leonarda Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [FONT=Tahoma]Wchodzę tu od samego początku. Nie piszę, bo nie chcę tu w ogóle zaistnieć. Chcę udawać przed sobą, że nie ma tego wątku. Bo nie mogę jej wziąć. [/FONT] [FONT=Tahoma]Zakochałam się w tym psie. Czekam, żeby znalazł się domek. Boję się, że jak się nie znajdzie, to narobię sobie masę problemów. Głównie rodzinnych. Bo strasznie bym ją chciała u siebie. Mam psa. Mieszkam w bloku. Wcale mi się nie uśmiecha druga psinka, z wielu powodów. Poza tym, mam wciąż do czynienia z psami potrzebującymi domu, i tak nie byłabym w stanie wszystkich zabrać. Szukam im dobrych właścicieli. I bardzo się staram NIE BRAĆ psa, bo jak ten, to czemu nie inny, itd., sami wiecie. Poza tym, po prostu, często i dość długo nie ma mnie w domu.[/FONT] [FONT=Tahoma]Po co więc tu piszę? Bo mnie diabeł podkusił. Ten sam, co mi pokazał Aronię. [/FONT] [FONT=Tahoma]Co mogę konkretnego obiecać? Tuż po wakacjach (wiem, jak to daleko) mam zaproponować pieska rodzinie, której jestem w stu procentach pewna. 3 warunki: ma być docelowo mały, raczej nie po przejściach (chodzi o to, by nie był niebezpieczny), musi się nadawać do dzieci (mądrych i nie malutkich). [/FONT] [FONT=Tahoma]Wcześniej nie mogą wziąć psa. Jest obiecany bardzo odpowiedzialnej, dojrzałej, mądrej, spokojnej dziewczynce dwunastoletniej. Zresztą, fajna jest cała rodzina. Dom oczywiście stały.[/FONT] [FONT=Tahoma]Wiem, że to nic, a do końca sierpnia strasznie daleko. Nie pokazywałam im jeszcze Aronii. Ale - gdyby nic się nie trafiło (w co nie wierzę) - może chociaż jakaś nadzieja na dom się tu przyda.. Nie mogę nic obiecać, bo to nie dla mnie ma być piesek. Nie mogę obiecać DT. Ale.. diabełek za mną chodzi i mnie gnębi. Jak się przez czas jakiś nic nie trafi, to mogę nie mieć wyjścia. Poczekam na efekt ogłoszeń, chętnie się dorzucę na wyróżnione allegro ( to na PW w razie czego proszę). Bo naprawdę nie mogę jej zabrać. Ja się nie tłumaczę przed Wami, tylko przed sobą i zdaję sobie sprawę, że ten post mi jakiś dziwny wychodzi:) Bo się boję, że jak nikt nie będzie chętny, to ja... no, będę "musiała" ją przygarnąć, choćby tymczasowo...[/FONT] Quote
mshume Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Leonarda, masz dobre serducho :) Myśl, myśl, kochana... Quote
Sylwia K Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Leonardo ja Ciebie rozumiem w pełni (no a przynajmniej tak mi się wydaje). Mnie tez ta suczka zahipnotyzowała, ona zdecydowanie ma to 'coś' w sobie. allegro ma, ale nie wyróżnione -ja za bardzo nie wiem o co w tych wyróżnionych chodzi:oops: poza tym wydaje mi się, że jak się ktoś w niej zakocha to nie będzie zwracał uwagi czy miała wyróżnione czy zwykłe allegro. Oczywiście będę jej odnawiać allegro -chociaż tyle dla niej zrobię:-( Quote
Madallena Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Allegro wyroznione to takie ktore pokazuje sie na pierwszych stronach. Zauwaz, najpierw sa ogloszenia przez jakies dwie strony, pozniej mala przerwa i ogloszenia, ktorym zostalo malo czasu. Wyroznione to te, ktore pokazuja sie przed tymi z konczacym sie czasem. Niewazne czy wstawiasz na 7 czy 14 dni, ono, jako wyroznione zawsze jest na pierwszych stronach. Wyroznione jest super, bo ludzie tam zagladaja, Nie wszystkim chce sie przegladac 56 stron, czesto koncza na pierwszych. Leonardo, ja wiem co czujesz ;) Daj pogadac z tym diablem o DT. Gdzie go moge dorwac :P ? Wiem z doswiadczenia, ze psiaki na DT (take jak Aronia ) nie siedza raczej dluzej niz miesiac. A DT dla nich to ratunek. Pomysl o tym... ;) Quote
Mada:) Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Słuchajcie, Doli znalazła dom, dlatego Aronia chodzi teraz z nami na spacerki zamiast szczęśliwej Dolki. Jest to pies przekochany, przeuroczy, ale bardzo wycofany. Boi się człowieka,, jego dotyku. Robi jednak bardzo szybkie postępy. Przypuszczamy, że została wyrzucona z pociągu. Konieczny jest dla niej dom bez dzieci, u ludzi spokojnych, wrażliwych i cierpliwych. Quote
