Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aronia wczoraj była na spacerku po raz kolejny. Niestety nadal czeka w schronisku. Niesamowite, jak szybko się zmieniła, jak szczeka i raduje się, gdy przychodzimy po nią do boksu! Kiedyś uciekała na nasz widok. Cudny pies! :)

Posted

Zainteresowana pani pisała, tylko, że ona chce adoptować Aronię dopiero w lipcu.
Aronia akceptuje swoich kolegów z boksu, jednak jest typem dominancika i potrafi sobie warknąć na psa, jak stwierdzi, że zabawka jest dla niej, czy Pańcia głaskająca innego psa powinna głaskać tylko ją. Aronia będzie potrzebowała konsekwentnej ręki, nie można jej będzie pobłażać, bo mała franca wejdzie na głowę i może tworzyć wtedy problemy.

Posted

hop w górę

psa w schronisku nie da się dobrze poznać... poza tym pies po przybyciu do domku i tak w pełni otwiera się dopiero po jakimś dłuższym czasie i wtedy dopiero pokazuje na co go stać;)
w schroniskowych warunkach można tak wstępnie ocenić psa, ale nigdy nie będzie wiadomo jak on się zachowa w domowych warunkach.

Posted

[quote name='grazyna9915']Madallena w styczniu byłaś w Tychach i miałaś ze znajomymi wziąść trzy psy z naszego schroniska, niestety nie wzięliście żadnego (Aronia już wtedy była).

Mam wrażenie, że dla Ciebie wzięcie Aronii w tej chwili jest tylko interesem, a nam zależy na tym by Aronia trafiła do domku który ją pokocha nawet gdyby to miał być domek tymczasowego.

Na obecną chwilę brakuje również deklaracji i ja mam nadzieję, że nim one się uzbierają to mała będzie już z kimś kto ją pokocha.[/QUOTE]

Grażyna 9915. Daj na priw. Chcę porozmawiać.

Posted

[quote name='Madallena']rany! strach sie bac jak lucyfcia wchodzi na watek :p

Lucyfia, masz dom dla Aronii? A moze jakies pomysly?
Z tego co wiem i Aronia jest zagrozona powodzia...[/QUOTE]

Powodzią? Chyba w Warszawie:( Gdyby powodzią dobrych intencji, to byłabym zadowolona.

Posted

Brakowało cie tu z twoją dedyktywistyczną zyłką ;) Ktos musi tropić afery na dogo,nie? Poprosze moderatora zeby sprawdzil twoje IP, czy nie dublujesz nickow na dogo.[quote name='lucyfcia']Cieszę się,że się cieszysz:) choć nie wiem czy powinnaś...[/QUOTE]

Posted

[quote name='mshume']Brakowało cie tu z twoją sektywistyczną zyłką ;) Ktos musi tropić afery na dogo,nie? Poprosze moderatora zeby sprawdzil IP, czy nie dublujesz nickow na dogo.[/QU
A sobie sprawdzaj. Niektórych sprawdzają właściwsze władze. Takich na dorobku z niby "DT" dla własnych korzyści.
Biznes wspaniały.Można z tego nieżle żyć. Kiedyś nawet był taki wątek dziewuszki - oszustki na Dogo z Białołęki z 2009r.
I wiesz, w przeciwieństwie do tych "niektórych z DT" nie zbieram kasy na niby dalszy żywot piesków, na jedzenie i leczenie. Pomagam za swoje.
Nie żyję ze skarpetek.
Zawsze w domu jest coś, żeby wspomóc te niechciane.W schronie, czy na ulicy.
I zawsze można leczyć za swoje.
I to jest właśnie miłość do innych istot.

Posted

[quote name='Mada:)']Lucyfcia, grazyna9915 baaardzo rzadko bywa na dogo, bezpośredni kontakt z nią mam ja. Jak chcesz, mogę przekazać jej jakąś wiadomość.[/QUOTE]

Nie ma problemu Mada:) znajdę drogę.

Posted

Rozumiem, że nic mam nie przekazywać Grażynce.

W takim razie proszę o pomoc w szukaniu domu dla Aronii, a nie o robienie zamieszania na wątku i pisania nie na temat.

Edit. Pisałyśmy w tym samym czasie, wybacz.

Posted

do Lucyfci:

ooo bedzie donos!

Tylko wez pod uwage lucyfcia, ze wsadzajac psa do mojego DT ratujesz dwa bo pieniadze wplacasz na bernardyny. I ktore wladze sie tym zajma?

Skoro jestes taka hop do przodu to powiadom wladze, ze mamy 2 nowe bernardyny, ofiary powodzi. Moze im pomozesz, co? Nie mamy na nie pieniedzy. Skoro jestes wielka przeciwniczka DT platnych i zalezy Ci na psach, daj im bezplatny:
http://www.dogomania.pl/threads/186162-Ofiary-POWODZI-2-Bernardynki-Fauna-i-Flora-w-SZPITALU.-Potrzebne-!

Posted

[quote name='Madallena']do Lucyfci:

ooo bedzie donos!

Tylko wez pod uwage lucyfcia, ze wsadzajac psa do mojego DT ratujesz dwa bo pieniadze wplacasz na bernardyny. I ktore wladze sie tym zajma?

Skoro jestes taka hop do przodu to powiadom wladze, ze mamy 2 nowe bernardyny, ofiary powodzi. Moze im pomozesz, co? Nie mamy na nie pieniedzy. Skoro jestes wielka przeciwniczka DT platnych i zalezy Ci na psach, daj im bezplatny:
http://www.dogomania.pl/threads/186162-Ofiary-POWODZI-2-Bernardynki-Fauna-i-Flora-w-SZPITALU.-Potrzebne-!

Nie mam akurat do Ciebie pretensji. Jeśli nie zrozumiałaś meritum, to Twój problem.