Jump to content
Dogomania

Zuzu, Raven, Hunter i koty plus inne potwory. Zapraszamy

Recommended Posts

Posted

[quote name='evel']Bardzo możliwe.

Kurczę, zastanawiam się czy jest sens zakupienia klatki materiałowej. Ktoś ma doświadczenia z tego typu rzeczą? Przeznaczenie - do spania w nocy. Ceny takich transporterów w sklepach zoo i na allegro wyrywają z butów z lekka, ale może zrobię tour po marketach i obczaję czy jest cokolwiek sensownego, co się nie rozwali od samego zuzospania w środku :evil_lol:[/QUOTE]

nie rozwali sie jesli zuzowi sie cos w tej klatce nie spodoba. np. zameczek. wtedy pozamiatane. wymiana zameczka jest drozsza niz sama klatka.

• Replies 8.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rashelek']A Zuz nie śpi w tej swojej zwykłej klatce? U chińczyków są tanie, zapewne też trwałe niczym karaluchy :diabloti:[/QUOTE]

u chińczyków są materiałowe klatki ? :razz:

Posted

nie no nie torebke tylko takie cos jak ty..ale w koncu zostala zakupiona zwykla klatka...bo stwierdzilismy to samo co ania..ze mlodej spodoba sie siateczka, zameczek albo jeszcze jakis dzyndzel i bedzie po klatuni...

Posted

[quote name='Iza.']u chińczyków są materiałowe klatki ? :razz:[/QUOTE]

No widziałam coś takiego u swych chińczyków, tylko bez okienek po bokach :P I nawet składane, i całkiem sporawe (moje w rozmiarówce 'spaniel' by w to wlazło) i pewnie nawet nie za drogie. Tylko z tą trwałością to różnie być może :)

Posted

[quote name='rashelek']No widziałam coś takiego u swych chińczyków, tylko bez okienek po bokach :P I nawet składane, i całkiem sporawe (moje w rozmiarówce 'spaniel' by w to wlazło) i pewnie nawet nie za drogie. Tylko z tą trwałością to różnie być może :)[/QUOTE]

oooo to musze u siebie popatrzeć w takim razie :razz:

Posted

Ja kupiłam materiałową ostatnio dla Brumsztyla, wczoraj przyszła, Brum kocha ją bardziej niż metalową i przynajmniej w niej śpi :)
[URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/torby_transportowe/torby_na_kolkach/172355[/URL]

i chyba będę sprzedawać gramową materiałówkę, ale ona mała dla zu będzie

Posted

[quote name='rashelek']A Zuz nie śpi w tej swojej zwykłej klatce? U chińczyków są tanie, zapewne też trwałe niczym karaluchy :diabloti:[/QUOTE]

Śpi, ale potrzebuję drugiej, bo mnie szlag trafia, jak gdzieś jedziemy a ja mam się tłuc z tą, bo mimo że jest ogólnie wytrzymała i genialna, to straszliwie nieporęczna - waży prawie tyle, co Zu :roll: A w materiałówce Zuz nie zostanie sam, bo to byłaby wyjątkowo głupia strata kasy ;) i służyłaby właśnie tylko do spania gdzieś. Zu obczaja "idziemy spać" i sam się udaje do karceru bez protestów, w nocy też nie próbuje się wydostać, więc mam nadzieję, że może da radę. Zastanawiam się tylko, czy do takiej np. "julowej" się zmieści ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']

i chyba będę sprzedawać gramową materiałówkę, ale ona mała dla zu będzie[/QUOTE]

daj znac jakbys sprzedawała :P

Posted

[quote name='Unbelievable']Ja kupiłam materiałową ostatnio dla Brumsztyla, wczoraj przyszła, Brum kocha ją bardziej niż metalową i przynajmniej w niej śpi :)
[URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/torby_transportowe/torby_na_kolkach/172355[/URL]
[/QUOTE]

Mamy taką samą i jest świetna - bardzo leciutka i można złożyć, wsadzić w torbę i przenieść bez problemu, nie trzeba się tłuc z metalową :) No i nasza po rozłożeniu dosyć spora jest, Lucky ma w niej dużo miejsca, mimo że najmniejszy rozmiar wzięłam.

