Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a jak sądzicie, czy dla śłedzika to nie będzie za duży stres? obce miejsce i obca kobieta? a on jest tak nieufny i z tego co piszecie to w tej chwili mocno szuka ochrony u mężczyzn jedynie, a tu kobiety go złapią i wywiozą w nieznane i też do kobitek? jak to widzicie? staracie się bardzo żeby powolutku zdobyć jego zaufanie, a tu cap i taki szok mu zafundujemy?

Posted

Dziekujemy za zrozumienie i szansę dla Śledzika a może by tak nadać jakieś imię ? Macie propozycje ? Bo to nadane przez byłego opiekuna... I mam niespodziankę .Podczas mojego pobuty w Boguszycach w niedzielę , Śledzik pierwej podbiegł przy mnie do opiekuna , zaczełam go głaskać, po chwili razem z szaloną Zojką i Pędzelką podbiegł na głaski. Ba położył się na wersalce a ja przycupnęlam przy nim i dał mi się odrobinę poczesać :lol: Sierść ma w okropnym stanie, brudna, skołtuniona. Nevado ,łapać go będą faceci :evil_lol: W tym tygodniu wet by go zaszczepił , odrobaczył , założył książeczkę i sprawdzi czipa, no i wspólnie z opiekunem założyli by obrożę a może i szelki . Może umawiajmy transport na tydzień między 16-19 ? W tym tygodniu wyjeżdzają ; Muminka, Mariuszka,Asia, Zojka,Skarpeta ,Fifuś , jadą do Rokitna a stamtąd do Brigitte do Szwajcarii oprócz Skarpety, ten ma dom w Austrii. O Brunie nie zapomnimy , parówki lubi no i piszczące zabawki, małymi kroczkami może w końcu i z nim się uda. Mikoado , bez względu na Boguszyce serdecznie zapraszamy do nas . Mam nadzieję , ze u mnie cholerny remont się skończy za 2 tygodnie bo jak nie :angryy:. Ewa

Posted

Na koncie Bruna pojawiły się kolejne wpłaty od cioteczek: Viola005 - 50 zł; Awit - 10 zł i Nevada - 20 zł ślicznie dziękujemy :)
Bruno posiada obecnie 910,00 zł :)

Posted

Właśnie przed chwilą rozmawiałam z Pati-c jej pasuje jutrzejszy termin, ale widzę, że wolicie ten transport jeszcze troszkę przesunąc. Nie dodzwoniłam się jeszcze do Donki, mam nadzieję, że zgodzi się przyjąc Śledzika zamiast Bruncia :)

Posted

Mikoado chodzi o przygotowanie Śledzika ; aktualne szczepienia, odrobaczenie, książeczka, sprawdzenie czipa bo mamy z tym niespodzianki i umowa na tymczas. Nie wiem jeszcze kiedy będzie Kamil, nasz wet. Byłoby głupio dać go do Donki bez przygotowania, szczepień . Gdyby Pati nie mogła może jakims cudem ja dam radę no i nasz Poldek. Uprzedzam z jednym, będzie brudny no i pachnieć to on nie będzie :evil_lol: Charakterystyczny zapaszek zwany boguszyckim . E

Posted

Ok nie ma sprawy, Pati w tygodniu również pasuje, tylko prosiłabym później o konkretną datę żebym mogła dogadac transport z Pati. Koszt transportu to 160 zł. Zgadzacie się na to??

Posted

Nevada napisał(a):
a jak sądzicie, czy dla śłedzika to nie będzie za duży stres? obce miejsce i obca kobieta? a on jest tak nieufny i z tego co piszecie to w tej chwili mocno szuka ochrony u mężczyzn jedynie, a tu kobiety go złapią i wywiozą w nieznane i też do kobitek? jak to widzicie? staracie się bardzo żeby powolutku zdobyć jego zaufanie, a tu cap i taki szok mu zafundujemy?

