Jump to content
Dogomania

Rodi-Brenn-w nowym domu - czy tym razem zostanie tam na zawsze?

Recommended Posts

• Replies 932
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Podpinam się pod powyższe pytanko - co słychać u naszego psiaka? bo to chyba jakoś teraz rocznica jest jak narodził się na nowo (o ile dobrze pamiętam to w Święta Wielkanocne w 2010 był kryzys)...

Posted

Witam pani Małgosiu
przepraszam , że nie odpisałam od razu, ale byłam w ogromnym wirze spraw służbowych i domowych.
Rodi a u mnie Roki jest wspaniały. Kochamy się na zabój. Mam tylko problem z córką, bo on nie do końca ją akceptuje.
On ma zakodowany dystans a nawet wrogość do młodych kobiet. Nie ma do mężczyzn. Nawet weterynarz, który przjechał go zaszczepić
był dobrze przyjęty. Umówiłam się z pania Zytą /zapomniałam nazwiska/ psychologiem wspólpracującym z krakowskim schroniskiem dla zwierząt na spotkanie i spróbujemy wypracować sposób postępowania. Córka ostatnio była chora i dlatego dopiero w przyszłym tygodniu możemy zacząć działać. Nie prześlę dzisiaj fotek, bo nie umiem sciągnąć z aparatu. Jak mi to Marta zrobi to wyślę.
Jeśli chodzi o zdrowie, to raczej w porządku. Występują drobne wypryski , które traktujemy miejscowo. Sierść ma piękną, lśniącą, jedwabistą. Uwielbia się czesać, szczotkować, odkurzać odkurzaczem . Udało mi się go wykąpać w ogrodzie korzystając z pięknej pogody.
Do wanny nie wejdzie. Nawet gdy ja jestem w wannie. Roki jest bardzo karny, przychodzi na zawołanie, ładnie przychodzi do nogi,
już ładnie chodzi przy nodze /na razie na smyczy/ , jest radosny, przyjaźni się z moją suczką Kają tylko koty nie chcą się z nim zaprzyjażnić. Mój rudy kocur trzy razy nasikał mu na materac/ musiałam prać/ , żeby zaznaczyć swoją wyższość. Pozostałe mu nie dokuczają, nawet z zaciekawieniem go obserwują. Może kiedyś...
Pozdrawiam serdecznie
Danuta