Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wegielkowa napisał(a):
Czy to było dziś o 13tej?
Mogę teraz do Obic pojechać. Czy ktoś chce ze mną pojechać?
Mogę pojechać jutro z rana też...

dzisiaj to raczej nie ma sensu jechać...ciemno jak w 4 literach więc marne szanse na odnalezienie psiaka:(

Posted

jadę z karmą . zobaczę,

Dojechałam do Włoszczowic. Zostawiłam karmę obok przystanku w Obicach (leżały tam trzy kromki suchego chleba-może ktoś dokarmiał tego bidaka?).
Jutro tam będę przed południem.

Posted

Lenka ponoc bez ostrzezenia ugryzla tesciowa pani. Nie wiem ile w tym prawdy. Pani teraz naskoczyla na mnie na FB, stawiajac nas w bardzo niefajnym swietle, a Lene to juz w ogole jako psa-morderce, czyhajacego na zycie jej, jej meza i dzieci... Szkoda gadac, naprawde :shake:

Andziu, ta sunia zostala znaleziona, o ile dobrze pamietam, w okolicach Dabrowy (za os. Na Stoku). Porownywalam zdjecia i suczynki faktycznie uderzajaco podobne, jednak Mila ma na piersi i pysiu niewielkie biale znaczenia, a ta, ktora Ty wstawilas nie ma nic bialego...

Posted

andzia69 napisał(a):

ale chyba ma inne znaczenia na piersi...

Raczej nie. Muszka nie miała białych znaczeń. Też mi się wydawało, że suczyna jest mi znajoma.

Posted

wegielkowa napisał(a):
Czy to było dziś o 13tej?
Mogę teraz do Obic pojechać. Czy ktoś chce ze mną pojechać?
Mogę pojechać jutro z rana też...

tak to było w sobotę

Posted

Raczej na pewno to nie ta sama jamnisia, ta hotelikowa była wysterylizowana tak? a ta której robiłyśmy zdjęcia ma jeszcze cieczkę. już kwestie umaszczenia pomijam bo Linssi o tym pisała ;)

Posted

ON-ek z Obic jest pod "Zwierzakową" opieką. Nie jest powypadkowy. Kuleje z powodu dysplazji, ma zmiany skórne, na pierwszy rzut wyglądają jakby przeszorował po asfalcie, po dalszym badaniu wetka orzekła, że to problem dermatologiczny. Wiek psiaka został optymistycznie oceniony na 8-9 lat. Zdjęcia będą wieczorem. Bardzo serdecznie proszę o wsparcie głównie ogłoszeniowe, bo raczej łatwo nie będzie.

Posted

A ja pół godziny temu rozmawiałam z panią Mirką Piwowarczyk , która mieszka w Obicach vis a vis przystanku. Widzieli Donka jeszcze wczoraj.
Nie wiedziałam, że Donek już zabrany, zostawiłam nr telefonu pani Mirce,a karmę na przystanku.

Przy okazji pani M. powiedziała, że kilka dni temu jakiś pan, pożyczył od nich szpadel, aby zakopać potrąconego psa w Obicach.

Posted

Donio został zabrany wczoraj wieczorem z Obic. Nie umiem teraz powiedzieć czy dysplazja jest duża, bo nie rozmawiałam bezpośrednio z wetką. Ale chyba tak, bo problemy z chodzeniem niestety ma.

Posted

To dobrze ,że Donio juz bezpieczny, ale rzeczywiście będzie problem:shake:.

Bardzo proszę o wznowienie ogłoszeń Lenki. Bardzo mi szkoda tej suni, mam nadzieję,że tym razem sie uda.
Nie chce mi się juz komentowac tej sytuacji, mialam to zrobić wczoraj, ale wiadomość o śmierci Opieńka zupełnie mnie juz zdołowała.
Lenkę będziemy ogłaszać na podstawie naszych półrocznych doswiadczeń z sunią.

Posted

Skontaktowala sie wczoraj z moim mezem jedna z nauczycielek z uczelni. Wlasciwie to szukala pomocy u mnie, ale niewiele sama moge jej pomoc. Sprawa ma sie tak, ze jakies 3 tyg. temu znalazla 4 kocieta z kocim katarem. Dwa juz wyadoptowala, pozostaly jej dwa. Z tego co mowila, to wiele osob obiecywalo jej pomoc, ale na tym sie skonczylo. Jedno z kociat nadal wymaga leczenia, jest wstepnie umowione u dr Garncarza. Problem w tym, ze kobieta jest uczulona na koty i moze je u siebie zostawic co najwyzej jeszcze przez 2-3 dni. Sama nie jest w stanie sfinansowac hotelu dla kotow, bo za 2 koty powiedziano jej stawke 15 zl/doba. Podejrzewam, ze inne hoteliki z otwartymi ramionami nie przyjma raczej kotow zaraz po lub w trakcie choroby. Pani prosila o pomoc, bo zostala sama z problemem i wyglada na to, ze bedzie musiala maluchy wypuscic ot tak, kolo bloku... Nie wiecie moze, czy ktos moglby przyjac kotki na tymczas? Poprosilam o dokladne info na temat maluchow i zdjecia.

