mru Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 cajus super dzieki :) no ja wczoraj weszłam na n-k i patrzę a tu nasza Marusia! :) wow! Quote
mru Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Marusia w piątek była na konsultacji ortopedycznej, pan dr obadał ją dokładnie - zarówno układ kostny jak i neurologicznie Marusia, jeśli naprawdę pierwszego dnia po wypadku nie chodziła na obie tyle nogi - musiala mieć uszkodzenie nerwu w kręgołsupie. w takim razie cud, że chodzi, że wstała, że jest coraz lepiej :) w tej lewej nodze Marusia cały czas odczuwa ból, mogło być tam jakieś złamanie w miednynicy - ale z tym się nic nie robi :) z resztą Marusia ma się coraz lepiej na razie obserwować, czy obiciąża nogę i jeśli będzie gorzej to za 2-3 tygodnie trzeba bedzie iść na RTG mam dokłady opis, załączę Quote
Cajus JB Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 mru napisał(a):cajus super dzieki :) no ja wczoraj weszłam na n-k i patrzę a tu nasza Marusia! :) wow! Nie wiedziałem, że to Twój wątek. Tak pewnie byłbym wcześniej. Quote
sleepingbyday Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 dzieki cajus za reklame na nk :-) zapomniałam napisac, ze w niedzielę marusia została odrobaczona. a przynajmniej dostała tabletke antyrobacką ;-). są dwa zainteresowane domy, jeden już był chętny, myslelismy, ze odpadł, ale odezwał się dopiero teraz z braku czasu. zobaczymy. marusia jest słodka, kochana, mięciutka, urocza, w parku trzyma sie jak przyklejona i w ogóle same plusy ma :-) Quote
Vlk Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 no to widać po jej oczkach :) nic ino brać. Przy większości wizyt na dogo żałuję, że ilość psowatych na utrzymaniu niestety nie może przekraczać pewnej ilości. Ehh Marusia hau do góry ;) Quote
tripti Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 czyli coś na horyzoncie powolutku kalruje się:) mięciutka....:) a ubiera już szelki grzecznie? Quote
sleepingbyday Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 och, jest o wiele lepiej, z szelkami, smyczą, ze wszystkim. dzis to az jedna babka okno otworzyła i wychyliła sie do połowy (spoko, parter), zeby sie pozachwycac, jaka zmiana nastapiła "i w ogóle gratulacje". ale przed marusia jeszcze dużo pracy. natomiast trzeba przyznac, ze do tej pory wykonała kawał dobrej roboty. Quote
tripti Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 to fajnie, że idzie ku lepszemu, miło tak obserwować postępy psiaka, prawda;)? ale czytać w relacjach też fajnie:) Teraz pewnie to dopiero ją ten stres puszcza, bo miała go ogrom. A ona akutalnie jest jedynaczką, czy mieszka z jakimiś psim towarzyszem? Quote
sleepingbyday Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 maruśka mieszka z sunią,w którą jest wpatrzona. mentorka ;-) aha, dzis maruśka miałą odwage podejśc na chwileczkę-chwilunię do dwóch obcych psów. zaraz zwiała z podkulonym ogonem, ale z wlasnej wli do nich podeszła, jestem z niej dumna :-) Quote
Cajus JB Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Zaglądam i czytam nowe wiadomości o Marusi. Na nk trochę osób poleciło. Jest też w innych galeriach. Quote
Madallena Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 ja bym szukała jej domu z drugim psiakiem. jeżeli mogę się wtrącić :) Pies szybciej pokaze jej ze czlowiek jest fajny... Quote
mru Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 na pewno by sie pewniej czuła w takim domu :) ona do Zosi się cieszy :) Quote
Madallena Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 kropencja moja, dzika tymczasowiczka najlepiej czula sie w nogach mojej Nany :) Tam gdzie byla Nana, tam byla i Kropka. Nana ja wszystkiego uczyla. Znalazlam jej dom z drugim psem i sa najwiekszymi przyjaciolkami! Quote
sleepingbyday Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 wszystkie chetne domy sa z psami, więc luzik :-). edit: szukamy kogos doświadczonego do sprawdzenia dla maruski domu w łodzi, na bałutach. dom z dwoma psami, wydaje sie bardzo fajny. Quote
Cajus JB Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Zaglądam do Marusi. Znaleźli się już chętni do sprawdzenia domku? Quote
sleepingbyday Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 niestety nie :-(. dzis potkanie z panią od goldenki (i z goldenką). marusia robi postępy, codziennie wiekszy luz prezentuje. Quote
sleepingbyday Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 chodzi o osoby z doświadczeniem w wizytach przedadopcyjnych. napisz, napisz. Quote
Cajus JB Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Temida na pewno ma doświadczenie. polubek też już robiła wizyty. Jeszce Wunia i mmd. Piszę pw. Edit Napisane Quote
mmd Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 No, jestem Dzielnica moja. Robiłam tylko jedną wizytę jak dotąd, ale bardzo pomyślnie wyszło:) Quote
Hotel KADIF Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Halinów k/W-wy! Malutka ŻABKA na ulicy! Kto pierwszy ja rozjedzie?! Quote
mmd Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 mru napisał(a):mmd jakbys mogła :) byłoby czadowo! mogła mogła:) sbd ma do mnie namiary komórkowe - jak się ktoś bardziej doświadczony nie zgłosi to jestem do dyspozycji Quote
sleepingbyday Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 napisałam do majqi, ale chyba nie ma je co teraz nadużywac. mmd, dam ci znać, jkaby co, kto yacy, dom wzglda super na 1 rzut oka, tzn ucha, ewatonieja za podejście psiarskie ręczy, nie ręczy za umiejętności z psem doświadczonym przez los, ale maruśka coraz lepiej poza tym od czego szkoleniowcy. jakis jets zresztą w okolicy, ewatonieja ma kontakt. będziemy wkontakcie. Quote
Recommended Posts