Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='_Goldenek2']Ok, w takim razie mikoada trzyma kasę Bruna. To co jest wpłacone to czeka na Bruna a z resztą wpłat wstrzymujemy się aż Bruno trafi do hoteliku :)[/QUOTE]

Lepiej bym tego nie podsumowała :)

Posted

[quote name='_Goldenek2']Ok, w takim razie mikoada trzyma kasę Bruna. To co jest wpłacone to czeka na Bruna a z resztą wpłat wstrzymujemy się aż Bruno trafi do hoteliku :)[/QUOTE]
Nareszcie wiemy na czym stoimy.
Konkretna Babka z Ciebie Goldenek2;)

Posted

Awit ,kciuki potrzebne i to jak, bo zaczynamy proces zaprzyjaźniania się z Brunem na miejscu w Boguszycach . Nie jest to jednak już zaraz teraz. Choćbyśmy bardzo ,bardzo chciały ogłosić z tydzień ; Bruno się mizia, da rade go zapakowac do auta i jedziemy do hoteliku .Są specyficzne okoliczności sprawy znane m.in Mikoadzie. Z uwagi na dobro zwierząt w tym, a może przede wszystkim Bruna pisać o nich nie będziemy, naciski nie pomogą :evil_lol: Zaczynamy od najbliższej soboty. Ewa

Posted

Trzymam za Was dziewczyny mocno kciuki, musi być dobrze :) Ponad rok temu przyjechała do mnie Fuksia z Boguszyc jak sobie przypomnę jaka ona była wystraszona, aż mi się serce ściska z żalu :( co prawda nie była tak mocno wycofanym psem jak Bruno, ale swoje przeżyła :( Obecnie to jest najwspanialszy pies na świecie, potrzebowała dużo miłości, ciepła, opieki i to wszystko wystarczyło żeby nam zaufać i cieszyć się życiem :) Mam nadzieję, że z Brunem będzie podobna historia i chłopak zaufa ludziom...

Posted

Pierwsze kroki poczynione :) Dzisiaj podczas wizyty w Boguszycach stałyśmy z psami wsród których jest Bruno na wybiegu podczas spaceru. Znakomita ich częśc została zwabiona pysznymi paróweczkami z indyka :) Bruno krażył , biegał i co rusz zerkał. W końcu się zbliżył, dostał paróweczkę i dał się delikatnie na chwilkę pomiziać po nosku. Nic tu na siłę, pies musi się z nami oswoić. To piękny psiak z niesamowitym ,śmiesznie zakręconym ogonkiem. Zastanawiamy sie nad wariantem ; sposobem wprowadzić do klatki ( mamy , duża ) ? albo jeszcze trochę poczekamy i na spokojnie systematycznie będziemy go oswajać. Ewa

Posted

no tak... i ja zostałam szczęśliwą opiekunką jednej z boguszek :) Pozazdrościłam Agnieszce (Quenni) i Agnes ( Dzidek ) ... :evil_lol: to staruszka nazywana Babunią, malutka, niezwykle cicha, spokojna. Taka przytulanka. Lata spędziła w schronie, najpierw koszmarne przytulisko w Starachowicach a potem pod " opieką " Pani MK w Boguszycach Moje koty bardzo ładnie , spokojnie ja przyjęły. a ona ? Odwraca łepek jak któryś podchodzi 'nie widze cię " . Należy sie jej godziwa emerytura.
Mam nadzieję, że Bruno nie będzie musiał spędzić swojego żywota w przytulisku :shake: Jeżeli ktoś z Was wygospodaruje trochę czasu i zechciałby z nami od czasu do czasu pojechać do Boguszyc serdecznie zapraszamy. Sprzątanie w grę nie wchodzi ;) Czesanie, mizianie , nauka chodzenia na smyczy bardzo wskazane. Transport zapewniony. Ewa

Posted

jak tam sprawa z Brunciem się miewa? Jest jakaś szansa, że się uda? Napiszcie, czy przelać pieniążki, czy jeszcze czekać na rozwój sytuacji.
Kurcze, zastanawiam się w jakim stanie psychicznym jest piesio... Ja 2 lata temu zabrałam ze schronu sunie, niezwykle przerażoną i tym mnie chyba ujęła. Bardzo pragnęła kontaktu ze mną a jednocześnie siusiała pod siebie ze strachu. Mieliśmy to szczęście, że ze względu na przepełnienie schroniska była na łańcuchu więc bez problemu mogliśmy zapiąć ją na smycz i zapakować do auta. Przez całą drogę do domu (34km) wymiotowała, siusiała ze strachu i tak na zmianę... Ale udało się! Dziś jest sunią nie do poznania :)
nie da się tak jakoś zrobić z Brunciem? dlaczego te bidy nie rozumieją, że to dla ich dobra :(:(:(:(