Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 693
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czekam niecierpliwie :-)
prawie tak niecierpliwie jak czekałam na dyzia
a co do dyzia-chyba przejdę się jeszcze raz do wetki i poproszę o coś na odrobaczenie.mały wciąga wszystko nosem i to w niemałych ilościach,ale jedzenie przez niego po prostu przelatuje.co zje,leci robić koopę i to rzadzizne jak cholera.brzucho ma takie niczego sobie,ale reszta...szkoda gadać.to mi wygląda na robale.
tyle że ja nie mam chwilowo na nic czasu :-( od dziś do g 21 jestem codzien sama w domu,w międzyczasie dziecko do i ze szkoły przyprowadzić,zakupy,obiad,sprzątanie i jeszcze do pracy skoczyć.dziś byłam z dziećmi w pracy,jutro też będą musiały ze mną jechać.a co gorsza,samochód wysiadł i grane jest metro.nie wiem co mam robić,szybko nie znajdę nikogo kto by posiedział u mnie w domu przed telewizorem te 3 godziny.masakra.a tu jeszcze trzeci pies do mnie na dniach przyjedzie.zwariuje,normalnie oszaleje :-(

Posted

[quote name='dota&koka']czekam niecierpliwie :-)
prawie tak niecierpliwie jak czekałam na dyzia
a co do dyzia-chyba przejdę się jeszcze raz do wetki i poproszę o coś na odrobaczenie.mały wciąga wszystko nosem i to w niemałych ilościach,ale jedzenie przez niego po prostu przelatuje.co zje,leci robić koopę i to rzadzizne jak cholera.brzucho ma takie niczego sobie,ale reszta...szkoda gadać.to mi wygląda na robale.
tyle że ja nie mam chwilowo na nic czasu :-( od dziś do g 21 jestem codzien sama w domu,w międzyczasie dziecko do i ze szkoły przyprowadzić,zakupy,obiad,sprzątanie i jeszcze do pracy skoczyć.dziś byłam z dziećmi w pracy,jutro też będą musiały ze mną jechać.a co gorsza,samochód wysiadł i grane jest metro.nie wiem co mam robić,szybko nie znajdę nikogo kto by posiedział u mnie w domu przed telewizorem te 3 godziny.masakra.a tu jeszcze trzeci pies do mnie na dniach przyjedzie.zwariuje,normalnie oszaleje :-([/QUOTE]
jutro dam ogłoszenie dyzia na warszawę, może się ktoś szybko odezwie i spytam tej pani która miała go zabrać, eh, nie wiem jak Ci pomóc :(

Posted

[quote name='MartynaP']czy ta suczka ma juz dom???
niestety pani zrezygnowala z tamtego szczeniaka,nie dlatego ze ma jakies widzi misie ale dlatego ze szukanie transportu moze troche zajac czasu a niechce psu wstrzymywac szansy na adopcje gdyby sie ktos blizej znalazl[/QUOTE]

Tak sunia ma już dom, jedzie do niego w niedziele, ale do oddania jest Diva ( marmurkowa hihi , ta w cętki) w trybie natychmiastowym, obecnie jest w Sosnowcu

Posted

[quote name='dineh']mała modelka ;D chrapie mi tu słodko;D
Hasunia obok ;D...cichutko

Dwa śpiochy:

witam, my właśnie wróciliśmy i pierwsze co zrobiłam rzuciłam się na kompa:) ale nie obyło się bez niespodzianek, nasz pies napaskudził na dywan, biedaczek nie dał rady:(
jakie one słodkie eh, jak śpią :) księżniczki jak się patrzy:)
dineh jutro skonstruuje Ci kilka pytań adopcji, chyba że rozmowe wezmę na sibie a Wy tylko dostarczycie do ewentualnego domu, tylko powiedz w jakie dni możesz się tym zająć gdyby ktoś się znalazł. aha i mnie w weekend nie ma:( tzn będę ale późno w nocy więc niewiele pomogę:(

Posted

oczywiście całe weekendy, piątki od 12 ,poniedziałki, wtorki do 14:)
maluchy przespały całą noc(w łóżku a jak :D) a rano Diva postanowiła obudzić Agnieszkę -i wskoczyła jej na łóżko:)...
nie pamiętam która z nich miała gryźć buty ale wiem która jest nimi zainteresowana :D...Diva i Hasunia mają zabawkę do gryzienia- spadła Divie z łóżka(z którego prawie nie schodzą:()wiec ta hop na ziemie za kapcia i na łóżko ;D...
MartynaP już o Divie została przeze mnie poinformowana :)
jeszcze jak malutka nie trafiła do mnie :D
rozmawiałyśmy już na gg
ma pokazać obie sunie Pani :)...na nowych zdjęciach(które jej wysłałam jeszcze zanim jakiekolwiek tu dodalam- no i oczywiście te z tu bo jej jakieś dwa wysłałam na pocztę)

