Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Bo rozpatrzeniu "za" i "przeciw", doszłam do wniosku, że szukamy Kostce innego domu. Jakiekolwiek pytania czemu, i dlaczego proszę kierować na PW - odpowiem na wszystkie. W sobotę zabieram Kosteczkę z Konstancina, celem przewiezienia jej do DT do Owieczki - koszt 300 zł miesięcznie (+ karma + wet).

Ze względu na to, że jestem wtajemniczona w sprawy związane z tym domem, uważam, że została podjeta prawidłowa decyzja.

Kosteczka w sobotę pojedzie do DT do Owieczki, która jest wspaniałą i ciepłą osobą. Kosteczka zostanie nauczona przez Nią jak należy sie zachowywać w domku i poza nim. Kosteczka będzie mieszkała w domu wraz z dwiema suniami Owieczki, tymczasowiczem Portoskiem oraz kociakami Owieczki :)

O karmę nie musimy się martwić, ponieważ Ciocia ELLIG podarowała Kosteczce naprawdę dużooooo karmy - jeszcze raz bardzo dziękujemy!!!!! :)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ufff powiem Wam że odetchnęłam, nie chciałam nic pisać żeby nie było że się wymądrzam ale uważam że decyzja bardzo słuszna co do adopcji Kosty. Ona w końcu znajdzie najlepszy dom na świecie a przecież wszystkim o to chodzi.

Posted

anouk92 napisał(a):
Ufff powiem Wam że odetchnęłam, nie chciałam nic pisać żeby nie było że się wymądrzam ale uważam że decyzja bardzo słuszna co do adopcji Kosty. Ona w końcu znajdzie najlepszy dom na świecie a przecież wszystkim o to chodzi.

Dzieki Ania za swoją opinię... :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
MYSZA zdjęcia super i ten pycholek ;)

Ma się ten urok osobisty to się pychol roześmiał ;)
mala_czarna napisał(a):
Bo rozpatrzeniu "za" i "przeciw", doszłam do wniosku, że szukamy Kostce innego domu. Jakiekolwiek pytania czemu, i dlaczego proszę kierować na PW - odpowiem na wszystkie. W sobotę zabieram Kosteczkę z Konstancina, celem przewiezienia jej do DT do Owieczki - koszt 300 zł miesięcznie (+ karma + wet).

Super, właśnie rozmawiałam z Owieczką czy nie wzięłaby Murzyna, bo muszę go zabrać z DT.

Posted

go-ja napisał(a):
Ja podtrzymuję moją stałą deklarację. :)

Bardzo Ci go-ja dziękuję :multi: Koszty hotelu się zmniejszą, ale nadal potrzebujemy pieniędzy!
Wczoraj kupiłam Kosteczce fiprex, a dzisiaj kupię jeszcze tabletki na odrobaczanie przed sobotnim wyjazdem. Nie doliczam tego do wydatków związanych z Kostką, bo to ode mnie będzie.

Posted

ja też swoją deklarację podtrzymuję, choć moja jest maciupeńka, ale na więcej póki co nie mogę sobie pozwolić, może jakiś psiak z zadeklarowanych pójdzie do adopcji, to bym wtedy tu dodała, ale na razie niestety...
jak mi się uda, to dziś przeleję deklarację za maj :)

Posted

Dotarła deklaracja za maj od Akrum - bardzo dziękujemy :)

Jutro jedziemy po Kosteczkę do Konstancina z Obraczus - do zapłacenia za hotel jest 380 zł, bo jak już pisałam sporo postów wcześniej, 120 zł dostałyśmy od Kago. Fiprex kupiłam, tabletki na odrobaczanie (na wszelki wypadek) kupię dzisiaj po pracy :)

Posted

Akrum napisał(a):
jej... żeby się tylko nie bała, że znów miejsce zmienia...

Mam nadzieję, że szybko się przyzwyczai :( Będzie miała towarzystwo psie, więc może wszystko będzie w porządku.

Posted

Kosteczka dostarczona do Owieczki :) :) :)

Cała podróż próbowała przedostac sie na przód coby być bliżej człowieka ;)

Grzeczna dziewczynka. U Owieczki wąchala cały domek, a jak wyszliśmy na dworek to o dziwo!!!!!! Kosta zaczęła biegać i bawic sie z Portoskiem (na DT) i abiska (sunia Owieczki)... i wtedy z mala_czarną zrobilysmy oczy i mówimy: " O Boże, Kosta umie biegać" :cool1: i to jak szybko biegać. Dziewczyna ma super figure ;) a Portosek to nie odstepował Jej na krok. Portosek nie jest wykastrowany więc hormony w Nim buzują :diabloti: Kosta odwinela sie do Niego kilka razy i będzie pewnie spokój z Jego zalotami :)

Fotki mamy, ale beda wieczorkiem albo jutro, wybaczcie :cool3:

U Owieczki bedzie miała jak w raju :loveu:

Posted

Padnięta jestem jak cholera. No co poradzić, wiek robi swoje :)
Wstawiam fotki, bo Obraczus już napisała co i jak. Bardzo się cieszę, że Kosteczka jest u Owieczki, i nie mam tu tylko na myśli kosztów hotelu. Kostka będzie miała przez cały czas kontakt z człowiekiem, mieszka w domu, ma inne pieski do towarzystwa. Dzisiaj w końcu zobaczyłam jakim naprawdę jest psem. Ganiała jak szalona, wszystko ją interesowało. Koty w ogóle ją nie obchodzą, po prostu na nie nie reaguje. Mam nadzieję, że tak już zostanie ;)

Posted

mala_czarna napisał(a):
We wtorek zrobię skan rachunku za paliwo, bo musimy oddać Cioci Obraczus. Ciotka i tak mnie oszukała, bo stanowczo za mało coś wyszło :)

Ciotka nie kłamie, wierz albo i nie :razz:

Powiem jeszcze, że Kosta zalatwiła się na dworku. Lekka biegunkę ma, pewnie ze stresu.
Kosta nabiera pewności siebie ;)