Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypominam numer konta i bardzo gorąco prosze o pomoc!!!!!!

[SIZE=3]Nr konta
[/SIZE][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3][B]MAGDALENA BERUS[/B]
[B]94 1090 1968 0000 0001 0511 8521[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[SIZE=3]Dziekujemy serdecznie za kazda zlotowke :loveu: [/SIZE]
Każdy grosz jest nam w tej chwili potrzebny!!!!!

Posted

Dzień dobry wszystkim. BYliśmy właśnie na spacerku. Kupka średnia.Jak wieczorna.MOże z tym rozwolnieniem to jest od zjedzenia zabawki bo widziałam ,że dziśwykupkał zabawke ,którą zjadłtroche czasu temu........:shake: Gruby wczoraj wieczorem był jakiś zaczerwieniony tz brzuch miał jakiś zaczerwieniony i kufe .Cholera to może sięwiązać z tym niby azsem .Rano teraz normalnie wygląda .Ale ma zaróżowione np.koło oka białego, troche kufe i znów między palcami.Kurde oby nam tylko nie wypadła nie planowana wizyta u dermatologa teraz bo leżymy.Kazali nam testy wcześniej zrobić ,myslałam ,że jakoś uporamy sie z tym narazie i zrobimy dopiero po tych operacjach.I oby tak było.Bo jak teraz nam to wypadnie to leżymy już całkiem z kasą.GRubas dziś śpiewa od samego rano,normalnie tragedia,drze się i drze..........:diabloti:

Posted

Witam.Dawno nas dziś nie było.Gruby w południe załatwił się samą woda zupełnie albo galaretką.....Dałam mu wegiel jak narazie i zobaczymy ,jeszcze sięnie załawtiał i dziś ma diete.Rano dostał troche żarełke i koniec na dziś głodówka. Na jutro kupiłam mu piersi z kury ,chyba chude mięsko nie zaszkodzi.Jak to nie pomoże to podam mu dopiero jakieś leki. Narazie martwi mnie też ta zaczerwieniona skóra.

Posted

[B]Magda zlituj się !!!!!!! Weź go na pełną dietę i daj smectę !!!!!!! [/B]
Żadne tam chude mięsko !!!! Tylko mu może zaszkodzić !!!!
Każdy wet Ci to powie !!!!
Dwie łyżki ryżu z marchewką i to dopiero jutro wieczorem !!!
Jak się nie zmobilizujesz, to jak mówi (w żartach) moja Magda będzie Ci się "posrywał" w nieskończoność !!!!!
Odezwę się wieczorem, bo czekam na informacje od córki w sprawie ceny karmy z innego źródła niż internet !!!

Posted

Przyjaciel Koni-dziś ma diete ,z tym mięskiem to pomyslałam tak ,że jeśli dziś juz załatwi się normalnie i jutro rano to wtedy jutro już dam mu to mięsko ,a jesli nie to wtedy nadal dieta. Zobaczymy ,koło 12 dostał wegiel ,byłam z nim koło 16 i nic sięnie załatwiłto może przejdzie. Zresztą zobaczymy. Jak znów będzie sie posrywał to dam smecte.Ja nie wiem czy to czasem nie od zjedzenia zabawki bo dziś ogladałam kupe i był tam kawałek zabawki ,którą zjadł juz dawno....:angryy:

Mnie to już to rozwolnienie tak nie martwi jak ta skóra zaczerwieniona ,bo jak go wziełam tz jak trfił domnie to z tyłka mu się lało jak z kranu ,prawie miesiąc czasu czasem nawet troche kri ale jakoś udało się szybko to załagodzić. ACH zresztą zobaczymy po spacerze...

