erka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Bardzo proszę szukajcie dt dla tych 10 maluchów beni spod Starachowic, trzeba je natychmiast zbrać, bo nie przeżyją:(. Quote
Linssi Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 A u dziewczyn z J-owa w hoteliku? Kurcze no nie wiem... w dodatku to 10 psow... finansowo nie damy rady chyba :( Quote
mrs.ka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 zobaczcie zdięcia już wstawiłam na wątek bo nawet nie wiecie o kim piszecie :) http://www.dogomania.pl/threads/195826-Swiętokrzyska-wieś-SUNIA-w-typie-bernardyna-i-jej-10-dzieci-na-gołej-glebie!!!POMOCY Quote
erka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Biedulki straszne, gdzie tu szukać tymczasów??? Quote
ewab Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Dziś wreszcie TZ dojechał do benka z Cisowa. Pani, która zgłaszała psicę, zdecydowała się jednak, że ją zostawi. Pozostaje dopilnować sterylki, bo benek okazał sie być benką. A teraz trochę autoreklamy pt. koty z łazienki. Niestety nie miałam żadnego telefonu w ich sprawie. Kicie w kubraczkach I chłopaki-rozrabiaki A podobno to kobitki lubią się przeglądać:) Narcyz jeden. I zdjęcie poniekąd historyczne. Nie tylko kwiatek ale i doniczka się nie ostały:shake: Quote
mrs.ka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='ewab'] to zdjęcie jest genialne!!! ,ja bym plakat zrobiła i sprzedawała dobrze,że chociaż benoiwej z Cisowa sie pofarciło :) Quote
erka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Dzisiaj byłam na szczepieniu z Glorią, bardzo pięknie sie zachowywała, weszła bez problemu do lecznicy i tam tez obyło się bez żadnej paniki. Gloria jest naprawdę cudowna, robi ogromne postępy, jak na sunię, która całe swoje szczenięctwo spędziła sama w lesie. Postępy by były pewnie jeszcze większe, gdyby ktoś poświęcił jej więcej czasu, p.Ania niestety go nie ma , siły również. Szkoda,że nikt suni nie chce , bo to jest naprawde wielka satysfakcja, jak możemy obserowować, jak taki zwierzak się zmienia i otwiera. A to Gloria na kanapie, na którą poczatkowo bała sie wejśc , ale pojetna dziewczynka szybko załapała ,ze to o wiele lepsze miejsce niż posłanko na podłodze:). Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ponieważ nie było zadnego odzewu na ogłoszenia Glorii, trzeba je będzie powtórzyć, wykorzystajcie te fotki wtedy proszę. Może też nie pisać o tym ,ze była wyrzucona w lesie...już sama nie wiem. Bo jakos ostatnio nie działają na ludzi smutne historie psiaków, coraz mniej wrażliwych chyba.... Quote
erka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jeszcze Gloria, czy ktos może cos zrobic z tymi czerwonymi i złotymi oczkami:razz:. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
erka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jest potrzebny transport dla boksiowatej suni z Kaczyna do hoteliku pod Warszawę. Quote
Malwi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='andzia69'] [quote name='erka']Dzisiaj rano dzwoni facet, że we wsi Dąbrowa , gm. Pawłów, pow.starachowicki, błąka się od ponad 2 mies. suka bernardyn. Pomijając to,że dzwoni do mnie w niedzielę rano, to jego motywacją nie jest troska o biedne zwierzę, tylko, to ,że stwarza ona zagrożenie .m.in. wścieklizną(!), może kogos pogryźć, zjadła komus kurę, ludzie sie boją. Wkurzył mnie maksymalnie, powiedziałam mu , że dla mnie , to może zjeśc wszystkie okoliczne kury, pogryźć ludzi i jeszcze nie wiadomo co, nic mnie to nie obchodzi i niech sobie dzwoni do gminy, której to jest ustawowym obowiązkeim, a nie do mnie, prywatnej osoby:diabloti:. I na tym bym skończyła, gdyby nie to,że wiem, jak w pow.starachowickim załatwiany jest problem bezdomnych psów. Hycel, czyli pies do piachu.:angryy: Tak mi szkoda tej suni, która tam błąka sie po polach już ponad 2 mies. bez jedzenia i