Mada:) Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Leonarda, doskonale Cię rozumiem. Doli teraz odżyje, z racji spacerków zaufać człowiekowi. Może być tylko lepiej. Mamy nadzieję, że szybko znajdzie domek, bo jest naprawdę mała i kochana. Puki co, dziękuję Ci za wsparcie i za zainteresowanie losem Aronii. ;) Quote
Mada:) Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Spójrzcie dziewczyny... :(: http://www.youtube.com/watch?v=2k4NQq5FL1I Quote
Mada:) Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Ta leżąca to Aronia, a brązowa to Gabi. Przekochana sunia, przytulanka! Quote
mshume Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Śliczne sunie. Biedna Aronka, taka wycofana :( Quote
AlfaLS Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Mnie jak jedna taka "tyszanka" wpadła w oko to tak za mną chodziła, że mimo, że sama przed sobą się broniłam to leży dziś pod moim biurkiem i udaje że śpi :evil_lol:. Quote
magda222 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='Mada:)']Słuchajcie, Doli znalazła dom.[/QUOTE] [CENTER] :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :laola::laola::laola: [/CENTER] Quote
Mada:) Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Radocha niesamowita! :D Pani Madziu, w związku z tym, iż Dolka ma domek, jest Pani do czegoś zobowiązana. KONIECZNIE! Musi Pani mieć oczy dookoła głowy i wypatrywać tym samym naszej Dolki po całych Tychach! :D My też to czynimy hihi. :D Quote
magda222 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='Mada:)']Radocha niesamowita! :D Pani Madziu, w związku z tym, iż Dolka ma domek, jest Pani do czegoś zobowiązana. KONIECZNIE! Musi Pani mieć oczy dookoła głowy i wypatrywać tym samym naszej Dolki po całych Tychach! :D My też to czynimy hihi. :D[/QUOTE] Właśnie rozmawiałam o tym wczoraj z Grażyną :) Musimy wypatrywać naszej księżniczki :) Ależ ta rodzina ma szczęście :) To taka wspaniała sunia :) Quote
Mada:) Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Racja!:D Ależ bym chciała, by jej właściciele odezwali się na NK... Ale na razie cisza. :( Quote
AlfaLS Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Kochani mamy nowe zdjęcia Aronii:multi:. Gotowi do oglądania? Quote
AlfaLS Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Obiecana końcówka: Dopiero na tych zdjęciach widać jaka Aronia jest malutka i krucha, musimy jej znaleźć naprawdę super domek:lol: Quote
polubek Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 ja cie jakie z.......cze te fotki kurde dlaczego ja się nie mogę ogarnąć ze wszystkim? ale mam nadzieję że ten tydzień to już taki ostatni skotłowany i nadgonię wszystkie wątki i w końcu przysiądę do ogłoszeń Quote
Mada:) Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Widzę, że Alfa mnie uprzedziła, dziękuję serdecznie!!! :) Na zdjęciach Aronia wygląda na bardzo kontaktową, ale tak naprawdę ona jest jeszcze bardzo wystraszona. Nie można było jej na ręce wziąć, bo panikowała jak się ją dotykało. Trza było bardzo delikatnie pokazać jej, że głaski są miłe, ale przed nami i tak jeszcze kilka spacerków podczas których Aronia przekona się do tego znacznie bardziej. ;) Quote
Sylwia K Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 http://lh5.ggpht.com/__V8OO9v4JsQ/S7ofsy3nyhI/AAAAAAAAGv8/MLAIxMROfd4/DSC_0382.JPG przesliczna sunia musze powstawiać nowe fotki do jej allegro Quote
Mada:) Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Dziś odbył się kolejny spacerek z Aronią. Sunia jest przekochana, jednak bardzo boi się brania na ręce. W końcowym etapie spaceru poddaliśmy się, gdyż mała panikowała podczas prób złapania ją na ręce. Bidulka... :( Na szczęście doszła sama do boksu. Mam nadzieję, że szybko się przekona, że dotyk człowieka jest przyjemny. Quote
Recommended Posts