Soema Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='handzia']To też dużo dla nas:) dziękuję :)[/QUOTE] Jeśli czytałaś wątek, to wiesz że potrzebna jest cena zabiegu. Mile widziana reklama akcji.. Quote
handzia Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='Soema']Jeśli czytałaś wątek, to wiesz że potrzebna jest cena zabiegu. Mile widziana reklama akcji..[/QUOTE] Wszystko będzie, dziewczyny na wątku reklamowały i ja od tej pory też będę :) Quote
vena&vivi Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 handzia a może zadeklarujesz 5zł i osoby z wątku?? Można w ten sposób wesprzeć fundusz sterylkowy. 5zł miesięcznie to nie jest dużo a zobacz ile można dzięki temu robić Quote
zerduszko Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='handzia']Wszystko będzie, dziewczyny na wątku reklamowały i ja od tej pory też będę :)[/QUOTE] Ta, reklamowały żeby uzyskać dofinansowanie, ale żeby choć słowo o wsparcie skarpety to nic. Quote
vena&vivi Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 handzia ja widzę, że już na pierwszej stronie padł pomysł zgłoszenia się tutaj?? Nawet nie było próby uzbierania na sterylkę - ja wiem, że łatwo nie jest, trzeba pw wysyłać, siedziec godzinami przed kompem ale kurcze samo się nie zrobi. Ja jestem deklarowiczem a jak miałam sukę to własnie ślęczałam i wysyłałam pw i uzbierałam na hotel i na sterylkę itd Tu przychodzi się w ostateczności jak już siedzisz dwa tygodnie, wysyłasz, wysyłasz a tu nic. Quote
Akrum Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kochane cioteczki, przychodzę z ogromną prośbą. Ania, kobietka o wielkim sercu, która mimo iż ma swoje już teraz tylko 3 psiaki, ostatnio przeszła wielką tragedię, bo tymczasowiczka zagryzła jej 2 psiaki (w tym jedną sparaliżowaną, o którą Ania walczyła jeszcze przez 3 tygodnie, na co poszło dużo finansów). Ania ma u siebie 2 tymczasowiczów a w niedzielę w lesie znalazła zaciążoną sunię. Niestety spora wydatki, jakie ostatnio poniosła na ratowanie życia swojego psa (niestety sunia odeszła za TM [*]), nie pozwalają jej na pokrycie kosztów sterylizacji aborcyjnej znalezionej suni. Sunia jeszcze nie ma wątku, jest aktualnie 3 tymczasowiczem Ani. Ania jeszcze nie jest zarejestrowana na dogomanii, bo woli poświęcać czas psiakom bezpośrednio. Ania ma u siebie psiaka na tymczasie również ode mnie. Z uwagi na ciąże suni, będzie ona sterylizowana już dzisiaj w lecznicy Fundacji Medor w Zgierzu - ponieważ Ania ma do nich blisko. To będzie koszt około 200 zł Zdjęcie suni: [IMG]http://images8.fotosik.pl/1736/1e6fda5270e89f82med.jpg[/IMG] Wiem, że finanse skarbonki są kiepskie, więc jeśli załozymy wątek i uda się zgromadzić jakieś fundusze to na pewno coś prócz deklaracji dodatkowo wpłacę. Większość suk, które są pod naszą opieką staramy się sterylizować za kaskę uzbieraną na bazarkach, i przychodzę tu z prośbą w sytuacjach na prawdę podbramkowych, dlatego bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Quote
Soema Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='zerduszko']Ta, reklamowały żeby uzyskać dofinansowanie, ale żeby choć słowo o wsparcie skarpety to nic.[/QUOTE] [quote name='vena&vivi']handzia ja widzę, że już na pierwszej stronie padł pomysł zgłoszenia się tutaj?? Nawet nie było próby uzbierania na sterylkę - ja wiem, że łatwo nie jest, trzeba pw wysyłać, siedziec godzinami przed kompem ale kurcze samo się nie zrobi. Ja jestem deklarowiczem a jak miałam sukę to własnie ślęczałam i wysyłałam pw i uzbierałam na hotel i na sterylkę itd Tu przychodzi się w ostateczności jak już siedzisz dwa tygodnie, wysyłasz, wysyłasz a tu nic.[/QUOTE] Dlatego ja już nie czytam i naprawdę mi się odechciewa. Bo mało osób potem pamięta skąd była pomoc i że tu pieniądze się też kończą, bo każdemu "się należy" Akrum, zwrócimy 100% i zwrot będzie szybciej, bo to aborcyjna. Quote
