Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Inez de Villaro']Oczywiście odeślę gadżety, mam je w samochodzie, ale dopiero we wtorek, bo już zamkneli u nas na wsi pocztę na świeta.[/QUOTE]
Nie no spokojnie,nie mówię,że już:lol:.

Posted

Ale nie mam adresu....

Byłam dzis u Maxa, którego nazywają w hotelu Maciusiem...

Kiepsko wyglada jego skóra, ma liczne zmiany , drapie się...wygląda na jakiegoś pasożyra- nużeniec, świerzbowiec, albo grzyb...
poprosiłam o badania i pobranie zeskrobiny.

Poza tym Max waży ok 50 kg...co nie jest dużo, biorąc pod uwage jego wielkośc- jest naprawde duuużym psem i niestety baaaardzo silnym, pisze niestety, bo ja nie jestem w stanie z nim wyjść na spacer- mimo że mam taka samo dużego Gucia, który tez niemiłosiernie ciągnie, ale z Maxem jest trudniej jakby by ł jeszcze silniejszy...
Max będzie zatem biegał na wybiegu, nikt nie da rady go wyprowadzać na razie, nie umie chodzić w ogóle na smyczy.

Max nie lubi przebywac sam...nawet nie chce zostawać na wybiegu, koniecznie musi miec człowieka- trzeba go szybko ogłaszać!
Mox powienien trafic do domu z ogródkiem- nie nadaje się raczej do mieszkania, chociazby ze względu na nieumiejętnośc chodzenia na smyczy.
Wypuszczony na wybieg od razu sie załatwił, wydaje sie więc , że łapie kwestie czystości, ale to jeszcze poobserwuję.
Gdy przyjechał, miał rozwolnienie, potem przeszło, ale dzis niestety znowu dostał...nie wiadomo od czego.
Podejrzewamy , że ma mase robali.
Poprosiłam o odrobaczenie i pobranie zeskrobiny i ogólne zbadanie psa.
Cos tam powinno zostac z kasy transportowej.

apropos kasy
na hotelik wpłynęły dotąd:

aniao- 30 zł
agnieszka32 -30 zł
haker11- 20 zł
jaanna 20 zł
anonim- 50 zł

RAZEM:
150 zł

czekamy jeszcze na wpłatę
enigmy- 20 zł
Polli - 20 zł

Karolina z molosów wpłaciła na bordożą skarpetę , więc jest tam jeszcze 10 zł , które zostana przesłane do hoteliku

zaraz wstawię foty!
specjalne pozdrowienia dla Ani:)

Posted

piękny wielkopies! ja się na bordogach nie znam za bardzo ale zawsze mi sie wydawało, że mają ogromne fafle. ten ma małe(pewnie mniej się ślini przez to ;) )

Posted

Własnie dlatego on jest zdecydowanie mieszanką...ma za długi pyszczek i nie ma fafli zwisających- nie ślini się zupełnie, co może byc plusem!!!!

W sprawie reakcji na inne zwierzęta...na razie bez entuzjazmu...ale najpierw musi sie oswoić z miejscem i wtedy będzie wiarygodnie...

także czeka nas trochę leczenia skóry a potem kastracja i do domu....

Posted

Śliczny Maciuś :lol: Inez wielkie dzięki :loveu: mój niesforny wielki nieokrzesany miś:loveu: nareszcie w bezpiecznym miejscu :multi: ale żeby nie było tak do końca miło... proszę o zbieranie kaski na leczenie chłopaka, wszystkich proszę:oops:

Posted

Myślę,że Maciuś ma te biegunki trochę na tle nerwowym-do mnie też przyjechał z biegunką,potem przeszło a do Was dojechał z problemem.Wiem jedynie,że Maciuś na swoim terenie nie zniesie nowego psa-kiedy był u mnie znalazłam malamuta,który omal nie został ofiarą Maćka.Na mego rottka też miał ochotę,sunia raczej była mu obojętna,ale wąchali się jedynie przez ogrodzenie.

Posted

wpłaty na transport:

29. 03. br. Dla MAXA od blue.berry - 70,00 zł.
29. 03. br. DODDY, MAX - 20,00 zł.
29.03.br. MAX-MIMBR - 50,00 zł.
29.03.br. DLA MAXA JACEK Placek - 50,00
29.03.br. Max - malibo57 - 100,00 zł.
01.04. br. NA MAXA - KASIEK0502 - 50,00 zł.
02.04. br. soema na Maxa - 30,00

02.04. br. KAROLINA BOREK
TRANSPORT DLA MAKSA - 20,00 zł.
06.04. br.NA MAXA JAANNA019 ANNA - 250,00 zł.
06.04. br.
TRANSPOET MAXA OD MISZA - 100,00 zł.

Razem wpłynęło 740,00 zł.

Po zapłaceniu za transport zostało 170,00 zł. + dojdzie 100,00 zł. z bordożego forum

ZOSTAŁO: 270 zł na leczenie Maxa- zaczynamy od skóry- jutro pobrana zostanie zeskrobina, dostanie leki.

Aniu - wklej rozliczenie do 1 postu proszę!
(rozliczenie wpłat na hotelik jest na poprzedniej stronie- też przeklej proszę!)

Posted

[quote name='Inez de Villaro']
A zdjęcia sie podobały???[/QUOTE]

pewnie ze sie podobaly:loveu::loveu::loveu:a co masz jeszcze:cool3::cool3::cool3:

Posted

[quote name='andzia69']

więc jakby było full telefonów o Maxia to pamietajcie o Lolku;)[/QUOTE]

i vice versa;):evil_lol: bo Lolek to juz ma full ogloszen:cool3:

Posted

[quote name='Inez de Villaro']A max jeszcze nie ma żadnych...[/QUOTE]

Lolek to na razie ma allegro...wykupiłam dla niego pakiecik z bazarku...ale się jeszcze nie zrobił:(

Posted

Inez my tu mamy takiego fachowca od ogłoszeń-zuzę.Podeślij jakiś tekst i namiary na kogo ogłaszać a ja zajmę się zgnębieniem zuzy:evil_lol:

Posted

[quote name='bbgm']Myślę,że Maciuś ma te biegunki trochę na tle nerwowym-do mnie też przyjechał z biegunką,potem przeszło a do Was dojechał z problemem. [QUOTE]

W drodze Max zrobił jedną brzydką kupę, ale bardzo suchą. Wyglądała jak trociny.

Posted

bbgm...
spokojnie, ja mam ciotki od ogłoszeń...ale chwilkę chcę poczekać, bo musimy sprawdzic, co ze skórą.
Dziś u Maxa wszystko ok...
dostał advocate`a.
Zobaczymy, jak zareaguje , potem podamy leki na robale, szczepienie, kastracja...
Max na razie i tak nie pojedzie bez kastracji.

O ogloszenia sie nie martwię- mamy duży pakiet.

Posted

[quote name='ajlii'][quote name='bbgm']Myślę,że Maciuś ma te biegunki trochę na tle nerwowym-do mnie też przyjechał z biegunką,potem przeszło a do Was dojechał z problemem.

W drodze Max zrobił jedną brzydką kupę, ale bardzo suchą. Wyglądała jak trociny.

To ja już wiem gdzie jest kawałek budy mego psa:eviltong: