viola005 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 ciotki, na jakie konto mam wplacic moja stala deklaracje za grudzien? deklarowalam 25 zl dla bruna, ktore pozniej przelalam na Sledzika czekam na pw, z gory dziekuje Quote
milka74 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Drogie Ciotki z wątku Bruna, po długim zastanawianiu się podjęłam decyzję o opuszczeniu wątku... Do tej pory wpłaciłam 160 PLN na Bruna, który niestety jak wszyscy wiemy nie jest gotowy na jakąkolwiek socjalizację- przykre ale tak bywa. Moje dotychczasowe wpłaty pozostawiam do Waszej dyspozycji, dla ratowania jakiegoś innego 'boguszaka", jednak nie mogę sobie pozwolić na utrzymywanie mojej deklaracji w zawieszeniu. Jest tyle psiej bidy, która pomocy potrzebuje JUŻ ,w tej chwili i ja chcę im pomagać JUŻ w tej chwili.Licząc na zrozumienie idę na wątki , z których konkretne psiaki potrzebują natychmiastowej pomocy... Quote
ostatniaszansa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Milko, te wpłaty idą na Śledzika ,taka boguszycka bieda :( jedzie zamiast Bruna do hoteliku. Przeszkodą jest aura :placz: Pięknie dziękujemy za tak hojne wpłaty, Śledzik potrzebuje pomocy, socjalizacji i jak najszybszego pouszczenia Boguszyc a ma znacznie większe szanse niż Bruno na adopcję. Warunki w jakich przebywa są marne a nasza sytuacja zaczyna być dramatyczna . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 UWAGA!!!! BRUNO USTĘPUJE MIEJSCA ŚLEDZIKOWI . Gdyby nie choroba , Śledzik już byłby w hoteliku u Donki :( Teraz jest już zdrowy :) Po rozmowie z Mikoadą prowadzącą wątek; propozycja do WSZYSTKICH DEKLAROWICZÓW na hotelik dla BRUNA o wpłaty na drugie konto Fundacji Ostatnia Szansa( przeznaczone tylko na wpłaty na konkretny cel; hotelik, leczenie, karma dla konkretnych psów pzrebywających w dt itp . ) z dopiskiem darowizna - na hotelik dla Śledzika . Przy wpisie "darowizna" ; wpłacone kwoty można odliczyć od dochodu za 2010 r. Oczywiście to tylko propozycja . Może pozostać też tak jak jest. Sledzik do Donki wedle planu ma wyjechac w przyszłym tygodniu. W sobotę zostanie odrobaczony a we wtorek za zaszczepiony. Ewa Quote
_Goldenek2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Ja się na wszystko zgadzam. Swoją jedną deklarację już przesłałam na Bruna, ale napisałam, że może iść na Śledzika. Gdzie mam wpłacać następne... chyba jakaś mało kumata jestem ... Quote
ostatniaszansa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Gdzie beda robione wplaty na Sledzika wlasnie musimy ustalic :) Moze byc tak jak do tej pory, albo na subkonto Fundacji, Przy subkoncie, jak sie wpisze "darowizna" w tytule przelewu, mozna na koniec roku odliczyc od dochodu. Przypominam sie jeszcze, ze ode mnie 10zl mies - wplace za 6 miec z gory. Sledzik w sobote bedzie oblookany dokladnie pod katem wyjazdu, doszczepiony i juz tylko bedzie musial spakowac dobytek (duzo czasu mu to nie zajmie). To sliczny psiak.... /Agnieszka Quote
_Goldenek2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Wiem, wiem :). To rozumiem, że mi podacie dane tej fundacji albo zadecydujecie, że dalej mam wpłacać tam gdzie już wpłacałam:) Quote
ostatniaszansa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 To w wiekszym gronie zadecydujemy, a nie my za wszystkich :) Goldenek2 moze sie pierwsza wypowiedziec, gdzie jej wygodniej wplacac :) /Agnieszka Quote
mikoada Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Ja myślę, że najlepiej będzie jak pieniążki dla Śledzika będą przelewane na subkonto Fundacji. Jeśli nikt nie będzie miał nic przeciwko to dotychczas zebrane pieniądze dla Bruna również przeleję na to subkonto i wszystkie rozliczenia będą tam prowadzone. Co Wy na to?? Jutro zadzwonię do Donki i zapytam czy Śledzik będzie mógł przyjechac w przyszłym tygodniu, mam nadzieję, że miejsce dla niego nadal czeka bo jednak troszkę nam się przeciągnęło...Pamiętajcie również proszę, że u Donki są kojce. Mam nadzieję, że Śledzik poradzi sobie w takich warunkach?? Quote
