Kapsel Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Bardzo proszę http://www.dogomania.pl/threads/191039-Rene-bokser-w-wytrzeszonymi-oczami Quote
Pinesk@ Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Jak sunia 'stoi' z ogłoszeniami? Jest boska! Muszę przejrzec dokładnie wątek... Quote
Bolsbokser Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Pinesk@ napisał(a):Jak sunia 'stoi' z ogłoszeniami? Jest boska! Muszę przejrzec dokładnie wątek... Z ogłoszeniami marnie, bo jeszcze nie zapłaciłam,więc ogłoszeń nie ma Tylko na stronie fundacji i pojawia się też na allegro - właśnie allegro, muszę uaktualnić. Quote
Pinesk@ Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Aha, czyli rozumiem wykupiony pakiecik na bazarku wiec ogłoszenia będą i nie trzeba innych robić? Gdyby kiedys były potrzebne- jestem do dyspozycji ;) Quote
Bolsbokser Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Pinesk@ napisał(a):Aha, czyli rozumiem wykupiony pakiecik na bazarku wiec ogłoszenia będą i nie trzeba innych robić? Gdyby kiedys były potrzebne- jestem do dyspozycji ;) To ja i tak się uśmiechnę o pomoc, bo na prawdę ostatnio nie wiem,jak się nazywam. Po 10-12 godzin w pracy jestem. Cholercia, po prostu zapominam wpłacić. PS. a jak tam rysunki ? Mój marnie... nie mam kiedy skończyć Quote
Pinesk@ Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ok :) Dziś już nie ale jutro gdzieś ja wrzucę. Tekst który brać i kontakt? PS. Rysunek leży bo zapomniałam zajść po te ołówki nieszczęsne.. Tak wiec zabiorę się (jeżeli mi się nie odechce) dopiero w poniedziałek wieczorem/wtorek ;) Quote
Bolsbokser Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Pinesk@ napisał(a):Ok :) Dziś już nie ale jutro gdzieś ja wrzucę. Tekst który brać i kontakt? Tekst - post 179 Kontakt - post 189 Zdjęcia - pomiędzy tymi postami i pozostałe Quote
Pinesk@ Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Na razie tylko tyle, reszta wieczorem ;) cafeanimal gumtree cwirek szerlok alegratka morusek kupsprzedaj olx + adopcje.org - czeka na akceptacje moda Quote
Bolsbokser Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 [quote name='Pinesk@']Na razie tylko tyle, reszta wieczorem ;) cafeanimal gumtree cwirek szerlok alegratka morusek kupsprzedaj olx + adopcje.org - czeka na akceptacje moda Dzięki wielkie :modla: Ja później uruchomię na allegro Quote
Bolsbokser Posted October 3, 2010 Author Posted October 3, 2010 Wznowiłam ogłoszenie na allegro Quote
Wadercia Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 piekna jest ta psinka! Trzymam kciuki za znalezienie odpowiedniego domku!:) Quote
Agnezia Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Zrobiłam bazarek dla Tekilki:multi: http://www.dogomania.pl/threads/195358-DLA-PSA-kubraczek-miska-obro%C5%BCe-kaga%C5%84ceDLA-PANI-szaleSYNEKksi%C4%85%C5%BCeczki-8.11%2822%29TEKILA Quote
Bolsbokser Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='Agnezia']Zrobiłam bazarek dla Tekilki:multi: http://www.dogomania.pl/threads/195358-DLA-PSA-kubraczek-miska-obro%C5%BCe-kaga%C5%84ceDLA-PANI-szaleSYNEKksi%C4%85%C5%BCeczki-8.11%2822%29TEKILA Dziękować, dziękować. Żeby jeszcze tylko domek się trafił. Kilka osób dzwoniło,ale ... cisza. Nie odezwali się już później :( Quote
supergoga Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Szkoda, ale to widać nie te domki. A sunia sie przyzwyczaja. Gdzie ten jej domek, dlaczego nie może jej wypatrzeć. Quote
Bolsbokser Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='supergoga']Szkoda, ale to widać nie te domki. A sunia sie przyzwyczaja. Gdzie ten jej domek, dlaczego nie może jej wypatrzeć.[/QUOTE] No właśnie, przyzwyczaja się. Zaczyna ufać, bo i ataki pojawiają się baaaardzo sporadycznie - np raz na miesiąc. I przypomnę jeszcze raz - ataki Tekili, choć brzmi to bardzo poważnie, są bardzo łagodne i trwają kilka sekund, w dodatku z częstotliwością 1 na miesiąc, czy rzadziej. Quote
mira_c Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Domeczku dla Tekilii gdzie jesteś ??? Wiem, że gdzieś jesteś, ale uważam, że czas najwyższy się ujawnić :evil_lol: Boisz się padaczki? Nie ma czego ! Nikt nie wymaga cudów, tylko normalnego domku dla panienki :lol: Gdzie będzie miała zapewnione poczucie bezpieczeństwa, pełną miskę i odpowiedzialnych opiekunów, którzy będą pamiętali o podawaniu tabletek. W zamian Tekilka da swoją miłość, boksikową radość, odbarzy zaufaniem :evil_lol: I w końcu Domku zauważysz, że kochasz tą uroczą sunieczkę całym sercem! Bo inaczej się nie da :lol: Moja Laika też ma padaczkę. I odkąd nam zaufała, pokochała nas nie wiemy co to ataki! Za nami pierw kilkudniowe przerwy w atakach (bo nowe miejsce,nowi ludzie,dzieci,stres), potem kilkutygodniowe, by dojść do 4 miesięcy (które przerwała choroba uszu). Za kilka dni miną kolejne dwa miesiące bez ataków. Domku dla sunieczki - nie obawiaj się choroby sunieczki; daj jej siebie, daj jej szansę! Nie będziesz żałował ! Panienka już tak długo czeka na Twoje ujawnienie się. Nie wiem dlaczego ludzie boją się padaczki :shake: Nie rozumiem :shake: Ja - niestety - pomimo najszczerszych chęci nie mogę być domkiem dla sunieczki, bo TZ eksmituje mnie :placz: Quote
Bolsbokser Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 mira_c napisał(a):Domeczku dla Tekilii gdzie jesteś ??? Wiem, że gdzieś jesteś, ale uważam, że czas najwyższy się ujawnić :evil_lol: Boisz się padaczki? Nie ma czego ! Nikt nie wymaga cudów, tylko normalnego domku dla panienki :lol: Gdzie będzie miała zapewnione poczucie bezpieczeństwa, pełną miskę i odpowiedzialnych opiekunów, którzy będą pamiętali o podawaniu tabletek. W zamian Tekilka da swoją miłość, boksikową radość, odbarzy zaufaniem :evil_lol: I w końcu Domku zauważysz, że kochasz tą uroczą sunieczkę całym sercem! Bo inaczej się nie da :lol: Moja Laika też ma padaczkę. I odkąd nam zaufała, pokochała nas nie wiemy co to ataki! Za nami pierw kilkudniowe przerwy w atakach (bo nowe miejsce,nowi ludzie,dzieci,stres), potem kilkutygodniowe, by dojść do 4 miesięcy (które przerwała choroba uszu). Za kilka dni miną kolejne dwa miesiące bez ataków. Domku dla sunieczki - nie obawiaj się choroby sunieczki; daj jej siebie, daj jej szansę! Nie będziesz żałował ! Panienka już tak długo czeka na Twoje ujawnienie się. Nie wiem dlaczego ludzie boją się padaczki :shake: Nie rozumiem :shake: Ja - niestety - pomimo najszczerszych chęci nie mogę być domkiem dla sunieczki, bo TZ eksmituje mnie :placz: Mira, a może napisz o adopcji psa z padaczką na stronkę SOSu ?! Ja napisałam o adopcji głuchego - czekam na publikację :) na stronie fundacji Quote
mira_c Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ja też czekam na akceptację :) A teraz zabieram się za pisanie o doświadczeniach z roku z panienką, bo za trzy tygodnie minie rok jak mieszkamy razem :) Tekilka ja wierzę, że na Ciebie też czeka gdzieś domek ! Tylko musi do końca rozwiać wątpliwości. Powodzenia panienko ! Quote
