Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niezależnie od wszystkiego, to Biały jest dodatkowo osłabiony biegunką.
Może jeszcze się gorąco nie zrobi. Fakt, na sprawy sercowe nie ma mocnych.
Oj chyba mi zabiorą komputer !!!!!!!!!!!!!!!! Właśnie wróciła !!!!!!!!!!!!!!!

Posted

NO wcześniej jeszcze jak byłam w domu i był raz taki dzień gorący to on mi tak zasłabł ,że upadł a przeszedł tylko kawałeczek.Z ta biegunka to fakt napewno go to mocno osłabiło........

Posted

Witam wszytskich.Własnie wstaliśmy i byliśmy na spacerku. Kupa całkiem normalna. Tylko mało troche. I bez zabawek już. Gruby jest taki głodny ,że już lata po chacie jak posraniec i szuka każdego okruszka .Jedzonko stygnie ,teraz dam mu tylko troche a później juz więcej. Wczoraj wieczorem był mocno czerwony, kufe miał bardzo czerwona. Czyli juz któryś dzień pod rząd tak się dzieje mniej więcej o tej samej porze. Co do łapy to kuleje nadal ,rano jest zawsze troche lepiej bo wstaje wypoczęty po nocy ale jak troche się porusza to znów jest to samo.

Posted

Przypominam numer konta i bardzo gorąco prosze o pomoc!!!!!!

Nr konta
MAGDALENA BERUS
94 1090 1968 0000 0001 0511 8521

Dziekujemy serdecznie za kazda zlotowke :loveu:
Każdy grosz jest nam w tej chwili potrzebny!!!!!

Z dnia na dzień jest coraz gorzej...GRuby coraz gorzej się czuje......

Posted

Przez przypadek trafilam na to forum, izaluje ze dopiero teraz. Odrazu po powrocie do Pl postaram sie wplacic jakies pieniadze.

Czy umiescilas jeszcze gdzies prosbe?? Mam namysli nie tylko fora o psach i dla ich wlascicieli.

Posted

Wiesz sama jestem alergikiem i nie zagladam na tego typu fora wydaje mi sie ze napewno znalezliby sie ludzie ktorzy tak jak ja nie posiadaja psa ale chcieliby pomoc. Sama jak mowie trafilam tu przypadkiem wiec mozeby sprobowac na popularnych forach niekoniecznie o psach?

Posted

Niestety nie mam czasu zeby siedziec na forach i za bardzo sie nie orientuje. Z stron moznaby sprobowac zeby zamiescili na blog.pl, poema.art.pl, klubgaja.pl.

Posted

Dzieki Witch, dobry pomysl, mozna by tez sporobowac na jakis forach ekologicznych, nie wiem. W weekend moze znajde chwile czasu to przeszukam net. Mozna by tez przetlumaczyc tekst i wrzucic na ten e-bay czy to drugie na a...Ma ktos konto na tych zagranicznych "allegrach"?

Posted

Magda spi, cos ją zmoglo, caly dzien sie zle czula Hekciu spi razem z pancią. Dobrze, ze udalo im sie usnąć, bo u nas w bloku robią remont i od rana stukaja, pukaja, wierca, jednym slowem wk ją ucho, nie dziwie sie ze ja glowa boli, mnie tez juz zaczyna Nie bede Magdy budzic, niech sobie pospi, bo wizyta dopiero na 21.

Posted

Przypominam numer konta i bardzo gorąco prosze o pomoc!!!!!!

Nr konta
MAGDALENA BERUS
94 1090 1968 0000 0001 0511 8521

Dziekujemy serdecznie za kazda zlotowke :loveu:
Każdy grosz jest nam w tej chwili potrzebny!!!!!

Z dnia na dzień jest coraz gorzej...GRuby coraz gorzej się czuje......

Posted

No odrazu jak wrócimy to napisze co powiedział pan Dr.Powiem mu odrazu o tych kłopotach z biegunką przez ostatnie dni ,może coś poradzi.....Mam nadzieje,że jakims cudem usłysze,że to jednak nie jest AZS tylko jakaś pierdoła. Biore odrazu ten płyn co kupiłam do spryskiwania łapek i pokaże mu, zapytam czy psikac tym czy może nie:shake: Ja sama coś jakaś chora od wczoraj i też mnie siekła alergia...........Zaraz się szykujemy.Pani Wanda przyjedzie po nas o 20.10 i jedziemy.Właśnie siedze z karteczką i notuje wszystko co by tu nie zapomnieć doktorowi czegoś powiedzieć:evil_lol:

Ostatnio juz się śmiał asystent doktora ze mnie i że zapisuje wszystko na kartkach i jak wyjełam kateczke to on do mnie ,,mleko,chleb........,,hehehehehheehhe