Posted

[quote name='Iza.']daj znac jakbys sprzedawała :P[/QUOTE]
okejka :)
[quote name='Karolina.']Mamy taką samą i jest świetna - bardzo leciutka i można złożyć, wsadzić w torbę i przenieść bez problemu, nie trzeba się tłuc z metalową :) No i nasza po rozłożeniu dosyć spora jest, Lucky ma w niej dużo miejsca, mimo że najmniejszy rozmiar wzięłam.[/QUOTE]
popieram, do tego jest dosyć porządna, i ładna ;) i ma wszystkie okienka otwierane, i kieszonki po bokach, i torbę z długim paskiem na ramię

Posted

[quote name='motyleqq']zawsze możesz nosić Brumę na ramieniu :cool3:[/QUOTE]
powiem ci, że na rączkach to mi ją czasem łatwiej nieść niż prowadzić na smyczy, tak ciąga :grins: a jest taka poręczna i uwielbia na rączkach noszona być :diabloti:

Posted

[quote name='a_niusia']my tez mamy te klatke z zooplusa. kupilam ja na wystawy. moj pies zniszczyl zamek z jednej strony i teraz otwiera sie tylko do polowy.[/QUOTE]
fajna sprawa, ale dla spokojnych psów co to nie rozpracują otwierania.... u mnie na 2 labki jakie w czymś takim mieszkały na wystawach to 1 spokojnie zostawał a drugi, no cóż - jak się otworzyć nie dało to tak nosem wiercił, że zrobił dziurę w tej siateczce co jest na drzwiczkach..... I od tego czasu materialowa klatka jest dla dzieci do zabawy w domu w domek (dla ludzkich dzieci) a psy mają metalową z kankana na wystawy.

Posted

u nas materiałowa też się nie sprawdziła na treningach :(
a szkoda bo duże wygodniejsza od metalowej, Mayka poszarpała cały bok od klatki bo chciała wyjść....

teraz szukam jakieś mniejszej dla Aresa, u mnie często tanio klatki można kupić na takim targu ze starymi gratami z Niemiec :evil_lol:
ostatnio za wielką klatkę materiałową (120cm) w idealnym stanie z pokrowcem zapłaciłam 70 czy 80zł

Posted

ja myślę, że materiałowa klatka do zostawiania psa w niej to raczej poroniony pomysł ;) szczególnie u takiego który nie jest zbyt spokojny :diabloti: ja mam ją głównie na wyjazdy jako legowisko, miejsce własnie dla psa ;) no i w pociągu za psa nie muszę płacić

Posted

[quote name='Unbelievable']ja myślę, że materiałowa klatka do zostawiania psa w niej to raczej poroniony pomysł ;) szczególnie u takiego który nie jest zbyt spokojny :diabloti: ja mam ją głównie na wyjazdy jako legowisko, miejsce własnie dla psa ;) no i w pociągu za psa nie muszę płacić[/QUOTE]

znam sporo narwanych psów które nie niszczą klatek materiałowych i mogą spokojnie w nich siedzieć, nawet na treningach,
Mayka nie niszczyła jak siedziała razem z Aresem, jak sama została to zaczęła z czasem kombinować raz się udało to potem tez rozwalała, tak samo było z przegryzaniem smyczy i obroży, wystarczy, że raz spróbuje i się uda :shake:

teraz dostała, śliczny krowi łańcuch

Posted

Na treningach to, według mnie, co innego niż jak pies zostaje sam w domu na kilka godzin. Bo na treningu to i Gram w materiałowej siedział i nie wyłaził, jak już sobie przepracowałam jego piszczenie. Teraz muszę Brumy nauczyć, ale w domu mam metalowe klatki i według mnie żadne inne się do tego celu nie nadają.