picia:placz:, bo jak facet powiedział nikt jej nic nie daje w obawie ,żeby sie u niego nie zatrzymała:mad:. Co tu robic??? [quote name='Linssi']Kolezenka z pracy, ktora mieszka pod Sandomierzem chciala do mnie w niedziele dzwonic, "zebym przyjechala na jej wies po bernardyna"... na moje pytanie, co mialabym z nim zrobic, bo przeciez o ile mi wiadomo nadal mieszkam na 5 pietrze w bloku, odpowiedziala "nooooo....nie wiem". :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: skad tyle tych benkow??????? co z tymi benkami ? coś więcej wiadomo ? co się z nimi teraz dzieje ??? Quote
erka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Malwi , pierwsza benia zostaje na wsi, tam gdzie się przybłąkała, nie jest to rewelacyjne miejsce, ale chcą ją zostawić. Trzeba tylko przypilnować sterylki, bo raczej sami tego nie zrobią. Druga benia pod Starachowicami, to ta z 10 szczeniakami i córką z poprzedniego miotu. Co do trzeciego benia, to może Linssi coś wie. Quote
andzia69 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Malwi - zdjęcie tego benia/beni to zdjęcia wysłane przez SM z gminy Daleszyce - pies jest we wsi Cisowa - tz EwyB miał tam podjechać i choc zdjecia zrobić...ale niestety doba ma tylko 24 godziny i nie dał rady w tygodniu podjechać:( Quote
Malwi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 andzia69 napisał(a):Malwi - zdjęcie tego benia/beni to zdjęcia wysłane przez SM z gminy Daleszyce - pies jest we wsi Cisowa - tz EwyB miał tam podjechać i choc zdjecia zrobić...ale niestety doba ma tylko 24 godziny i nie dał rady w tygodniu podjechać:( to ta która zostaje na wsi tylko trzeba sterlki dopilnować ? czy jeszcze jakaś inna jest ? bo szczerze pogubiłam się już w tych benkach koło was .... tyle tego ... Quote
erka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Malwi, to ta sama, andzia69, troszkę niedoinformowana:). Quote
andzia69 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 erka napisał(a):Malwi, to ta sama, andzia69, troszkę niedoinformowana:). to jest suka??? a skad miałam wiedzieć jak nie nadążam czytać wątków:eviltong: Quote
Malwi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 nikt za niczym widzę nie nadąża ..... czyli sunia nr 1. ze zdjęć bezpieczna, trzeba dopilnować sterylki tylko , sunia nr 2 - ta z pól z 10 szczeniakami ? co z nią ? no i benek nr 3 ? pies suka ? Linssi - co się z nim dzieje wiesz może ??? Quote
Linssi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Ja o beniowej suni spod Sandomierza nic nie wiem. Poprosilam kolezanke, zeby rozejrzala sie za nia u siebie na wsi. Ona mowi, ze byc moze sunia nalezy do wariata, ktory mieszka u niej na wsi. Facet ponoc skupuje rozne zwierzeta, poczawszy od krow, poprzez swinie, a skonczywszy na psach, a potem glodzi je. Teraz prawdopodobnie ma na karku prokuratora, bo malo brakowalo a zszedlby u niego w domu jakis inny gosc. Ponoc pil z jakims innym gosciem przez kilka dni, po czym zamknal go w budynku i koles malo sie nie przekrecil... Quote
erka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Malwi']nikt za niczym widzę nie nadąża ..... czyli sunia nr 1. ze zdjęć bezpieczna, trzeba dopilnować sterylki tylko , sunia nr 2 - ta z pól z 10 szczeniakami ? co z nią ? no i benek nr 3 ? pies suka ? Linssi - co się z nim dzieje wiesz może ??? Malwi, wiesz przecież co z tą sunia z 10 szczeniakami, bo byłaś na jej wątku. Po prostu beznadzieja, psiaki na polu, bez niczego, bez kontaktu z człowiekiem , nie ma dla szczeniorów tymczasów i za chwile beda takimi samymi dzikuskami, jak ich siostra z poprzedniego miotu, zupełnie dzika sunia.:( To ten wątek http://www.dogomania.pl/threads/195826-Swiętokrzyska-wieś-SUNIA-w-typie-bernardyna-i-jej-10-dzieci-na-gołej-glebie!!!POMOCY Quote
