majku33krakow Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='elmira']Więcej akcji. Sajgon po prostu. [video=youtube;Rd13yR6Xdp8]http://www.youtube.com/watch?v=Rd13yR6Xdp8[/video] http://www.youtube.com/watch?v=Rd13yR6Xdp8 Przypomnę, że kiedy Fifi do mnie trafił po "hotelu" myślałam, że trzeba będzie go uśpić, żeby oszczędzić psu cierpienia. sama nie mogła bys podjac takiej decyzji o uspieniu fifka! Quote
elmira Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Majku, napisałam tylko o stanie Fifka, jakim go zastałam po odbiorze z "hoteliku" u Renata5. Teraz już nie mam wątpliwości. Ten pies chce i potrafi żyć:) Quote
jostel5 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Wtedy-o ile dobrze pamiętam-również Twój TZ był zszokowany stanem Fifka. On też przecież bał się ,że trzeba będzie podjąć tę straszną decyzję,by Fifi nie cierpiał. Quote
elmira Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 hWtedy, po "hoteliku" Fifi nadawał się pod iglę. Pies miał zastane mięśnie, nie był u weterynarza, podczas dolegliwości przez miesiąc. A Pani właścicielka "hotelu" płakała, że FUGi się jej odbarwiają. Anioł miłosierdzia, a nie wezwał lekarza do cierpiącego psa! Żenada i wstyd.Oraz kasa, jaką Ikona Dogo ma za każdego staruszka, który u niej wegetuje Quote
majku33krakow Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 skoro miał tak złe warunki to czemu ludzie dają tam inne psy dalej? Quote
elmira Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Majku, jeżeli nikt problematycznego psa nie weźmie, to weźmie go Renata. I po raz kolejny wypada mi apelować o rozwagę. Jak ktoś chce dawać na ten "hoteik" psy, to jego wybór i odpowiedzialność.AC Quote
majku33krakow Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='elmira']Majku, jeżeli nikt problematycznego psa nie weźmie, to weźmie go Renata. I po raz kolejny wypada mi apelować o rozwagę. Jak ktoś chce dawać na ten "hoteik" psy, to jego wybór i odpowiedzialność.AC nie uwazasz ze to nasza wina była ze go nie wzielismy wczesniej do lekaza?to my bylismy opiekunami fifka(jestesmy dalej) Quote
elmira Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 majku33krakow napisał(a):[quote name='elmira']Majku, jeżeli nikt problematycznego psa nie weźmie, to weźmie go Renata. I po raz kolejny wypada mi apelować o rozwagę. Jak ktoś chce dawać na ten "hoteik" psy, to jego wybór i odpowiedzialność.AC nie uwazasz ze to nasza wina była ze go nie wzielismy wczesniej do lekaza?to my bylismy opiekunami fifka(jestesmy dalej) Quote
elmira Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 ie uważam za stosowne przepraszać Renatke pinć. Nawet raz ta Pani nie zapytała, co z Fifkiem. Dla tek Pani stary pies, to sztuka, za którego dostje kasę. I czy w przedpokoju, czy w toalacie 200-300 leci. Ale zrobiłaś biznes Renato. Quote
Nes2009 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Fifek pokaż to dupsko światu. Pokaż jaki jesteś czujnym psiakiem. Pokaż, że starszy nie znaczy gorszy!! Quote
elmira Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Dupka nie będzie na razie pokazywana;), ponieważ jest smarowana linomagiem:) Podrażniło mu rozwolnienie odbyt i mamy o niego dbać. majku33krakow napisał(a):czy fifi ma juz jedzonko? Dostałam info od firmy kurierskie "Siódemka", że karma została nadana 29.07, przekazanie w KRK nastąpiło 30.07. Z tego wynika, że karma dotrze w poniedziałek. Edit: Fifi znów ma rozwolnienie:shake: Biedak mały. Dziewczyny, róbmy brain storm i wymyślmy, co mu szkodzi. Fifi dostaje gotowane mięso z indyka. Bez tłuszczu. Do tego: Karsivan, Wit B, esentiale forte, Artresan i Nifuroksazyd. Co może być nie tak? Co powoduje rozwolnienia? Weterynarz powiedział, że te leki nie powinny powodować rozwolnienia. No na prawdę nie wiem. Pomimo tego Fifi ma dobry humor, widać, że nie cierpi, ale co dalej cholerka??? Quote
gameta Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 ja stawiam na witaminę - spróbuj eliminacyjnie, odstawiaj na trzy dni każdy z leków a resztę dawaj, w końcu będzie wiadomo Quote
jostel5 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 [quote name='gameta']ja stawiam na witaminę - spróbuj eliminacyjnie, odstawiaj na trzy dni każdy z leków a resztę dawaj, w końcu będzie wiadomo Chciałabym,abyś miała rację! Elmirko,może rzeczywiście metoda eliminacji coś rozjaśni...? Quote
elmira Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Tak zrobię. Mały dostał dzisiaj tylko mięso. Od jutra zacznę wprowadzać po kolei lekarstwa. Quote
elmira Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Z nim jest dobrze:) Nie ma przewlekłej biegunki. Załatwia się raz dziennie, ale dzisiaj na rzadko. Poza tym ma dobry humor. Dziadował dzisiaj przy stole. Teraz szczeka;) Quote
jostel5 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Ufff...ulga! Jutro zadzwonię,bo dzisiaj bawię gościa :),a przy komputerze jestem z doskoku. Quote
majku33krakow Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 elmirko ale jakby fifi MIAŁ WYPAD OD CIEBIE,uprzedz tydzien przed .oki? Quote
elmira Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Uprzedzę;) Ale Majku Fifi ode mnie nie wyleci. Za co ma wylecieć? Że ma kłopoty ze zdrowiem? No co Ty? Mi zależy, żeby mu pomóc,a nie żeby go wyrzucać:) Quote
elmira Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Ja tez odpowiadam z przymrużeniem oka:) Ale na pewno Fifka nie wyrzucę. Quote
jostel5 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 majku33krakow napisał(a):elmirko ale jakby fifi MIAŁ WYPAD OD CIEBIE,uprzedz tydzien przed .oki? No,co Ty,Majku,piszesz!:-o Aż mi ciarki przeszły po grzbiecie! Elmira żadnego psa nie skaże NA WYPAD ,skoro podjęła się nad nim opieki...ŻADNEGO! Fifi naprawdę miał szczęście,że Elmira go w tym schronisku zobaczyła,a później-wiadomo co... Myślałam,że już ją pod tym względem znasz!:roll: Quote
Recommended Posts