Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

odrośnie odrośnie , ale musi mieć do końca chyba rany wyleczone które miał ... chociaż one juz powinny być w miarę zaleczone bo to z 3 tygodnie temu miał je czyszczone i opatrywane .... no ale fryzjera odwiedzić musi - to jest mus ...

• Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pogryzienie raczej nie ... nie wiadomo skąd ta rana ... możliwe że to jakieś stare, bo mia to okropnie zaropiałe może nawet jeszcze przed przybyciem do schroniska. pogryzienie to raczej nie było , nie taki typ rany ... reszta drobniejsze to odparzenia.

Posted

Na kogo w ogłoszeniach podać kontakt ?
Z gumtree poznań dla kudłacza Fino odezwała się do mnie osoba, ma kilka pytań.
Ile ma lat, jakiej jest wielkości, czy wiadomo jaki ma stosunek do dzieci, czy byłby w stanie zostawać na kilka godzin sam w domu (ok.5 godz.).?

Posted

Można podać namiary na mnie 693-545-982, GG 4619464 mail [email protected]

Fino jest pieskiem małym/średnim, do schroniska trafił po wypadku, obecnie dochodzi do siebie, jest w szpitaliku. Ciężko stwierdzić jego stosunek do małych dzieci, do takich starszych 12-13 letnich nie powinno być problemu bo w tym wieku mamy wolontariuszy. Jeżeli chodzi o zostawanie samemu to ciężko to sprawdzić w warunkach schroniskowych, trzeba by zabrać go do domu i to zobaczyć.

Niestety w ten weekend nie uda mi się raczej dotrzeć do schroniska bo jadę do schroniska w Krotoszynie, bo mam tam zrobić kilku psom zdjęcia, ale przedzwonię do schroniska i dowiem się co i jak z Fino.

Posted

Paulina87 dzięki za info :).
Napisz mi tylko jeszcze czy ma może jakieś dolegliwości po tym wypadku czy jest już zdrowy.
I ile ma lat.
I jeszcze jakieś jest wielkości, w kłębie do kolana ? Mniej ? Ile może ważyć, tak na oko, z 10-12 kg ?
I czy jest łagodny do osób, które się nim zajmują.
A czy Wasze schronisko to wydaje już wysterylizowane pieski czy nie ?

Posted

Wiem, że to dużo pytań ale z samego zdjecia to niewiele o psiaku wiadomo, a domek pewnie będzie chciał wiedzieć, no i w ogłoszeniach się przyda.

Posted

Dzwoniłam do schroniska. Finek ma już się dobrze, jeszcze trochę zarzuca łapkami, ale nic złamanego po wypadku nie miał, lekko go przetrąciło po prostu. Jest już w kojcu na zewnątrz, bez problemu dogaduje się z innymi psami. Do ludzi jest bardzo łagodny, spokojny. Jest mniejszy niż do kolana ma może z 25-35 cm w kłębie i około 10 kg.
Nasze schronisko jest głównie nastawione na sterylizowanie suk, kastrację psów w typie rasy i agresywnych, takie kundelki kastrują na prośbę przyszłych właścicieli lub naszą ;).

Posted

[quote name='Paulina87']Dzwoniłam do schroniska. Finek ma już się dobrze, jeszcze trochę zarzuca łapkami, ale nic złamanego po wypadku nie miał, lekko go przetrąciło po prostu. Jest już w kojcu na zewnątrz, bez problemu dogaduje się z innymi psami. Do ludzi jest bardzo łagodny, spokojny. Jest mniejszy niż do kolana ma może z 25-35 cm w kłębie i około 10 kg.
Nasze schronisko jest głównie nastawione na sterylizowanie suk, kastrację psów w typie rasy i agresywnych, takie kundelki kastrują na prośbę przyszłych właścicieli lub naszą ;).
Paulina raz dwa właź na wątek Cwaniaczka, wklejaj tam wszystkie zdjęcia Fina jakie masz i opis jego sytuacji, o niego też na tamtym wątku się już dobijają. Raz - dwa :)

Tu wątek Cwaniaczka:
http://www.dogomania.pl/threads/183947-Z%C5%82oty-kud%C5%82acz-CWANIACZEK-szuka-DS.-Wizyta-ju%C5%BC-w-pi%C4%85tek!-Trzymajmy-kciuki

Posted

potrzebny ktoś chętny do pisania wzruszających tekstów do ogłoszeń ... niby psiaki są co tydzień w Gazecie Ostrowskiej ale nie ma żadnego odzewu :( ja do tego talentu nie mam kompletnie ...

Posted

[quote name='Malwi']potrzebny ktoś chętny do pisania wzruszających tekstów do ogłoszeń ... niby psiaki są co tydzień w Gazecie Ostrowskiej ale nie ma żadnego odzewu :( ja do tego talentu nie mam kompletnie ...
Malwi, jak Lady S wznowi bazarek:
http://www.dogomania.pl/threads/182745-Us%C5%82ugowy-TEKSTY-OG%C5%81OSZENIA-na-kolorowe-szczeniaki.-Zako%C5%84czony
to można zamawiać.
Marej jeszcze w schronie ??? I Sonia ta piękność kłapiąca ?
Coś mi siostrzyczki zniknęły takie 2 gończe czarne, adoptowane, czy gapa jestem ?
Ewa

Posted

w takim razie dodaję to czego jeszcze nie ma ... nie wiem czemu nie wstawiłam ich wcześniej...

Sunie:

Imię: Darla
Wielkość: średnia
Opis: ...

Imię: Lisa

Imię: Maszka
Opis: mamuśka "tiktaków" - szczeniaków - wszystkie znalazły już domy.

Imię: Pola
Wielkość: mała

PSIAKI:

Imię: Osbi
Wielkość: średni

Posted

[quote name='Malwi']chyba ich tu jeszcze nie ma ... marej jest w DT a Sonia ? kłapiąca ? o tą parówkowatą Ci chodzi? taką czarno szaro nakrapianą ?

Tak, tak, dokładnie, ta Sonia:

:iloveyou:

Marej to pewnie na takim DT jak Bugi u mnie ;)

Te gończ0-spanielowate Darla i Lisa, przepiękne dziewuszki, siedzą ??? No to nie mogę wyjść ze zdumienia, ja gdybym miała warunki mieszkaniowe i ogród to bym hapsnęła obie i Sonię kłapiącą :)
Te maluchy piękne, Pola na mikropsy, Maszkę trzeba Madallenie pokazać, to jej typ, czarrrny mikrus Osby :) prześliczny. Przepiękne macie pieski w tym schronisku, jakąś akcję trzeba rozkręcić reklamową. I od czasu do czasu cytować zdjęcia, to ożywia watek :)

Posted

Ewo - ja ci juz to gdzieś pisałam :D jak chcesz to bierz wszystkie :D

dziewuchy no niestety podobno nadal są :( ... Soni od kłapiącej strony nie poznałam ... nie chciała do mnie z budy wyjść :( tylko łepek wystawiała :(
Osby to zaden mikrus :D to taki do kolana prawie :D Pola prędzej, ale ponad 6 kg ma na 100%
Maszka dla Madalleny chyba tez trochę za duża będzie :D

Posted

Madallena wzięła Sissi na DT, a Sissi też bynajmniej nie mikruska, ze 12 kilo :) Jejku Malwi, może mi się w życiu poukłada tak jak zaplanowałam, jakieś tam pierwsze kroki poczynłam, ale do domu droga jeszcze daleka, och, daleka, więc pieski do tego czasu na pewno domki znajda, czego im zyczę z całego serca. A do ciasnego mieszkania na 40m, z czego 1/3 zajmuja woliery z papugami więcej zwierząt niż już mam - nie mogę wziąć, nad czym ubolewam ...

Posted

napisala do mnie pani z Sycowa ,chcaca adoptowac jakas mikro sunie ,lubiaca dzieci i zgodna z innymi psami,podrzucilam jej Wasza stronke i zainteresowala sie Czita,dzisiaj prawdopodobnie podjedzie do schroniska ,byc moze adoptuje jakas bidulke.Pisalam wczoraj z nia dlugo na gg ,bardzo konkretna osoba,majaca pojecie o psach .

Posted

super :D dziękujemy bardzo :loveu: , tylko nie wiem czy Czita tak do końca nadaje się do dzieci, do starszych owszem, ale nie mam pojęcia jak do malutkich ... bo ona w pierwszym kontakcie zadziorna trochę jest i Pani może się przestraszyć...

Posted

Malwi napisał(a):
super :D dziękujemy bardzo :loveu: , tylko nie wiem czy Czita tak do końca nadaje się do dzieci, do starszych owszem, ale nie mam pojęcia jak do malutkich ... bo ona w pierwszym kontakcie zadziorna trochę jest i Pani może się przestraszyć...

dziecko ma 3 latka ,ale wychowuje sie z psami.Moze akuraz Czita sie nada ,bo widac ,ze pani ma pojecie o psach i twierdzi ,ze to nie pies jest zly tylko czlowiek zle wychowuje.No ,jesli nie Czita ,to moze jakas inna bieda znajdzie dom.

Posted

widze ,ze nie ma jej na gg ,wiec moze pojechala do schronu wlasnie ,czyli mozliwe ,ze jakiegos zaadoptuje,jesli nie to jej podrzuce jeszcze Jadzie.Pani powiedziala ,ze chce mala sunie ,ale jak wejdzie do schronu i sie zakocha to pewnie wyjdzie i z malym psem i z duzym :) no nic ..czekamy.