Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po licznych przygodach ualo nam sie wrocic z Belna do domu. Rozmawialysmy z tubylcami, kolezanka z nami pochozila i sprawa ma sie nastepujaco:
- ostatnio widywany jest tylko ten krotkowlosy onek i bialy piesek, ktorego udalo sie nam namierzyc
- dlugowlosy onek ostatnio pojawil sie w okolicach 1 maja i od tamtego czasu nie bylo go juz, ci ludzie, ktorych prosilysmy o pomoc przed swietami probowali go zlapac, ale pies uciekl
- krotkowlosy onek przychodzi na jedzenie, ktore mu zostawiamy. na szczescie kolezanka zobowiazala sie nam maksymalnie pomoc w jego sprawie i bedzie go dokarmiala. zostawilam jej troche karmy, ale powiedziala, ze bedzie mu zanosila gotowane. jak zrobi sie odrobine cieplej, sprobujemy zorganizowac na niego oblawe. niestety nadal ucieka, jak tylko zobaczy nas chocby z 20 metrow :(
- bialy piesek jest sliczny, ale jak to bywa na wsi, przeganiany, wiec nic dziwnego, ze ucieka na widok czlowieka
- i teraz najgorsze - ponoc w okolicach szkoly (nie przy glownej szosie) biega duzy pies, prawdopodobnie chodzi o ktoregos naszego onka. dzieci boja sie przyjezdzac na rowerach do szkoly i rodzice musza je odwozic samochodami. boje sie, ze ktos bedzie probowal rozwiac problem na wlasna reke przy pomocy np. strzelby. dlatego tez trzeba sie sprezyc z dzialaniami, zeby psu/psom nic sie nie stalo...

Posted

Taaak liczne przygody :evil_lol: to kilka zdjęć, jakościowo beznadziejne bardzo,bo robione na maksymalnym powiększeniu i przy zachodzącym słońcu, ale przynajmniej widać za czym ostatnio ciągle jeździmy

biały to chłopak na pewno, bo widziałam jak podnosił nogę..
[IMG]http://img651.imageshack.us/img651/7007/img9796j.jpg[/IMG]

[IMG]http://img832.imageshack.us/img832/263/img9798l.jpg[/IMG]

[IMG]http://img39.imageshack.us/img39/6096/img9800h.jpg[/IMG]

i oneczek krótkowłosy:

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/4898/img9808l.jpg[/IMG]

[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/6443/img9807k.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='erka']Matko jedyna:(, jeszcze ten rudy, to też pies?
Biały śliczny, trochę w typie briarda. One na pewno wszystkie bezdomne?[/QUOTE]
Rudy na szczęście ma dom, mieszka u koleżanki Linssi, która nas oprowadzała dziś. Też nie miał łatwego życia..został wywalony z auta, nie ma oka stracił je prawdopodobnie w wyniku pogryzienia:-(

Erko niestety, zrobiłyśmy dokładny wywiad..zarówno onek jak i ten biały bezdomne...plus oczywiście jeszcze onek długowłosy:shake:

Posted

[quote name='minia913']proszę o pomoc dla młodziutkiego DONka w waszych okolicach
[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=219267611419287[/url][/QUOTE]
Donek ma już dom.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/206790-b%C5%82%C4%85kaj%C4%85cy-si%C4%99-m%C5%82ody-DONEK-w-Kazanowie-PILNA-POMOC!!/page2[/url]

Posted

dzisiaj nad ranem przez płot od strony lasu zostały przerzucone 2 sunie i maluszek jednej z nich:(:(

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_0HGnXhjnWCk/TcMGPyZL0GI/AAAAAAAAAg8/-eMo-LBsxAY/s800/IMG_0472.JPG[/IMG]

to tak w ramach rozrywki, bo za bardzo się nudzimy....

Posted

[quote name='erka']
Biały śliczny, trochę w typie briarda. One na pewno wszystkie bezdomne?[/QUOTE]

Erka, ten bialy jest znacznie mniejszy od briarda. Ja wiem, moze ze 25 kg wazy.

Posted

Biały piekny. Załózcie mu wątek. gdyby nazbierało się na jedzenie, to wzięłabym go do siebie. Z taką urodą nie powinien długo czekac na dom. Matki suczek z lasu chyba i tak się nie złapie.

Mogłabym prosic o ponowne ogłoszenie Muki za kilka dni? Już tak długo czeka na dom, a nikt o nią nie zapytał nawet. Skoda, żeby bez sensu siedziała, skoro jest takim bezproblemowym psem.

