Paula Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 [quote name='*luthien*']Witanko:cool1: Witaj Luthien :p [quote name='clockwork']wredna:angryy:... moglam jechac do warszawy a nie..... buuuuuuuuuuu Przyjedź :razz: Spadam do weta i na spacerek :cool1: Quote
Alicja Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='paula_z'] Przyjedź :razz: Spadam do weta i na spacerek :cool1:[FONT=Arial]:razz:Paula ...i jak ...co wetka na nowy wysyp....... ha ha ...ja was nawiedzę:eviltong:...jeno jeszcze nie wiem kiedy:razz: [/FONT] Quote
clockwork Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 paula_z napisał(a): Przyjedź :razz: Spadam do weta i na spacerek :cool1: nie przyjade.. wiesz zenie moge:placz: chodzisz z wetem na spacerki?? :eviltong: jak max?? Quote
Paula Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial] ha ha ...ja was nawiedzę:eviltong:...jeno jeszcze nie wiem kiedy:razz:[/FONT][FONT=Arial][FONT=Verdana] :multi: :multi: :multi: Superowo, najlepiej wtedy kiedy będę miała urlop :cool3: :p [/FONT][/FONT] [quote name='clockwork']nie przyjade.. wiesz zenie moge:placz: chodzisz z wetem na spacerki?? :eviltong: Buuuuuuuu :placz::placz::placz: Haha :D To by było dobre rozwiązanie, dziś mi trochę pękło złotówek :shake: [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial]:razz:Paula ...i jak ...co wetka na nowy wysyp.......[/FONT] [quote name='clockwork']jak max?? [quote name='evaxon']mamooo wracaj i gadaj co wet powiedział:razz: [quote name='dealer']noooo..i cooooo?????? gadaj!:razz: Na razie nic konkretnego nie wiadomo. Wetka też była zdziwiona, że tak szybko i tak dużo tego ma, podejrzewa alergię kontaktową, ale pokarmowej też nie wyklucza. Pobrała zeskrobinę, wyniki we wtorek, ale nie przypuszcza, żeby to był grzybek lub świerzb, bo się nie drapie, ew.nużyca, ale nie ma typowych objawów, czyli łysienia. Dostał antybiotyk - Synergal, jak w zeskrobinie nic nie wyjdzie, chce podać steryd :roll: Ale powiedziałam jej, że steryd bym wolała w ostateczności. Mamy unikać wody, wysokiej trawy, zmienić karmę na hypoalergiczną. Najgorsze qrwa, że nie wiadomo od czego to może być :angryy: Jak nic nie wyjdzie z badania zeskrobiny i nie będzie poprawy to, zanim mu podam jakiś steryd, pójdziemy chyba do dr.Tęczy na Gagarina, to jest specjalista od chorób skóry. Doła mam :-( Quote
agbar Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Paula nie miej dola.... a moze on ma ciebie alergie:diabloti: Quote
Alicja Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [FONT=Arial]poczekaj na zeskrobinkę ..a na nużyce nie sprawdzała?...a potem chyba specjalista jeśli nie znajdzie nic.. Ozzy nadal nie taki jak powinien być ...ta pogoda dobija te nasze psiaki:-( [/FONT] Quote
Pysia Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Ja też chcę takie ogniki na avatarku :placz: Jakżeś ewka to zrobiła? :mad: Idx Paula lepiej do alergologa psiego. Co do pcheł to teściowej Rumun przybłęda miał na nie alergie. Zawsze był zabezpieczany ale wystarczyło ze go jedna dziabnęła i zdechła a jemu na skórze pojawiała się taka egzema ze aż na sam widok szarpało mną.... Quote
Paula Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 [quote name='dealer']Paula nie miej dola.... a moze on ma ciebie alergie:diabloti: Takiego małego dołka mam, jak nie urok to sraczka :roll: Hehe, możliwe że na mnie już też ma :eviltong: [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial]poczekaj na zeskrobinkę ..a na nużyce nie sprawdzała?...a potem chyba specjalista jeśli nie znajdzie nic.. Ozzy nadal nie taki jak powinien być ...ta pogoda dobija te nasze psiaki:-( [/FONT] Zeskrobinę zbadają na wszystkie pasożyty i na coś tam jeszcze (jakieś hodowle :hmmmm: nie dosłyszałam). Czekam na wynik, już wolałabym tego grzyba niż alergię, przynajmniej wiadomo co to i jak leczyć :roll: Te upały wszystkich wykańczają :shake: dobrze, że Ozzulek już nie pawiuje :cool1: Quote