viola005 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 ja rowniez, nie mam preferencji, po prostu chce wiedziec na jakie konto wplacic, czekam wiec na Wasza decyzje, ale prosze na pw mnie powiadomic, bo rzadko odwiedzam watki z gory dziekuje i zycze powodzenia w akcji przewozowej Sledzika - i co ze zmiana jego imienia? ja sledzie lubie (wiec ich nie jem), ale to imie kojarzy mi sie fatalnie ze sledzikiem na nk... moze jednak bazarek imienny? Quote
ostatniaszansa Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Viola, pomysł genialny :) to imię faktycznie... gazeta, ćwiartka i śledzik brrrr... Czy znajdzie chętny na zrobienie bazarku imiennego? Szorściak - na razie Śledzik w wyposażeniu dostanie gruby kocyk. A futra to On ma sporo i chyba da radę w kojcu. Zaraz umieścimy dane do konta i wpłat na Śledzika . Pierwsza wpłacę swoją deklarację . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Dane do wplat na Sledzika (z dopiskiem "Sledzik"). FUNDACJA OSTATNIA SZANSA UL. JANA BLATONA 3/141 01 - 494 WARSZAWA NR KONTA: 68 1240 1066 1111 0010 2468 8007 Bank Pekao SA Quote
viola005 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 ok, dzieki za dane, juz napisalam do siostry z prosba o zrobienie przelewu, w weekend banki nieczynne, pewnie od poniedzialku pojdzie z niecierpliwoscia czekam na dobre wiadomosci o przewiezieniu Sledzika do Donki, mam nadzieje ze aura i jego zdrowie nie beda wiecej mu opozniac przeprowadzki do wlasnego prywatnego kojca z grubym kocykiem! Good luck, Little Herring! a ktora cioteczka posiada talenty organizacyjne i zapal w temacie bazarku imiennego? matki chrzestne groszem sypna dla chrzesniaka! ja bym sie podjela, ale nie mozna prowadzic bazarku i jednoczesnie brac w nim udzial licytujac, a ja z dwojga rol wole licytowac wybrane imie dla chrzesniaka-szorsciaka, no i nie mam polskiego konta w zlotowkach to ktora cioteczka sie pisze? oczywiscie bede rowniez wdzieczna Ewie i Agnieszce z Ostatniej Szansy za wiadomosci o naszym niereformowalnym Brunasku, ktory sam sobie podpilowal galaz, na ktorej siedzial, nieboze... a pod drzewem stal Little Herring, szorsciak wspolpracujacy gladko z opiekunami i skorzystal na tym... takie jest zycie! Quote
mikoada Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Dzisiaj rozmawiałam z Donką miejsce w hoteliku czeka, ale niestety aura jak na razie nie sprzyja transportowi :( Donka jest odcięta od świata byc może w najbliższym czasie się to zmieni, ale jak na razie ciągle pada :( Donka prosiła, aby byc z nią w kontakcie. Uzbierane dotychczas pieniążki na Bruna jeśli nikt nie wyrazi sprzeciwu przeleję na wskazane konto Fundacji. Obiecuję zrobic to po weekendzie ok?? :) Co do deklaracji to jak na razie chyba tylko kilka osób potwierdziło, że przenosi je na Śledzika i jeśli się nie mylę wygląda to następująco: _Goldenek2 - 40 zł Nevada - 20 zł ostatniaszansa/Ewa - 30 zł ostatniaszansa/Agnieszka - 10 zł mikoada - 20 zł rodzice mikoady - 10 zł viola005 - 25 zł Razem 155 zł Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam i bardzo proszę o informację :) Quote
ostatniaszansa Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 łomatko i bym zapomniała , moja pamięc strasznie szwankuje :shake: Donka może wystawić fakturę ? bo wiecie my każdy grosik musimy mieć rozliczony . Ewa Quote
mikoada Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Z tego co pamiętam to jak najbardziej może :) Quote
ostatniaszansa Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Nieco mnie przeraziło... tylko 155 zł wiem, że i ja mam coś dopłacic, zaraz sprawdzę. Musimy to ogłosić, Fundacji nie stać na opłacanie hotelików , płatnych dt , sytuacja jest baaaardzo trudna :-(. Ewa Quote
