Akrum Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 [quote name='amica'] :multi::multi::multi: ale słodko :loveu: Quote
Ajula Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 poduszka faktycznie fajnie podziurkowana :D mój znajda Gacek też dziurkował wszystko jak u nas zamieszkał, wygryzał takie ładne dziury jak Balbi, podziurkował tak nie tylko pościel, ale i wisząca na krześle bluzę córki, raz koszulę mojego TZ, oprócz tego darł pościel w eleganckie pasy pomyślałam wtedy, że biedulek nadrabia dzieciństwo, bo może jak był malutki nie miał czego dziurkować Quote
Helga&Ares Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Typowe dla Balbinki zachowanie - na spacerkach zawsze chciała prowadzić się sama :) Quote
ms_arwi Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Jaaakie slodziackie suniatko z niej :D Az niemozliwe, ze to ta sama sunia ze schroniska... Chcialoby sie zeby wszystkie psy mialy tyle szczescia :) Quote
Ingrid44 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Cudowne zdjecia :) Mizianka i caluski dla Balbinki :):loveu::loveu: Quote
Topi Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 To teraz trzeba się rozglądać za domkiem dla Balbinki ... Quote
majqa Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 amica napisał(a):(...) W nocy po kilku próbach wejścia mi do łożka wreszcie ułożyła się na posłanku i zamotała w kocyku (...). Nie poddawaj się Balbinko, nie tym razem to następnym, kiedyś wreszcie zaliczysz to łóżeczko. ;-) Quote
Szarotka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ile ma lat Balbinka ?? bo zachowuje sie jak szczeniaczek :):) Quote
amica Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Szarotka napisał(a):Ile ma lat Balbinka ?? bo zachowuje sie jak szczeniaczek :):) No podobno ma mniej więcej 2 lata, ale zachowuje się zupełnie jak kilkumiesęczny szczeniak:)! Quote
amica Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 No ona jest zdecydowanie takim właśnie podlotkiem, ale psy mają różne charaktery. Czasem dwólatki są bardziej rozbrykane niższzceniaki i na odwrót. Ja się cieszę, że Balbinka jest szczęśliwa. Wniosła mnóstwo radości do naszego domu:) Quote
Szarotka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Ja sie ciesze, ze znalazla dobre dt i ze wyglada tak wspaniale :):) Quote
polubek Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='amica']A tu już na swoim posłanku :) ja cię kręcę takie wielkie że ze trzy takie jak Balbinka by się zmieściły :evil_lol: [quote name='amica']Upragnione fotki: Balbinka w swoim żywiole, czyli gryzienie zabawek Balbinka oddaj zabawkę Szakala :lol: Quote
amica Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Witajcie cioteczki! Dziś mała szalona Balbinka urządziła wszystkich domownikom pobudkę przy pomocy swoich piszczących zabaweczek:) Dziś czekają nas zabiegi pielęgnacyjne. Będziemy namaczać łapki watką nasączoną w roztworze z leku, żeby podłe nużeńce nie zadomowiły się od nowa na naszej Balbince. Sierść, która odrasta malutkiej wygląda naprawdę nieźle, za chwile (tj. w środę) czeka nas kąpiel w leczniczym szamponie, po której Balbisia to już prosto na konkurs piękności pojedzie:) Jest naprawdę kochana i pełna energii. Teraz musimy ją przede wszystkim nauczyć chodzenia na smyczce; bo wariat z niej straszny. Potwierdzają się słowaHelga&Ares napisał(a): Typowe dla Balbinki zachowanie - na spacerkach zawsze chciała prowadzić się sama :) Quote
Ajula Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 amica napisał(a): Ja się cieszę, że Balbinka jest szczęśliwa. Wniosła mnóstwo radości do naszego domu:) u Was nie ma innego pieska, tak? Tylko Balbinka? Quote
Akrum Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 amica napisał(a):Witajcie cioteczki! Dziś mała szalona Balbinka urządziła wszystkich domownikom pobudkę przy pomocy swoich piszczących zabaweczek:) Dziś czekają nas zabiegi pielęgnacyjne. Będziemy namaczać łapki watką nasączoną w roztworze z leku, żeby podłe nużeńce nie zadomowiły się od nowa na naszej Balbince. Sierść, która odrasta malutkiej wygląda naprawdę nieźle, za chwile (tj. w środę) czeka nas kąpiel w leczniczym szamponie, po której Balbisia to już prosto na konkurs piękności pojedzie:) Jest naprawdę kochana i pełna energii. Teraz musimy ją przede wszystkim nauczyć chodzenia na smyczce; bo wariat z niej straszny. Potwierdzają się słowa Balbinko malutka znoś cierpliwie wszystkie te zabiegi pielegnacyjne a zobaczysz jaka śliczniutka ksiezniczka z cieibe będzie :) Quote
Monika z Katowic Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Czyli Balbinka już nie potrzebuje transportu? :) Jest na miejscu, prawda? :) Quote
Akrum Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Czyli Balbinka już nie potrzebuje transportu? :) Jest na miejscu, prawda? :) Tak Moniko, Balbineczka już sobie siedzi u amica w dt :) Quote
Akrum Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 czyli faktycznie trzeba by zmienić tytuł wątku. Quote
Monika z Katowic Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 :) :) :) :) Buziaki dla Balbinki cudownej i słodkiej! :) Quote
amica Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 No tytuł zdecydowanie do zmiany, trzeba tylko poczekać na Gosie:) Ja bym zaznaczyła na razie w tytule że sunia jest w trakcie leczenia i że już jest w DT. Obiecałam mojego TZ-owi, że damy sobie choć dwa tygodnie na podjecie decyzji o ewentualnym pozostawieniu suni na stałe, dlatego na razie mogę pisać jedynie, że jest u mnie na DT ;) W tej chwili Balbinka wymaga leczenia i sporo uwagi. Kilka razy dziennie sprawdzam jej łapki, czy nie są zaczerwienione i czy sunia się nie wygryza. Jest jeszcze kilka miejsc pozbawionych zupełnie sierści, ale powoli to się zmienia i myślę, że niedługo będzie naprawdę piękna (choć dla mnie, to ona już jest piękna i najwspanialsza na świecie).Teraz skupiamy się na kontynuacji leczenia, które moim zdaniem przyniosło naprawdę dobre rezultaty jak do tej pory. Jest kilka dość istotnych rzeczy do przepracowania z Balbisią, bo np. na smyczy kompletnie nie umie chodzić i jest kilka rzeczy, nad którymi musimy popracować, ale to jest tak urocza i kochana psinka, że praca z nią to sama radość i przyjemność. Nużyca jest chorobą, która ma tę paskudną cechę, ze lubi powracać, dlatego tak bardzo ważne jest ciągłe kontrolowanie stanu skóry i ogólnej kondycji psa. Ona jest wspaniała i dlatego cieszę się bardzo ze możemy skupić się na niej i dać jej to na co zasługuje:) Quote
amica Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Jesteśmy po pierwszym domowym robieniu przymoczek na łapkach Balbusi. Muszę ją pochwalić, stała grzecznie i czekała aż skończę. Tabletki łyka bez szemrania i można powiedzieć że nawet się dopomina. Teraz własnie wtuliła sie w swój kocyk i ucięła sobie drzemkę. Dziś koopka, która zrobiła popoludnia była troszkę luźna, ale na szczęście nie dostała biegunki. Balbinka je swoją karmę od Weta, jednak zmiana wody i chocby stres związany ze zmianą miejsca mógł wywołać mały bunt w brzuszku. Poza tym nosek mokry i zminy i oczywiscie humor dopisuje jej swietny bo szaleje cały dzień a juz na spacerku to nie mogę za ina nadążyć. Cioteczki odwiedzajcie nas na wątku koniecznie, bo ja cały czas Balbince mówię ile osób o nią walczyło i że małe całe grono fanów. Quote
ms_arwi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Zagladamy, zagladamy :) I z przyjemnoscia czytamy takie wiesci :) Ucaluj Balbinke :) Quote
Ajula Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 amica napisał(a): ja cały czas Balbince mówię ile osób o nią walczyło i że małe całe grono fanów. zgadza się, Balbinka ma całkiem spory fanlkub :) cieszę się, że jest taka grzeczna Quote
majqa Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Cudne wieści Amico. Moje kciuki zaciśnięte na max, by tytuł wątku zmienił się na taki, który leży Ci na serduchu. Jeśli tylko mogę Ci w czymś pomóc, pisz, dzwoń. Ściskam mocno całą Waszą 3kę!!! :loveu: Quote
Recommended Posts