Jump to content
Dogomania

Rodi-Brenn-w nowym domu - czy tym razem zostanie tam na zawsze?

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ale Jamor drogi... 450 zł za miesiąc...
ostatnio panie z hoteliku, w którym dochodzi do siebie zmasakrowany TOpik, proponowały że mają miejsce dla jednego ONka, bo one też mają podejście do onków, ale Welsh pójdzie do Jamora właśnie dlatego,żeby się z domownikami z dt zapoznać i potem do dt pójdzie. więc można by napisać do Pań z tamtego hoteliku, czy jeszcze mają miejsce i czy by nie chciały Rodim się zając, co?? koszt:350 zł na miesiąc.

Posted

ok to dalej szukamy!
czy ta choroba skory to cos zarazliwego czy tylko konsekwencje niedozywienia tzn braku vit i mineralow jak pies byl bezdomy?

Posted

GoniaP napisał(a):
Kochane cioteczki, żaden hotel nie przyjmie psa z choroba skóry :(
Trzeba kombinować dt bez innych psów...

A skąd taki DT wziąć, weź mi powiedz ... :(
Koci chyba, ale jak Rodi do kotów ? Pewnie jak to ON-ek :)
Już poza wszystkim moje zaufanie do psiego DT bez psów/psa własnego z wyboru (a nie dlatego, że np. wczoraj umarł) jest równe zeru.

Posted

E-S napisał(a):
A skąd taki DT wziąć, weź mi powiedz ... :(
Koci chyba, ale jak Rodi do kotów ? Pewnie jak to ON-ek :)
Już poza wszystkim moje zaufanie do psiego DT bez psów/psa własnego z wyboru (a nie dlatego, że np. wczoraj umarł) jest równe zeru.

nie moge sie zgodzić DT bez psów tez są godne zaufania,czasem nie uświadamiają sobie tylko ,ze chca psa(czekaja ,zeby je oświecic) albo są to domy,które straciły psa i nie sa w stanie jeszcze(mimo,ze mineło juz więcej czasu niz żałoba nakazuje)zaakceptowac innego w domu.

Posted

Napisałam o DT nie posiadających psa własnego z powodu takiego WYBORU - czyli nie mają psa bo nie chcą.
Nie mam do nich zaufania - i możesz się Rytko nie zgadzać z tym ile chcesz a i tak nic na to nie poradzisz :) Bo to moje uczucia a nie Twoje, co w cytowanym przez Ciebie poście jest jasno napisane i wprost: "moje zaufanie", a o Twoim się nie wypowiadałam, więc zostaw moje w spokoju, bo raczej nie masz ani wiedzy o mnie ani kompetencji, aby je oceniać przez internet.
Rodi powinien trafić do DT które ma doświadczenie z WŁASNYMI a nie tylko hotelowanymi czasowo psami, bo: to owczarek niemiecki, a ta rasa ma swoje skłonności do narowistości pewnego typu, swoje przeżył, chorowity. To nie słodka cziłałka, którą mozna wsadzić do DT bez psów własnych i doświadczenia, gdyż da się ją poskromić 1 ręką zanim komuś zrobi poważną krzywdę. I - uwaga Rytko - wypowiedziałam tu SWOJE zdanie, nie Twoje, bądź łaskawa przyjąć ten fakt do wiadomości i opuścić swoje nie zgadzanie się na to, że ja mam własne zdanie i ufam komu chcę.

Posted

Dziewczyny, weźcie na luz ;)
E-S nasz Oddział polega m.in na siatce dt, różnych, różnistych. Zgłaszają się często do nas ludzie, którzy dawno już nie mieli psa, bo nie pozwalała im na to sytuacja rodzinna czy finansowa. Często, mając wsparcie fundacji, przekonują się, że dadzą radę i albo pies im powierzony u nich zostaje na stałe, albo po kilku tymczasach decydują się na własnego pupila.Oczywiście nie twierdzę, że zawsze, zdarzyły nam się dotychczas 2 wtopy...