viola005 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 to chyba nie ma rady, tylko pw do wszystkich z listy deklaracyjnej dla Bruna, ktorzy dotad nie potwierdzili? kiedy na watku jest mniejsza aktywnosc, np zawieszenie wplat z jakiegos powodu, ludzie mniej zagladaja, to normalne, moga nie wiedziec, ze Brunasek ustapil miejsca szorsciakowi skopiowalam te liste z 1 postu: Deklaracje stałe: mikoada - 10 zł POTWIERDZA,ALE 20 ZL,MIKOADA,CZY CI SIE NIE POMYLILO? Awit - 10 zł co 2. miesiąc Kaas1 - 20 zł Kmurdz - 15 zł ania1 - 10 zł rodzice mikoady - 10 zł POTWIERDZA viola005 - 25 zł POTWIERDZA wiolabiszop - 10 zł (6 miesięcy) ostatniaszansa/ Ewa - 30 zł (6 miesięcy) POTWIERDZA milka74 - 30 zł aduska1212 - 10 zł _Goldenek2 - 40 zł (od października) POTWIERDZA mparsley - 20 zł Jolanta08 - 10 zł Nevada - 20 zł (6 miesięcy) POTWIERDZA ostatniaszansa/Agnieszka - 10 zł POTWIERDZA figa33 - 5 zł elkate - 20 zł Razem 300 zł --------------------------------- czyli powinny potwierdzic i wplacic nastepujace osoby: Awit - 10 zł co 2. miesiąc Kaas1 - 20 zł Kmurdz - 15 zł ania1 - 10 zł wiolabiszop - 10 zł (6 miesięcy) milka74 - 30 zł aduska1212 - 10 zł mparsley - 20 zł Jolanta08 - 10 zł figa33 - 5 zł elkate - 20 zł moze jeszcze sprawdzcie te potwierdzenia ja ze swej strony potwierdzam moje potwierdzenie:evil_lol: Quote
mikoada Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Milka74 parę postów wcześniej już "nie potwierdziła" swojej deklaracji. Cioteczki ja mogę powysyłac PW, ale dopiero po weekendzie bo cały mam zajęty moja mama obchodzi okrągłe urodzinki i hmm "mała" impreza się szykuje...Może ktoś zechciałby mnie wyręczyc?? :) Quote
Jolanta08 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Ja już wcześniej wyrazilam zgodę a co wpłat to wplaciłam w lipcu 30,00 zł jednorazowo ,w sierpniu 20,00 za dwa miesiące no i 10,00 zł w listopadzie więc nie wiem za jaki okres mam teraz wplacić :niewiem:,bo wszak deklaracje były wstrzymane do czasu wyjazdu Bruna do hoteliku. Quote
milka74 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Dobrze, że sytuacja się wyklarowała, przynajmniej mam jasność sytuacji i taką propozycję od siebie, moją wpłatę jednorazową w wys. 130 PLN zostawmy na transport, weta czy co tam innego wyskoczy, natomiast wpłaconą przeze mnie deklarację 30 PLN za pażdziernik proszę przenieście jako deklarację za grudzień dla Śledzika. Od stycznia będę wspomagać utrzymanie "Kudłatego Śledzia" w hotelu kwotą 20 PLN miesięcznie. Dlaczego 20 PLN a nie 30 PLN?, cóż po prostu przez te parę miesięcy zaangażowałam się w pomoc innym psiakom i po prostu NIE WYROBIĘ finansowo. Mam nadzieję, że tak też będzie dobrze;) Quote
viola005 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 aktualizacja: Deklaracje stałe: mikoada - 10 zł POTWIERDZA 20 ZL,MIKOADA,CZY CI SIE NIE POMYLILO? Awit - 10 zł co 2. miesiąc Kaas1 - 20 zł Kmurdz - 15 zł ania1 - 10 zł rodzice mikoady - 10 zł POTWIERDZA viola005 - 25 zł POTWIERDZA wiolabiszop - 10 zł (6 miesięcy) ostatniaszansa/ Ewa - 30 zł (6 miesięcy) POTWIERDZA milka74 - 30 zł POTWIERDZA 20 ZL MIESIECZNIE aduska1212 - 10 zł _Goldenek2 - 40 zł (od października) POTWIERDZA mparsley - 20 zł Jolanta08 - 10 zł POTWIERDZA Nevada - 20 zł (6 miesięcy) POTWIERDZA ostatniaszansa/Agnieszka - 10 zł POTWIERDZA figa33 - 5 zł elkate - 20 zł razem 290 zl --------------------------------- czyli powinny potwierdzic nastepujace osoby: Awit - 10 zł co 2. miesiąc Kaas1 - 20 zł Kmurdz - 15 zł ania1 - 10 zł wiolabiszop - 10 zł (6 miesięcy) aduska1212 - 10 zł mparsley - 20 zł figa33 - 5 zł elkate - 20 zł no i potrzeba jeszcze 10 zl miesiecznie na hotel Kudlatego Sledzia, ale moze z jednorazowych sie wyskrobie taka niewielka doplate co miesiac? Mikoada, czy mam wyslac pw do tych 9 ciotek? Jestem nowa na dogo i nie chcialabym sie za bardzo rzadzic, zeby niepotrzebnie nie namieszac. Quote
Awit Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Ja potwierdziłam już dawno. I ciągle wysyłam. Czy konto jest to samo co Bruna czy inne? Quote
Recommended Posts