Posted

Witam. Jeśteśmy już po wizycie. Na szczeście Gruby sięwykupkał przed wyjazdem.Kupka nawet ok pomarańczowa jak marchewka, ilość tez ok i bez zabawek.Teraz pisze co u dermtologa.Dobrych wieści nie ma. Ze względu na to ,że Gruby jest przed operacją nie dostanie narazie żadnych leków i po operacji jak dojdzie do siebie i skończy brac antybiotyk to dopiero mamy przyjechać. Ogólnie tolipa jest z kufą i tą przestrzenią między palcami. Dr.również poogladał siusiaka, Hekciu bidulek piskał okropnie. Ponoć nic tam nie ma wirusowego i bakteryjnego ale cos jest skoro ropa leci:shake: Ogólnie to rozpoznanie jest takie: Dermatoza połączeń skórno-śluzuwkowych.A reszta zostanie zbadana jak już będzie po operacjiprzy kolejnej wizycie. To zapalenie to właśnie zaczerwienienie kufy.Dr. przepisał Vagothyl-chyba dobrze napisałam bo troche nie wyraźnie pisze i tym czymś mam polać na kufe i powcierać, ponoc może piec i zrobić się czerwone na początku, a poźniej ma się zrobic blade i powinno być ok.Mam obserwowac ta kufe codziennie bo tym czyms to się jednorazowo robi albo co dłuższy czas. Jak po tym nie zejdzie to lipa. Później jak to powcieram bo kilka minut mam wcierać to mam wytzrec i posmarowac maścią Lorinden N. I ma byc wporządku. Reszta rzeczy do leczenia i badania po operacji....AAA duzo nie zapłaciliśmy tylko 45 zł.

Posted

dobrze, ze juz wiesz co mu jest, dobrze, ze to uleczalne malo skomplikowanym sposobem...madziek czy ten Twoj Hekt bierze udzial w konkursie na najwieksza ilosc chorob w jak najkrotszym czasie :diabloti:
moj Lu chyba zrezygnowal z konkursu na moje szczescie:evil_lol:
wierze, ze u Was tez tak bedzie :p

Posted

No narazie wiemy tylko tyle na początek.Mamy leki na leczenie zewnętrzne kufy.Zostaja palce i ogólne zaczerwienienia skórne, to zostanie zbadane dopiero po operacji Dr. własnie mówił ,że skoro operacje będzie miał to teraz nie da żadnych leków tylko jak dojdzie do siebie to się zajmiemy skórą.
A co do konkursu to kto oranizuje, gdzie konkurs.....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Hektor zgarnia wszystkie nagrody za pierwszym podejściem:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Ten płyn to chyba będzie cięzka sprawabo musze go nalać na kufe i ileś tam wcierać mu w kufe i w fale.......okropieństo i może być piekący........

Posted

Strasznie to tym razem porypane (czytaj - niezrozumiałe).
Szczęście, że lekarz nie zakwestionował przeprowadzenia operacji, bo trochę się o to bałam.

No to proszę Wszystkich potrzebna teraz tylko dalsza pomoc materialna dla Hektora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OPERACJA JUŻ NA DNIACH, A PIENIĄŻKÓW BRAKUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magda - ja tak jakoś nie bardzo sobie wyobrażam:
cyt.)"totym czymś mam polać na kufe i powcierać, ponoc może piec i zrobić się czerwone na początku, a poźniej ma się zrobic blade i powinno być ok."....
"Później jak to powcieram bo kilka minut mam wcierać to mam wytzrec i posmarowac maścią Lorinden N."
To chyba będziecie oboje natarci i nasmarowani !!!!

Posted

A ja znów się zestresowałam w tej lecznicy bo dużo zwierząt było i zapomniałam zapytać się o psikanie tym płynm na łapy.To jest płyn z propolisem ,Pani Wanda ,która nas wiozła mówi ,że swoim psą tezsmaruje łapy ale maścią z propolisem i schodzi im szybko.Ale jest jeden kłopot na propolis tez zdażają się uczulenia......Ja to cholera zawsze o czyms zapomne....:angryy:

Posted

cyt.) i że zapisuje wszystko na kartkach i jak wyjełam kateczke to on do mnie ,,mleko,chleb........,,hehehehehheehhe

No i gdzie ta karteczka z mleczkiem i chlebkiem się zapodziała ??????????????

cyt.)......Ja to cholera zawsze o czyms zapomne....:angryy:

Magda nie przejmuj się - skleroza nie boli, tylko się nachodzisz!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Strasznie to tym razem porypane (czytaj - niezrozumiałe).
Szczęście, że lekarz nie zakwestionował przeprowadzenia operacji, bo trochę się o to bałam.

No to proszę Wszystkich potrzebna teraz tylko dalsza pomoc materialna dla Hektora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OPERACJA JUŻ NA DNIACH, A PIENIĄŻKÓW BRAKUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magda - ja tak jakoś nie bardzo sobie wyobrażam:
cyt.)"totym czymś mam polać na kufe i powcierać, ponoc może piec i zrobić się czerwone na początku, a poźniej ma się zrobic blade i powinno być ok."....
"Później jak to powcieram bo kilka minut mam wcierać to mam wytzrec i posmarowac maścią Lorinden N."
To chyba będziecie oboje natarci i nasmarowani !!!!

No będziemy się wcierać hehehehe To nie będzie takie proste mu to po wcierać bo on ma w kilku miejscach to zapalenie.Dr.ogólnie to tez oglądał mu fafle od wewnątrzi mówił,że dobrze,że nie są w środku jescze popękane to ten płyn powinien pomóc no i maść.

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']cyt.) i że zapisuje wszystko na kartkach i jak wyjełam kateczke to on do mnie ,,mleko,chleb........,,hehehehehheehhe

No i gdzie ta karteczka z mleczkiem i chlebkiem się zapodziała ??????????????

cyt.)......Ja to cholera zawsze o czyms zapomne....:angryy:

Magda nie przejmuj się - skleroza nie boli, tylko się nachodzisz!!!!!!!!!!!

No a Żebyś wiedziała ,że poszłam z kartka ale płyn wsadziłam do torby i nie napisałam na kartce o nim bo jak w torbie pod ręka miałam to kurde baranem trzeba być żeby zapomniec..........:diabloti: :diabloti: