vega17 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Dyzio wariat, teraz się zastanawiam czy jest sens na razie szukać mu DS , tzn w jak najszybciej czy lepiej go zsocjalizować i zacząc za tydzień? Quote
dota&koka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='vega17']Domek Dity baaardzo skromny, mam mieszane uczucia, ale młodzi ludzie w porządku, zobaczymy, nie wykluczone że poproszę kogoś o pomoc w sprawdzeniu domku. a herbatka się nie przejmuj, naprade nam się spieszyło, zerszta i tak się pogubiliśmy eh, ta warszawka nie dla ludzi ze wsi :)[/QUOTE] u mnie też wielkich looksoosów nie ma,ale są wielkie serducha :-) ale masz rację cioteczko,dla spokojnego sumienia,będzie trzeba monitorować sytuację. czy nowi państwo dity mają internet?mają możliwość zdawania relacji ? nie przejmuj się.ja,od pokoleń warsiawianka jestem i do dziś potrafię się zgubić hihi myślę że kilka dni możemy się wstrzymać z ogłoszeniami.na moje oko Dyzio będzie robił postępy z prędkością światła ;-) Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 pokazujemy się z rana :-) pobudka oglądamy bajeczki chłopak w nocy nawalił koopę.bardzo dużą,bardzo rzadką i bardzo śmierdzącą.tak śmierdziało że aż się obudziłam :evil_lol: dziś dyzio jest trochę śmielszy,ale jeszcze boi się przejść z pokoju do pokoju. był z rana na spacerku z moim marcinem,ale nic nie zrobił.teraz je śniadanko(wreszcie),pewnie zaraz będzie chciał do toalety :lol: to bardzo kochany,na razie spokojny szczeniaczek.bardzo pilnuje się dzieciaków.złapali "wspólny język" ;-) moja koka go nie toleruje.nie jest agresywna,ale jeśli za bardzo się do niej przypadkiem zbliży,warczy.widać że jest strasznie zazdrosna.pako tolerowała bez problemu,czasem spali razem w jej koszyku.może ona tak się zachowuje dla tego że dyzio to dzieciak? Quote
vega17 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 [quote name='dota&koka']u mnie też wielkich looksoosów nie ma,ale są wielkie serducha :-) ale masz rację cioteczko,dla spokojnego sumienia,będzie trzeba monitorować sytuację. czy nowi państwo dity mają internet?mają możliwość zdawania relacji ? nie przejmuj się.ja,od pokoleń warsiawianka jestem i do dziś potrafię się zgubić hihi myślę że kilka dni możemy się wstrzymać z ogłoszeniami.na moje oko Dyzio będzie robił postępy z prędkością światła ;-)[/QUOTE] hej , ja to tak ładnie nazwałam "skromny dom" , ale wierzę że mają mega serca, jednak dla spokojności sumienia wolę na nich kogoś nasłać w niedalekiej przyszłości. mają net i będę się z nimi kontaktować, obiecali przesyłać zdjęcia. a Dyziunio....boski. szkoda że się z Koką nie dogaduję, ale faktycznie może tak reagować bo to gówniarz:) Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 dyzio jest w stosunku do koki bardzo uległy.to ta moja wariatka na niego powarkuje.zapewne ustala hierarchię.nie wtrącam się za mocno,muszą się dogadać.oczywiście strofuję małpę i nie dam zrobić małemu krzywdy (na to się nie zanosi bo koka tylko go ostrzega,nie kłapie zębami) on jest boskiii,taki grzeczniutki,słodki.prawdziwe ciacho ;-) Quote
vega17 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 ano ciacho ciacho :) faktycznie muszą się dogadać ze sobą nawzajem, a Dyziunio jest uległy bo się pewnie boi, ale jest w dobrych rękach i szybko się oswoi Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 on biedny jest tak zestresowany nową sytuacją.nie reaguje na nasze zaczepki do wspólnej zabawy,ale najchętniej przebywa blisko dzieci.im bliżej tym jest spokojniejszy.nie ma czemu się dziwić,dzieciaczek od urodzenia znał tylko schron :-( będzie coraz lepiej,ja mu daję tydzień i będzie brykał jak na szczeniaka przystało :-) Quote
vega17 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 super bardzo się cieszę, tylko on z całego rodzeństwa jest taki zestresowany, jego siostry szalały i skakały a on biedaczek się schował:( Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 heh,przed chwilą pisałam że za tydzień się rozbryka? sam zaczepia weronikę: i obgryza ręce: Quote
vega17 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 hehe to super wiadomość, może już po świętach bedzie mozna mu robic ogłoszenia??:) Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 chciałabym jeszcze nauczyć go czystości.on szybko łapie gdzie może robić-wie do czego służy podkładzik :-) mądry dzieciak "podkarmianie" :-) Dyzio nie chce jeść gotowanego.wcina za to suche.muszę kupić dla szczeniorów,ale chyba dla dorosłego mu nie zaszkodzi jak trochę zje? Quote
vega17 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 nie pewnie nie zaszkodzi, jest nauczony jesc sucha bo w schronie czesto taka dostawal moze dlatego. ależ one słodko wyglądają:) Quote
Zółwik :) Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 To ja już nie wiem... ile jeszcze zostało z tych kulek do wydania?. nigdy nic nie wiem, nikt mi nic nie mówi.:( Quote
