elmira Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Fascynujące są te wojenne historie. Nasłuchałam się wiele, bo moi dziadkowie żyją i czasami dają się naciągnąć na zwierzenia. Żyje też babcia TZ-ta, ale ona wyraźnie daje nam znać, że dla niej te wspomnienia są bolesne. Rela, Ty dałaś link do artykułu, gdzie opisane są Dulagi. Koło mojego domu, na terenach ZNTK istniał taki obóz przejściowy. Na terenie byłego Dulagu 121, w tej chwili mieści się tam Millenium Logistic Park, jest tablica pamiątkowa. Na murze Zakładów Naprawy Taboru Kolejowego widnieje napis, że tędy przeszła Warszawa. Widziałam również zwiastuny filmu w 3D, będącego rekonstrukcją zapisu filmowego, jaki został nagrany podczas przelotu samolotu nad zniszczoną Warszawą. Przerażający obraz zniszczenia. Quote
majku33krakow Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 moj dziadek był kpt wojska polskiego,moja babcia w lagrze była,dziadek tez zostawił mi troche wspomnien Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Jedzonko Trovet bardzo podchodzi Fifiemu. Wczoraj chowałam je przed resztą psów;) Jak przełożyłam, to zajęły się nią koty. Teraz już jest tak zabezpieczona, że żadne licho, opócz Fifka się do niej nie dostanie. U nas straszny upał. Widać, że źle on działa na Fifka. Leży bidul i za bardzo mu się chodzić nie chce. Quote
łolkiee Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Tak, koty bardzo lubią specjalistyczne karmy. Jak przysłali mi RC mini junior 33 moja figa nie zdążyła, Kili się ich skutecznie pozbyła.;) PS. Kili to moja kotka;) Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Pilnuję tej karmy jak oka w głowie. 3 kg kosztują 69 złotych.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Quote
jostel5 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Ufff...nareszcie coś tej Paskudzie wybrednej odpowiada! Mam nadzieję,że karma zrobi też dobrze wątrobie Paskudy ;) Elmirku,wiadomości ze schronu nie mam jeszcze żadnych. Quote
łolkiee Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Oj fifi widzisz co te ciotki piszą? że ty wybredny... on po prostu je co lubi ;) Quote
majku33krakow Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 elmira napisał(a):Jedzonko Trovet bardzo podchodzi Fifiemu. Wczoraj chowałam je przed resztą psów;) Jak przełożyłam, to zajęły się nią koty. Teraz już jest tak zabezpieczona, że żadne licho, opócz Fifka się do niej nie dostanie. U nas straszny upał. Widać, że źle on działa na Fifka. Leży bidul i za bardzo mu się chodzić nie chce. a nie mozna mu althroflex podawac? Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 No proszę, ja to rozumiem. Ale żeby prawie 70 dych Dziadunio pożerał??? Za 3 kilogramy? A on na mnie warczy i szczeka! Quote
jostel5 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Niedobra Elmirka! ;) Co mu zrobiłaś?? Pomiziaj,przytul,posmyraj-to warczenie i poszczekiwanie to uprzejma PROŚBA! :) Łolkiee,dziękuję!:) Będę trenować! Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Nic nie robię. Szczeka na mnie małpiszon i warczy, jak tylko wychodzę z pokoju. Apfffffffffffff. No nie mogę być na posługi Królewicza 24/24. Mały gnojek, ok 8 kilogramów terrorysty! Quote
łolkiee Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 elmira napisał(a):Nic nie robię. Szczeka na mnie małpiszon i warczy, jak tylko wychodzę z pokoju. Apfffffffffffff. No nie mogę być na posługi Królewicza 24/24. Mały gnojek, ok 8 kilogramów terrorysty! Widziały gały co brały :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
łolkiee Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 elmira napisał(a):Widziały, widziały:) Bardzo go lubię:) To czego marudzi:evil_lol::evil_lol: Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 A już mam taką naturę, że muszę:) Nie odbieraj mi chwili radochy:P Quote
jostel5 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 No!:) A dzisiaj mi Elmirka powiedziała,że mam sobie Fifka zabierać! :) Bo warczy na nią i szczeka! A kiedy się zająknęłam z wrażenia i powiedziałam ,że moje suczyny go zjedzą,Elmirka lekkim tonem: "I tak go nie oddam!" Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Nie mówilam, że Fifka! Tylko mówiłam: "Zabieraj mi stąd tego czarnego potwora":) Tak mówiłam, co nie;)? Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 A od razu prostuję, że ja żartuję i absolutnie Fifka nie oddam. Moje wypowiedzi mogą być traktowane, tylko i wyłącznie jako żarty. Quote
łolkiee Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 elmira napisał(a):A od razu prostuję, że ja żartuję i absolutnie Fifka nie oddam. Moje wypowiedzi mogą być traktowane, tylko i wyłącznie jako żarty. A jesteś tego pewna, że potraktuję jako żart? Edit: :diabloti::diabloti: Quote
łolkiee Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Dobra idę spać bo już p******** jak głupia i potłuczona Quote
jostel5 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Czarny Potwór,Torpeda,Terrorysta-te wszystkie czułe :) przydomki Fifulca kreują go na bohatera mrożącego krew w żyłach horroru albo jakiegoś innego dzieła z gatunku "Uwaga!Sensacja!". A jest to po prostu 8-kilogramowy,czarny,kudłaty dziadunio z krzywym kręgosłupem,mlecznymi ślepkami ,kicający po trawce jak zwichnięty zajączek ;) . A poza tym -kocha Elmirkę i Jej TZ-ta całym psim serduszkiem i chce im to tym swoim nieustannym jazgotem udowodnić! I niech sobie jazgocze!:) Quote
elmira Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Też lubię bardzo tego malucha. Jest wyjątkowo wdzięczny i kochany:) Quote
jostel5 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 elmira napisał(a):Też lubię bardzo tego malucha. Jest wyjątkowo wdzięczny i kochany:) A widzisz! :) Quote
elmira Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dzień witamy, a jakże:), szczekaniem. I brakiem niespodzianek. Karma wyraźnie Fifkowi służy. Nie spodziewałam się, że karma lecznicza tak będzie mu smakować. Quote
Recommended Posts