Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Soemo, dopisz mnie proszę do stałych deklarowiczów - 10 zł/mies.
Właśnie wpłaciłam za pół roku - lipiec - grudzień - 60 zł.
Z całego serca popieram akcję i oby jak najwięcej ludzi do niej dołączyło!

Posted

Zapraszam na jeszcze jeden bazarek na ten sam cel :)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/189662-Dla-każdego-coś-fajnego!!!-...-Na-sterylki-....do-31-lipca[/URL]

Pozdrawiam :)

Posted

Witam!

O ile jeszcze można, to chciałabym do akcji STERYLIZACJA zgłosić Pusię, suczkę, którą w następnym tygodniu czeka sterylizacja aborcyjna. W schronie nie rozpoznano, że jest to dziewczynka i Pusia była zamknięta w męskim boksie razem z psami. Sunia przyjechała do mnie do Inowrocławia na DT ze schroniska w Pszczynie. Sterylizacja będzie kosztować ok.180-200zł. Oczywiście, fakturę weterynarz wystawi.

Oto wątek Pusi [SIZE=1](na początku mowa jest o Puszku, bo dopiero później odkryto właściwą płeć suni ;))[/SIZE]:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/187059-Pusia-ma-2-miesi%C4%99czny-tymczas.-Potrzebne-pieni%C4%85%C5%BCki-na-bie%C5%BC%C4%85ce-potrzeby-i-og%C5%82aszanie[/url]!

Posted

Jeśli można chciałam zgłosić sunię Kropkę do akcji sterylizacji, miała sterylizację wczoraj, pilną z względu na torbiele na jajnikach. Sunia będzie w płatnym DT. Jeśli jest możliwość wsparcia sterylkowego to będziemy bardzo wdzięczni. Operacja kosztować będzie ok 200-300 zł, klinika wystawi fakturę
[url]http://www.dogomania.pl/threads/188945-KROPKA-PI%C4%98KNA-KUD%C5%81ACZKA-pilnie-potrzebuje-1223z%C5%82-za-leczenie[/url]!!!

Posted

[quote name='gohah']Zapraszam na jeszcze jeden bazarek na ten sam cel :)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/189662-Dla-każdego-coś-fajnego!!!-...-Na-sterylki-....do-31-lipca[/URL]

Pozdrawiam :)[/QUOTE]
Dzięki Ci ! :)
[quote name='elinka']Witam!

O ile jeszcze można, to chciałabym do akcji STERYLIZACJA zgłosić Pusię, suczkę, którą w następnym tygodniu czeka sterylizacja aborcyjna. W schronie nie rozpoznano, że jest to dziewczynka i Pusia była zamknięta w męskim boksie razem z psami. Sunia przyjechała do mnie do Inowrocławia na DT ze schroniska w Pszczynie. Sterylizacja będzie kosztować ok.180-200zł. Oczywiście, fakturę weterynarz wystawi.

Oto wątek Pusi [SIZE=1](na początku mowa jest o Puszku, bo dopiero później odkryto właściwą płeć suni ;))[/SIZE]:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/187059-Pusia-ma-2-miesi%C4%99czny-tymczas.-Potrzebne-pieni%C4%85%C5%BCki-na-bie%C5%BC%C4%85ce-potrzeby-i-og%C5%82aszanie[/url]![/QUOTE]
Dopisuję :)
[quote name='leni356']Jeśli można chciałam zgłosić sunię Kropkę do akcji sterylizacji, miała sterylizację wczoraj, pilną z względu na torbiele na jajnikach. Sunia będzie w płatnym DT. Jeśli jest możliwość wsparcia sterylkowego to będziemy bardzo wdzięczni. Operacja kosztować będzie ok 200-300 zł, klinika wystawi fakturę
[url]http://www.dogomania.pl/threads/188945-KROPKA-PI%C4%98KNA-KUD%C5%81ACZKA-pilnie-potrzebuje-1223z%C5%82-za-leczenie[/url]!!![/QUOTE]
To miała wczoraj zabieg i nie wiecie jaka cena? Zgłaszacie ją już po zabiegu?:)

