócić! Sunia miała na imię Bunia, Punia czy jakoś tak. Przecież jakby ona była tam od marca była by martwa. Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jasne, ze to ona, tylko teraz już zagłodzona. mam w domu jej kartę z datą kwarantanny, szczepienia. Nie była nigdzie zabierana, była na leczeniu. Chyba wystraszyli sie szumu wokół niej. Musiała być na izolatce, bo została pogryziona. Może to jest powód, dla którego jej nie chcieli wydać. jest cała w bliznach. Teraz mieszkała w ostatnim kojcu na koncu schroniska. Wypatrzyłam ja cudem. O ile pamiętam było nią zainteresowanie, czy możecie popytać tych osób, czy nie zgodziłyby sie jej teraz pomóc? Quote
mshume Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jaaga i ja jestem u małej. Wygląda gorzej, niż na tych wczesniejszych fotkach :( A teraz nie dałoby się suni pomóc, kurza stopa? Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Właśnie o to mi chodzi. Moze byc u mnie, ale musiałby ja oglądnąć lekarz, trzeba wysterylizować, odkarmić. To cud, ze ją wypatrzyłam, moze zdarzy sie kolejny i ktoś jej pomoże? Quote
mshume Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Moze te osoby od kurzej stopy zechcą pomóc suni, została z niej połowa. Taka piękna sunia :( Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Piekna i kochana. To imię, które podałyscie jest jej własne, czy wymyslone dla potrzeb wątku? Quote
kurza stopa 39 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jaaga napisał(a):Jasne, ze to ona, tylko teraz już zagłodzona. mam w domu jej kartę z datą kwarantanny, szczepienia. Nie była nigdzie zabierana, była na leczeniu. Chyba wystraszyli sie szumu wokół niej. Musiała być na izolatce, bo została pogryziona. Może to jest powód, dla którego jej nie chcieli wydać. jest cała w bliznach. Teraz mieszkała w ostatnim kojcu na koncu schroniska. Wypatrzyłam ja cudem. O ile pamiętam było nią zainteresowanie, czy możecie popytać tych osób, czy nie zgodziłyby sie jej teraz pomóc? To jest śmieszne, nawet fundacja chciała ją leczyć. Dziwi mnie, że przez ten czas nie widziałam jej na boksach ogólnych. Imię też zmyślili na odwal się? Kur*&^ polska rzeczywistość. Trzeba odnowić wątek zapki. Ta suka miała wątek, zebrały się spore deklaracje na nią, trzeba odnowić akcję. Zaraz poszukam tego wątku. Quote
kurza stopa 39 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jaaga napisał(a):Piekna i kochana. To imię, które podałyscie jest jej własne, czy wymyslone dla potrzeb wątku? Taka durnotę wcisną pracownik czy kierownik Jance, bo pytała o nią telefonicznie, mówił, ze psa odebrał właściciel i gadał jak nazywa się pies. Jednak jak widać to kit, misterny plan, śmierdzi na odległość. mhsume, zwołamy tych ludzi co chcieli pomóc. Jaaga jak dobrze, że jesteś, ja na razie jestem spłukana dziś byłam u weta i wydałam 100:shake:, ale trzeba rozgłosić. Może poprosimy fundacje Serce Serc o allegro cegiełkowe? Quote
gazzy Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jestem :) Ona taka labkopodobna, czy tylko mi się tak wydaje ? Jak tak to może do labków w potrzebie zgłosić ?:roll: Quote
kurza stopa 39 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Niestety z labka to ona nie ma za wiele. Quote
marlenka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jestem Kurza Stopa , ale ja niestety finansowo narazie nie wspomoge :( Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 kurza stopa 39 napisał(a):Dziwi mnie, że przez ten czas nie widziałam jej na boksach ogólnych. Trzeba odnowić wątek zapki. Ta suka miała wątek, zebrały się spore deklaracje na nią, trzeba odnowić akcję. Ja też przecież regularnie przegladam wszystkie boksy i jej nie widziałam. Raz ją wczoraj zobaczyłam, poszłam po pracownika i w międzyczasie znowu zniknęła w srodku, więc poprosiłam pracownice, zeby weszła, bo na 100% jest tam pies. Była tak szczuta przez dwa inne psy, że nie było jej widać. Fajnie byłoby, jakby ludzie jej pomogli. Przydałyby sie ogłoszenia. Quote
Recommended Posts