Nevada Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 a jak sądzicie, czy dla śłedzika to nie będzie za duży stres? obce miejsce i obca kobieta? a on jest tak nieufny i z tego co piszecie to w tej chwili mocno szuka ochrony u mężczyzn jedynie, a tu kobiety go złapią i wywiozą w nieznane i też do kobitek? jak to widzicie? staracie się bardzo żeby powolutku zdobyć jego zaufanie, a tu cap i taki szok mu zafundujemy? Quote
ostatniaszansa Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dziekujemy za zrozumienie i szansę dla Śledzika a może by tak nadać jakieś imię ? Macie propozycje ? Bo to nadane przez byłego opiekuna... I mam niespodziankę .Podczas mojego pobuty w Boguszycach w niedzielę , Śledzik pierwej podbiegł przy mnie do opiekuna , zaczełam go głaskać, po chwili razem z szaloną Zojką i Pędzelką podbiegł na głaski. Ba położył się na wersalce a ja przycupnęlam przy nim i dał mi się odrobinę poczesać :lol: Sierść ma w okropnym stanie, brudna, skołtuniona. Nevado ,łapać go będą faceci :evil_lol: W tym tygodniu wet by go zaszczepił , odrobaczył , założył książeczkę i sprawdzi czipa, no i wspólnie z opiekunem założyli by obrożę a może i szelki . Może umawiajmy transport na tydzień między 16-19 ? W tym tygodniu wyjeżdzają ; Muminka, Mariuszka,Asia, Zojka,Skarpeta ,Fifuś , jadą do Rokitna a stamtąd do Brigitte do Szwajcarii oprócz Skarpety, ten ma dom w Austrii. O Brunie nie zapomnimy , parówki lubi no i piszczące zabawki, małymi kroczkami może w końcu i z nim się uda. Mikoado , bez względu na Boguszyce serdecznie zapraszamy do nas . Mam nadzieję , ze u mnie cholerny remont się skończy za 2 tygodnie bo jak nie :angryy:. Ewa Quote
mikoada Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Na koncie Bruna pojawiły się kolejne wpłaty od cioteczek: Viola005 - 50 zł; Awit - 10 zł i Nevada - 20 zł ślicznie dziękujemy :) Bruno posiada obecnie 910,00 zł :) Quote
mikoada Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Właśnie przed chwilą rozmawiałam z Pati-c jej pasuje jutrzejszy termin, ale widzę, że wolicie ten transport jeszcze troszkę przesunąc. Nie dodzwoniłam się jeszcze do Donki, mam nadzieję, że zgodzi się przyjąc Śledzika zamiast Bruncia :) Quote
ostatniaszansa Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Mikoado chodzi o przygotowanie Śledzika ; aktualne szczepienia, odrobaczenie, książeczka, sprawdzenie czipa bo mamy z tym niespodzianki i umowa na tymczas. Nie wiem jeszcze kiedy będzie Kamil, nasz wet. Byłoby głupio dać go do Donki bez przygotowania, szczepień . Gdyby Pati nie mogła może jakims cudem ja dam radę no i nasz Poldek. Uprzedzam z jednym, będzie brudny no i pachnieć to on nie będzie :evil_lol: Charakterystyczny zapaszek zwany boguszyckim . E Quote
mikoada Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Ok nie ma sprawy, Pati w tygodniu również pasuje, tylko prosiłabym później o konkretną datę żebym mogła dogadac transport z Pati. Koszt transportu to 160 zł. Zgadzacie się na to?? Quote
_Goldenek2 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ja się zgadzam http://www.dogomania.pl/threads/1960...3#post15697683 Cioteczki, proszę chociaż o 5 zł dla tej biedy. Quote
Jolanta08 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 No dobra niech będzie Śledzik ,tylko koniecznie trzeba mu zmienić imię. Quote
Nevada Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Nevada napisał(a):a jak sądzicie, czy dla śłedzika to nie będzie za duży stres? obce miejsce i obca kobieta? a on jest tak nieufny i z tego co piszecie to w tej chwili mocno szuka ochrony u mężczyzn jedynie, a tu kobiety go złapią i wywiozą w nieznane i też do kobitek? jak to widzicie? staracie się bardzo żeby powolutku zdobyć jego zaufanie, a tu cap i taki szok mu zafundujemy? "łapać będą faceci" - ok, ale sorry dziewczyny, jakoś się tym stresuję, on będzie się bardzo bał na pewno!! co tu gadać, będzie przerażony, czy któraś z Was, którą troszkę zna, będzie tam również i będzie mu towarzyszyła do nowego, straaaasznego, obcego, miejsca? jakoś się martwię o niego :-( Quote
