Mada:) Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [FONT=Georgia]Wyrzucili mnie na działki... Boję się! Maleńka i nie kochana. Drobna istotka wyrzucona niczym śmieć. Pozostawiona sama sobie, ze swoim strachem, przerażeniem i samotnością. A tak kochała! Zapewnili schronienie małemu szczenięciu, a kiedy szczenię to przeistoczyło się w przywiązaną, kochającą, maleńką sunię, pozbawili ją dachu nad głową. Tak postępuje człowiek?! Ufała, była przyjaciółką. Wierzyła, że jest ich oczkiem w głowie i zapewnią jej godne, szczęśliwe życie. Ale nie... Przerażoną Aronię wyrzucili na działkach 'Aronia' w Tychach. Stąd to imię. Koczowała tam kilka miesięcy w nadziei, że wrócą. Piękna sunia powoli traciła nadzieję. Ostatni płomyk nadziei zgasł... Aronia przestała ufać ludziom. Bała się... I boi się po dziś dzień. Nie ma domu, nie ma Pana. Nie ma ciepłej kołderki, ni też spacerków... Aronia jest naprawdę maleńką suczką. Zdrową, zaszczepioną i odrobaczoną. Jest młodziutka - ma 3 latka. Zgadza się z psami. Została wysterylizowana oraz zachipowana. Jest gotowa poznać nową, dobrą stronę życia i na nowo zaufać człowiekowi. Nowy właściciel suni będzie musiał wykazać odrobinę cierpliwości, by sunia nauczyła się ufać ludziom. Została bardzo skrzywdzona. Musi zregenerować swoją psychikę i poczuć się bezpiecznie. Bardzo proszę o dom dla Aronii. Sunia bardzo źle znosi pobyt w schronisku. Z resztą sami zerknijcie na to jedno z ogromu nieszczęść: http://www.youtube.com/watch?v=Rp4y7_UpAgQ&feature=player_embedded Kontakt w sprawie adopcji: Miejskie Schronisko dla Zwierząt w Tychach Ul. Przejazdowa 101. Tel: 605-897-607. [/FONT] Quote
magda222 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Zapisuję sobie wątek. Jestem chwilowo bez neta,ale wrócę tu jak tylko odzyskam łączność za światem. Quote
Mada:) Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Podnoszę! Mała cierpi w schronisku... :( Quote
polubek Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mada i znowu tyszak o nie. spadam wiecie do czego Quote
polubek Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mada dałoby przesłać fotki bez tekstów na maila? Quote
polubek Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 ************ no zmieściłąm się jeszcze na pierwszą stronę? Quote
polubek Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 aroniu malutka nikt do ciebie nie zajrzy? a nasza ekipa od tyszaków? Quote
Wunia Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 jestem polubek, jestem, zaraz pospamuję troszkę ... Quote
polubek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 aronia się przypomina. czy jest taka mała że jej nie widać? Quote
Wunia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ciotki, nie ruszymy się z miejsca bez wskazania kolejności działań ! Jest tu wódz? Kto dowodzi tym wątkiem i ma kontakt z psem? Wskazać konkretnie co potrzeba w tytule też: ogłoszenia? to szukamy ciotek od ogłoszeń wyciągamy ją ze schrony? to szukamy DT/hotel? to zbieramy kasę Przepraszam, ale na razie to zaglądam tu i sama nie wiem, więc dołączam się do ... Jaki biedny i malutki psiulek :( Quote
Sylwia K Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 ale ona śliczniutka. podajcie namiary na osobę decyzyjna w jej sprawie to zrobię jej allegro. Quote
AlfaLS Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ja jestem, zaglądam często ale zarobiona jestem strasznie i przez kilka najbliższych dni mogę tylko podnosić maleńką:shake:. Quote
polubek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 AlfaLS napisał(a):Ja jestem, zaglądam często ale zarobiona jestem strasznie i przez kilka najbliższych dni mogę tylko podnosić maleńką:shake:. dobre i to. bo nam mały owocek w końcu gdzieś zaginie w tłumie Quote
polubek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Sylwia K napisał(a):ale ona śliczniutka. podajcie namiary na osobę decyzyjna w jej sprawie to zrobię jej allegro. wątek założyła Mada więc chyba należałoby zwrócić się do niej Quote
UBOCZE Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Cudna i biedna psina...:-( Mogę wykupić dla niej ogłoszenia na bazarku (mieszczę się tam jeszcze w opłaconym wcześniej limicie)... Wystarczy przesłać do mnie ogłoszenie, fotki i kontakt ws. adopcji - wszystko w jednym mailu... Tylko czy malutka po takiej traumie do adopcji już gotowa???:roll: Quote
Wunia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Napisałam PW do Mada, czekam na odpowiedź ... na razie możemy wzdychać ... Quote
Mada:) Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Ja teraz zakręcony tydzień mam, dopiero w piątek więcej luzu. Uocze, wyślę Ci jutro pod wieczór wszystko co potrzeba do ogłoszenia. Dzięki wielkie! Quote
Mada:) Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Aronię widuję raz na tydzień w schronisku. Kontakt mam z nią jedynie przez kraty. Szczeka na mnie, ale jest bardzo wystraszona. Myślę że cierpliwy i spokojny domek to dla niej cud miód. Ja będę na dogo tak konkretnie dopiero w piątek. Wówczas możemy zacząć działać. Dzięki Wam za zainteresowanie małą! Quote
Wunia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Dobra, to do piątku. Zastanów się proszę Mada czy siedzi tam, ogłaszamy i szukamy DS? Czy może wyciągnąć ją i szukać DT? To Ty masz kontakt z psem, zdecyduj. Zapytaj w schronie ... Buziak Quote
Sylwia K Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 ja proponuje szukać też i dt -trzeba ją uspołecznić troszkę Może do Malagos? Ona ma dobrą rękę do takich maluszków i wszystkie jej psiaki szybciutko znajdują cudowne domki. Quote
Mada:) Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Na szybko napiszę, co myślę. Myślę więc, iż Aronia mogłaby trafić bezpośrednio do DS, ale tylko i wyłącznie wówczas gdyby był to domek zdecydowany na płochliwą Aronię i gotowy podjąć się, jak to Sylwia napisała - uspołecznienia suni. Bez dzieci, u spokojnych, cierpliwych ludzi. Znaleźć taki domek w miarę szybko będzie ciężko, dlatego DT byłby równie super hiper pięknym pomysłem, ale... Chodzi o to, iż mamy już bardzo dużo psiaków w hoteliku, które są oczywiście opłacane. Nie możemy więcej psiaków brać do płatnych DT i hotelików, dlatego jedynym rozwiązaniem jest wyżej opisany DS, bądź ktoś, kto się zdecyduje zabrać na Aronię do DT. Quote
Recommended Posts