Posted

erka napisał(a):

Bardzo proszę o wznowienie ogłoszeń Lenki.
Lenkę będziemy ogłaszać na podstawie naszych półrocznych doswiadczeń z sunią.

Czyli trzeba zmodyfikować jakoś tekst do ogloszen? może napisać że sunia potrzebuje trochę czasu, aby się zaklimatyzowała w nowym domu:roll:

Posted

Dodatkowo pisac cos w stylu jak Kachul (chyba) pisze. Że nasze psy to psy po przejściach, z nieznana przeszłością i moga zachowywac sie inaczej niz w dt czy hoteliku.
O Lence chyba już wiadomo,że potrzebuje jednak czasu by zaakceptować męzczyzn....:roll:

Posted

Linssi, zaproponuj pani od kociaków L-lisyne. Tylko drogie, płaciłam 67 zł.
Rewelacyjnie działa na koci katar. Może chociaż maluchom mogłaby wstawić klatkę w piwnicy. Karmienie raz dziennie i czyszczenie kuwety chyba drastycznie nie nasiliłyby alergii.
Wydaje mi się, że w przeciwnym wypadku eutanazja byłaby lepsza, niż wypuszczenie z taką choroba pod blok. kocięta umrą w męczarniach lub zagryzione przez psy.
Dobrze przeciwirusowo działa też cykloferon, tylko nie miałabym go jak przesłać, bo może być w temperaturze do 24 stopni. Może Fiona od kotów go miałaby?
Hoteliki nie będą chciały przyjąć ich, chyba że mają wszystkie koty zaszczepione. Żaden zakocony DT też nie zdecyduje się pewnie.

Posted

Jaaga, dzieki za wskazowki. Pytalam ja, czy zna Fione, bo obie sa z Kielc i dzialaja na miau.pl, wiec pewnie sie kojarza. Nie dostalam jeszcze odpowiedzi, czy rozmawiala z Fiona na temat mozliwosci pomocy z jej strony. O tym wypuszczeniu przed blok napisalam, poniewaz pani chciala oddac koty do schroniska, ale podejrzewam, ze nie wiedziala (o tym tez jej napisalam), ze schronisko nie przyjmie ich. Wkurzylam sie troche, bo 2 dni to naprawde malo na znalezienie czegokolwiek. Ja w ogole nie zajmuje sie kotami, nie znam sie na nich, na chorobach i lekach, tym trudniej jest mi cokolwiek pomoc. Przekaze jej wszystkie rady od Ciebie :)

Posted

Agata P napisał(a):
Czyli trzeba zmodyfikować jakoś tekst do ogloszen? może napisać że sunia potrzebuje trochę czasu, aby się zaklimatyzowała w nowym domu:roll:

Nie modyfikujcie, ja bedę o szczegółach rozmawiała z ludźmi. Luna była u nas pół roku, u Ginn i u mag.dy, w tych miejscach tez musiała sie aklimatyzować, a jednak nie było z jej strony ani odrobiny agresji w stosunku, do kobiet , mężczyzn, kotów, innych psów, ani w pierwszych dniach, ani potem .
Lena po prostu musi trafic do domu, gdzie wszyscy domownicy lubią psy, , nie boją się nich, mają trochę doświadczenia z nimi i wiedzą, że jeden dzień, czy 4 dni to za mało na adaptację w nowych warunkach dla każdego psa, nawet takiego bez traumatycznych przejść. Jedyny warunek, to wydamy ją do domu bez małych dzieci, ale to już ustalę w rozmowie tel.

Linssi, niech ta pani zgłosi sie z problemem kocim do TOZ, przecież oni sie podobno zajmują kotami, a równiez mają doświadczenie z kocim katarem.

Na os. Świętokrzyskim od kilku dni na przystanku koczuje mała ruda sunia, z dłuższym włosem, być może ciężarna. Błąka sie tam również biała sunia w typie charta .

Posted

Erko sprawa kotów myślę, że nie aktualna zbytnio..widziałam na miau,że 1 kot ma już dom..zresztą kobieta chyba chciała zagrać nieco na uczuciach Linssi, bo na miau o alergii ani słowa natomiast o planowanym wyjeździe i owszem:cool3:

Posted

Znalazłam na jednym z serwisów coś takiego. Czy jestesmy erka zainteresowani?
Mam na uwadze Teri albo Albinke....:roll:
http://psieadopcje.pl/component/content/article/2-aktualnosci/10-zgloszenia-strona-dla-burka.html
I jeszcze jedno. Dom na sląsku dla młodego psa lub suczki (raczej długowłosego), ale myślę,że można próbować z innymi....:roll:
Wiem,ze najczęsciej nic z tego nie wynika, ale chyba warto probowac.;)
http://www.dogomania.pl/threads/211435-Kochaj%C4%85cy-ludzie-szukaj%C4%85-przyjaciela-na-dobre-i-na-z%C5%82e.