Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iwona77']A mówi się, że kalekie zwierzęta się męczą i nie radzą sobie i należy je usypiać;(
Ogromny szacunek za to co dla suni robicie:)) Nadal trzymam kciuki:thumbs:
Niestety jest straszny zastój w adopcjach w tej chwili.

Ja tez jestem przeciwna usypianiu kalekich zwierzat ( i usypianiu w ogole, chyba ze cierpia straszne bole) - zwierzaki zyja jak moga, na trzech lapkach, a nawet na dwoch, moze widzialyscie sunie Faith, krazyla jej historia ze zdjeciami po internecie, Faith ma tylko 2 tylne lapki i chodzi na nich wyprostowana (na krotkich dystansach).
A teraz Pola z Broka (http://www.dogomania.pl/threads/186950-BROK-mama-po-wypadku-6-maluch%C3%B3w-POMOCY-POTRZEBNE-WSZYSTKO!) zaczela tez chodzic. Jest wiecej takich przypadkow, na dogo i w zyciu. Nie usypiac! Dac pozyc w dobrych psich warunkach, a rozkwitaja, ciagle ktos o tym pisze na jakims watku!

Jest zastoj w adopcjach, bo jest powodz od miesiaca, kryzys ekonomiczny i po wiadomych dramatach ida wybory prezydenckie. Bedzie lepiej, badzmy dobrej mysli.
Serdecznie pozdrawiam Misie i jej ciotki opiekuncze.

Posted

Viola005, tez tak kiedys myslalam. Dac pozyc w godnych warunkach. Ale czasem kiedy widze w jakim stanie trafiaja psiaki do schroniska, gdzie tych godnych warunkow nie ma, a sfora zalatwi problem po swojemu, to mysle ze takze miara czlowieczenstwa jest pozwolic godnie odejsc.Jest to straszliwe przezycie i u nas rzadko sie z tego korzysta, ale , wierz ze czasem nie ma wyjscia. Ludzie wola wyrzucic ciezko chorego psa niz leczyc. A wtedy na pomoc jest juz za pozno.

Posted

Nie podałam 2 czerwca?

To już to robię

Diana79 10 zł
Foksa i Dżekusia 10 zł
viola005 za czerwiec 50 zł

Chyba podawałam, ale nie zaszkodzi powtórzyć. Innych wpłat już nie ma.

Posted

monika55 napisał(a):
Dzis bylo pierwsze zapytanie o Misie. Ciekawe czy cos z tego bedzie.

super to trzymamy kciuki :thumbs:
ja w wolnych chwilach w pracy porobię kolejne ogłoszenia Misi

Posted

Ewa poczekamy.
Najwazniejsze ze zaczelam korespondencje z pania zainteresowana Misia.Zobaczymy co z tego wyniknie. Nie chce zapeszyc, ale pani wydaje sie byc osoba kochajaca zwierzeta. Zobaczymy jak sie to dalej rozwinie.

Posted

Super, że coś się szykuje Misi - t bardzo kochana sunie, która lgnie do ludzi - bedzie świetnym towarzyszem :-)
Mam tylko taką sugestię żeby jednak zdiagnozować sunie zanim pójdzie do adopcji. Misia dosyć często staję na "piąstkach" tylnych łapek zamiast na całej stopie. Lucki , który jest u mnie już kilka miesięcy też tak staje i wet stwierdził, że to przez jakiś nacisk na rdzeń kręgowy. Lucky od 4 dni mimo leków przeciwbólowych nie wstaje wogóle :-( :-( :-(
Misia jest w dużo lepszym stanie (niż Lucky w najlepszej formie ) aczkolwiek wydaje mi się, że lepiej dmuchać na zimne.

A poza tym mam wykorzystany limit i nie mogę wstawić zdjęć.
A Misia z każdym dniem bardziej się przyzwyczaja, złości się jak nie zabieram jej ze sobą i szczeka pod bramką a jak wracam to piszczy i skacze z radości:-)
Bardzo lubi dzieci - jest wszędzie tam gdzie mój 4-letni synek :-)