Posted

Zaraz wkleję aktualne rozliczenia. Jako, że nie podoba mi się, że osoby zgłaszające nie podają od razu kwoty, a potem są niespodzianki, albo sterylka wychodzi drożej niż miała, dopisuję do wymogów więc że osoba zgłaszająca ma znać dokładną cenę zabiegu, ewentualną nadwyżkę w cenie zwrócić na konto sterylkowe. Proszę też żeby osoby zgłaszające informowały o dacie zabiegu, a potem o tym, że ów zabieg się odbył.
Łatwiej mi to będzie koordynować.

[B]Ponawiam pytanie do anett, Lu_Gosiak i Wiosn[/B]y - ile kosztowały poszczególne zabiegi suk? Czy jakieś pieniądze na sterylkę były zbierane na wątku?
Od tej pory pomału będzie obowiązywała kolejka, bo kończą się pieniądze, a musi zostać stała pula na aborcyjne.

Posted

Wpływy na konto SSPZ:

- 20zł - malawaszka
- 10zł - wiq
- 20zł - aniyae
- 120zł - Maruda666 (do grudnia)
- 60zł - Mg.da (do grudnia)

[B][SIZE=4][COLOR=DarkRed]na koncie jest: 1097,50

[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=Sienna]Operacje na koncie Fundacji sos bokserom[/COLOR][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=DarkRed]:
[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=DarkRed][SIZE=2][COLOR=Black]wpłaty:

- 15zł - żabusia
- 15zł - kielaczka
- 10zł - bazyli3101
- 10zł - moana

wypłaty:
- 267,5zł - [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]Gabinet Weterynaryjny Wiesław Wnuk (suka p. Ali) marlenka
- 230zł - Aleksandra G.
- 107zł - Lecznica dla Zwierząt ul. Kościuszki 3 17-100 Bielsk Podlaski - Pipi
- 250zł - Aneta M. (owieczka) - agnieszka24
- 250zł - Agnieszka M. - Tayga

[B][SIZE=4][COLOR=DarkRed]2 077,90 [/COLOR][/SIZE][/B]PLN Saldo końcowe na dzień [B] 2010-07-20[/B]

[B][SIZE=4][COLOR=DarkRed]
[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

przepraszam, mam dostep do netu ograniczony - dzwonilam wczoraj do Wiosny i miala tu wszystko wpisac, widzialam, ze na watku Luki odpisala tzn. sterylka Luki kosztowała 230zl a od domu stałego Wiosna dostala czesciowy zwrot - 100zl, ktore przeleje czy przelala juz na fundusz sterylkowy
na watku zadne pieniazki na sterylizacje nie byly zbierane, Luka nie miala nawet kasy na DT
Bardzo dziekuje za ogromna pomoc akcji sterylkowej :loveu:

w poscie 699 podawalam cene amstafki
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-!!!?p=14964290&viewfull=1#post14964290[/url]

Posted

Witam jestem umówiona w kolejce na sterylizację suni z tymczasu u mnie na piątek, w tym czasie znalazł sie potencjalny domek stały czy to koliduje z wypisania jej? ja w ogłoszeniu pisałam ze jest umówiona na sterylkę a domek po prostu spadł z nieba.

Posted

[quote name='Soema']Dzięki Ci ! :)

Dopisuję :)

To miała wczoraj zabieg i nie wiecie jaka cena? Zgłaszacie ją już po zabiegu?:)[/QUOTE]

Miała operację ovarii (torbiele przy jajniku) i sterylizację, koszt całej operacji wyniósł 540 zł, ale jaka część z tego jest kosztem samej sterylizacji to nie wiem :( dlatego podałam szacunkowy. Osoba która jest w kontakcie z kliniką nie ma dostępu do netu

Posted

[quote name='Ania102']Witam jestem umówiona w kolejce na sterylizację suni z tymczasu u mnie na piątek, w tym czasie znalazł sie potencjalny domek stały czy to koliduje z wypisania jej? ja w ogłoszeniu pisałam ze jest umówiona na sterylkę a domek po prostu spadł z nieba.[/QUOTE]
Dom dołoży się do zabiegu?