Malwi Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 no widzisz ..... sama sie pogubiłam ... dzięki ... czyli szuka DT ? i ona i ta 10 szczeniaków ... ehhhhhhhhhhhhh a co do tej suńki spod Sandomierza ... Linssi - błagam niech ta kumpela dowie się co się z nią dzieje :placz: Quote
erka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Bardzo proszę o powtórzenie ogłoszeń dla Glorii, Morelka, Muszki, Opieńka,Teri , Albinki,szczeniaczek Polly, kociaków. Cały czas czekają na domy, a tu niestety następne psiaki w potrzebie. Szczeniaczek ok. 3,5 mies znaleziony w lesie- Niuniek, wesoły i sympatyczny . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mrs.ka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 sorry ale ja jeszcze z innej beczki do ciotek z Kielc: czy ktoś ma jakieś jabłonki z których nie zbiera jabłek albo ma takie gorsze jabłka ??? zbieram zapasy dla moich sarenek na zime ,bo Jaś z Kubusiem teraz jedzą ok. kilograma dziennie ,a jak już nie będzie listków i trawy to na pewno więcej:crazyeye: Quote
erka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Niuniek bedzie niedużym docelowo psiaczkiem. Zgłaszała tez do mnie sunię wilkowatą kobieta z Polichna. Mieszka pod lasem, a tam ciągle wyrzucane psy. Przygarnęła juz wcześniej mniejsza suczkę, choć ma swojego psa, a teraz przyplątała się ta sunia. Prosiłam ,żeby ja zostawiła choć na zimę , bo teraz ciężko o domy, a my jej pomożemy z karmą. Kobieta biedna bardzo , niedawno zmarł jej mąz, ale dobre ma serce i chyba zdecyduje sie zostawić również ta sunię, bo już sie do niej przyzwyczaiła. Pomożemy jej tylko wysterylizowac obie suki i z karmą w miarę możliwości. Na jedną juz ma umówiony termin sterylki. To ta sunieczka. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
andzia69 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='mrs.ka']sorry ale ja jeszcze z innej beczki do ciotek z Kielc: czy ktoś ma jakieś jabłonki z których nie zbiera jabłek albo ma takie gorsze jabłka ??? zbieram zapasy dla moich sarenek na zime ,bo Jaś z Kubusiem teraz jedzą ok. kilograma dziennie ,a jak już nie będzie listków i trawy to na pewno więcej:crazyeye: jeśli ta znajoma przyjedzie po akwarium to trochę ci mogę dać takich jabłek z działki - dzieci nie zjedzą bo "mają kropki" i brzydko wyglądają:cool3: po ostatnich zdjeciach na wątku schronowy,,,gdyby mnie dzisiaj wpuścili to pojechałabym zrobic taką awanturę, zwyzywałabym tych morderców i nie wiem czy nie pobiła:placz::placz::placz: teraz do końca życia będę sobie wyrzucała, że tej suczyny nie zabrałam z tego piekła:placz::placz::placz: Quote
erka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Sytuacja staje sie coraz bardziej dramatyczna. Coraz więcej psów na ulicach, z którymi nie ma co robić. Ludzi do pomocy coraz mniej, juz na tym wątku rzadko kto sie pojawia. W lecznicy Cztery Łapy została umieszczona do jutra sunia, która błąkała sie po Świętokrzyskim. Sunia młoda, ok.6 mies. waży 18 kg. Jutro trzeba ja odebrać z lecznicy!!! Nie ma gdzie!!!! Można by ja było dać do hotelu, ale nie ma na to kasy, a trzeba ja też wkrótce sterylizować. Ewab ma jutro zrobic jej fotki. Quote
Jaaga Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 To są czyste kpiny, że miasto daje tyle pieniędzy podatników na tą mordownię, a tu bez przerwy trzeba żebrac o pieniądze na kolejne psy! Oni oszczędzają chyba nawet na morbitalu, skoro wszystkie psy ze zdjęć są maksymalnie zagłodzone i poranione. Z czego sterylizowac te suki? Starachowicka sunia, która ma do mnie przyjechać miała 10 szczeniąt w brzuchu. W sumie będzie moją 5 tymczasowiczką wysterylizowaną w ciągu ostatniego miesiąca. Skala tego problemu jest niewyobrażalna. Trzeba by zbierac wszystkie zwłoki z dróg i układać pod UM w Kiecach, to może dotarłoby coś do tych zobojetniałych istot. Erko, szczeniak cudny, oby szybko znalazł dom, nie tak, jak dziewczynki Polly. Quote
Recommended Posts