szaka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Czy wiadomo jakie są losy Aronii? Czy została już adoptowana? Quote
Mada:) Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Aronia wczoraj była na spacerku po raz kolejny. Niestety nadal czeka w schronisku. Niesamowite, jak szybko się zmieniła, jak szczeka i raduje się, gdy przychodzimy po nią do boksu! Kiedyś uciekała na nasz widok. Cudny pies! :) Quote
Mada:) Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 A tutaj mała niespodzianka. Arońka zakochana w zabawce na zabój, niekt nie może się do niej zbliżyć, bo zabawka jest jej i koniec! :D http://www.youtube.com/watch?v=S16RwwRDWY4 Quote
AlfaLS Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Aronia super a ta zainteresowana Pani odpowiedziała na mejla? Quote
szaka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Mam wrażenie, że Aronia akceptuje inne psy i nie przeszkadzali by jej czworonożni współlokatorzy? Quote
Mada:) Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Zainteresowana pani pisała, tylko, że ona chce adoptować Aronię dopiero w lipcu. Aronia akceptuje swoich kolegów z boksu, jednak jest typem dominancika i potrafi sobie warknąć na psa, jak stwierdzi, że zabawka jest dla niej, czy Pańcia głaskająca innego psa powinna głaskać tylko ją. Aronia będzie potrzebowała konsekwentnej ręki, nie można jej będzie pobłażać, bo mała franca wejdzie na głowę i może tworzyć wtedy problemy. Quote
Niebieska713 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Mada:)']A tutaj mała niespodzianka. Arońka zakochana w zabawce na zabój, niekt nie może się do niej zbliżyć, bo zabawka jest jej i koniec! :D http://www.youtube.com/watch?v=S16RwwRDWY4 Filmik i sunia sa suuuupeeerrrr...!!!! Quote
Sylwia K Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 hop w górę psa w schronisku nie da się dobrze poznać... poza tym pies po przybyciu do domku i tak w pełni otwiera się dopiero po jakimś dłuższym czasie i wtedy dopiero pokazuje na co go stać;) w schroniskowych warunkach można tak wstępnie ocenić psa, ale nigdy nie będzie wiadomo jak on się zachowa w domowych warunkach. Quote
lucyfcia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='grazyna9915']Madallena w styczniu byłaś w Tychach i miałaś ze znajomymi wziąść trzy psy z naszego schroniska, niestety nie wzięliście żadnego (Aronia już wtedy była). Mam wrażenie, że dla Ciebie wzięcie Aronii w tej chwili jest tylko interesem, a nam zależy na tym by Aronia trafiła do domku który ją pokocha nawet gdyby to miał być domek tymczasowego. Na obecną chwilę brakuje również deklaracji i ja mam nadzieję, że nim one się uzbierają to mała będzie już z kimś kto ją pokocha.[/QUOTE] Grażyna 9915. Daj na priw. Chcę porozmawiać. Quote
lucyfcia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='mshume']O ,dawno nie widziana lucyfcia :)[/QUOTE] Cieszę się,że się cieszysz:) choć nie wiem czy powinnaś... Quote
Madallena Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 rany! strach sie bac jak lucyfcia wchodzi na watek :p Lucyfia, masz dom dla Aronii? A moze jakies pomysly? Z tego co wiem i Aronia jest zagrozona powodzia... Quote
lucyfcia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Madallena']rany! strach sie bac jak lucyfcia wchodzi na watek :p Lucyfia, masz dom dla Aronii? A moze jakies pomysly? Z tego co wiem i Aronia jest zagrozona powodzia...[/QUOTE] Powodzią? Chyba w Warszawie:( Gdyby powodzią dobrych intencji, to byłabym zadowolona. Quote
mshume Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Brakowało cie tu z twoją dedyktywistyczną zyłką ;) Ktos musi tropić afery na dogo,nie? Poprosze moderatora zeby sprawdzil twoje IP, czy nie dublujesz nickow na dogo.[quote name='lucyfcia']Cieszę się,że się cieszysz:) choć nie wiem czy powinnaś...[/QUOTE] Quote