Akrum Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 suuuper :) ślicznie dziękuję :) zaraz przekażę informację Ani, bardzo się ucieszy :) Quote
kasia14 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Soema może wstaw ten banner od oalela na pierwszą? Myślę, że to dobry pomysł, żeby każdy kto korzystał z funduszu skarbonki miał obowiązek umieścić to na pierwszej stronie. Nie wiem jak zmusić ludzi do myślenia = deklaracji. Fundusze się już kończą a tak dużo osób skorzysta i zapomina... Przypomnę na naszych wątkach o akcji... W najbliższym czasie wystawiam dość duży bazarek na pabianickie psy ale zważając na stan skarbonki 40% będzie na sterylki. Quote
AniaB Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 mam troche fantów - porobie zdjęcia, tylko czy ktoś byłby chetny poprowadzic bazarek? Pomoc dla skarbonki potrzebna..:( Quote
Akrum Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 ja już też banerek zabrałam i wstawiłam na pierwszej stronie naszego głównego wątku wolontariatu :) Quote
Agnezia Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='AniaB']mam troche fantów - porobie zdjęcia, tylko czy ktoś byłby chetny poprowadzic bazarek? Pomoc dla skarbonki potrzebna..:([/QUOTE] a jakiego rodzaju fanty? Quote
ludwa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='AniaB']mam troche fantów - porobie zdjęcia, tylko czy ktoś byłby chetny poprowadzic bazarek? Pomoc dla skarbonki potrzebna..:([/QUOTE] Chętnie poprowadzę:) Quote
piechcia15 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 a może warto odciążyć trochę skarpetę sterylkową i próbować tutaj: [url]http://www.zwierzetaimy.pl/onas.html[/url] widzieliście to?tez pomagają w sterylkach. Wyczytałam to w Moim Psie Quote
Soema Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='piechcia15']a może warto odciążyć trochę skarpetę sterylkową i próbować tutaj: [url]http://www.zwierzetaimy.pl/onas.html[/url] widzieliście to?tez pomagają w sterylkach. Wyczytałam to w Moim Psie[/QUOTE] Nasi weci z nimi współpracują i faktycznie suki wiejskie ciachane są taniej :) Quote
Kociabanda2 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Witam, Zmuszona jestem prosić sterylkową skarbonkę o pomoc w imieniu dzikiego Ciapka: [COLOR=black]http://www.dogomania.pl/threads/205972-Ciapek...temu-psu-zawali%C5%82-si%C4%99-%C5%9Bwiat-%28-Prosimy-o-pomoc-na-diagnostyk%C4%99-%C5%82apki-szczep Ten psiak urodził się i żył na ulicy przez 6-7lat, a 11.04.2011 nagle został wyrwany ze swojego świata. Gmina wysłała po niego hycla. Miał być zawieziony do Chrcynna :-( [/COLOR][COLOR=black] Gmina na opłacenie hycla wydała ok.500zł, ale pieniędzy choćby tylko na szczepienia, czy kastrację dla Ciapka to nie mają :wallbash: Złożyłyśmy wniosek, ale odmówili, bo rzekomo pieniądze na te cele skończyły im się już w styczniu :angryy: Psiak od lat kuleje na jedną nóżkę. Na dzień dzisiejszy Ciapek dopiero zaczyna się oswajać, ale już wkrótce trzeba będzie tą nóżkę zdiagnozować i być może leczyć. Sama diagnostyka, szczepienia, kastracja... zakosztują majątek! :placz: Nie stać nas na to wszystko :( Ciapek jest u nas na DT. Nie planowaliśmy drugiego psa, bo zwyczajnie nie stać nas na tą przyjemność. Wszystko drożeje. Spłacamy kredyt na mieszkanie. Nie starcza nam od pierwszego do pierwszego, a tu taka sytuacja :( Zabraliśmy go od hycla, bo nie było innego wyjścia :( Wiadomo jak jest w Chrcynnie, a to dziki piesek. Na dokładkę ktoś kto chciał się go pozbyć z osiedla rozpuścił o nim bzdurną plotkę, jakoby Ciapek zaatakował dziecko :mad: Wiadomo co by go spotkało, gdybyśmy nic nie zrobili :placz: Nie było wyjścia. Naprawdę jednak nie stać nas na zaszczepienie go, wykastrowanie, diagnostykę kulawej łapki i być może leczenie, a nie wiadomo co jeszcze wyjdzie po wizycie u weta... :( Bardzo prosimy o pomoc w wykastrowaniu Ciapka... [/COLOR] Quote