Posted

[quote name='vega17']jutro dam ogłoszenie dyzia na warszawę, może się ktoś szybko odezwie i spytam tej pani która miała go zabrać, eh, nie wiem jak Ci pomóc :(

ale ja nie chcę go oddawać buuuuu :-(:-(
ja tylko chciałam się komuś wyżalić...nie potrzebuję pozbyć się psa,ja na gwałt potrzebuję jakiejś niani,żeby posiedziała u mnie w domu przed telewizorem te 3 godziny.od wczoraj szukam gdzie się da,ale oczekiwania finansowe Pań mnie rozbrajają.
młodego i tak nie oddam w takim stanie w jakim jest teraz z tą sraczką i kosteczkami na wierzchu ;-)
pójdziemy dziś do lekarza.
dyzio zaczyna poważnie rozrabiać.ma swoje zabawki,ale bardziej smakują mu dziecięce :-) hihi,zbierają teraz wszystko z podłogi jak szaleni,żeby tylko pies im nie zjadł.widzicie,my edukujemy szczeniaka,a szczeniak nas :-)
słodziaczek ;-)

Posted

[quote name='dineh']oczywiście całe weekendy, piątki od 12 ,poniedziałki, wtorki do 14:)
maluchy przespały całą noc(w łóżku a jak :D) a rano Diva postanowiła obudzić Agnieszkę -i wskoczyła jej na łóżko:)...
nie pamiętam która z nich miała gryźć buty ale wiem która jest nimi zainteresowana :D...Diva i Hasunia mają zabawkę do gryzienia- spadła Divie z łóżka(z którego prawie nie schodzą:()wiec ta hop na ziemie za kapcia i na łóżko ;D...
MartynaP już o Divie została przeze mnie poinformowana :)
jeszcze jak malutka nie trafiła do mnie :D
rozmawiałyśmy już na gg
ma pokazać obie sunie Pani :)...na nowych zdjęciach(które jej wysłałam jeszcze zanim jakiekolwiek tu dodalam- no i oczywiście te z tu bo jej jakieś dwa wysłałam na pocztę)[/QUOTE]
super, i szybko musze miec odpowiedz w sprawie divy bo juz sie mnie ktos o nia pytal, ale jescze nic nie wiem, czy domek dobry. mam nadzieje ze szybko wypali zanim zrujnują akademik hihi

Posted

[quote name='dota&koka']ale ja nie chcę go oddawać buuuuu :-(:-(
ja tylko chciałam się komuś wyżalić...nie potrzebuję pozbyć się psa,ja na gwałt potrzebuję jakiejś niani,żeby posiedziała u mnie w domu przed telewizorem te 3 godziny.od wczoraj szukam gdzie się da,ale oczekiwania finansowe Pań mnie rozbrajają.
młodego i tak nie oddam w takim stanie w jakim jest teraz z tą sraczką i kosteczkami na wierzchu ;-)
pójdziemy dziś do lekarza.
dyzio zaczyna poważnie rozrabiać.ma swoje zabawki,ale bardziej smakują mu dziecięce :-) hihi,zbierają teraz wszystko z podłogi jak szaleni,żeby tylko pies im nie zjadł.widzicie,my edukujemy szczeniaka,a szczeniak nas :-)
słodziaczek ;-)

hehe szczeniaki uczą czystości
ojej stasznie mi głupio że Cie wpakowałam w oboiazek z dyziem jescze do weta musisz biegac:(

Posted

vega,nikt mi pistoletu do głowy nie przystawiał.dt to moja decyzja i moja w tym głowa żeby to wsio jakoś pogodzić :-)
spacerek do weta nam nie zaszkodzi (mamy do gabinetu jakieś 50 metrów) i tak miałam z koki uszami pokazać się po świętach.nie mozemy jej wyleczyć zapalenia uszu :-(
chudy zjadł dziś już 3 posiłki,ale zamiast uwalić doopkę i pozwolić kaloriom "pójść w bioderka" gania po całej chałupie jak wariat.zaczął poszczekiwać na kokę,hihi nauczył się jej odgryzać wreszcie.no i uszka mu zaczynają stawać,dziś prawe chwilami już sterczy jak radar.a myślałam że będzie miał tak śmiesznie klapnięte.
lecę dalej szukać jakiejś opieki do dzieci..inaczej będę musiała zrezygnować z pracy :-(

Posted

mamy tak kochaną wetkę,że nie płacimy za wizyty.tylko jesli daje jakieś zastrzyki lub leki.koce czyści uszy (co trwa ok pół godz) i zakrapla jakieś cuda za darmo.pako jak był chory,z racji tego że był schroniskowy,płaciłam tylko za zastrzyki.z dyziem przed świętami wizyta także była darmowa.ta kobieta naprawdę kocha zwierzaki,więc się cioteczko o koszty nie martw :-)

Posted

uf ulżyło mi , bo kolezanka miała szczyle na dt w Kielcach i pani wet nie byla taka przychylna, choc u nas jest podobnie, nie płacimy na wizyty, ale my mieszkamy w małej mieścinie