malawaszka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 koszmar jakiś... ale przecież oni zaraz będą mieli następnego psa... po co ludzie tak robią? :( Quote
Greven Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 malawaszka napisał(a): po co ludzie tak robią? Po nic. Tak po prostu. Samo się robi. Samo się dopuszcza, samo się rodzi, ładne jest to się weźmie dla dzieci. No a potem jest problem, a problemy należy rozwiązywać jak najmniejszym nakładem czasu i finansów. I tak w kółko, bez końca, cykl bezsensownych narodzin i makabrycznych śmierci. Na oczach znajomych, sąsiadów. Za ogólnym przyzwoleniem. Quote
Greven Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 3 x napisał(a):proszę, podlinkowany Wielkie dzięki! Gonia13 napisał(a):dorzucę parę grosików do transportu trójki byle byli jak najdalej od tego miejsca... Super :loveu: Ile możesz zadeklarować? Quote
maarit Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 20 zł jednorazowo na transport (nie doczytałam czy DT jest płatny:oops:) Quote
Greven Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Gonia13 napisał(a):(nie doczytałam czy DT jest płatny) Dla tych psów nie jest płatny, potrzebna tylko karma. I oczywiście takie "drobiazgi", jak odrobaczanie, szczepienie, pchły ;) Quote
Irma32 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Czytam i nóż mi się w kieszeni otwiera :mad: Śledztwa umarzane bo znikoma szkodliwość społeczna czynu pewnie. A możesz się dowiedzieć kiedy było ostatnie umorzenie? A raczej niewszczęcie, bo pewnie nawet nie wszczęli. Przesłuchanie świadków to jeszcze nie oznacza w ogóle wszczęcia postępowania! Może jeszcze jest czas na odwołanie? To można puścić dalej, byle by świadkom chciało się jechać do wyższych instancji. Nie wiem gdzie to jest ale pewnie musiałoby to trafić do Słupska (gdzieś tam sa ci ludzie?). Quote
Irma32 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Poza tym mogę dorzucić coś do transportu, jakieś smętne 20,-... Tylko proszę o konto Quote
LAZY Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Dopiero wróciłam do domu. Wpadam tak jak mnie proszono...Tylko, ze ja ten weekend mam szkołę:( Zajęcia na których muszę być trwają do 12.15, wiec wczesniej niz o 12.30 nie moglibyśmy wyjechac. Przy czym nie wiem tak czy inaczej damy rade. Musze sprawdzic czy auto juz naprawione. No i gdzie dokładnie ta wioska??? A do fergilki ktos pisał awaryjnie jakbym ja jutro jednak nie mogła??? Quote
Maruda666 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Greven napisał(a):Dla tych psów nie jest płatny, potrzebna tylko karma. I oczywiście takie "drobiazgi", jak odrobaczanie, szczepienie, pchły ;) Proszę o nr konta - poślę też 20 zł. Grosz do grosza i może nazbiera się na te ,, drobiazgi". Quote
LAZY Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Czy te psiaki ktoś tam złapie przed przyjazdem, jak to daleko? Myślę intensywnie nad tym transportem, bo cholera az mi serce ściska, ale nie wiem czy dam rade. Cholera późno juz a ja od rana na uczelni. Napiszcie do fergilki ona ostatnio jakiegoś psiaka za zwrot kosztów w weekend wiozła, może bedzie mogła, jak nie to cholera moze uda mi sie jakos to jutro zorganizować, ale czuła bym się lepiej gdyby w razie czego jakieś awaryjne wyjście było w zanadrzu. Quote
Greven Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Awaryjnym wyjściem jest moje auto, ale raz że ma pusty bak, a dwa że wycieraczki nie działają, więc nie mogę jechać, gdyby padało... albo choćby zanosiło się na deszcz. Cholerny złom. Quote
LAZY Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Rozumiem, ze jakby co to jedziesz z nami? Musze to mocno przemysleć i spróbowac zorganizowac,bo miałam całkiem inne plany na jutro. Dam znac co i jak jutro rano. Cholera by wzięła ten wieczny brak czasu... Quote
Irma32 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Nie jadę z Wami - dzieci... Ale myślę. Mam znajomych w Koszalinie. Może by pomogli, mają bliżej. Ważne, żeby wziąć stamtąd te psiaki. Quote
Irma32 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Ale kurcze oni maja świeżutkie dziecko, a to też dopiero rano bym z nimi rozmawiała. To się chyba nie uda tak. Quote
LAZY Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Irma32 napisał(a):Nie jadę z Wami - dzieci... Ale myślę. Mam znajomych w Koszalinie. Może by pomogli, mają bliżej. Ważne, żeby wziąć stamtąd te psiaki. Miałam raczej na myśli Sandrę z tym wyjazdem ;) Miejmy nadzieje, ze cos sie uda jak najszybciej wymyślić. Quote
tysiek Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Możemy jutro przyjechać po pieski - czy ktoś je złapie? Quote
Cudak Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 tysiek napisał(a):Możemy jutro przyjechać po pieski - czy ktoś je złapie? Super! :multi: Psy są łagodne i...głodne, więc nie powinno byc problemu ze złapaniem ich ;) Quote
elinka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Zgłaszam się na zaproszenie Cudak. Na razie, niestety, nie mogę finansowo pomóc pieskom, ale zapisuję wątek. Quote
LAZY Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 O widzę, ze znalazło się wyjście awaryjne? No to super!!! Cieszę się, że sobie poradziliście, bo ja bym chyba musiała stanąć na rzęsach żeby dzisiaj ten transport ogarnąć. W takim razie spokojnie idę na uczelnię i zaciskam kciuki za akcję łapania psiaków:) Wrócę wieczorem sprawdzić jak psiaki sprawowały się podczas podróży. Quote
Cudak Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Tysiek jedzie już po psiaki :loveu: Potrzebne kciuki! :kciuki: Mam nadzieję, że nie będzie problemu ze złapaniem psów... Nadal prosimy o deklaracje i nawet najdrobniejsze wpłaty, bazarki, później pomoc w ogłoszeniach... Quote
Igiełka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Kolejna tragedia. Ja mogę wpłacić 10zł wiem że to niewiele ale więcej nie mogę. Quote
Cudak Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Dziękujemy Igiełko :loveu: Przyda się każdy grosik! 10 zł to już np odrobaczenie jednego z psiaków ;) Quote
Recommended Posts