"łapać będą faceci" - ok, ale sorry dziewczyny, jakoś się tym stresuję, on będzie się bardzo bał na pewno!! co tu gadać, będzie przerażony, czy któraś z Was, którą troszkę zna, będzie tam również i będzie mu towarzyszyła do nowego, straaaasznego, obcego, miejsca? jakoś się martwię o niego :-(

Posted

Nevado jesli pytasz, czy przyjedziemy z Ewa aby byc przy zabieraniu Sledzika, a potem pojedziemy z nim do Radomia, to odpowiedz brzmi: "nie". Nie mozemy sobie pozwolic na przyjazd w srodku tygodnia z Warszawy do Boguszyc. Przykro mi, ale Ewa ma prace, z ktorej nie moze tak po prostu "sie urwac", a ja mam aktualnie 3 psy pod opieka, z tego moj osobisty, ktory po 3 godzinach bez spacerku siusia pod siebie (jest na lekach). Dla Sledzika mniejszym stresem bedzie, jezeli jego ulubiony opiekun zapakuje go do auta, a niz np. moj widok, skoro jedyne momenty, kiedy mnie widzi, to co drugi weekend, kiedy ganiamy sie po schronisku/Agnieszka

Posted

jasne, rozumiem! ale co myslisz, jak on to zniesie? tzn po tym co czytałam na jego wątku o nim, czy myslisz, że jest gotowy na taką zmianę? masz na pewno dużo wieksze doświadczenie w takich akcjach, bo ja żadnego, tylko przypuszczenia...

Posted

Wydaje mi sie, ze Sledzik sobie poradzi. Jest psem kontaktowym - ma swoich ulubionych opiekunow, podbiega do nich, lasi sie, ze mna...hm.... no powiedzmy, ze sie bawi (ganiamy sie po schronisku, wchodze do pokoju, staje na srodku i go wolam, a on pedzi z jednego konca do drugiego i zawraca:)), na pewno bedzie zestresowany - moze na poczatku przerazony, bedzie sie chowal w kojcu itp, ale mysle, ze to kwestia 2 - 3 dni (od razu zaznaczam, ze jest to opinia kompletnego nie fachowca, zeby nie bylo :)) /agnieszka

Posted

ja rowniez zgadzam sie na przeniesienie mojej deklaracji stalej na sledzi... brrrr... no nie, trzeba mu zmienic imie!
juz napisalam na jego watku, ze chetnie powalczylabym o role chrzestnej, gdyby ktoras cioteczka zorganizowala bazarek imienny - jezeli tak sie stanie, to prosze bardzo mnie zawiadomic na pw

bardzo fajny, sympatyczny psiak! niech juz pojedzie do Donki i przestanie sie bac!

Posted

Bruno... sprawa nie jest zamknięta, wręcz przeciwnie. ale to potrwa, a w tym czasie można pomóc innemu psiakowi ,który do Boguszyc trafił jeszcze jako szczenię i nie czuje się tam dobrze. Jest pzrerazony ale szuka kontaktu z człowiekiem. Za moment zaprezentujemy innego naszego podopiecznego, Miszkę i znowu pięknie będziemy uśmiechać się do Mikoady... może się zlituje i poprowadzi wątek ? Plissssssssssss. :) Ewa

Posted

Poldek padł :( Ale może uda sie kogoś namówić na wyjazd ; spotkanie z Brunem , no i oględziny z wetem Śledzika -Kudłacza, nieodzowne. W sobotę będzie też wet, jeżeli stwierdzi,że nasz Kudłacz jest juz gotów do drogi ( zdrowy ), umawiamy Pati na transport. Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Mikoado wysłałam na pw wiadomośc i... ciszaaa :( , prosze odezwij sie . Ewa

Przepraszam, ale ostatnio trochę się u mnie dzieje i z czasem kiepsko, zaraz czytam i odpisuję :)