Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karenina']A ja jestem bardzo wdzieczna o/Łodz za rozdzielenie sedziowania. Obie moje grupy jednego dnia!.

Ajrisz, co jest nie tak z p. Bukład? Za tydzien jade sie do niej wystawiac ... 8)[/quote]

hehe pani Buklad jest sedzina, ktorej belgi notorycznie sie odgryzaja - mo w sobie cos takiego, ze jej po porstu nie znosza ;) Miedzy inymi jest jedyna sedzina, na ktora moj pies warknal i spadl z ringu na BISach kiedys tam na klubowce :> Dodam, ze moj pies jak na belga jest wyjatkowo mily, sympatyczny i macalny :)

A swoja droga jakby ktos wiedzial jakies szcegolny odnosnie belgow to ja bym bardzo poprosila (chociaz mam podejzenia) bo to pewnie bedzie ostatnia mlodziezowa wystawa mojego drugiego psa.

Posted

A mnie ta obsada zaskoczyla, dosc negatywnie... zawsze kojarzylam lodzka wystawe z ciekawa obsada sedziowska.. a w sumie w rasach ktore sa mi blizsze - zadna rewelacja... :-? VI, VII gr dalej niz do Czech nie wykracza .. 8) A pewnie i PONy przypadka polskiemu sedziemu :D Ale na wystawie i tak i tak obowiazakowo jestem

Posted

[quote name='joanna']Pani Elena Balazsovits oceniała szetlandy na tegorocznej łódzkiej klubówce i wolałabym aby na międzynarodowej przydzielono jej inne rasy.[/quote]

Ja bym chciała żeny szetlandy oceniał Vandrou Otakar, widziałam kilka razy jego sędziowanie, sami byliśmy przez niego oceniani. Wg mnie jest obiektywny, zna się na tym co robi, a do tego starszy kulturalny pan, u którego naprawdę fajnie się psa pokazuje.

Posted

No a jeśli Chowy będą oceniane przez p. Pierluigi Buratti(Włochy) (na klubówce dał nam puchar za najpiękniejsze szczenię wystawy :wink: ), to i my się zastanowimy nad tą wystawą :D

Posted

Elitesse

[quote] lubie tamtejsze wystawy i pewno ormianska knajpke w drodze powrotnej
ja bede na pewno[/quote]

Czy oni Ci daja tam za darmo żarcie za reklamę. Ostatnio nie mogłam dojść do siebie po ormiańskiej. :lol: :D :lol: :wink:

Co do Pani B. to sie zgadzam wzupełności...

pozdrawiam

Posted

[quote]Ja bym chciała żeny szetlandy oceniał Vandrou Otakar, widziałam kilka razy jego sędziowanie, sami byliśmy przez niego oceniani. Wg mnie jest obiektywny, zna się na tym co robi, a do tego starszy kulturalny pan, u którego naprawdę fajnie się psa pokazuje.[/quote]

Może się uda... Ale jak znam życie, to mielibyśmy za dużo szczęścia!
Ciekawe kiedy podadzą dokładniejszą rozpiskę?

Posted

A mi sie wydaje, ze ktos zaczyna za bardzo szalec z cenami. Za pierwszego psa wg mnie za wysoka, roznica miedzy zglaszanym kolejnym psem a pierwszym rowniez za mala. :-?
A Łódź jakichś mega-komfortowych warunków nie ma, żeby żądać aż tyle. No i obsada sedziowska akurat dla mnie bez ochow i achow :-? Za klubowke czeska i slowacka razem zaplace mniej, a sedziowac beda wybitni znawcy rasy :-? Tak, wiem, nikt mnie nie zmusza, zeby jechac do Lodzi akurat, blablabla, ale wydaje mi sie, ze cena jest za wysoka i tyle.

Posted

[quote name='tufi']Tak, wiem, nikt mnie nie zmusza, zeby jechac do Lodzi akurat[/quote]

No właśnie 8) To ja radze jechac na klubówke czeską i słowacką jednak.

[quote name='tufi']A Łódź jakichś mega-komfortowych warunków nie ma, żeby żądać aż tyle.[/quote]

Rozumiem, że Poznań ma....?

Posted

[quote name='Diana14'][quote name='tufi']Tak, wiem, nikt mnie nie zmusza, zeby jechac do Lodzi akurat[/quote]

No właśnie 8) To ja radze jechac na klubówke czeską i słowacką jednak.

