DONnka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='mari23']przed chwilką rozmawiałam z Kasią, potrzebny jest Rutinoscorbin, Cyclonamina ni Witk K, Wit. C rónieć, więc Cerutin też się przyda nie wysyłaj dużej ilości, do pomocy chce się włączyć znajoma aptekarka ze Środy Śląskiej[/QUOTE] No to na razie puszczę jedno opakowanie :) A jak będzie brakowało to dokupię Tak strasznie mi żal Saszeńki :shake: Niedługo się bidulka nacieszyła ulgą po operacji :( Pocieszam się, że ma dobrą opiekę i czuje, ze jest kochana Żeby jeszcze ta amigdalina zaczęła działać :modla: Quote
b-b Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 a A ja czekam na wieści z "obdukcji" tego paskudztwa :/ Quote
fiorsteinbock Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 DONka, masz adres Kasi? czy wysłac? :) Dzieki wlk! Sluchajcie, byc moze wlasnie amigdalina rozwala tego guza i dlatego on tak pęka. Dzisiaj Kasia pisała, że antybiotyk zaczął działać wiec Saszka czuje sie lepiej. Quote
sharka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) odwiedzam Saszkę Edited November 27, 2012 by sharka Quote
jaanka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='fiorsteinbock'] Sluchajcie, byc moze wlasnie amigdalina rozwala tego guza i dlatego on tak pęka. Dzisiaj Kasia pisała, że antybiotyk zaczął działać wiec Saszka czuje sie lepiej.[/QUOTE] Mam taką nadzieję . On wcześniej nie pękał jak pamiętam . Trudno nie widząc coś prorokować . Za mało wiemy ale bardzo chcę żeby to był wpływ amigdaliny i początek rozpadu tego świństwa . Jeżeli działa to na guzki na listwie też powinna . Dzięki Dziewczyny że walczycie i przykro mi że nie mogę pomóc finansowo . Quote
fiorsteinbock Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Jaanko, finanse jakoś ogarniemy, byleby stan Saszki nie ulegał pogorszeniu :/ Dzięki, że zaglądacie do Nas! Jeśli już jesteśmy przy finansach. Zapłaciłam za dt i zrodził nam się dług -184,14zł. Mam kilka rzeczy na bazarek, niedługo wystawię to coś się sprzeda. Quote
brzośka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kurcze, ja już chyba nic na bazarek nie mam :shake: a tu grudzień za pasem, ciężki miesiąc... nie mam pomysłu :( ale ty Szaszeńko walcz! jakoś damy radę :) Quote
inga.mm Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 ja mam, ale w Wawie. Musiałby ktoś przyjechać i zabrać Quote
fiorsteinbock Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 [quote name='inga.mm']ja mam, ale w Wawie. Musiałby ktoś przyjechać i zabrać[/QUOTE] A co to za rzeczy? Można kurierem wysłać? Quote
fiorsteinbock Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 [B]Kochani, wstrzymajcie się z wysyłką Wit C do Kasi, ponieważ Saszka i inne psiaki dostały mega wielką paczkę na Mikołaja! A Mikołaj to tak naprawdę Asia z Środy Sl., która jest zaangazowana w pomoc bezdomnym psom. Paczka zawiera mnóstwo wit C, enzymów trzustkowych i in., nawet nie zapamiętałam wszystkich nazw :) A leki te przydadzą się nie tylko Saszce lecz również pozostałym staruszkom będącym pod opieką Kasi! Asiu, jesteśmy wzruszone i serdecznie dziękujemy! Asiu, Marysiu... :loveu::loveu::loveu: Takiego Mikołaja można sobie wymarzyć :sweetCyb::calus::calus: [/B] Quote
brzośka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 to edytuj swoją sygnaturkę Edytko :cool3: Quote
inga.mm Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='fiorsteinbock']A co to za rzeczy? Można kurierem wysłać?[/QUOTE] ciuchy, tyle, że nie mam kasy na kuriera i trzeba byłoby wybrać, dlatego pisałam, żeby ktoś przyjechał. Quote
