Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

Pilnie szukam osoby, która sprawdzi domek dla małej w Mińsku Mazowieckim. Dziewczyny od bordogów niestety albo zalatane albo chore :(
IN muszę jakoś na dniach oddać klatkę, jeśli mała do tej pory nie znajdzie domu jest szansa na fundacyjną coby mi się baby spuszczone na moment z oczu nei zeżarły ?

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

6 miesięczny pręgowany amstaffek PILNIE szuka domu! Przebywa w schronisku w Rudzie Śląskiej. Wiele osób o niego pyta, ale co jeden to bardziej durny!:angryy::mad: Psiak jest wykastrowany. W stosunku do psów zachowuje się różnie. Jednak na pewno nie toleruje psów przy jedzeniu i trzeba nad tym z nim popracować. Poza tym jest przekochanym psem.
bardzo proszę o pomoc.

Koleżanki ze schroniska obiecały, że podeślą jeszcze jakieś ładniejsze fotki, bo te nie są za fajne, ale przynajmniej są.

Posted

Oprócz tego 6 miesięcznego amstaffka mamy jeszcze takie psy w schronisku! Przy Juniorku proszę podawać namiary na mnie jak tu poniżej.

Blecki to 3 letni mieszaniec amstaffa, który został znaleziony i przyprowadzony do schroniska w Rudzie Śląskiej. Ma wesołe i łagodne usposobienie. Toleruje inne psy, jednak w przyszłym domu będzie lepiej, gdy nie będzie innych zwierząt. Blecki jest bardzo towarzyski i energiczny. Zna podstawowe komendy. Schronisko to nie miejsce dla tego psa!

[email protected]
kom. 509 450 480
gg 8429081

Posted

Ciotki Herspo dzisiaj został zaadoptowany :cool3: Młodzi ludzie i to chyba jedyne co mogło by mnie trochę niepokoić, ale ogólnie zrobili dobre wrażenie. Chłopak miał kiedyś mix amstaffa z bokserem - suczkę, która była bardzo dominująca, dziewczyna widac, że jakby mogła to by wszystkie psiaki wzieła, psy bardzo do niej lgneły - wchodziły na kolana i dawały buziaki, a ona wszystkie głaskała i gadał do nich. Dużym plusem jest to, ze mieszkają blisko schroniska, będę miała na Herspo oko ;) Chcą z psiakiem pójśc na jakieś szkolenie, zeby nauzył się podstawowych sprawa typu chodzenia przy nodzę, siadanie, itd. ;) Mam nadzieje, że Herspo będzie grzeczny trzymajcie kciuki :loveu:

Jedna z naszych amstafowatych panienek, dzisiaj była sterlizowna, może jutro założe dziewczyną wątek ;)

Posted

U nas też był ten facet. Nie zrobił na nas dobrego wrażenia i nie dostał żadnego psa. I głównie na amstaffie mu zależało. Innych nie chciał oglądać! Jego dziewczyna bała się astów i wolała jakiegoś owczarkowatego, ale on się nie zgodził! A ten mix asta z boxerem to była nieprzemyślana decyzja i mama też go nie chciała więc jestem ciekawa ile Herspo będą mieli! :shake:

Posted

Asta17 napisał(a):
U nas też był ten facet. Nie zrobił na nas dobrego wrażenia i nie dostał żadnego psa. I głównie na amstaffie mu zależało. Innych nie chciał oglądać! Jego dziewczyna bała się astów i wolała jakiegoś owczarkowatego, ale on się nie zgodził! A ten mix asta z boxerem to była nieprzemyślana decyzja i mama też go nie chciała więc jestem ciekawa ile Herspo będą mieli! :shake:

Asta, wiem, że byli u Was ;) przepytałam ich dokładnie od początku do końca ;) Dziewczyna dzisiaj z Herspo się bawiła, więc nie wiem czy się bała :roll: raczej tak to nie wyglądało. Ze schroniska mam do nich 5 minut drogi (może nawet bliżej), zresztą chłopaka często widuję, jakby nie miała go na oku to napewno bym się zastanowiła, choćby ze względu, że to młodzi niedoświadczeni ludzie ;)

