Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monika55 a może wsród tych telefonów trafi się jakis dom ( chociaż DT)z Krakowa lub okolicy ( tak by było cudownie ze względu na transport) dla bidulki z sandomierskiej powodzi.
Sytuacja gardłowa - sunia przywieziona do Krakowa ale obiecany DT nie wypalił i teraz grozi jej powrót do Sandomierza.
To nie szantaż emocjonalny- na prawdę nie ma innego wyjscia, szukamy DT i zupełna klapa a czas nagli bo tam gdzie jest teraz absolutnie nie może zostac.
Sunia jest nieduza, młoda , łagodna, toleruje koty tylko niestety bardzo zabiedzona i ma początki nużycy - ludzie z psami boja sie brac chorego zwierzaka i klapa.
A ona w Sandomierzu nie ma szans:shake:
Potrzebny normalny dom, trochę pielegnacji, przyzwoite jedzenie - w prowizorycznym popowodziowym przytulisku sandomierskim nawet nie ma wody ( trzeba ja donosić) , warunki skrajne , o pielegnacji , kapielach czy leczeniu nie ma mowy.
Koszty leczenia zobowiazał sie pokryć "Pro Animals" potrzeba "tylko" domu i troskliwego człowieka choc na trochę
tu wątek suni:
http://www.dogomania.pl/threads/187097-Powodzianka-LOLA-kolejny-DT-nie-wypali%C5%82!!-Czy-przez-nu%C5%BCyc%C4%99-ma-straci%C4%87-szans%C4%99-%28

Proszę pomóżcie - może trafi sie jakiś promyk nadziei dla tej suni:placz:

Posted

Napisanie czegokolwiek na dogo graniczy z cudem.
Wizyta bedzie w tym tygodniu. Musimy poczekac. Telefonow jeszcze bylo duzo, ale glownie Szczecin. O innych bidach pamietam oczywiscie, reklamuje jak moge.

Posted

monika55 napisał(a):
Misia dzis pojechala na diagnoze do dr Olender do Tych /ów/. Zobaczymy co i jak z nia.

Właśnie pół godzinki temu wróciłyśmy. Misia bardzo grzeczna - bardzo się wszystkim podobała :-)
Dr. Olender oceniła Misię na 3.5 roku max 4 lata :-)
Sunia przebadana i prześwietlona, był uraz kręgosłupa( od silnego uderzenia lub wpadła pod samochód ) w odcinku piersiowym, jest tam "blizna kostna". Dlatego Misia nie potrafi normalnie załatwić potrzeb tylko wszystko w robi w ruchu (i staje na "piąstkach ".. Dostała antybiotyk, lek przeciwzapalny i jeszcze jeden zastrzyk ( ale wszystko trwało tak długo, że już zapomniałam) Misia ma założoną u dr Olender kartę, w której wszystko jest zapisane a ja dostałam tylko rachunek na 135 zł i receptę na leki. Zrobiłam 130 km, zapłaciłam za paliwo 40 zł (ale ponieważ jechałam z dwoma moimi hotelowiczami to na każdego psiaka wyszło po 20 zł).

Uploaded with ImageShack.us

tu są wypisane zalecenia dla Misi, leki i dawkowanie. Rehabilitacja ma polegać na ruchu i pływaniu.

Uploaded with ImageShack.us

Narazie ma utrudniony dostęp do internetu, jeśli są jakieś pytania proszę o kontakt telefoniczny :-)

Posted

Cytat Napisał Dogo07 Zobacz post
Kopiuję ku przestrodze:
"To ważne !!!!!!!!!!!!!!!
Ta kobieta to bestia
Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx...
Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA.
W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach.
Dom sprawia wrażenie idealnego.
Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. "

Posted

O to Misia taki młodziak?! myślałam, ze jest zdecydowanie starsza.

Trzymam cały czas kciuki

Kochani, gdyby ktoś coś słyszał
od miesiąca próbujemy wysłac do Kasi Szarotkę - sunię ze schroniska koło Częstochowy
Osoba od transportu z różnych przyczyn musiała przekładać ten tranport z tygodnia na tydzień - wynik tego jest taki, że Szarotka nadal siedzi w schronisku zamiast biegać sobie u Kasi...

Jednym słowem potrzebujemy transportu
Jamrozowizna koło Częstochowy - hotelik u Kasi koło Bielska

tu jest wątek Szarotki

http://www.dogomania.pl/threads/184400-*SZAROTKA*-potrzebny-TRANSPORT-Częstochowa-Bielsko-Biała!!!

Z Szarotką miała pojechac jeszcze Jagusia, która miała u Kasi poczekać do końca roku szkolnego, kiedy pojedzie do Krakowa, do DS
Gdyby się udało, to też by pojechała teraz
http://www.dogomania.pl/threads/184398-Taka-zwyczajna-urocza-*JAGUSIA*-też-chce-kogoś-pokochać...

Posted

Misia, jesteś w dobrych rękach:lol:

Wpływy z:

11.06
KMURDZ CZERWIEC* * * * 10 zł
CZERWIEC 2010* BECIA2222* * * 100 zł

Dziękujemy Cioteczkom za pamięć:loveu:

Posted

z opinii dr. OLENDER wynika że Misia ma szansę na poprawę i to stosunkowo szybko. Moniko55 wyciągnięcie i zaopiekowanie się psiną to super decyzja, w schronisku stan by się pogarszał, ona musi mieć ruch. TERAZ DOJDZIE DO SIEBIE. jutro najprawdpodobniej jadę ja odwiedzić z instrukcją lekkiej gimnastyki rehabilitacyjnej, masażerem . zobaczymy jaki stan i czy wogole jeszcze zdążę ja do domu wziąć na małą rehabilitację przed adopcją. Nawet gdyby szczęśliwie adopcja doszła do skutku to da sie wszystko kontynuować w nowym domku. Jeśli nowa Pani zgodzi sie na współpracę to chętnie będę zagladac na zabiegi, bo w Krakowie też pomieszkuję.