Posted

GoniaP napisał(a):
Dziewczyny, weźcie na luz ;)
E-S nasz Oddział polega m.in na siatce dt, różnych, różnistych. Zgłaszają się często do nas ludzie, którzy dawno już nie mieli psa, bo nie pozwalała im na to sytuacja rodzinna czy finansowa. Często, mając wsparcie fundacji, przekonują się, że dadzą radę i albo pies im powierzony u nich zostaje na stałe, albo po kilku tymczasach decydują się na własnego pupila.Oczywiście nie twierdzę, że zawsze, zdarzyły nam się dotychczas 2 wtopy...

Jezusiechrystusie czy Wy nie odróżniacie WYBORU czyli świadomego aktu własnej woli - od trwania w określonej sytuacji z powodów od siebie niezależnych ??? Mieszkam w bloku bo lubię ??? Wybór kurna - czyli nie mam własnego psa BO GO NIE CHCĘ MIEĆ - a nie - nie mam, bo nie mogę - albo z powodu żałoby albo czynników zewnętrznych.
Wybór. Wybór niemania psa podważa we mnie zaufanie do takiego DT.
Moje zdanie. Nie Twoje Goniu, bo znowu jakieś pomylenie pojęć.
Cześć.

Posted

Rodi jest Onkiem ,wiec potrzebuje opieki z doswiadczeniem ,a nie niedzielnych amatorow psow na tymczas.
to piekny pies i z cala pewnoscia z brzydkim doswiadczeniem zyciowym.Z tego tez powodu musi byc ktos jak Jamor by dobrze go socjalizowac ,i dac mu tym szanse na staly dom.
Na nieszczescie dla tej rasy, to wszystko co bylo wybierane i selekcjonowane przy jej tworzeniu ,dziala na jej niekorzysc w nieodpowiednich rekach.
Martwie sie o Rodiego przyszlosc:( nie wiele ludzi wie jak postepowac z ONkami.

Posted

ja jestem za Jamorem nawet jesli ma to byc 450zl.da to psu doskonaly start na reszte jego zycia.
jak przedstawia sie sytuacja finansowa w tej chwili?

Posted

Rodi zdrowieje fizycznie, to najważniejsze :)
dziewczyny mają takie doświadczenie, że znajdą dla niego najlepsze rozwiązanie, nie ma obawy, że dadzą go komuś nieodpowiedniemu
ja im ufam
problem tylko w tym, żeby zabezpieczyć Rodiego finansowo, bo o resztę zadbają dziewczyny

Posted

GoniaP napisał(a):
Jutro pogadam z lekarzem i przekażę wieści. Powinny być też zdjęcia ;)

Hey Goniu jak poszlo u vet?
jak sytuacja finansowa? mam nadzieje ,ze moje pieniazki sa juz na koncie.
jesli jest tylko miejsce u Jamora to wiesz ,ze mozesz na mnie liczyc:)

Posted

IVV napisał(a):
Hey Goniu jak poszlo u vet?
jak sytuacja finansowa? mam nadzieje ,ze moje pieniazki sa juz na koncie.
jesli jest tylko miejsce u Jamora to wiesz ,ze mozesz na mnie liczyc:)
IVV bardzo Ci dziękuję za potężny zastrzyk finansowy. :buzi: Dziś wreszcie pieniążki trafiły na konto pomniejszone o prowizję paypala. :loveu:

Rodi czuje się i wygląda dobrze. Nad "bardzo dobrze" trzeba jeszcze trochę popracować ;)
Jutro będzie miał robioną kontrolną biochemię, bo morfologia już wróciła do normy. Ponadto jutro też zostaną pobrane kontrolne zeskrobiny i zostaną poddane analizie w ZHW.
Od powyższych wyników zależy kiedy Rodi będzie mógł opuścić klinikę. Wtedy trzeba będzie pomyśleć nad jego dalszym losem.

Posted

przystojniak ten Rodus!!!!
ciesze sie ,ze chlopak dochodzi do siebie.
Goniu prosze daj znac o wynikach badan!!
tak myslalam , gdyby zaklepac miejsce w kolejce do Jamora ,to wiedzialybysmy ile trzeba bedzie trzymac Roduska w klinice
a jeszcze jedno- ile PayPal potracil?