Kapsel Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 mira_c napisał(a):Ja też czekam na akceptację :) A teraz zabieram się za pisanie o doświadczeniach z roku z panienką, bo za trzy tygodnie minie rok jak mieszkamy razem :) Tekilka ja wierzę, że na Ciebie też czeka gdzieś domek ! Tylko musi do końca rozwiać wątpliwości. Powodzenia panienko ! Mireczko, z tego co wiem, Ty działasz na forum o dzieciach autystycznych, czy z trudnymi problemami jakie matki maja ze swoimi dziećmi. Może tam umieściłabyś takie info o Tekilce, może ktos z takiego środowiska by się nie bał, a nuż??? Quote
mira_c Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Alinko z różnych względów forum dla rodziców autystycznych dzieci nie jest dobrym miejscem na szukanie temu konkretnemu psu domu :shake: Na drugim forum (zamkniętym), na którym działam propaguję razem z Olą (od Ashy/Kaji) witrualne adopcje i akcję pełna miska, bo osoby tam będące nie są w stanie dać choćby DT. A na "moich" choruszkach spróbuję :) I na blogu Laiki i Lakiego :) Jakoś późno dotarłam do tego wątku :-( Quote
Kapsel Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 mira_c napisał(a):Alinko z różnych względów forum dla rodziców autystycznych dzieci nie jest dobrym miejscem na szukanie temu konkretnemu psu domu :shake: Na drugim forum (zamkniętym), na którym działam propaguję razem z Olą (od Ashy/Kaji) witrualne adopcje i akcję pełna miska, bo osoby tam będące nie są w stanie dać choćby DT. A na "moich" choruszkach spróbuję :) I na blogu Laiki i Lakiego :) Jakoś późno dotarłam do tego wątku :-( Spróbuj Miruś, bo tylko takie osoby z tzw. "środowiska" są w stanie zrozumieć takiego psiaka i adoptować go w innych okolicznościach chyba nie widzę szans. Czym innym jest oczywiście, jak pies w trakcie zachoruje na padaczkę a czym innym jest adoptować psa z padaczką. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Takiej drugiej Mireczki to już chyba nie ma i nie będzie!!! Quote
mira_c Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Alinko na naszym autikowym forum są głównie ludzie zagubieni, przed/w trakcie/świeżo po diagnozie. Nie sądzę, by taki dom, z dzieckiem w początkowym etapie terapii był odpowiednim miejscem dla psiaka. Tym bardziej chorego psiaka. Wiem z własnego doświadczenia jak wyglądają początki terapii i wierz mi nie jest to na pewno miły i spokojny dom :( Wiecznie zdenerwowana mama, usiłująca za wszelką cenę zrozumieć dziecko, latająca od specjalisty do specjalisty; dziecko, które nie wiadomo jak zareaguje na psa :( Ale będę próbowała tam gdzie się da :) Tym bardziej, że - z tego co wyczytałam - Tekilka jest w dużo lepszym stanie niż Laika gdy trafiła do mnie. Jest normalnym, kontaktowym psiakiem. Musi być cudna. Jak moja Laila teraz. Quote
Kapsel Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Obydwie są cudne, ale najcudniejsza jesteś Ty Mireczko. Peany na Twoją cześć wypowiadałam wielokrotnie. Nie ma takiej drugiej, dlaczego? W końcu, takie osoby jak Ty powinny przyciągać do siebie same takie anioły , może namiastka Twoja jednak się znajdzie? Musimy w to wierzyć, może się uda! Quote
mira_c Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ależ ja nie biorę innej możliwości pod uwagę niż taka, że Tekilka znajdzie swój domek ukochany. Wiemy, że jest w cudownym domu, ale to "tylko" DT, a sunieczka potrzebuje DS. W ubiegłym roku, o tej porze zaczęło się moje dzwonienie w sprawie adopcji Laiki :lol: Panienko Tekilko życzę Ci, by i do Ciebie ktoś zadzwonił ! Już długo czekasz :shake: Domku dla Tekilki odezwij się ! Pozwalam sobie przekopiować fotki sunieczki na stronki, na których bywam. Quote
Recommended Posts