ostatniaszansa Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Nevado jesli pytasz, czy przyjedziemy z Ewa aby byc przy zabieraniu Sledzika, a potem pojedziemy z nim do Radomia, to odpowiedz brzmi: "nie". Nie mozemy sobie pozwolic na przyjazd w srodku tygodnia z Warszawy do Boguszyc. Przykro mi, ale Ewa ma prace, z ktorej nie moze tak po prostu "sie urwac", a ja mam aktualnie 3 psy pod opieka, z tego moj osobisty, ktory po 3 godzinach bez spacerku siusia pod siebie (jest na lekach). Dla Sledzika mniejszym stresem bedzie, jezeli jego ulubiony opiekun zapakuje go do auta, a niz np. moj widok, skoro jedyne momenty, kiedy mnie widzi, to co drugi weekend, kiedy ganiamy sie po schronisku/Agnieszka Quote
Nevada Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 jasne, rozumiem! ale co myslisz, jak on to zniesie? tzn po tym co czytałam na jego wątku o nim, czy myslisz, że jest gotowy na taką zmianę? masz na pewno dużo wieksze doświadczenie w takich akcjach, bo ja żadnego, tylko przypuszczenia... Quote
ostatniaszansa Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Wydaje mi sie, ze Sledzik sobie poradzi. Jest psem kontaktowym - ma swoich ulubionych opiekunow, podbiega do nich, lasi sie, ze mna...hm.... no powiedzmy, ze sie bawi (ganiamy sie po schronisku, wchodze do pokoju, staje na srodku i go wolam, a on pedzi z jednego konca do drugiego i zawraca:)), na pewno bedzie zestresowany - moze na poczatku przerazony, bedzie sie chowal w kojcu itp, ale mysle, ze to kwestia 2 - 3 dni (od razu zaznaczam, ze jest to opinia kompletnego nie fachowca, zeby nie bylo :)) /agnieszka Quote
Nevada Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 kilka osób na pewno będzie trzymac mocno kciuki, żeby chłopak dał radę :-) Quote
aduska1212 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 oj Bruńcio Bruńcio... ogromna szkoda, że tak wyszło :( ale skoro tak, to ratujmy Śledzika.. Po weekendzie wyślę moją deklarowaną kwotę. Tylko mogę prosić na PW dane do przelewu? Quote
viola005 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 ja rowniez zgadzam sie na przeniesienie mojej deklaracji stalej na sledzi... brrrr... no nie, trzeba mu zmienic imie! juz napisalam na jego watku, ze chetnie powalczylabym o role chrzestnej, gdyby ktoras cioteczka zorganizowala bazarek imienny - jezeli tak sie stanie, to prosze bardzo mnie zawiadomic na pw bardzo fajny, sympatyczny psiak! niech juz pojedzie do Donki i przestanie sie bac! Quote
ostatniaszansa Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Bruno... sprawa nie jest zamknięta, wręcz przeciwnie. ale to potrwa, a w tym czasie można pomóc innemu psiakowi ,który do Boguszyc trafił jeszcze jako szczenię i nie czuje się tam dobrze. Jest pzrerazony ale szuka kontaktu z człowiekiem. Za moment zaprezentujemy innego naszego podopiecznego, Miszkę i znowu pięknie będziemy uśmiechać się do Mikoady... może się zlituje i poprowadzi wątek ? Plissssssssssss. :) Ewa Quote
mikoada Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Liczę na to, że jednak uda się pomóc Brunkowi...Pokażcie wątek Miszki zobaczymy co da się zrobic :) Quote
ostatniaszansa Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Poldek padł :( Ale może uda sie kogoś namówić na wyjazd ; spotkanie z Brunem , no i oględziny z wetem Śledzika -Kudłacza, nieodzowne. W sobotę będzie też wet, jeżeli stwierdzi,że nasz Kudłacz jest juz gotów do drogi ( zdrowy ), umawiamy Pati na transport. Ewa Quote
dudson13 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/196691-Wychudzone-szczeniaki-bez-naszej-pomocy-umr%C4%85 - pilne Quote
ostatniaszansa Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Mikoado wysłałam na pw wiadomośc i... ciszaaa :( , prosze odezwij sie . Ewa Quote
mikoada Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 ostatniaszansa napisał(a):Mikoado wysłałam na pw wiadomośc i... ciszaaa :( , prosze odezwij sie . Ewa Przepraszam, ale ostatnio trochę się u mnie dzieje i z czasem kiepsko, zaraz czytam i odpisuję :) Quote
_Goldenek2 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Kochani..... Teraz ja proszę o pomoc. Każde 5zł się liczy http://www.dogomania.pl/threads/1970...4#post15804394 Quote
Recommended Posts