vena&vivi Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Kociabanda2 to jest skarbonka sterylkowa - same suki o ile mi wiadomo Quote
Soema Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 [quote name='vena&vivi']Kociabanda2 to jest skarbonka sterylkowa - same suki o ile mi wiadomo[/QUOTE] Dokładnie.. niestety sterylkowa nie może tego opłacić. Quote
Kociabanda2 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 rozumiem. Faktycznie nie doczytałam, że tylko sunie :( Dzięki za informację. Quote
Jaaga Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Czy mogłabym liczyć na zabieg u starszej labradorki, którą wzięłam na DT? Sunię mam na swoim utrzymaniu, wymaga leczenia. Bardzo byłabym więc wdzięczna za możliwość opłacenia sterylki. Gdyby się udało, to dopłacę za jednoczesne usunięcie guza przy okazji zabiegu. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206553-9-letnia-labradorka-GINA-potrzebuje-wszystkiego-najbardziej-DS?p=16750706#post16750706[/URL] Jeszcze nie wiem, czy nasza p. doktor zgodzi się zrobić sterylkę u dużej suczki, bo ma mały stół operacyjny. Wtedy koszt byłby pewnie ok. 230 zł, ale jesli nie, to u drugiego lekarza bedzie drożej ok. 250-300 zł. Mam opłaconą deklarację. Quote
ostatniaszansa Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Drodzy Państwo, Przyjaciele Zwierząt z okazji Świąt Wielkanocnych życzymy duuuuuuużo uśmiechu, radości , zero problemów, pięknie przygrzewającego sloneczka i mokrego dyngusa ( kropidłem, nie wiadrem ) oraz duuuuużego napływu gotówki na pomoc bezdomnych zwierzętom. Ewa i Agnieszka z ostatniej szansy Quote
Soema Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 [quote name='Jaaga']Czy mogłabym liczyć na zabieg u starszej labradorki, którą wzięłam na DT? Sunię mam na swoim utrzymaniu, wymaga leczenia. Bardzo byłabym więc wdzięczna za możliwość opłacenia sterylki. Gdyby się udało, to dopłacę za jednoczesne usunięcie guza przy okazji zabiegu. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206553-9-letnia-labradorka-GINA-potrzebuje-wszystkiego-najbardziej-DS?p=16750706#post16750706[/URL] Jeszcze nie wiem, czy nasza p. doktor zgodzi się zrobić sterylkę u dużej suczki, bo ma mały stół operacyjny. Wtedy koszt byłby pewnie ok. 230 zł, ale jesli nie, to u drugiego lekarza bedzie drożej ok. 250-300 zł. Mam opłaconą deklarację.[/QUOTE] Mogę ją dodać do kolejki, ale zwrot to pewnie za miesiąc będzie.. Quote
Jaaga Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Dziękuję bardzo. Nie szkodzi, ze za miesiąc. Ona i tak nie jest teraz w stanie do sterylizacji, ale chodziło mi własnie o wpisanie w kolejkę. Sama ja utrzymuję i powinna byc leczona, wiec zabieg w tej sytuacji jest dla mnie dużym odciążeniem finansowym. Quote
oalela Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Złożyło mnie choróbsko. Widziałam jakąś poprawkę, potem przestudiuję. Słuchajcie! Mam nietypowy - SZYBKI - bazar. Bilet PKP w sypialnym na 30.04.2011 dla 2 kobit w świetnej cenie (ponad 50 procent taniej!!, co przy cenach biletów daje niezłe przebicie - warto nawet zwrócić bilet w regularnej cenie, jezeli się taki ma ;) i sprawić sobie mój, promocyjny) na trasie Dortmund-Warszawa. Zmieniły mi się niespodziewanie plany. - połowa środków poszłaby na Akcję Sterylizacja, połowa na wybrany cel przez kupującego Jeżeli macie kogoś, kto wiecie, że może potrzebować takiego bileta ;) rozsyłajcie plis przynajmniej 230 zeta na sterylki do wzięcia! LINK: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206640-Bilet-PKP-Dortmund-Wawa-30.04-na-A.Sterylizacja-i-WYBRANYprzezCiebieCEL?p=16759816#post16759816[/url] Quote
wtatara Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 [IMG]http://www.picturesanimations.com/e/easter/61.gif[/IMG] pozdrowienia od Tabi , Pixi i malenkiego chorego yorka - tymczasowicza Quote
Recommended Posts