Posted

Co do ryżu i marchewki to od kąd się zaczęły rozwolnienia to ja ogólnie więcej ryżu mu daje a mniej mięsa, co do marchewki to codziennie nie moge mu dawać bo on ma sranie po marchwi równiez tz rozwolnienie.Tak jedna marchewke co drugi dzień to spoko ale z samym ryżem to sranie.Narazie spi , ja wstanie to idziemy na spacer w południe nie kupkał to teraz raczej na pewno zrobi to napisze jak wygląda. Jak dalej sranie to kupie lekarstwo. Dziś w aptece pytałam o to co piszesz Andzia ,pani mi powiedział,że jakon ogólnie choruje i ma kłopoty to żeby jeszcze się wstrzymać i dac najpier wegiel.Zobaczymy.

Posted

[I]cyt.) tak jest - ryz na wodziance plus marchewka i kup ta taninę
[/I]
Tak jest Andzia. Przycisnąć Magdę. Sama niech zje tą kurę !!!!!!!!!!

Temu biedakowi pewnie zabawki zalegają i ma przez to problem z jelitami, stąd były pewnie zewnętrzne objawy w postaci hemoroidów. Co by nie mówić dieta weterynaryjna na chore jelita to to nie jest !!!!!!!!!!!!!!
Dobry jest pomysł z siemieniem - może łatwiej pozbędzie się zabawek !!!!!!

A jak coś większego uda się Hektorkowi wydalić, to Magda może uzdatnić do powtórnego użycia (tylko dobrze zdezynfekuj !!!!!!!!!).

Posted

Przyjaciel koni -Ty tak nie zacieszaj z tym powtórnym użyciem bo Gruby ostatnio własnie wydalił całą głowe od misia i wydaliłją bez żadnej kupy,mozna było opłukać i dać do zabawy. A co do kurczaka to ja nie jem drobiu w żadnej postaci...hehh ani jajek ani nic tego typu heheh Narazie poczekajmy na kupke wieczorną. A co do siemienia to miałm dziś kupić ale zapomniałam ,z rańca szybko pójde i kupie ,a może wnormalnym sklepie tez moge to kupić.U mnie na dole to mamy tylko sklep exkluzywny dla bogaczy to pewnie i siemie ze 30 zł by w nim kosztowało to nawet nie ide pytać....:angryy:

Posted

[I]cyt.) A co do kurczaka to ja nie jem drobiu w żadnej postaci...hehh ani jajek ani nic tego typu heheh[/I]

No i proszę - sama to nie zjada, a biedny pies z głodu nie ma wyjścia !!!!!!
Przecież nic nie upoluje na mieście bo go nie wypuszczą samego. A tylu emerytów się plącze. Państwo musi utrzymywać (podobno).

[I]cyt.) Przyjaciel koni -Ty tak nie zacieszaj z tym powtórnym użyciem bo Gruby ostatnio własnie wydalił całą głowe od misia i wydaliłją bez żadnej kupy,mozna było opłukać i dać do zabawy.[/I]

Magda - czy Ty jesteś pewna, że to była głowa misia ????????????
Nie odwróciłaś się przypadkiem na chwilę jak byliście na spacerku ???????

Posted

[quote name='przyjaciel_koni'][I]cyt.) A co do kurczaka to ja nie jem drobiu w żadnej postaci...hehh ani jajek ani nic tego typu heheh[/I]

No i proszę - sama to nie zjada, a biedny pies z głodu nie ma wyjścia !!!!!!
Przecież nic nie upoluje na mieście bo go nie wypuszczą samego. A tylu emerytów się plącze. Państwo musi utrzymywać (podobno).

[I]cyt.) Przyjaciel koni -Ty tak nie zacieszaj z tym powtórnym użyciem bo Gruby ostatnio własnie wydalił całą głowe od misia i wydaliłją bez żadnej kupy,mozna było opłukać i dać do zabawy.[/I]

Magda - czy Ty jesteś pewna, że to była głowa misia ????????????
Nie odwróciłaś się przypadkiem na chwilę jak byliście na spacerku ???????[/quote]

heheheheh co do głowy, to nie wiem może i co upolował.W każym razie to było coś co służyło mu wczesniej do zabawy.........:diabloti:

Posted

[quote name='Rybc!a']Ile już zebraliście?[/quote]