e.v.a Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 biedne psisko maxisko:shake: :-( oby to ni ebyla nuzyca:shake: oby nie wyłysiał:placz: trzymamy kciuki za braciszka Quote
Paula Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 Pysia napisał(a):Idx Paula lepiej do alergologa psiego. Co do pcheł to teściowej Rumun przybłęda miał na nie alergie. Zawsze był zabezpieczany ale wystarczyło ze go jedna dziabnęła i zdechła a jemu na skórze pojawiała się taka egzema ze aż na sam widok szarpało mną.... Poczekam na wyniki zeskrobiny, a jak nic nie wyjdzie, to do specjalisty pójdę na pewno :cool1: A na zeskrobinie wyjdzie, że to od pchły? Chyba nie :shake: Ale skąd ta pchła by się wzięła :hmmmm: ja pchły nie widziałam już x lat :cool1: evaxon napisał(a):biedne psisko maxisko:shake: :-( oby to ni ebyla nuzyca:shake: oby nie wyłysiał:placz: trzymamy kciuki za braciszka Już wolę nuzycę niż alergię, przynajmniej wiadomo jak leczyć :roll: Dzięki Wam kochane za troskę :loveu: Quote
e.v.a Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 paula_z napisał(a): Już wolę nuzycę niż alergię, przynajmniej wiadomo jak leczyć :roll: ale nużyca sie nawraca :-( moze go naprawde cos podjadło:mad: Quote
clockwork Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Pysia napisał(a): Idx Paula lepiej do alergologa psiego. Co do pcheł to teściowej Rumun przybłęda miał na nie alergie. Zawsze był zabezpieczany ale wystarczyło ze go jedna dziabnęła i zdechła a jemu na skórze pojawiała się taka egzema ze aż na sam widok szarpało mną.... Clockwork tez ma alergie na pchly... od razu wiemy kiedy gdzies lapnie- w momencie robia mu sie takie ropnegoowna i saczy mu sie z tegodziadostwo Paula, nie miej dolka... bo nam wpadniesz w niego i kto cie znajdzie?? czekam z niecierpliwoscia na wyniki skrobanki.. czym kciuki za klocka, bo teskni:placz: Quote
Pysia Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 paula_z napisał(a):Poczekam na wyniki zeskrobiny, a jak nic nie wyjdzie, to do specjalisty pójdę na pewno :cool1: A na zeskrobinie wyjdzie, że to od pchły? Chyba nie :shake: Ale skąd ta pchła by się wzięła :hmmmm: ja pchły nie widziałam już x lat :cool1: Już wolę nuzycę niż alergię, przynajmniej wiadomo jak leczyć :roll: Dzięki Wam kochane za troskę :loveu: Pchła? A to Ty miła nie wiesz że kotki maja pchełki a pełno jest takich biegajacych luzem? Takich piwnicznych? A te kotki jak biegają to pchełki spadają i potem w trawce na pieseczka czekają :angryy: Quote
Paula Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 evaxon napisał(a):ale nużyca sie nawraca :-( moze go naprawde cos podjadło:mad: Wiem, przerabialiśmy to, jak miał 8 m-cy i nawrotów nie było. Nużyca to raczej nie jest, nie łysieje i inaczej wygląda. Może jakieś meszki albo inne robale go pogryzły, on się ciągle turla w tej trawie, jak się bawią z Axą, nie mam pojęcia :shake: Quote
Alicja Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='paula_z']Wiem, przerabialiśmy to, jak miał 8 m-cy i nawrotów nie było. Nużyca to raczej nie jest, nie łysieje i inaczej wygląda. Może jakieś meszki albo inne robale go pogryzły, on się ciągle turla w tej trawie, jak się bawią z Axą, nie mam pojęcia :shake:[FONT=Arial]:diabloti:a może cholera ...trawy ...wiem że harley jak przeszedł po trawie to był jak purpura...a krosteczki też miał... Paula musi być oki ...nie ma innej opcji;) [/FONT] Quote