Madallena Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Psy w Warszawie nie sa zagrozone ale w Tychach TAK: http://www.dogomania.pl/threads/185929-TYCHY-ryzyko-ewakuacji-zwierz%C4%85t!!-NIE-MA-MIEJSC!!-KTO-POMO%C5%BBE-W-RAZIE-NAJGORSZEGO-!/page8?p=14708739#post14708739 Quote
Mada:) Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Lucyfcia, grazyna9915 baaardzo rzadko bywa na dogo, bezpośredni kontakt z nią mam ja. Jak chcesz, mogę przekazać jej jakąś wiadomość. Quote
lucyfcia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='mshume']Brakowało cie tu z twoją sektywistyczną zyłką ;) Ktos musi tropić afery na dogo,nie? Poprosze moderatora zeby sprawdzil IP, czy nie dublujesz nickow na dogo.[/QU A sobie sprawdzaj. Niektórych sprawdzają właściwsze władze. Takich na dorobku z niby "DT" dla własnych korzyści. Biznes wspaniały.Można z tego nieżle żyć. Kiedyś nawet był taki wątek dziewuszki - oszustki na Dogo z Białołęki z 2009r. I wiesz, w przeciwieństwie do tych "niektórych z DT" nie zbieram kasy na niby dalszy żywot piesków, na jedzenie i leczenie. Pomagam za swoje. Nie żyję ze skarpetek. Zawsze w domu jest coś, żeby wspomóc te niechciane.W schronie, czy na ulicy. I zawsze można leczyć za swoje. I to jest właśnie miłość do innych istot. Quote
lucyfcia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Mada:)']Lucyfcia, grazyna9915 baaardzo rzadko bywa na dogo, bezpośredni kontakt z nią mam ja. Jak chcesz, mogę przekazać jej jakąś wiadomość.[/QUOTE] Nie ma problemu Mada:) znajdę drogę. Quote
Mada:) Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Rozumiem, że nic mam nie przekazywać Grażynce. W takim razie proszę o pomoc w szukaniu domu dla Aronii, a nie o robienie zamieszania na wątku i pisania nie na temat. Edit. Pisałyśmy w tym samym czasie, wybacz. Quote
Madallena Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 do Lucyfci: ooo bedzie donos! Tylko wez pod uwage lucyfcia, ze wsadzajac psa do mojego DT ratujesz dwa bo pieniadze wplacasz na bernardyny. I ktore wladze sie tym zajma? Skoro jestes taka hop do przodu to powiadom wladze, ze mamy 2 nowe bernardyny, ofiary powodzi. Moze im pomozesz, co? Nie mamy na nie pieniedzy. Skoro jestes wielka przeciwniczka DT platnych i zalezy Ci na psach, daj im bezplatny: http://www.dogomania.pl/threads/186162-Ofiary-POWODZI-2-Bernardynki-Fauna-i-Flora-w-SZPITALU.-Potrzebne-! Quote
lucyfcia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Madallena']Psy w Warszawie nie sa zagrozone ale w Tychach TAK: http://www.dogomania.pl/threads/185929-TYCHY-ryzyko-ewakuacji-zwierz%C4%85t!!-NIE-MA-MIEJSC!!-KTO-POMO%C5%BBE-W-RAZIE-NAJGORSZEGO-!/page8?p=14708739#post14708739 to było 20-tego. Tak się składa ,że - zapewne, jak Koleżanka Mshume doszła- jestem ze Śląska. Więc nie wiem o czym mówisz. Quote
Madallena Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 to tym bardziej lucyfcia mozesz im pomoc. (ja ani mshume nie jestesmy ze slaska) Aronia bardzo potrzebuje DT ... Quote
lucyfcia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Madallena']do Lucyfci: ooo bedzie donos! Tylko wez pod uwage lucyfcia, ze wsadzajac psa do mojego DT ratujesz dwa bo pieniadze wplacasz na bernardyny. I ktore wladze sie tym zajma? Skoro jestes taka hop do przodu to powiadom wladze, ze mamy 2 nowe bernardyny, ofiary powodzi. Moze im pomozesz, co? Nie mamy na nie pieniedzy. Skoro jestes wielka przeciwniczka DT platnych i zalezy Ci na psach, daj im bezplatny: http://www.dogomania.pl/threads/186162-Ofiary-POWODZI-2-Bernardynki-Fauna-i-Flora-w-SZPITALU.-Potrzebne-! Nie mam akurat do Ciebie pretensji. Jeśli nie zrozumiałaś meritum, to Twój problem. Quote
Mada:) Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 DZIEWCZYNY! Możecie wytlumaczyć, o co chodzi? To chyba nie jest odpowiednie miejsce do rozwiązywania sporów między Wami...? Quote
Recommended Posts