Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Czy ten Rudy na opkach to mój rudy?? Wiecej zdjątek może masz i więcej dokładniejszego info o nim?? Przede wszystkim ile waży.

Guest monia3a
Posted

Kiedy będziesz znowu w schronisku aby zrobić mu sesję foto??
Czy możecie go wyciągnąć ze schronu??
Ile dokłdnie on waży.

Posted

okazało się że waży troszkę więcej niż 6 kg jak było na wątku mikrusów ale ciiii ... koło 7 będzie ... co znaczy wyciągnąć ze schronu ? na DT ?

Guest monia3a
Posted

Tak, na DT
Mam jeden domek chętny dać DT ewentualnie DS jak psiak się spodoba ale był warunek - musi być podobny do mojego Arwinka i Rudy najbardziej pasował do niego. dlatego czekam na pare fotek do podesłania dla Pani.

Posted

w ciągu paru najblizszych dni ładniejszej pogody raczej nie będzie :/ tak zapowiadają...:/ to może chociaż jakieś zdjęcia w pomieszczeniu? albo dosłownie na chwilę poza kojec jeżeli jest szansa na domek...trzeba szybko działać aby jej nie stracić ;)

Posted

Malwi napisał(a):
bo "wył w nocy ... a to znaczy że ktoś w domu umrze" :| takiego tłumaczenia jeszcze nie słyszałam

????? Dżizas krajst ..... ludzka głupota jednak nie zna granic.

Posted

Malwi napisał(a):
bo "wył w nocy ... a to znaczy że ktoś w domu umrze" :| takiego tłumaczenia jeszcze nie słyszałam

że co?? porażka, po prostu porażka - mowę mi odjęło jak to przeczytałam... pierwszy raz słyszę tak głupie wytłumaczenie...

Posted

Biedak, szkoda mi go, osobiście słyszałam takie powiedzenie że gdy pies ujada -wyje niezaleznie czy w nocy czy w dzien bardzo długo to ktoś umiera, ale powiem Wam że to prawda kiedyś słyszałam już coś takiego, był to chyba sasiad który umierał wszystkie psy które były w okolicy zaczęły ujadać i wyć tak jakby wiedziały że ktoś odchodzi. To tylko moje obserwacje ale nigdy nie oddałabym psa z takiego powodu!

Posted

tak, ja wiem że t się czasami sprawdza ... ale ... żeby z tego powodu psa oddawać ? jak ktoś ma umrzeć to oddanie psa naprawdę tego nie zmieni ....

Posted

Psy wyczuwają śmierć, ale jej nie wywołują, więc oddawanie psa z tego powodu nie jest dobre. Ja tam nie wierzę, że wszystkie psy z całej wsi ujadają gdy ktoś umiera, ale pies danej osoby pewnie jak najbardziej. Chociaż niektóre psy mają skłonności do wycia i czy ktoś umiera czy nie to i tak wyją.

Posted

o właśnie, tak dla ciekawostki np. moja Pestka wyje, jak oglądamy film o wampirach i wilkołakach :)
wtedy musowo ona wyje i wyje i wyyyje :) nawet jeśli wtedy śpi, to i tak usłyszy i wyyyje :)
ciekawe, czy Brok vel Borek będzie z nami chciał takie filmy oglądać :)

Posted

ja tylko pisze to co słyszałam i widziałam,ale oczywiscie to nie usprawiedliwia nikogo do oddania psa, bo on smierci nie wywołuje on ja tylko wyczuwa,przykre jest to z jakich powodów ludzie pozbywaja sie psów

Guest monia3a
Posted

Lepiej już nic by nie mówili :shake:

Posted

Dzisiaj punktualnie o 9 rano kumpel Bemola z tego samego schroniska - Bugi oraz Zdrapka (ona ze schroniska w Krzesimowie) obudzili się i jeszcze w swoich psich łóżeczkach razem zaczęli w jednej sekundzie razem wyć .... pierwszy raz wyli odkąd są u mnie, wcześniej nigdy, jak się dowiem kto kipnął w bloku to napiszę .... kurde. Powodu do wycia nie było, przynajmniej słyszalnych dla ucha ludzkiego, ale było to niesamowite, tak się poderwały w tej samej chwili i jedno przez drugie: łuuu.
A że psy czują śmierć właściciela to nie wiem, jak mój tata umarł to jego psy nic, spały sobie. Raz wyły wszystkie na raz psy mojej mamy i siostry (6 sztuk) jak jechała karetka na sygnale - na którą zazwyczaj nie zwracają żadnej kompletnie uwagi, wtedy zaczęły wyć w 6 i jeszcze ONka sąsiadki się dołączyła do wycia, może sygnał miał jakąś dziwną częstotliwość.

Posted

Dziewczyny czy Fin nadal szuka domu??
Nikt nie zaadoptował tego pięknisia....?:(
ogłaszałam go wśród znajomych, później na nk itd., ale nic.

Czy posiadacie może jakies nowe, atrakcyjne fotki?? Porobiłabym plakaty i porozwieszala/poroznosila po Poznaniu!