Posted

[quote name='evel']
Kurczę, zastanawiam się czy jest sens zakupienia klatki materiałowej. Ktoś ma doświadczenia z tego typu rzeczą? Przeznaczenie - do spania w nocy. Ceny takich transporterów w sklepach zoo i na allegro wyrywają z butów z lekka, ale może zrobię tour po marketach i obczaję czy jest cokolwiek sensownego, co się nie rozwali od samego zuzospania w środku :evil_lol:[/QUOTE]
Shinucha ma materiałową klatkę i duży transporter i o wiele lepiej jej się śpi w materiałowej. Jeśli tylko do spania to wg mnie lepiej większą żeby się pies mógł wyciągnąć, przeciągnąć i rozprostować jak mu się kostki uleżą ;). Shi bardzo sobie chwali swoją klateczkę i mając wybór zwykle wędruje do niej. Hexa wybiera pierwszą wolną, ale ona się 'klatkuje' tylko w chwilach strachu więc raczej im mniejsza przestrzeń tym dla niej lepiej czyli upycham ją w transporter.
Ostatnio w TKMaxx (czy jakoś tak ten sklep się zwie) widziałam klatki z materiału, ale nie spojrzałam na ceny bo trzeciej nawet bym nie miala gdzie upchnąć (mam 2 w pokoju swoim :p).

[quote name='Unbelievable']Na treningach to, według mnie, co innego niż jak pies zostaje sam w domu na kilka godzin. Bo na treningu to i Gram w materiałowej siedział i nie wyłaził, jak już sobie przepracowałam jego piszczenie. [B]Teraz muszę Brumy nauczyć, ale w domu mam metalowe klatki i według mnie żadne inne się do tego celu nie nadają.[/B][/QUOTE]
Nie zgadzam się :eviltong:, mój potwór siedzi grzecznie w materiałowej nawet kilka godzin, Hexa czasem całą noc przesiedziała jak mi się przysnęło i mimo prób wydostania się które są momentami nieuniknione (ktoś wszedł/wyszedł do/z domu, ktoś otworzył lodówkę, itp.) nawet najmniejszego uszczerbku klateczka nie poniosła. Ale ja mam akurat spokojne w domu psy bo dom od początku jest tylko miejscem odpoczynku i ewentualnie entuzjastycznych powitań ;)

Posted

[quote name='*Monia*']

Nie zgadzam się :eviltong:, mój potwór siedzi grzecznie w materiałowej nawet kilka godzin, Hexa czasem całą noc przesiedziała jak mi się przysnęło i mimo prób wydostania się które są momentami nieuniknione (ktoś wszedł/wyszedł do/z domu, ktoś otworzył lodówkę, itp.) nawet najmniejszego uszczerbku klateczka nie poniosła. Ale ja mam akurat spokojne w domu psy bo dom od początku jest tylko miejscem odpoczynku i ewentualnie entuzjastycznych powitań ;)[/QUOTE]
ja mogę mieć spaczony trochę pogląd na to, bo Gramuś z plastikowego transportera wychodził, z materiałowej klatki wyszedł w dwie minuty ;) i tylko metalowa go jakoś trzyma :grins:

Posted

[quote name='Unbelievable']ja mogę mieć spaczony trochę pogląd na to, bo Gramuś z plastikowego transportera wychodził, z materiałowej klatki wyszedł w dwie minuty ;) i tylko metalowa go jakoś trzyma :grins:[/QUOTE]

Są takie, które z metalowych wyłażą w dwie minuty, mając na karku 3 miesiące :diabloti:

Posted

Lucas zasuwkę sam otworzył jedną i wycisnął się przez szpare 10-15cm....a był wtedy już spory jakieś 7miesięcy miał.Myslałem ,że dostane zawału jak wszedłem do domu i zobaczyłem zamiast 2psów luzem to 3....
Czar za to kiedyś wciągnął drzwiczki do środka....:diabloti:Nie pytajcie jak ,bo nie wiem.Musiałem je całe wyjąć ,żeby zamontować na nowo poprawnie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...