e.v.a Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 paula_z napisał(a):Wiem, przerabialiśmy to, jak miał 8 m-cy i nawrotów nie było. Nużyca to raczej nie jest, nie łysieje i inaczej wygląda. Może jakieś meszki albo inne robale go pogryzły, on się ciągle turla w tej trawie, jak się bawią z Axą, nie mam pojęcia :shake: nie no meszki to chyba nie .. bo nie byl by az tak wysypany:razz: ale te pchy moze to one tak narozrabialy:niewiem: Quote
Paula Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 [quote name='clockwork']Clockwork tez ma alergie na pchly... od razu wiemy kiedy gdzies lapnie- w momencie robia mu sie takie ropnegoowna i saczy mu sie z tegodziadostwo Paula, nie miej dolka... bo nam wpadniesz w niego i kto cie znajdzie?? czekam z niecierpliwoscia na wyniki skrobanki.. czym kciuki za klocka, bo teskni:placz: Maksiu ma inne, on ma krostki ze strupkami, nic się nie sączy z tego. KCM :loveu: Ty mi zawsze humora poprawisz swoimi tekstami :lol: Czymam za Klocusia :loveu: Ciekawe kto bardziej tęskni ;) [quote name='Pysia']Pchła? A to Ty miła nie wiesz że kotki maja pchełki a pełno jest takich biegajacych luzem? Takich piwnicznych? A te kotki jak biegają to pchełki spadają i potem w trawce na pieseczka czekają :angryy: No wiem, ale skąd będę wiedziała, że to akurat od pchełki :hmmmm: [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial]:diabloti:a może cholera ...trawy ...wiem że harley jak przeszedł po trawie to był jak purpura...a krosteczki też miał... Paula musi być oki ...nie ma innej opcji;)[/FONT] No może to od tego :roll: Dzięki Alu :loveu: Jakoś sobie poradzimy, byle by przyczynę poznać i wyeliminować. Quote
agbar Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 pewnie ze se poradzicie, wyeliminujecie zwalczycie i pokonacie;) Quote
clockwork Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 paula_z napisał(a):Maksiu ma inne, on ma krostki ze strupkami, nic się nie sączy z tego. KCM :loveu: Ty mi zawsze humora poprawisz swoimi tekstami :lol: Czymam za Klocusia :loveu: Ciekawe kto bardziej tęskni ;) on teskni... ja zapomnialam ze tam pies zosta... dopoki nie wlazlam na bloga klockowego jak strupki niesonczki... to ie kleszcze:cool1: Quote
Pysia Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Zabijecie, zatłuczecie i zamordujecie :) Nie ma innej opcji ;) Quote
Paula Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 Dzięki Wam kochane dogociółki :loveu: Ja mam niewielkie doświadczenie, jeśli chodzi o psie choroby. Tak sie dołuję trochę, ale jak pomyślę, jakie miałyście lub macie problemy zdrowotne z psami, np Patka, Katerinas, Weszka, Ala, Ewa, to to nasze to pikuś. Damy radę. Naprawdę wiele dla mnie znaczy Wasza obecność tutaj i wszystkie rady i dobre słowa. KWM :loveu: Quote
PIKA Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [quote name='clockwork'] jestem juz TU... gdzie wszystko jest na odwrot... [quote name='clockwork'] witalam sie juz chyba TU... nie wiem... nie pamietam pamieć te? :evil_lol: [quote name='paula_z'][FONT=Arial][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT] pójdziemy chyba do dr.Tęczy na Gagarina, to jest specjalista od chorób skóry. Doła mam :-( Podobno Dembele jest niezłym dermatologiem :roll: Quote
Alicja Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [FONT=Arial]witaj śpioszku :loveu:....jak tam nasz Maxio;)... cały czas myśle , kombinuje jak koń pod górę i nic mi się innego nie nasuwa na myśl ...dziś poszukam ksiązeczki tam jest troszkę o chorobach skóry ...dam potem znać:razz: [/FONT] Quote
Recommended Posts