Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Wczoraj zaginął 6 miesięczny rodowodowy rodezjan!! [/B] Jeśli ktoś by go zobaczył proszę o kontakt! Telefon do właścicieli zostawiłam w schronisku, więc ewentualnie można dzwonić do schronu.

[URL=http://img822.imageshack.us/i/230908.jpg/][IMG]http://img822.imageshack.us/img822/6963/230908.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img529.imageshack.us/i/4add4db58a.jpg/][IMG]http://img529.imageshack.us/img529/3631/4add4db58a.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!

[IMG]http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2008/08/kerstglobe9.gif[/IMG]

Posted

[quote name='Ada-jeje']Poznajecie???
[url]http://proanimals.org/index.php?option=com_content&view=article&id=256%3Aatka&catid=37%3Apsy-szukajce-staych-opiekunow&Itemid=11&lang=pl[/url][/QUOTE]

Poznajemy Niteczkę :), czy już po sterylce?

Posted

[B]
[/B]

[INDENT] [B][I][FONT=&quot]Ż[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ycz[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ę[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot] Wam w[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]asnego skrawka nieba, zadumy nad p[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]omieniem [/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ś[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]wiecy, odpoczynku i zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wok[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ół[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot], chwil roziskrzonych [/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ś[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]wiat[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]em betlejemskiej gwiazdy, d[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ź[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]wi[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ę[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]kami kol[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ę[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]dy, zapachem jod[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]y i wspomnieniami. [/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]Ż[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ycz[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ę[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot] ś[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]wi[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ą[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]t sp[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ę[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]dzonych w gronie najbli[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ż[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]szych, w atmosferze pe[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]nej mi[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]o[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ś[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ci i wzajemnej [/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ż[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]yczliwo[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ś[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ci. Weso[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ych [/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]Ś[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]wi[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]ą[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]t![/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=&quot]:tree1:[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]:x-mas:[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]:tree1:[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]:x-mas:[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]:tree1:[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=&quot]:x-mas:[/FONT][/I][/B] [/INDENT]

Posted

[INDENT][B][COLOR=blue]Każdemu Dogomaniakowi, obojętnie skąd, [/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]od świtu, aż do zmroku - Wesołych i przyjemnych Świąt![/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]P.S. Wszystkim psiakom nowych domków, a dogomaniakom braku pracy ;-) [/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]Sylwia i cała reszta
[/COLOR][/B][/INDENT]

Posted

Kiedys była na kieleckim prosba o zlokalizowanie psa na Wisniówce w typie Onka. Szukałam, nie znalazłam, a dzisiaj chyba własnie na niego sie natknęlam.Niestety nie umiem wstawić zdjęć. Pies jest łagodny, [B]nie staje na tylna łape[/B] i chyba nie za ciekawie z nim, bo [B]nie tknął jedzenia[/B].Miał pasek na szyi ,ale taki jakby "od budy"Szedł trochę obok mnie, strasznie go żal ale zupełnie nie miałam co z nim zrobic, syn go później widział koło sklepu...:-(.Wstawiłam tez na adopcyjnym...
Moge próbowac psine zlokalizować, ale niestety inaczej nie jestem w stanie pomóc...:-(

Posted

Savahna do mnie też możesz posyłać ;)
[COLOR=seagreen]
a ja życzę wszystkim jak co roku żebyśmy nie mieli już co robić, żeby ten ciemnogród wreszcie zmądrzał i zaczął traktować zwierzaki z należytym im szacunkiem.
i szczęścia również bo to zawsze się przyda [B][I][FONT=&quot]:x-mas:[/FONT][/I][/B][/COLOR]

Posted

Dzieki dziewczyny!:loveu: Przez ta psine, mam swieta z główki. Wyśle moze do Ewelinki. A do Ciebie divia na pw napisze. Straaaaszna bida z tego psa. I ogólnie to sprawia wrazenie ,ze szuka pomocy...:placz: No ale kurcze nie chciał jeść!:-(

Posted

Straszna bida:placz:Widać jaki chętny był do jedzenia(ryż+kurczak).Na dodatek coś ma z uchem(pogryziony?) i nie staje na tylną łape.Dzięki Ewelinka za wstawienie zdjęć.:p Mam nadzieję,ze w drugi dzięń świąt go jakoś znajde, to może ewab pomoże. Zresztą myślę,ze jakby sie udało go znów namierzyc to najpierw wet!
NO TO SPOKOJNYCH WSZYSTKIM!:tree1:

Posted

Jaka bieda umoknięta, a teraz w nocy zamarznie:(:(:(.

Mimo wszystko

[URL]http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1[/URL]

Posted

Taki piekny pies. Dziś już mróż chwycił, a on pokaleczony.
Z ogłoszeń jusstyny85 zgłosiła się Pani z Dąbrowy G., która chce Opieńka do domu z ogrodem. Rozmawiała z Andrzejem. Ma dzwonić w poniedziałek. Dla sprawnej adopcji wysłałabym z nim tam Andrzeja, żeby sprawdził od razu warunki. Po kobiecie, która chciała mojego tymczasowicza Reksia i była bardzo miła, a na drugi dziń zadzwoniła pijana, wolę dmuchac na zimne i sprawdzić.
Jakby było wszystko w porządku i Opieniek pojechałby, to ten pies mógłby przyjechac, ale niestety, tylko do budy, no i konieczna kastracja. Tylko to takie gdybanie na wszelki wypadek, gdyby nic innego dla niego się nie znalazło, bo musimy czekać, co będzie z Opieńkiem.

