ostatniaszansa Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='baster i lusi']Teraz to mam dylemat bo kasy nie ma a ja dopiero dziś wysłałam faktury bo czekałam na sterylkę drugiej kotki.[/QUOTE] zapłacimy :) Ewa Quote
Sara2011 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='ostatniaszansa']sunia od malawaszki z 21.09.2012 -zapłacone sunia "Szelka " od....... z 19.09.2012 -zapłacone i kto to z Gorzowa Wlkp z Kosynierów Gdyńskich ? z 21.09.2012 na kwotę 320 zł - zapłacone od funi ? 3 kotki - zapłacone sunia z Myślenic od 3 x - zapłacone sunia szelka od malagos z 19.09.2012 - zapłacone sunia Lucy z 19.09.2012 zapłacone Ewa[/QUOTE] Przepraszam że dopiero teraz potwierdzam. Z Gorzowa Wlkp. z Kosynierów Gdyńskich to sunia Figa zgłoszona przez Funię a Figa była u mnie na DT, od niedawna zresztą w DS. Zwrot za sterylkę już baaaaaardzo dawno został zrobiony, serdecznie dziękuję. Po Nowym Roku postaram się dorzucać do Skarbonki, wcześniej nie dam rady. Zdjęcia Figi po sterylce już wcześniej umieściłam na wątku. Quote
erka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) Dzisiaj przelałam zaległe składki do konca roku. Chciałam zgłosić do sterylizacji Muszkę, sunię która koczowła na cmentarzu przykościelnym pod Kielcami. Przewidywany koszt zabiegu 150 zł. Chyba ,ze sunia okaże się ciężarna, to może być więcej. Jest na naszym kieleckim wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/182450-ALARM-KIELCE-prosimy-o-1-dla-naszych-psów-aktualizacja-i-info-str-1[/URL] A do kogo należy teraz wysyłać faktury, do Soemy, tak jak jest info w pierwszym poście? Edited November 9, 2012 by erka Quote
3 x Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 [quote name='erka']Dzisiaj przelałam zaległe składki do konca roku. Chciałam zgłosić do sterylizacji Muszkę, sunię która koczowła na cmentarzu przykościelnym pod Kielcami. Przewidywany koszt zabiegu 150 zł. Chyba ,ze sunia okaże się ciężarna, to może być więcej. Jest na naszym kieleckim wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/182450-ALARM-KIELCE-prosimy-o-1-dla-naszych-psów-aktualizacja-i-info-str-1[/URL] A do kogo należy teraz wysyłać faktury, do Soemy, tak jak jest info w pierwszym poście?[/QUOTE] nie, nie do soewmy w pierszym poscie jest do pobrania "załacznik do faktury" tam jest adres Ostatniej Szansy i to tam nalezy wysłać fakturę wraz z wypełnionym załącznikiem w załączniku sa tez dane do faktury itd Quote
ostatniaszansa Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [B]Bster i lusi - [/B]dotalysmy od Ciebie dwie faktury za sterylizacje kotek. Jedna z listopada na 120zl do zwrotu dla Ciebie, a druga z [B]WRZESNIA[/B] na kolejne 120zl, ale do zaplaty dla lecznicy, jednak podpielas pod to kartke do zwrotu dla Ciebie, no wiec: - na podstawie tej faktury nie mozemy zrobic zwrotu na prywatne konto tylko na lecznice (w takim wypadku wet musi zrobic korekte) - jezeli mamy placic lecznicy, to prosze o wyjasnienie czemu faktura czekala prawie 1,5 miesiaca na wyslanie do nas, potem fundacje maja problemy z leczeniem swoich psiakow, bo jest ogolna opinia, ze "nie placa" /Agnieszka Quote
1izabelka1 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='1izabelka1']czy mogła bym zgłosić charcice Safirę do sterylizacji? mamy umówioną wizytę na wtorek 13.11.2012 Lecznica Zwierząt w Piotrkowie Tryb ul Rzemieślnicza 26 ,M.Skrzek Z.Skrzek koszt hmmm powiedział no tak jak poprzednią sunię czyli 183zł .[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234500-Uratowana-przed-zimą-charcica-ze-staszowa/page2[/URL]. pozdrawiam[/QUOTE] czy mogła bym prosić o odpowiedz ? Quote
ostatniaszansa Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='1izabelka1']czy mogła bym prosić o odpowiedz ?[/QUOTE] jak najbardziej :) /Agnieszka Quote
1izabelka1 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 dziękuję :) to biorę się za wypełnianie załącznika i oby to już było za nami . Quote
baster i lusi Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='ostatniaszansa'][B]Bster i lusi - [/B]dotalysmy od Ciebie dwie faktury za sterylizacje kotek. Jedna z listopada na 120zl do zwrotu dla Ciebie, a druga z [B]WRZESNIA[/B] na kolejne 120zl, ale do zaplaty dla lecznicy, jednak podpielas pod to kartke do zwrotu dla Ciebie, no wiec: - na podstawie tej faktury nie mozemy zrobic zwrotu na prywatne konto tylko na lecznice (w takim wypadku wet musi zrobic korekte) - jezeli mamy placic lecznicy, to prosze o wyjasnienie czemu faktura czekala prawie 1,5 miesiaca na wyslanie do nas, potem fundacje maja problemy z leczeniem swoich psiakow, bo jest ogolna opinia, ze "nie placa" /Agnieszka[/QUOTE] Wiem ,że powinnam wcześniej wysłać fakturę z września :oops:ale myślałam że zaraz zawiozę drugą kotkę na sterylkę .Potem choroba mnie zmogła .Dobrze że zrobiłam kopię faktur i dopiero teraz widzę,że to z września jest żle wystawiona bo za obie płaciłam gotówką.Jeśli zwrócicie wetce za tą sterylkę to przy okazji odbiorę od niej zwrot.Jeśli to nie problem. Quote
ostatniaszansa Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='baster i lusi']Wiem ,że powinnam wcześniej wysłać fakturę z września :oops:ale myślałam że zaraz zawiozę drugą kotkę na sterylkę .Potem choroba mnie zmogła .Dobrze że zrobiłam kopię faktur i dopiero teraz widzę,że to z września jest żle wystawiona bo za obie płaciłam gotówką.Jeśli zwrócicie wetce za tą sterylkę to przy okazji odbiorę od niej zwrot.Jeśli to nie problem.[/QUOTE] Jedna ze zwrotem dla Ciebie juz zaplacilam, ta druga trzymam do czasu korekty /Agnieszka Quote
baster i lusi Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Jedna ze zwrotem dla Ciebie juz zaplacilam, ta druga trzymam do czasu korekty /Agnieszka[/QUOTE] Dziękuję.Jutro wyślę korektę. Quote
3 x Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 ma rozliczenie za pazdziernik postaram sie w ciągu najbliższych dni się nim z wami podzielić :) wszystkim wpłacającym - dziękuję :) Quote
piechcia15 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 czy mogłabym poprosić o pomoc w sfinansowaniu sterylki suni mix ON? Sunia jest wyrzucona z auta, koczuje przy drodze pod Lutomierskiem i chcą ja przygarnąć ludzie, którzy ją dokarmiają, ale ponieważ mają już psa to wezmą ją dopiero po zabiegu. Niestety nie mam w Skarbonce stałej deklaracji, ale urządza mnie każdy zwrot, zawsze to coś. Sterylizacja będzie kosztowała prawdopodobnie 200zł. Zostanie wykonana w Łodzi. to jest wątek suczek z tego samego miejsca, ale nie ma tam jeszcze jej zdjęcia: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234370-Dramat!!-Karmi%C4%85ce-suki-koczuj%C4%85-na-polu-!-POMOC-NA-CITO-!-Lutomiersk[/url] Quote
mestudio Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Dziś wysłałam deklaraję od listopada do kwietnia na razie po 5 zł. Wcześniej robiłam czasami bazarki. Może za kilka miesięcy dam radę zwiększyć deklarację. Quote
3 x Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 [quote name='mestudio']Dziś wysłałam deklaraję od listopada do kwietnia na razie po 5 zł. Wcześniej robiłam czasami bazarki. Może za kilka miesięcy dam radę zwiększyć deklarację.[/QUOTE] dziękujemy :) Quote
magdola Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Teraz to ja jestem jeszcze bardziej za AS : mieszaniec yorka z czarnym WEST TERIEREM:diabloti: [URL]http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/51,88319,10403634.html?i=36[/URL] Rece i cycki opadają :shake: Quote
malawaszka Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Dziewczyny poradźcie bo właśnie mi ręce opadły :mdleje: przytulisko - nie schronisko, ogłaszam stamtąd mixa sznaucera - zapytałam wolontariuszki czy jest już wykastrowany bo wiadomo - niekastrowanych strach ogłaszać... no i otrzymałam odpowiedź: "Nie, ponieważ u nas to jest przytulisko, a po wejściu w życiu nowej ustawy o ochronie zwierząt i schroniskach, kastrować i sterylizować można tylko w schroniskach." :crazyeye: Wysłałam więc info, że owszem w ustawie jest że schroniska mają obowiązek sterylizować, ale nie ma zakazu dla innych miejsc przecież! no i takie info dostałam: " Była rozmowa z radcą prawnym pracującym w urzędzie i nie można. Jeżeli masz gdzieś tą ustawę i dot. punkt sterylizacji i kastracji to przedyskutujemy ponownie tą kwestie. Nie uczestniczyłam w tej rozmowie, wiem tylko tyle, że radca prawny stwierdził, że nie można w przytuliskach." no jakiś idiota ten radca prawny albo nie wiem już nic... albo sam z siebie jest przeciwnikiem kastracji i tak miesza... Quote
