Jump to content
Dogomania

Tyskie Weteranki - Abra i Magnatka za TM [*],.. Żegnajcie kochane...

Recommended Posts

Posted

[quote name='_Goldenek2']Zmieńcie tytuł. Niech cieszy nasze oczy :)[/QUOTE]
Zmieniam z przyjemnością :lol:

Nikuś - poczekamy, odpoczywajcie spokojnie :lol:

Posted

[quote name='polubek']no nie nikus i ty przeciwko mnie też :([/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: przecież chcę Twojego dobra!!!! wiesz jak tam jest pięknie? przecież nie zawiózłbym psiaków w złe miejsce:shake::eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='polubek']nie stety nie wiem to za daleko ode mnie[/QUOTE]
Nie ważne czy daleko - jak będzie zlot miłośników tyszaków u Zuzi to masz być!!!!!!!!

Posted

No, wreszcie doczekaliśmy się soboty. Dzisiaj wszyscy będziemy spać spokojnie.
Sporo stresu kosztowało dziewczynki wejście w nowy świat ale szybciutko się dowiedzą, że warto było.:lol:

Posted

[quote name='UBOCZE']Gdy nastanie nowy ranek,
Zajrzy wnet do Weteranek
I zapuka, gdzie ich buda,
By uwierzyć mogły w cuda...:lol::lol::lol:
SUPER WIERSZYK!!!!!

Wiecie co - ja chciałbym z całego serca podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do wyciągnięcia Weteranek ze schroniska. KOCHANI BARDZO, BARDZO WAM DZIĘKUJĘ !!!!!!
Jak zobaczyłam te zdjęcia z dzisiejszego wyjazdu, te skurczone sylwetki, przerażone oczy .... normalnie łzy w oczach........ I to ich pierwsze zapoznanie z boksem, z budkami..... Iskierki zainteresowania tym nowym, innym światem......... Już inne sylwetki, już wiedzą że nic złego się nie dzieje........Piękny widok........ i jak dobrze że są tam razem, na pewno czują się bezpieczniej.....:loveu:

Bardzo jestem ciekawa jutrzejszej relacji Zuzi z pierwszej nocy, z jutrzejszego dnia........

Posted

[quote name='AlfaLS']Nie ważne czy daleko - jak będzie zlot miłośników tyszaków u Zuzi to masz być!!!!!!!![/QUOTE]

alfa normalnie nie krzyz tak na mnie bo albo zacznę się jąkać albo zamknę się w sobie :diabloti:

Posted

[quote name='polubek']alfa normalnie nie krzyz tak na mnie bo albo zacznę się jąkać albo zamknę się w sobie :diabloti:[/QUOTE]
Ale teraz widzę, ze się przejęłaś i będziesz :multi::lol:

Posted

[quote name='polubek']gdzie mam być?[/QUOTE]
W przyszłym roku na wiosnę planujemy zjazd wielbicieli tyszaków w ogródku u ZuziM. Zuzia już wyraziła zgodę na najazd wiec tam masz z nami być bo bez Ciebie nam smutno będzie :shake:

Myślicie że zjadły Zuzię że nie żadnych ma wiadomości od niej??????????:angryy:

Posted

Przepraszam, ze nie pisalam.
Mam sporo zajec teraz przed zima ... przygotowanie budek, montowalam juz scianki wokol kojcow, zeby nie wialo chlodem do kojcow z kazdej strony. Teraz juz jest zacisznie i znacznie spokojniej. Jeszcze musze pokonczyc tylko wszystko i bedziemy gotowi do zimy.

Dziewczynki sa naprawde bardzo spokojne. Nie ma w nich lęku tak duzego, jak to bylo w przypadku Daguni czy Miki.
Sa po prostu tylko troche ostrozne w kontaktach z ludzmi.
Ale kiedy siedza w budce ( bo zwykle w jednej obie siedza ) to daja sobie noski glaskac i patrza tylko ciekawie.
Natomiast, kiedy sie oddalam to Maga ( Magnatka ) zaraz wychodzi za mna i wacha. I wtedy nawet do ogrodzenia podchodzi i daje sabie nosek dotykac.
Bardzo chetnie i ladnie jedza. Wieczorem dalam im psie smakolyki, ktore same braly ode mnie z reki.
Za jakis czas tylko im musze obroze zalozyc, bo nie maja w ogole. A to wazne.
Naprawde fajne dziewuszki.
I musze powiedziec, ze na zywo Abrunia jest przeuroca... ma piekne duze okragle oczka i taka duza sareneczka z niej ... no sliczna !
A Maga z kolei to taki misiaczek ... i ma wiekszy apetyt ... dojada wszystko z obu miseczek.

Posted

Tak jest: spokój, Zuziowa opieka i będzie dobrze :lol:. Jednak to bardzo dobrze, ze nie są tak bardzo wystraszone jak Mika czy Dagusia, będzie im łatwiej .....

Posted

Wreszcie dotarłam do kompa po weekendzie a tu same dobre wiadomości :loveu: i zdjęcia jakie cudowne, Nikuś, Livka dziękujemy! :loveu: Przed dziewczynkami teraz lepsze życie, na pewno szybko się oswoją, są razem i jest im razniej :)

Posted

Panienki maja swietne apetyty. Jedzonko pewnie smakuje.
Fajnie, ze jedza tez suchy pokarm, bo nie wszystkie tyszaki to lubia ... np. Mika i Poster nawet nie tkna. A Dagusia i Balbinka tez kreca noskami, chociaz jakos zjadaja ...
Dzisiaj mnie rano dziewczynki oszczekaly. A potem Magi mnie zlapala za palec i Rozi za siersc, bo akurat bliziutko siatki stanela, zeby sie do mnie poprzytulac.
To taka zadziorka troche. Bo z kolei Abrunia jest taka slodziutka i tylko patrzy swoimi wielkimi pieknymi oczkami.

Posted

[quote name='zuziaM']Panienki maja swietne apetyty. Jedzonko pewnie smakuje.
Fajnie, ze jedza tez suchy pokarm, bo nie wszystkie tyszaki to lubia ... np. Mika i Poster nawet nie tkna. A Dagusia i Balbinka tez kreca noskami, chociaz jakos zjadaja ...
[/QUOTE]

Pewnie za jakiś czas też będą wybrzydzać ;)

Ale fajna fotorelacja :)
Ja jak zwykle mam oczy w mokrym miejscu...

A ja jestem chyba nieprzytomna.
Wczoraj przelewałam Lidce kasę na tyszczaki i zapomniałam dołączyć deklarację siostry.
Już to naprawiam. Poszło 25 zł na Weteranki od Tymotea.