Sterylizacja suki od Anett, była droższa niż podawała. Stąd taka faktura.

Posted

Mam takie pytanie - znajomi mają dwie sunie (matkę i córkę) ale totalnie są bez kasy (bardzo trudna sytuacja rodzinna) czy jest w takiej sytuacji szansa na opłacenie sterylek? bo jak coś to ja się mogę zająć czym trzeba.

Posted

[quote name='basiapron']Mam takie pytanie - znajomi mają dwie sunie (matkę i córkę) ale totalnie są bez kasy (bardzo trudna sytuacja rodzinna) czy jest w takiej sytuacji szansa na opłacenie sterylek? bo jak coś to ja się mogę zająć czym trzeba.[/QUOTE]
Suki mają dom, więc nie da rady. Miejscowy TOZ nie pomoże?

Posted

Suka CC Tusia
[url]http://www.dogomania.pl/threads/188871-*CC*-Tusia-3-letnia-rodowodowa-szuka-nowego-domku[/url]
dr. Tadeusz Krupiarz
ul. Rolnicza 19
Wroclaw
Koszt 400zl

Czy mozna prosic o 50% kosztow zabiegu?

Posted

[quote name='furciaczek']Suka CC Tusia
[url]http://www.dogomania.pl/threads/188871-*CC*-Tusia-3-letnia-rodowodowa-szuka-nowego-domku[/url]
dr. Tadeusz Krupiarz
ul. Rolnicza 19
Wroclaw
Koszt 400zl

Czy mozna prosic o 50% kosztow zabiegu?[/QUOTE]
Ceny mnie miejscami powalają. :mdleje: duża sucz.
Tak 50% jest ok.
Ania102 ciachaj tą swoją sunie, bo w końcu Ci nie odpisałam..

Posted

Soema, jestem - przepraszam, że tak długo.
Sterylka Luki (od Lu_Gosiak) kosztowała 230zł, z czego 100zł dostałam od DS i przelałam do Ciebie.
Sterylka Miśki (od Anett) kosztowała 250zł, była skomplikowana i trudna, bo Miśka miała jajniki - jeśli niczego nie plączę - policystalne, wrośnięte strasznie głęboko i jakąś taką dziwną dość budowę, przez co cała operacja była długa i ciężka. Niemniej jednak cena 250zł była zgłaszana wcześniej, Miśka to wielkie suczydło i to, co się okazało podczas operacji nie miało już wpływu na cenę.
Na wątku Miśki ja zadeklarowałam się przekazać 30zł na sterylkę, była też wpłaca 20zł od innego darczyńcy.
Przelew zrobiłam jeden, łączny, na 150zł. W tytule jest napisane, że to za Lukę i Miśkę.

Dzięki Ci ogromne za pomoc!

Posted

Soema ten dom stały dla mojej sunieczki to młoda dziewczyna ale już po kontrolce i naprawde wyszła na niej super. W każdym razie nie ma za bardzo kasy bo sama się utrzymuje a przyjezdza do mnie po nią i nie chciałabym jej obciążać tymbardziej ze pisałalam w ogloszeniach o sterylce.
Może jej zaproponuję żeby wpłaciła coś na konto stowarzyszenia jak bedzie mogła co?