Ada_-_ Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Jak tak spojrzałam na Dyziunia na tej ostatniej fotce, to mi się z Russellem skojarzył ;) Wystarczy się tylko przypatrzeć i nawet w największym Burku się jakiegoś rasowca znajdzie:cool3: Quote
vega17 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 dziewczyny potrzebne ogłoszenia, pilnie!!!!!! Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Ada_-_']Dota&koka wielka jesteś. Baner:razz:[/QUOTE] :oops:marniutki ten baner,marniutki:oops: ale kiedyś trzeba zacząć,następne będą lepsze :-) [quote name='Ada_-_']Jak tak spojrzałam na Dyziunia na tej ostatniej fotce, to mi się z Russellem skojarzył ;) Wystarczy się tylko przypatrzeć i nawet w największym Burku się jakiegoś rasowca znajdzie:cool3:[/QUOTE] to samo dziś pomyślałam.jeszcze gdyby Dyzio miał krótki ogonek,nie? [quote name='vega17']dziewczyny potrzebne ogłoszenia, pilnie!!!!!![/QUOTE] cioteczko,siądę do ogłoszeń po 24 kiedy będę miała szybszy net.ale tak szczerze powiem,że wydaje mi się że teraz i tak ludziom nie w głowach siedzenie w necie i szukanie psa. Quote
vega17 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 wiem że święta to czas dla rodziny bla bla bla, ale ja mam to gdzieś, chce żeby nasze dzieciaczki trafiły wrzeszczcie do domków. A na poważnie, nie wiem czemu ale zimą było większe zainteresowanie psami, mam nadzieję że to faktycznie przez święta. Oby się coś ruszyło, a może......właśnie w święta ludzie będą się zastanawiać nad psiakami?:) Quote
dota&koka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 mi też najbardziej zależy aby znaleźć dzeciakom super domki,żeby się nie marnowały bardziej w schronie :( Dyzio już się rozbrykuje-biega po mieszkaniu,nie boi się już progów ;-) ale mam z nim zmartwienie.niedawno zrobił znowu rzadką koopę,tym razem z krwią.niewiele jej było,ale wystraszyłam się.w nocy zrobił tak samo rzadką i okropnie śmierdzącą.jutro z rana zamiast z jajkiem do kościoła,polecę z Dyziem do weta.jakieś 3 lata temu miałam w domu szczeniaka z parwo i jestem przewrażliwiona na tym punkcie.wiem,wiem,dyzio szczepiony jest.ale ja mam taką swoją fobię i wolę dmuchać na zimne Quote
dineh Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 dota&koka proszę napisz jak coś będziesz tylko wiedziała bo się martwię:(...ale trzymam z całych sił kciuki żeby to nie było nic poważnego!! ogłoszeń niestety robić nie potrafię :( ..magia ale obiecuje sobie że przysiądę i nauczę się Quote
dota&koka Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 dziś w nocy Dyzio obkupczył całą kuchnię,oczywiście na rzadko.wprawdzie bez krwi,ale i tak wybierzemy się do lekarza.cokolwiek będę wiedziała po 11,zapomniałam że w soboty nasz wet jest od 11 czynny.chłopak nie wygląda na chorego,ale strasznie boki mu się zapadły od tej biegunki.co zje,to przez niego przelatuje.biedny dyziulo :( Quote
dota&koka Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [SIZE="3"]Z serdecznymi życzeniami radosnych, prawdziwie wiosennych Świąt Wielkanocnych :lol: Quote
dota&koka Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 dzisiejsze fotki: ogonek śmiga bezustannie myślę kogo by tu zaczepić tu widać jak mu się boczki zapadły :-( Dyzio zaczął szczekać!!gania dzieciaki,powarkuje i obszczekuje.to jego zaproszenie ich do zabawy.absolutnie nie boi się już niczego,przed sekundą przebiegł jak sztrzała przez pokój. ugotowałam mu specjalne jedzonko z dużą ilością marchewki,zaraz będę go karmić łyżeczką jesli będzie trzeba. na samym suchym daleko nie zajedziesz chłopie! ;-) Quote
vega17 Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 [quote name='dota&koka']mi też najbardziej zależy aby znaleźć dzeciakom super domki,żeby się nie marnowały bardziej w schronie :( Dyzio już się rozbrykuje-biega po mieszkaniu,nie boi się już progów ;-) ale mam z nim zmartwienie.niedawno zrobił znowu rzadką koopę,tym razem z krwią.niewiele jej było,ale wystraszyłam się.w nocy zrobił tak samo rzadką i okropnie śmierdzącą.jutro z rana zamiast z jajkiem do kościoła,polecę z Dyziem do weta.jakieś 3 lata temu miałam w domu szczeniaka z parwo i jestem przewrażliwiona na tym punkcie.wiem,wiem,dyzio szczepiony jest.ale ja mam taką swoją fobię i wolę dmuchać na zimne[/QUOTE] ojej ale mnie zmartwiłaś:( nie wiem co powiedzieć, nic mi nie wiadomo żeby w schronie robił kupę z krwią, napisz co z nim jak wrócisz od weta. strasznie mi głupio że zamiast siedzieć z rodziną będziesz biegać po weterynarzach:( daj znać co i jak Quote
vega17 Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 a może on ma robaki?? z tymi zapadniętymi boczkami to ja mówiłam właścicielce, żeby zwróciła uwagę co jedzą szczeniaki, one muszą jeść dużo lepiej niż inne psy, są za młode na byle co. a poza tym jest śliczny i cieszę się że tak szybko się rozbrykał:) Quote
Recommended Posts