Posted

ufff,jestem ...stoczyłam batalię z netem i z ....własną głupotą, powiedzenie"puścić chłopa do biura ,to atrament wypije" w 100% sprawdziło się w moim wypadku :angryy::oops:
Nie przeglądałam jeszcze wątku od czasu mojej nieobecności,nie wiem czy erka pisała o szczeniaczku :roll:
Więc tak : szczeniorek Dzikusek z Nowin ,który był u mnie na tymczasie znalazł domek w Krakowie.Domek wydaje sie super.Mam nadzieję,że będzie tam kochany,bo my juz żesmy go pokochali,(miał zostać z nami)ale po konsultacji z erką doszłyśmy do wniosku,że tam będzie mu lepiej.
Mam kontakt z nowym domkiem i obiecane zdjęcia za jakiś czas,jak mały podrosnie.Z uwagi na to,że to mój pierwszy tymczas, kontakt pewnie będzie długi;)
[B]erka[/B] podaj mi na pw nr konta to prześlę te 20 zł o których ci mówiłam, od nowych właścicieli dzikuska.Pani się uparła,zeby zwrócić chociaż za tabletkę na robale i odpchlenie.

Posted

Tak, juz pisałam o Twoim szczylku:).

Jest pani z Warszawy chętna na kicia Precelka:). Jakbyście wiedzieli coś o transporcie do stolicy , to dajcie znać.
Szukam tez bardzo pilnie transportu dla 4 szczeniorek z Daleszyc do Katowic.

Posted

dzisiaj trafił beagle - pies znaleziony na KSM i husky jasnoszary, 2 niebieskie oczy i czarna obroża...to tak gdyby kto pytał:(....o reszcie 14 psiaków z ostatnich 3 dni pisać nie będę, bo nawet mi się nie chce:(

Posted

Ja tylko na szybko napisze, ze bede jechala do warszawy na poczatku czerwca (2.06)... gdyby do tego czasu nic sie nie znalazlo, to moge zabrac kota.

DONek z Belna wyladowal na lancuchu - tak mi dzis powiedzial chlopak z tej miejscowosci. Kombinujemy jak psa stamtad wyciagnac :(
ONek nie pozwala sie do siebie zblizyc, wiec jest mniejsze ryzyko, ze i on zostanie lancuchowcem...

Posted

Z białym psiakiem niestety nie pomogę. Dzis jak wracałam z wystawy z Łodzi, to pod Łodzią zgarnęłam z drogi sznaucerka. Oblepiony kleszczami, z zastrupialą raną na łopatkach, jak po uderzeniu siekierą.

Erko, nie wiem, czy dam radę tymczasować te dwie dodatkowe szczeniorki, bo sznupek odkad przyjechał, to cały czas wyje. jesli sasiedzi nie wezwą SM, to bedzie super. Nie mam co z nim zrobic, bo mam juz odizolowanego mopsa. ostatnia "partia" moich tymczasów przyjechała zasmarkana i mimo leczenia, nie ma poprawy, a pojawił się jeszcze kaszel. Boje się wziąć szczeniaki.

Posted

No to sprawa się komplikuje z tymi szczeniorkami. Nie wiem, co z nimi będzie, bo przecież Iza ma iśc do szpitala na poczatku tyg. W dodatku dzisiaj trochę narozrabiały. Najpierw wlazły na stertę drewna i ta runęła, na szczęście nic im sie nie stało. Potem jedną sunię ugryzł szerszeń, spuchł cały pyszczek strasznie, sunia leciała przez ręce. Iza musiała szukać kogos z samochodem i na cito zawozic sunie do Kielc do weta. Jutro tez musi z nia jechac i wetka powiedziała,ze w długą drogę do Katowic na razie nie może jechac.

Posted

O Boziu, jaki piękny owczarek... :( Ktoś go musiał wyrzucić, nie ma przypadkiem tatuażu? Jest typowy dla naszych hodowli, nawet bardzo... Ratujcie go dziewczyny, ja Was wspieram telepatycznie. Psiak ma już "na wlocie" obiecane ode mnie ogłoszenia, całą masę. Ehh, głupole, ludzie chcą Wam pomóc a Wy uciekacie... :(

Uwaga--- czy mogę ogłosić: Tosię, Albinkę, Lenę, Fuksia i Benię (opatka)? O, i jeszcze Muszkę. Bo Oskar jeszcze nieadopcyjny? Nie mogę się "dokopać" czy psiaki mają ogłoszenia.

Posted

[quote name='olusia06022']O Boziu, jaki piękny owczarek... :( Ktoś go musiał wyrzucić, nie ma przypadkiem tatuażu? Jest typowy dla naszych hodowli, nawet bardzo... Ratujcie go dziewczyny, ja Was wspieram telepatycznie. Psiak ma już "na wlocie" obiecane ode mnie ogłoszenia, całą masę. Ehh, głupole, ludzie chcą Wam pomóc a Wy uciekacie... :(
[/QUOTE]

Nie mamy takiej mozliwosci niestety, bo pies wieje, jak zobaczy nas z 20 m! :( Nie liczylabym jednak na tatuaz, bo "hodowli", owoce ktorych zbieramy po okolicy jest tutaj na peczki. Niedawno wstawialam nawet link do ogloszenia faceta z Sobkowa, ktory chcial sprzedac cala "hodowle"(ok. 15 suk, 4 psow i szczeniaka)... Jesli uda sie zlapac owczarka, to napewno przejdzie ogledziny u weta, bedzie sprawdzony pod katem tatuazu i chipa.

Ja prosze wszystkich o burze mozgow i pomysly, jak wyciagnac tego dlugowlosego z lancucha...:(