Posted

[quote name='Soema']Dzięki Wiosna za wyjaśnienia :)
Aniu, ciachaj małą. Dobrze, że będzie miała dom. Niech opowiada o nas znajomym ;)[/QUOTE]
Dzięki Soema
Ja już nie pamiętam czy napisałam że na stałe sie deklaruje a jesli nie to 15 zł napewno co miesiac po 5tym i coś jeszcze w zależności od stanu finansowego dorzucę:) bo to MEGA WAŻNA AKCJA:lol:

Posted

[quote name='Soema']Ceny mnie miejscami powalają. :mdleje: .[/QUOTE]

Może ktoś mi podpowie, gdzie w W-wie lub okolicach (prawobrzeżnych) można tanio i bezpiecznie ciachnąć sukę/kotkę?
Jak czytam wasze ceny, to aż zazdroszczę.
Ja za swoją prywatną adoptowaną sucz(schronisko fundacyjne nie ciachnęło) z moich prywatnych pieniędzy musiałam 500 zapłacić (fakt, że sunia duża).
Ok, moja sucz, moje zobowiązanie i nawet jakbym miała suchy chleb jeść to wysterylizuję. Ale bolało. A poza tym, biedniejszy dogomaniak to mniej kasy na psy w potrzebie.
200-250 zł to u mnie za kotkę biorą.
Taniej nie znalazłam.

Chętnie nadłożyłabym drogi, żeby taniej ciachnąć, żeby nie wspierać drogich gabinetów, tylko tańsze, ale bezpieczne.
Tylko gdzie takie są?
Wszystkich nie obdzwonię, a te z którymi rozmawiałam mają mniej więcej podobne ceny.

Poza tym, jak można namawiać ludzi (sąsiadów, rodzinę) do sterylizacji swoich zwierząt, jak często pół wypłaty trzeba na to przeznaczyć?

Proszę o jakąś podpowiedź, adresy, bo, że ceny powalają, to ja wiem.

Posted

Soemo, bardzo dziękuję za deklarację refundacji sterylizacji naszej stareńkiej jamniczki Nitki, która miała być przeprowadzona dzisiaj. Jednak wet po osłuchaniu Jej serca stwierdził jednoznacznie, że tej jamniczce nie można wykonać już żadnego zabiegu w narkozie, bo serce zbyt mocno podupadło od ostatniego badania.

Dlatego w miejsce jamniczki proszę o przyznanie dofinansowania sterylki innej naszej suni - Soni, uratowanej spod igły i obecnie przebywającej w DT u [B]beataczl[/B]. Sonia wciąż zbiera deklaracje na opłatę pobytu w DT, nie mamy dla Niej żadnych rezerw finansowych. Jest tam przygotowywana do adopcji.
Link do wątku :: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/187646-IG%C5%81A-18-lipca.-Czym-Sonia-zas%C5%82u%C5%BCy%C5%82a"]http://www.dogomania.pl/threads/187646-IGŁA-18-lipca.-Czym-Sonia-zasłużyła[/URL]

koszt zabiegu ten sam czyli 250pln,
lecznica weterynaryjna w Człuchowie.

Posted

A ja szukam jakiegoś niedrogiego, ale dobrego weta w Łodzi, może ktoś coś doradzi. Dziewczyna, która adoptowała kilkumiesięczną sunię z naszego schronu chce ja wysterylizować bo sunia jest już po pierwszej cieczce, a niestety nie ma za bardzo kasy, ja postaram sie jej jakos pomóc finansowo, ale też na wiele mnie nie stac niestety dlatego jeśli ktoś znałby takiego weta to bardzo prosze o kontakt, sprawa pilna.
A i jeszcze jedno, czy wiecie może dlaczego nie otwiera mi się banerek tego wątku?

Posted

Moja sunia (a właściwie nie moja:-() została dzisiaj ciachnięta- zabieg przełożony z jutra rana, wszystko dobrze się potoczyło i była to jednak sterylka aborcyjna jak się okazało.Soemo to fakturę ma mi wet wystawićna Stowarzyszenie? i mam wam przesłac pocztą czy zeskanować? Zabieg kosztował 150 zł