No jak pisałam już wczesniej to brakuje nam około 1000zł ,to suma brakująca do operacji no i zakupu leków potrzebnych po operacji.Jakies antybiotyki i takie tam. To kwota taka na styk potrzebna do uzbierania tak na tydzien temu....nie wiem co będzie jak się nie uda, a brakuje nam jeszce wielu rzeczy np. karmy nie mamy juz od kilku dni, no i chyba będzie jeszce konieczna wizyta u dermatologa oraz zrobienie testów na alergie:angryy:
Dojdą jeszce dojazdy na SGGW bo nie zawsze udaje siet ransport załatwić a będzie kilka wizyt kontrolnych po operacji.Ogólnie to potrzeba dużo więcej niż pisze ,że potrzeba.............Ale ta kwota jest nie zbędna. Na koncie nie wiele się ostatnio zmienia tylko kilka cegiełek poszło, zawsze to coś...Kurde troche ciężko jest.

Posted

Byliśmy przed chwilą na spacerze. Na chodziliśmy się chyba ze 40minut ale jakoś Grubemu do głowy nie przyszło wykupkać się....:mad: Gadzina jedna. Mam kolejną złą wiadomość Gruby kuleje już 3 dzień w tej chwili wstał i utyka mocno na jedna strone, może jak odpocznie to troche przejdzie. :placz: Ide go troche po miziać bo biedaczek marudzi.....

Posted

Przypominam numer konta i bardzo gorąco prosze o pomoc!!!!!!

[SIZE=3]Nr konta
[/SIZE][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3][B]MAGDALENA BERUS[/B]
[B]94 1090 1968 0000 0001 0511 8521[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[SIZE=3]Dziekujemy serdecznie za kazda zlotowke :loveu: [/SIZE]
Każdy grosz jest nam w tej chwili potrzebny!!!!!

Posted

Ludki u nas jednak nie za wesoło.Gruby kuleje mocno.Na przednią łape.Łokieć jest obrzeknięty na szczęście nie gorący.Jeszcze nigdy tak nie kulał jak teraz. Zaczeło się 3 dni temu alebyło utykanie lekkie ,a od dziś wieczór jest już mocna kulawizna:-( :-( :-(

Posted

:shake: :-( Biedny Hektorek...Może sobie nadwyrężył tą łapkę??Oby to nie było jakieś pogorszenie...:shake: Pozdrawiam Biedaczka

Posted

Same nieszczęścia !!!!!!!!!!!!!!
Gdyby nadal było bardzo źle, to zadzwoń do doktora. Może Ci coś poradzi, chociaż do czasu operacji (jakieś środki przeciwzapalne ?????).
Mojemu doraźnie kazali kiedyś dać polopirynę cardio.
Nie będę się mądrzyć, bo każdy przypadek jest inny. Biedactwo !!!!!!!!

Posted

Witam ponownie.....Jest druga w nocy i Gruby postanowił ,że pójdziemy na spacer.....super..... Dalej rozwolnienie ale już nie takie jak wczesniej.... Nawet udało mi się go namówić zeby zrobił kupe pod latarnią.Najpierw rozwolnienie a później już takie bardziej stałe ale nadał żadzizna.
Co do łapy no to chyba niestety nic innego się nie dzieje jak tylko pogorszenie.Dr. mówił ,że z czasem coraz częściej będą sie zdażały kulawizny ,po odpoczynku będa słabsze lub będa przechodzic ale tak jest bo przy tym co on ma tam w środku to jest ciągły stan zapalny. Teraz już sie wystraszyłam troche bo nigdy nie kulał kilka dni pod rzad , a teraz 3 dni temu zaczął ,a na wieczór po spacerze to tragicznie kulał. Jescze nigdy tak nie kulał od kąd go mam.Teraz pospała pare godzin przed naszym spacerkiem z przed chwili i troche mniej utyka. Poszedł już spać.Zobaczymy jak rano będzie .Z ta skóra tez jakaś lipa już zauwazyłam ,ze ona czerwienieje na wieczór nie istotne czy po spacerze jest czy nie to najbardziej czerwony jest wieczorem.Cała skóra jest różowa ,a czerwienieje ta w miejscach ,które sa odkryte. Brzusio , łapy, troche pysk ,okolice oczu, kufa.