[quote name='tufi']A Łódź jakichś mega-komfortowych warunków nie ma, żeby żądać aż tyle.[/quote]

Rozumiem, że Poznań ma....?[/quote]

Bronic trzeba swojego :lol: 8)

Co do mega konfortowych warunkow - moim zdaniem, jak na polskie wystawy, stadiom Startu jest bardzo konfortowy.. zle tam komus bylo..? i cien jest i ladna trawka i sliczny ring glowny (z fontanna :P) i zawsze sloneczko :D Mi sie bardzo lodzkie warunki podobaja :)

Ale no niestety, moje przekonanie ze Łodz to zawsze swietna obsada w tym roku w moich rasach sie nie sprawdza ;)

Posted

Dziekuje Dianko, nie zawiodlas mnie - spodziewalam sie uszczypliwosci od ciebie i oto sa :lol:

Lodz to akurat taki przyklad na zastanawianie sie nad cennikiem polskich wystaw w porownaniu z zagranicznymi.
Co do warunkow sa super - bylam dwa razy i lodzka wystawe lubie, ale nie sa jak napisalam mega komfortowe. Akurat w tym roku sedzia nie byl trafiony dla jednej z moich ras, a i w przyszlym roku z planowanej rozpiski rowniez nie widze nikogo bardziej zorientowanego w bullowatych.
Co do Poznania sie nie wypowiadam, bo akurat emocjonalnie sie nie czuje z nim zwiazana i nie mam potrzeby obrony za wszelka cene czegos, co jakie jest, kazdy widzi 8)

Posted

Ja pewnie też zawitam do Łodzi, jak znajdę jakiś transport.
A może jest ktoś z Gliwic lub okolic, kto wybiera się na wystawę i nie miałby nic przeciwko mojemu towarzystwu? Środek lokomocji mi odpowiada każdy :P . Znajdzie się ktoś taki?

Posted

Łódź, jeśli chodzi o organizację, uważam, że jest OK - zawsze przygotowana murawa (w przeciwieństwie do wielu innych miejsc), wiele miejsca dla naszych podopiecznych, dość dobrze zorganizowany parking i miła obsługa. Jedyna rzecz, na którą mogę ponarzekać, to ciągle rozkopane ulice, utrudniające dojazd dla tych, co Łodzi nie znają. Ale akurat to spotykamy w każdym z naszych miast.:lol:

A co do cen - chyba wszystkie miasta zaczynają z tym szaleć! Rozumiem, że wszystko drożeje, ale nasze pensje nie chcą w takim tempie się podnosić i stąd to rozgoryczenie... :-?

Pozdrawiam, Grażka

Posted

Nie porównujmy Łodzi do Katowic, bo jedna wystawa na wolnym powietrzu, a druga w hali, więc uważam, że nie ma porównania.
Ja chociaż to mój oddział zawsze przeklinam tą wystawę w Spodku, bo jest ciasno, a ludzie chodzą nam po psach i po plecach.

W Łodzi też wystawa bardzo fajna, stadion duży, ringi obszerne, no z tą organizacją różnie to bywało na zeszłorocznych klubówkach. Jedynie dojazd, od wjazdu do Łodzi nie ma ani jednego znaku gdzie poruszać się i jak jechać na teren wystawy, dla tych co tam jeżdżą od lat, może i nie problem, ale dla tych co jadą pierwszy raz... miną stadion ani nie wiedzą kiedy.

Diana napomknęła o wystawie w Poznaniu, byłam w tym roku i bardzo mi się podobało, oczywiście każda wystawa ma jakieś braki. W naszym przypadku stół na którym ocenianio psy był śliski, nie było możliwości psa puścić bo się rozjeżdżał i zaraz by spadł, stolik sędziowski na środku rungu utrudniał spisywanie ocen, no i koło pastuchów ring z owczarkami niemieckimi... to było ponad moje siły!!! No ale to nie temat o porównanie wystaw.

Posted

Ale do wystawy pozostało jeszcze trochę czasu i w sumie organizatorzy mogliby skorzystać z naszych sugestii i poprawić co nieco. Oznaczenia dojazdu do wystawy faktycznie nie było żadnego...

Pozdrawiam, Grażka

Posted

[quote name='tufi']Dziekuje Dianko, nie zawiodlas mnie - spodziewalam sie uszczypliwosci od ciebie i oto sa :lol: [/quote]

Zawsze do usług 8)
Poznań jest be be i jeszcze raz be. Psy nie maja sie nawet gdzie załatwić, dywaniki szczątkowe, ciasnota, tłok...
Katowice to samo tyle, ze wykładzina jest na całym ringu.

