mshume Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 pewnie to do mnie. Ja może i bym zadzwoniła.Ale mam zapalenie nadgłośni i moje dziecko również. Ledwo mówię. Więc zejdź ze mnie.eliza_sk napisał(a):Ja jakiś czas temu dzwoniłam do keirzontko - tel. 519-516-447- ona jest z miau, była bardzo chętna do pomocy w transporcie na tej trasie. Andy zadzwoń do niej - bo widzę, że namiary padły i na tym koniec. Quote
malagos Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Te 340 zł to tylko kieracik Warszawa-Kielce - Warszawa, o Krakowei nie było mowy.... Andy, no coś Ty, Puska mi nie przeszkadza i niech sobie suczyna siedzi u mnie jak długo trzeba, bo, jak to mówią, na głowę jej nei pada, a nam z nią dobrze :) Dt ma opłacony do 17 kwietnia, dodatkowo mshume uzbierała z bazarku 147 zł plus 20 i cos (nie sprawdziłam na m-banku...), ja będę miała za ziółka prawie 80 zł. Po odliczeniu szczepień (na razie wścieklizna 20 zł) i ochrony p-kleszczoweji odrobaczenia( 20 zł), i wirusówek (ok. 40 zł) zostanie kawał grosza. EVA nie chciała kasy za przywóz suni - napisałam jej, ze jest Małpa Zielona. Jest więc 150 zł, z czego mozemy opłacic paliwo do Warszawy (100 km razy dwa) i jeszcze troche zostanie :) Quote
eliza_sk Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 mshume napisał(a):pewnie to do mnie. Ja może i bym zadzwoniła.Ale mam zapalenie nadgłośni i moje dziecko również. Ledwo mówię. Więc zejdź ze mnie. Hmmm masz chyba jakiś dziwny dar nadinterpretacji, ani literką nie zająknęłam się, że to w Twoją stronę, więc nie rozumiem oburzenia ... Zwyczajnie chciałam pomóc jak widzę, że idzie jak po grudzie ... ale widzę, że i za to można oberwać. Quote
mshume Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 ja podałam ten kontakt i pierwotnie miałam dzwonić, ale fizycznie nie daje rady.Głos mi siadł. Noc miałam przez chorobę syna w plecy. Przepraszam, troche mnie poniosło :) Quote
mshume Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Malagos, lepiej tą kaskę na innego psa przeznaczyć. Może z tym kontaktem z Miau coś wyjdzie... Chyba,że nie wyjdzie :( Quote
malagos Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Oczywiscie, jak wyjdzie, kasa pójdzie na inne zwierzątko. Ale jakby co, Pusia ma posag na podróż :) Mshume, zdrowiej i nie daj się chorobie, i powiedz latorośli :) Quote
karolina_g_k Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Czyli co ustalacie? Bo jak dla mnie to chaos zapanowal ;) za duzo rozwiazań....A jesli cos przeoczylam to wybaczcie ale wlasnie moja tymczasowiczke do Ds wydelegowalam i troche mi sie obraz rozmazuje :( Potrzebny trn transport do Wawy? Quote
mshume Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Ja nie dam rady przyjechać w ten weekend, mój synek choruje, ja kaszlę jak gruźlik.Jeszcze bym Was pozarażała. :( Natomiast jest gotowa pomoc w tygodniu z transportem Pusi po Wwie (np.na dworzec czy punkt zbiorki) oraz jej ewentualnym noclegiem. Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Drogie kolezanki i koledzy. Koniec chaosu. Widze ze zatracamy sie w dyskusjach z ktorych nic nie wynika. A ja tesknie za Pusia a kolejka psich nieszczesc czeka do malagosi. Podjalem decyzje ze w poniedzialek laduje sie do pociagu i jade do Wawy. Zabezpieczylem domowa egzystencje wiec moge pozwiedzac kraj :) Pytanie: - czy bedzie szansa dostarczenia Pusi z Makowa Maz. do Wawy w poniedzialek rano przed 9?, jezeli nie to kiedy, ewentualnie na przechowalnie u mshume co moze byc skomplikowane w zwiazku z choroba w rodzince. eliza - mam dla Was swietny dom tymczasowy dla duzej suczki, w centrum Kraka i z ogrodem. Na miejscu jest wyjatkowo przyjazny dalmatynczyk, facet jest gotowy pokryc wszelkie koszty. Quote