Posted

Dzień dobry. Noc była świetna ,pobiegaliśmy sobie troche.Przed chwila też juz byliśmy. Tragedia nic ta sraczka nie odpuszcza,Gruby już wygląda jak dziecko z oświęcimia,żebra mu wystają....Dostał jeszcze w nocy węgiel i nad ranem ,a ja zaraz ide do apteki po siemie i leki. Kurde ledwo zyje normlanie to masakra jakaś.

Posted

Wiecie co to jakieś skaranie,żeby amstaffa pedzic na ryżu...Hektor właśnie dostał śniadanie, był juz taki głodny ,że sam ryz wpierniczał,a jak się cieszył,że mu ryżu chociaż dali.Ze 4 razy wracała się i miske wylizywał...A później siędziwić ,że psy ludzi zagryzają z głodu .Jak Gruby o mało zmiska nie zjadł.Nie dość ,że Gruby ma wszystkie choroby świata to nawet mu się najeść nie wolno.

Posted

no mój Froduś po tek 1,5tyg. sraczce to do tej pory wygląda jak z Oświęcimia:shake: aż wstyd chodzić bo ludzie się gapią. Tak jak mówiłam - mojemu nie pomagały węgiel, jakieś inne srodki - w tym z antybiotykiem! dopiero ta tanina jakoś go ruszyła. Madzia - moze zadzwon do tego weta i powiedz o tej łapie, sraczce, skórze...ech - tyle nieszczęść w jednym psie!!!!

Posted

Andzia wet mi nic nie poradzi. Na łape napewno nie bo taka właśnie jest ta choroba ,dokładnie w taki sposób pogarsza siestan. Mówiłmi ,że kulawizna będzie coraz częstsza.Szczególnie po ruchy i że będzie malała po wypoczynku i tak na okrągło. Co do skóry to już mi powiedział,że da mi namiary na dermatologa i mam iśćaleco ja mam poradzić, jak teraz dermatolog wypadnie to leżymy z kasa po całości.Juz wtedy jak pierwszy raz byliśmy to powiedzieli mi,że to dopiero może byćpoczatek i tzreba zrobić testy.Jesli skóra będzie nadal czerwona dziś to jutro będziemy musieli pojechac do tego dermatologa. Bo przy chorobach skóry ,rany tez się źle goją.Dlatego Gruby po 1 szej operacji dostawał od razu antybiotyk na skóre własnie. Co do sraczki to może i coś poradzi aleco nowego jak nie środek na powstrzymanie. Sama nie wiem zaraz ide do apteki kupie leki i siemie.Jak wypadnie dermtolog to będe musiała poprosic DR. o przesunięcie troche tej operacji, bonie damy rady uzbierać tyle kasy. No i to wiąże sie też z dłuższym pobytem u tutaj jak i znów z większymi kosztami i kółko się zamyka.

Posted

Kurde ludki ,a jak to rozwolnienie jest po zjedzeniu tej zabawki, to było dośćdawno i on jatak po trochu wysrywa,tz dziś jużnie ale wczoraj jeszcze kawałek wydalił, to może lepiej nie zatrzymywać tego lekami.Ja juz sama nie wiem ale troche sięboje już,że to tak długo trwa.

Posted

Kurde juz mam dośc znów byliśmy na spacerze tz przebiec się....Najpier kupa tak żadzizna ale jakaskupa była ,a za chwile druga i znów sama woda...lipa po całości.Dziś siemie dam i ta tianine albo smecte. Na dodatek skóra czerwona dziś , wczesniej tylko na wieczór była .Kurde normalnie nie mam siły już do tych chorób. Mocy brak juz 3 noc nie śpie.Kurde dlaczego sraczka zawsze w nocy jest..........:shake: Teraz GRuby smacznie śpi i pewnie pości troche .Mu si go też ta łapa boleć bo chodzi spać na swoje miejsce i od wczoraj prawie nic nieszaleje i się nie bawi.