fiorsteinbock Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Na razie wstrzymajmy się z Twoimi rzeczami, wystawie swój a potem wezme sie za kolejne. Quote
mari23 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='fiorsteinbock'][B]Kochani, wstrzymajcie się z wysyłką Wit C do Kasi, ponieważ Saszka i inne psiaki dostały mega wielką paczkę na Mikołaja! A Mikołaj to tak naprawdę Asia z Środy Sl., która jest zaangazowana w pomoc bezdomnym psom. Paczka zawiera mnóstwo wit C, enzymów trzustkowych i in., nawet nie zapamiętałam wszystkich nazw :) A leki te przydadzą się nie tylko Saszce lecz również pozostałym staruszkom będącym pod opieką Kasi! Asiu, jesteśmy wzruszone i serdecznie dziękujemy! Asiu, Marysiu... :loveu::loveu::loveu: Takiego Mikołaja można sobie wymarzyć :sweetCyb::calus::calus: [/B][/QUOTE] Asia - Mikołaj musi brodę zapuścić :santagri: naprawdę wiele dobrego robi dla psiaków Quote
fochu Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Edytko jak coś to ja mam całe mnóstwo łachów które można na bazarek wrzucić Quote
DONnka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Dziękujemy pięknie Mikołajowi, a właściwie Mikołajowej :razz: Znaczy póki co wit. C nie wysyłać ? Jak to dobrze, że u Saszki troszkę lepsze wieści :modla: Oby tak dalej !!! Quote
b-b Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [quote name='DONnka']Dziękujemy pięknie Mikołajowi, a właściwie Mikołajowej :razz: Znaczy póki co wit. C nie wysyłać ? Jak to dobrze, że u Saszki troszkę lepsze wieści :modla: Oby tak dalej !!![/QUOTE] Też się bardzo z tego powodu cieszę :) Quote
fiorsteinbock Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 [quote name='fochu']Edytko jak coś to ja mam całe mnóstwo łachów które można na bazarek wrzucić[/QUOTE] Gosiu, bardzo chętnie - we Wroclawiu jestesmy często, wiec zabiore. Zaraz dogramy szczegóły. Mam jeszcze rzeczy od margaret, nie wszystko sprzedałam ale czasowo leże i dlatego tal wszystko mi się wlecze :/ Quote
fiorsteinbock Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Co do Saszki, to w zeszłym tygodniu Kasia pisała, że czuje się nasza psica lepiej :) Dzwoniłam przed chwilą, ale Kasia zajęta i nie odbiera - bedę próbować. Quote
Martika&Aischa Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Cały czas zaciskam kciuki za zdrówko Saszeńki :) Quote
DONnka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='Martika@Aischa']Cały czas zaciskam kciuki za zdrówko Saszeńki :)[/QUOTE] To całkiem tak jak ja :) Quote
fiorsteinbock Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Rozmawiałam z Kasia, guz się powiększył, a jednoczesnie komórki ulegają rozpadowi, dochodzi do martwicy i wówczas Saszka dostaje antybiotyk, który pomaga wrócić do kondycji. Sa dni gdzie jest smutniejsza, wyciszona ale nadal są dni gdzie czuje się znacznie lepiej. Teraz spadło sporo śniegu a jak pamietacie Saszka uwielbia taką pogode i korzysta z uroków zimy. Troszke spaceruje, troszke w domku sie wygrzewa i wlasciciwie każdy dzien jest podobny do poprzedniego. I jak wczesniej pisałam, Kasia ma srodki przeciwbolowe wiec podaje w razie potrzeby, jedzonko rozdrabnia, bombarduje Saszkę witaminą C. Chyba nic wiecej nie mozemy zrobic, musimy czekac i obserwowac. Quote
wolf122 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Zaglądam do Saszeńki i cały czas trzymam kciuki :) Quote
Recommended Posts