Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dziewczynki mam dla Saszeńki 127 zł 75 gr ;) z bazarku :) pięknie proszę na PW o numerek konta :)
Edit : a jak pieniążki dolecą proszę o potwierdzenie na tym bazarku :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233181-Mega-bazarek-różności-ciuszki-deco-buty-firanki-biżuteria-12-10-22-00[/URL]
Dziękuję :)

Edited by Martika@Aischa
  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Nie mam dobrych wieści. Niestety stan Saszki pogorszył się, tzn. ponownie towarzyszy jej ból i dostaje zastrzyki. W niedziele guz zaczął bardzo krwawić, nie mogli zatamować - Kasia mówiła, że dosłownie powstało bajoro krwi. Wczoraj miała kontaktować się z wetem czy zmniejszyć dawki amigdaliny, co może być przyczyną takiego obfitego krwawienia...
Kondycja Saszki ponownie się osłabiła. Wiem, że w czasie różnych terapii stan pacjenta jest jak na rollercosterze, więc wciąż wierzę, że ten stan jest chwilowy :/

Cioteczko, wysyłam już PW i dziękuję bardzo za pomoc.

Doszły wpłaty od:
08.11 - Jadwiga J. - 50zł
12.11 - Aneta K - 30zł

Serdecznie dziękujemy!

Edited by fiorsteinbock
Posted (edited)

[quote name='terierfanka']i ja prosze o nr konta, mam tylko drobne 20zł z bazarku ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234205-Marynarki-vel-żakiety-zapraszamy-tu-kobiety-)-DZIŚ-KONIEC[/URL]!) ale zawsze to coś[/QUOTE]

Żadne drobne! Aż 20zł. Dzięki wielkie i już ślę nr do wpłaty :)

Edit: wpłata już na koncie Saszeńki - dziękuję!!!

Spłaciliśmy całkowicie amigdalinę i zostało nam całe, okrągłe 5zł.
Proszę cioteczki o pomoc w bazarkach bo nie będziemy mieli na opłacenie kolejnego pobytu Saszki :/

Edited by fiorsteinbock
Posted

załamka, kurna, załamka.
Czytając o tym co się dzieje z Saszką, myślę, że całe szczęście, że nie zdecydowałam sie na usuwanie nadziąślaka u Tośki, bo jest jeszcze stosunkowo mały.
Nie mam pomysłu...

Posted

Mysle, ze koniecznie trzeba skontaktowac sie z doktorem, ktory ustalał dawke leków. Moze to efekt zle dobranej dawki amigdaliny ?
Moze jest zbyt duza ? Moze nalezy przerwac podawanie na jakis czas ?:-(

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Dziewczynki mam dla Saszeńki 127 zł 75 gr ;) z bazarku :) pięknie proszę na PW o numerek konta :)
Edit : a jak pieniążki dolecą proszę o potwierdzenie na tym bazarku :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233181-Mega-bazarek-różności-ciuszki-deco-buty-firanki-biżuteria-12-10-22-00[/URL]
Dziękuję :)[/QUOTE]

Pieniążki poleciały na wskazane konto jak tylko dolecą bardzo proszę o potwierdzenie na bazarku :) dziękuję :) Zdrówka Saszeńko :*

Posted

Dobrze by było, aby Ewa36 zajrzała tutaj. Ale na pewno rozpatrzyć trzeba, czy aby nie odstawić amigdaliny. Trzeba koniecznie skontaktować się z lekarzem, bo Saszce ma to pomagać, a nie ją wykańczać :(

Posted

A jak ten guz wygląda po krwawieniu ?
Może to faza pozbywania się tej chorej zawartości . Bardzo bym chciała żeby tak właśnie było .
Co powiedział lekarz ? Może skonsultujcie także z tym wetem do którego kontakt Wam podałam . Druga opinia nie zaszkodzi i przecież chyba nikt się nie obrazi .

Posted

Dziewczyny a konsultowałyście leczenie Saszki z innymi specjalistami? słyszałam, że jednym z najlepszych onkologów jest dr Jagielski, trudno konsultować telefonicznie, ale może chociaż przesłać całą dokumentację? może dziewczyny z Warszawy mogłyby pomóc

Posted

Nie wiem co nowego u Saszki i jakie są zalecenia od dr, czy zmniejszamy amigdalinę czy nie. Czekam na wiadomości od Kasi.
Nie wiem też czy krwawienie jest wynikiem podawania amigdaliny, być może jest to faza o jakiej pisze jaanka. Guz po odrośnięciu wygląda inaczej niż wcześniej. Jest bardziej gładki. Ale to Kasia musi dokładnie opisać. Ja z opisu wyobraziłam sobie, że guz jest teraz jakby słabszy.
Nie kontaktowaliśmy się z innymi wetami ws. leczenia amigdaliną bo sprawa jest jak wiecie kontrowersyjna. Zdecydowaliśmy się na konsultację u jednego weta, który pomógł Daszcę więc mamy do niego zaufanie.
Jeśli chodzi o medycynę konwencjonalną to przynajmniej trzech weterynarzy: Wrocław, Jelenia Góra i Kasi weterynarz - nie mają już co do zaproponowania w ramach leczenie. Radioterapia odpada, kolejne operacje usuwania guza? Przy ostatniej ledwo zatamowano krwawienie z guza :/

Może problem leży w krzepliwości krwi?
Musimy zaczekac na Kasię i na pewno rozjaśni sprawę.

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Pieniążki poleciały na wskazane konto jak tylko dolecą bardzo proszę o potwierdzenie na bazarku :) dziękuję :) Zdrówka Saszeńko :*[/QUOTE]

Potwierdzone na wątku.
Dzięki Cioteczko, pieniądze są u nas!

Posted

Generalnie guz jest niezłośliwy, wyniki Saszki miała bardzo dobre, nie ma przerzutów - kwestią jest chyba wyłącznie jedgo błyskawiczny rozrost, który powoduje ból i apatię u Saszki. Ma wówczas problemy z jedzeniem, może jeść tylko papki i nawet taka forma sprawia dyskomfort.
Uważam, że błędem było jego ruszanie bo od tego czasu rozrost jest błyskawiczny. Wcześniej rósł wolno, wyglądało nawet, że się zatrzymał. Saszka dawala sobie radę z małym wyrostkiem. Obecnie wygląda to inaczej i drugi raz nie podjęłabym decyzji o ruszaniu tego cholerstwa bo jak pokazuje przykład, każdy przypadek trzeba traktować indywidualnie. U Saszki błędem była pierwsza operacja.