malagos Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Pusia powinna być Warszawie w niedzielę i u kogoś zanocować.... Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 zanocowac to tylko u mshume, ale czy rodzinna epidemia nie przeszkodzi? Quote
mshume Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Może u mnie a na 9.00 mój TZ podwiezie ją na dworzec centralny. Tylko kto ją dowiezie do Wwy? Quote
malagos Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Szukam takiej osoby, to tylko 100 km i mamy forsę... W zestawie u mnie obiad, kawa, ciasto, suwenirek :) Cholera, kuszę jak mogę........ Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 moze dam sie skusic :) jaka jest komunikacja z Wawy do Makowa???? Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 malagos - ciasto u Ciebie przyciaga mnie :) no i kawa :) rodzinny kraj pozwiedzam:) i wreszcie Pusie przechwyce:) Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 i mam takie przeczucie ze pojade z Kraka do malagosi w Makowie, przez Wawe oczywiscie, i z Pusia w droge powrotna. Quote
malagos Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Cholerka, Andy, ze tak powiem-nic do nas nie jeździ... Ani pociąg, a PKS jeden dziennie, i to przez 3 godziny się ciągnie. No kochani warszawiacy, nie macie znajomych z samochodem? Zapraszam na niedzielę na wsi! Nie wierzę, zę nikt nie moze przyjechać! Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 100km. od stolicy i zero transportu??? Ale drogi jakies sa? :) Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 malagos - ja juz na tyle zdesperowany jestem zeby wreszcie Pusie odebrac i na durnia nie wygladac ze jak w Wawie bede to jakis rower ukradne ;) i w cztery godzinki bede w Makowie. W drodze powrotnej Pusia moze pomoze pedalowac... Damy rade :) Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 a tak na powaznie... bilet na IC Krak-Wawa kosztuje 51zl, w obie strony to 102, i chyba jakas znizka na powrotny (zakladajac ze strona internetowa PKP jest aktualna) tylko jak do malagosi do Makowa Maz. dojechac:question: Quote
karolina_g_k Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 A z Warszawy do Małgosi to kiepska komunikacja, niestety. Pusia moze też nocowac u mnie, nie ma żadnego problemu :) Quote
karolina_g_k Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Andy B. napisał(a):a tak na powaznie... bilet na IC Krak-Wawa kosztuje 51zl, w obie strony to 102, i chyba jakas znizka na powrotny (zakladajac ze strona internetowa PKP jest aktualna) tylko jak do malagosi do Makowa Maz. dojechac:question: Andy my tu kombinujemy jak Pusie do Warszawy w niedziele dotargać, żeby nie trzeba bylo ani Ciebie ani psiny targać PKS-em Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 spoooko. Jezeli ten PKS ciagnie sie 3 godz w jedna strone (czyli dluzej niz ja PKP z Kraka do Wawy) to naprawde problem. Ruszcie tylki warszawiaki :) pomozcie krakusowi i przyszlej krakowiance:) Wszak wszyscy wiedza ze warszawiacy i krakowiacy to... bratanki :) :) :) Quote
Andy B. Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 malagos - pogrzebalem w sieci i wyglada na to ze jakies busy smigaja z dw.zachodniego w Wawie:) wiesz cos o nich??? W necie jest 9 (!) kusow dziennie do Makowa Mazowieckiego! Niestety nie ma cennika... Wole wiedziec ile, bo w rejonie stolicy wszystko kosztuje wiecej niz w N.Y.C. :) Quote
Recommended Posts