Posted

Wszystkim wielbicielom psiaków, kociaków i innych zwierzaków życzę cudownych, pogodnych i spokojnych Świąt i wszystkiego naj... w Nowym Roku i żeby nie zabrakło Wam cierpliwości i zapału w tym co robicie!

Posted

wczoraj miałam dość...siedziałam w schronie i były 'tylko" 5 telefonó z prośbą o interwencje:( 4 psy - ok. ul. Sybiraków, pies na ul. Żelaznej, pan nie chce już ślicznego szczeniaczka, kolejny - z tym samym problemem, pan zgłaszał "agresywnego" psa z ul. Jasnej:(

pojechałam wyjśc z psami, bo miałam na 15 iść do mojej mamy na wigilię...i...idę ze Zgredziem, a tu:(:( idzie chodnikiem zziębnięty, przemoczony szczenior:(:( co chwilę przystawał i wymiotował:placz: biłam się z myślami co tu robić - zaraz muszę wychodzic, a tu taki "czarny" klops:shake: no i zadzwoniłam do EwyB, ta do dr Kabały, no i kazał przywieźć...no to dzwonię do córki, zeby na cito schrodziły i wzięły kluczyki do samochodu...no i zawieźli w odświętnych strojach wymiotującego szczeniora do lecznicy...jutro zadzwonię i dopytam co tam...oby nie wirrusówka, a tylko robale....no i podejrzewam, ze to króyś z tych zgłoszonych szczeniorków jest...

dzisiaj tz EwyB jechał szukać suni husky...ale miała fart, bo znajomi tych ludzi zgłaszających zabrali ją do domu...no i dzisiaj rano tel., ze pan znalazł psiaka młodego, ok. rocznego z obrożą, waga ok. 6 kg...też już w lecznicy...

super święta...nie ma co:shake:

Posted

Cóż, jesli chodzi o psiaka to jak narazie nie widziałam,wróciłam z wieczornego spaceru i:shake:.nic, ale bede go szukać jutro i pojutrze...:-( Mam nadzieję,że skoro to pies o którym wczesniej pisałaś, to znaczy że sie trzyma tego rejonu. Problem tylko w tym,że wczoraj tez mało brakowało,zebym go nie zauważyła, bo spał obok ogrodzenia:-( i gdybym weszła druga furtką, nie miałabym nawet pojęcia,że tam jest.Ale będę uskuteczniała długie spacery i mam ogromna nadzieję,ze go znajde.Wiem,że dobrze by było,zeby bida grzała już doopkę....Wierzę,że tak będzie...
No tak suuuuper święta, tez tak uważam.:roll: I niech ta zima sie juz skończy,a ludzie się w mózgi pukna!:mad:

Posted

[quote name='savahna'] I niech ta zima sie juz skończy,a ludzie się w mózgi pukna!:mad:[/QUOTE]

Savahna ,żeby się puknęli , musieliby te mózgi mieć:diabloti:, więc nie ma na co liczyć.

A może byś zawiesiła ogłoszenie ze zdjęciem, gdzies w uczęszczanym miejscu, koło sklepu np. Czy to jest w Wiśniówce?Jaka to gmina , trzeba by zawiadomic urzędasów, bo potem jak się znajdzie, to można by jakąś kasę wydębić na niego.
Robi sie bardzo zimno, w nocy zapowiadają znowu minus 20 st.

Posted

[quote name='andzia69']
super święta...nie ma co:shake:[/QUOTE]
Ja zupełnie nie rozumiem Andzi o co jej chodzi. Co prawda kaszląca i słaba a mimo to nawet kaptura ani czapki nie założy. Ale żeby tak narzekać:shake:.
Dzisiaj z Kasią Sz. prezeską przerzuciłyśmy blisko 1,5 tony karmy. Trochę czuje to w plecach. Robiłyśmy inwentaryzację darów w schronisku. Jutro ciąg dalszy:)

Savahna wypatruj tego psiaka. Trzymam kciuki.

Posted

[INDENT][IMG]http://i55.tinypic.com/xp55l5.jpg[/IMG]

[I][COLOR=#800080]Najserdeczniejsze życzenia,
cudownych Świąt Bożego Narodzenia,
rodzinnego ciepła, miłej atmosfery oraz zdrowia.
Świąt dających Wam radość i odpoczynek,
oraz wiarę i nadzieję na Nowy Rok 2011,
żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.
W tych wyjątkowych dniach szczerze życzę Wszystkim Forumowiczom,
aby w Waszych domach panowała miłość, radość i wzajemne zrozumienie,
a Nowy Rok przyniósł wiele sukcesów i zadowolenia z podjętych wyzwań...[/COLOR][/I]
[/INDENT]