obraczus87 Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Chciałabym zapytać czy istnieje możliwość refundacji kosztów za sterylkę suki, która przebywa w BDT u mestudio? Suka przez całe swoje 5-letnie życie co cieczkę rodziła.... Koszt: 250zł Zabieg umówiony na 17.11 Lecznica: Pankracy, [FONT=arial]Maratońska 1, 26-600 Radom[/FONT] Wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233401-Mikro-Nuka-z-wiejskiego-podwórka-szuka-domku"]KLIK[/URL] Quote
taks Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='malawaszka']Dziewczyny poradźcie bo właśnie mi ręce opadły :mdleje: przytulisko - nie schronisko, ogłaszam stamtąd mixa sznaucera - zapytałam wolontariuszki czy jest już wykastrowany bo wiadomo - niekastrowanych strach ogłaszać... no i otrzymałam odpowiedź: "Nie, ponieważ u nas to jest przytulisko, a po wejściu w życiu nowej ustawy o ochronie zwierząt i schroniskach, kastrować i sterylizować można tylko w schroniskach." :crazyeye: Wysłałam więc info, że owszem w ustawie jest że schroniska mają obowiązek sterylizować, ale nie ma zakazu dla innych miejsc przecież! no i takie info dostałam: " Była rozmowa z radcą prawnym pracującym w urzędzie i nie można. Jeżeli masz gdzieś tą ustawę i dot. punkt sterylizacji i kastracji to przedyskutujemy ponownie tą kwestie. Nie uczestniczyłam w tej rozmowie, wiem tylko tyle, że radca prawny stwierdził, że nie można w przytuliskach." no jakiś idiota ten radca prawny albo nie wiem już nic... albo sam z siebie jest przeciwnikiem kastracji i tak miesza...[/QUOTE] może chodzi o to że schroniska muszą mieć zdefiniowaną opiekę weterynarza a przytuliska nie. Czyli w schroniskach teoretycznie wiadomo kto ma robic sterylki - wet który ma podpisaną ze schronem współpracę. Natomiast z tego co wiem przytuliska nie muszą mieć w umowie podpisanej stałej współpracy z konkretnym wetem. Radca prawny mógł więc tak idiotycznie rozumować że skoro nie mam weta "zatrudnionego" przez przytulisko to tym samym nie ma osoby kompetentnej do wykonania zabiegu. Quote
Lobaria Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Minus dla Lobarii - duzy! Ale przynajmniej wiem o co chodzi, dane do zgloszenia poprosimy chociaz na pw, bo musi nam sie zgadzac papierologia /Agnieszka[/QUOTE] Bardzo przepraszam, wiem, że wszystko już jest ok:) Bardzo dzięujemy za pomoc dla Bisi - podziekowania poszły na wątku i na wydarzeniu :) Quote
ostatniaszansa Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='obraczus87']Chciałabym zapytać czy istnieje możliwość refundacji kosztów za sterylkę suki, która przebywa w BDT u mestudio? Suka przez całe swoje 5-letnie życie co cieczkę rodziła.... Koszt: 250zł Zabieg umówiony na 17.11 Lecznica: Pankracy, [FONT=arial]Maratońska 1, 26-600 Radom[/FONT] Wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233401-Mikro-Nuka-z-wiejskiego-podw%C3%B3rka-szuka-domku"]KLIK[/URL][/QUOTE] Istnieje :) ciachać sunie . Ewa Quote
obraczus87 Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Istnieje :) ciachać sunie . Ewa[/QUOTE] Dziękuję :) Jeśli sterylka zostanie opłacona przez mestudio na miejscu u weta to faktura ma być gotówkowa?? Quote
ostatniaszansa Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='obraczus87']Dziękuję :) Jeśli sterylka zostanie opłacona przez mestudio na miejscu u weta to faktura ma być gotówkowa??[/QUOTE] tak i wyedy zwracamy pieniadze osobie, ktora bedzie wskazana w WYPELNIONEJ KARCIE DOLACZONEJ DO FAKTURY /Agnieszka Quote
Recommended Posts