Posted

Diana w tym roku na ringach w Poznaniu była wykładzina wokół ringu na obrzeżach, na środku wprawdzie nie było, ale tam też sędzia nie kazał chodzić, poza tym wykładzina była tak przymocowana, że nie zwijała się pod nogi.

Przy odrobinie ochoty i trawniczki dało się znaleźć, ja tam zawsze znalazłam miejsce na spacer z psami.

• 3 weeks later...
Posted

Kto się wybiera? :)

[COLOR=#005633][COLOR=#005633][SIZE=4][COLOR=black][B]Grupa 1[/B][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Elena Balazsovits (H)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Ewa Bukład (PL)[/B]
[B]Leos Jancik (CZ)[/B]
[B]Josef Dieter Oeser (D)[/B]
[B]Hans Erik Pedersen (DK)[/B]
[B]Otakar Vondrous (CZ)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 2[/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Gerd Apel (D)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Elena Balazsovits (H)[/B]
[B]Jaromir Dostal (CZ)[/B]
[B]Jan Gajewski (PL)[/B]
[B]Tibor Gellen (H)[/B]
[B]Jaroslav Matyas (SK)[/B]
[B]Wojciech Myszkowski (PL)[/B]
[B]Hans Erik Pedersen (DK)[/B]
[B]Karl P. Reisinger (A)[/B]
[B]Gabriela Ridarcikova (SK)[/B]
[B]Anna Rogowska (PL)[/B]
[B]Siergiey Slykin Vladimirovitz (RUS)[/B]
[B]Silvane Tompousky (F)[/B]
[B]Otakar Vondrous (CZ)[/B]
[B]Orietta Zilli (I)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 3 [/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Jan Gajewski (PL)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Walter Jungblut (D)[/B]
[B]Jaroslav Matyas (SK)[/B]
[B]Hans W. Müller (CH)[/B]
[B]Siergiey Slykin Vladimirovitz (RUS)[/B]
[B]Silviane Tompousky (F)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 4[/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Gianfranco Bauchal (I)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[SIZE=4][B]Grupa 5 [/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Pierluigi Buratti (I)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Tibor Gallen (H)[/B]
[B]Peter Jolie (GB)[/B]
[B]Karl P. Reisinger (A)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 6[/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Andrzej Brabletz (PL)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Josef Nemec (CZ)[/B]
[B]Stefan Stefik (SK)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 7[/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Leszek Siejkowski (PL)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Aleksander Skrzyński (PL)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 8[/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Anna Bogucka (PL)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Pierluigi Buratti (I)[/B]
[B]Josef Nemec (CZ)[/B]
[B]Joanna Szczepańska-Korpetta (PL)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 9[/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Leos Jancik (CZ)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]
[B]Peter Jolie (GB)[/B]
[B]Kristina Purens (S)[/B]
[B]Tatjana Urek (SLO)[/B]
[B]Anatoli Zhuk (BLR)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][B]Grupa 10[/B][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Gianfranco Bauchal (I)[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=#005633]

[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Młody Prezenter[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][COLOR=#005633]sobota i niedziela : Maria Burska (PL)[/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=4][COLOR=#005633]Pzdr.[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

Nie bylo jeszcze tematu o lodzkiej wystawie..? Mi sie wydawalo ze byl :lookarou: :P

No ja oczywiscie bede nie ma innej opcji - "moja wystawa"... ;) Ale powiem szczeze ze jak zawsze bylam zachwycona obsada Lodzi dla mojej grupy.. w tym zastanawiam sie czy zglaszac <chociaz postanowilam sobie ze co roku na lodzkiej moje psisko bedzie jako czlonek tego oddzialu :flasings: >

Za to mysle ze pogoda jak zawsze dopisze, dla mnie jakas praca sie znajdzie i nie zmienie zdania ze jest to swietna wystawa :cool2: Pewnie ktoregos dnia posekretarzuje cos... ;)

Posted

[quote name='Agasia']Ale powiem szczeze ze jak zawsze bylam zachwycona obsada Lodzi dla mojej grupy.. w tym zastanawiam sie czy zglaszac [/QUOTE]
Mnie tez obsada dla VI grupy nie zachwyca, ale mam dosc blisko. Jeszcze sie zastanowie, jak juz bedzie rozpiska na rasy.