Posted

Jacuś

"Na nasze oko Jacuś to jeszcze psi "dzieciak" Jego zachowanie wskazuje na bardzo młody wiek , lekarze określili go na nie więcej niż 1 rok.
Psiak skacze, lgnie do ludzi ciągnie smycz aby jak najdłużej się bawić. Spragniony zabaw ale delikatny. Warto na niego "chuchać", gdyż widać, że już za te gesty potrafi pięknie podizękować milością , oddaniem i ufniścią wyrażoną w spojrzeniu. Gdy człowiek już odchodzi pies cały zwija się jakby w bólu. Nie może uwierzyć, że znów zostanie sam w zimnej schroniskowej klatce.Gdyby umiał mówić pewnie wołałby "(...) - gdzie odchodzisz zostań ze mną jeszcze chwilkę, pobaw się i poprzytulaj"
Psiaczek rozpaczliwie szuka domu, jest łagodny, przymilny, niestety bardzo ciągnie na spacerach ( być może z powodu braku ruchu). Mimo młodego wieku i braku tężyzny fizycznej psiak walczy z przeciwnościami, skacze, prosi aby zwrocić na siebie uwagę.
Chcielibyśmy aby mu się powiodło - aby psiak znalazł już swojego człowieka "na zawsze", ktory wychowa go na fajnego, milego psiaka..."
JACUŚ JEST WYKASTROWANY !!!

Kontakt w sprawie adopcji Agnieszka -> 503-305-077 lub [email protected]

Każdy kto zaadoptuje psiaka z Łodzi otrzyma zniżkę na profesjonalne szkolenia psa 10 godzin posłuszeństwa w cenie 150 złotych zajęcia w sobotnie i niedzielne poranki.

Jednocześnie Fundacja Ast zastrzega sobie prawo skontrolowania warunków oferowanych psu przed i po adopcji !!!

DECYZJĘ O WYDANIU PSA PODEJMUJE OPIEKUN PSA PO WCZEŚNIEJSZYM SPRAWDZENIU WARUNKÓW, W JAKICH PIES MIAŁBY MIESZKAĆ ORAZ PO PODPISANIU UMOWY ADOPCYJNEJ.

Psy typu amstaff , pitbull, bullterier będą wydawane do adopcji tylko w obecności przedstawicieli Fundacji Ast lub wolontariuszy zajmujących się tymi rasami !!!

Posted

Ok. Miejmy, że wszystko będzie ok. ;)

A Łajta można ściągnąć z pierwszej strony, bo znalazł już dom bardzo dawno temu. :razz: Tylko chyba nikt tego tu nie napisał.

Posted

BOLUŚ

"Bolek to ok. 6 letni amstaff, który przez długi czas siedział z towarzyszem niedoli Lolkiem w jednym boksie. Nie jest agresywny nie zaczepia jest biedny samotny i wystraszony, gdy trafił do nas dość mocno był pogryziony. Lolek był młodszy znalazł dom on jednak został - kto zechce dojrzałego psiaka? Wszyscy chcą szczeniaki, psy młode pełne energii- której również nie brakuje Bolkowi. Dojrzał y pies ma jednak dodatkowe zalety - pięknie chodzi na spacerku na smyczce, nie ciągnie, zna podstawowe komendy, nie robi problemów gdy zakłada się mu na pyśka kaganiec. Jest spokojny dobrze wychowany i zrównoważony. Ponieważ nie jest agresywny może trafić do domu z innymi zwierzętami. Toleruje koty!!!
Kto pokocha ładny pyszczek, mądre, smutne oczy i pełnego energii psa na spacerach. Może ktoś zdecyduje się na wesołego zrównoważonego psiaka o mądrych oczach...
Pies jest zaszczepiony i odrobaczony , posiada czipa.
Jest ulubieńcem wolontariuszki dom dla niego musi być naprawdę wspaniały, gdyż Boluś jest również wyjątkowy.
PIES JEST WYKASTROWANY !!!

Kontakt w sprawie adopcji Agnieszka -> 503-305-077 lub [email protected]

Każdy kto zaadoptuje psiaka z Łodzi otrzyma zniżkę na profesjonalne szkolenia psa 10 godzin posłuszeństwa w cenie 150 złotych zajęcia w sobotnie i niedzielne poranki.

Jednocześnie Fundacja Ast zastrzega sobie prawo skontrolowania warunków oferowanych psu przed i po adopcji !!!

DECYZJĘ O WYDANIU PSA PODEJMUJE OPIEKUN PSA PO WCZEŚNIEJSZYM SPRAWDZENIU WARUNKÓW, W JAKICH PIES MIAŁBY MIESZKAĆ ORAZ PO PODPISANIU UMOWY ADOPCYJNEJ.

Psy typu amstaff , pitbull, bullterier będą wydawane do adopcji tylko w obecności przedstawicieli Fundacji Ast lub wolontariuszy zajmujących się tymi rasami !!!

Posted

schronisko Ruda Śl

6 miesieczny amstaf Junior

5 miesięczny dziś oddany ast Dzak wystraszony przerażony

Schronisko Katowice

Mieszaniec amstaffa. Do schroniska trafił w Sylwestra. Właściciel miał się po niego zgłosić, ale się nie zgłosił... Pies ma ok. 5 lat. Jest nieufny, obszczekuje wszystkich przez kraty. Z samcem w boksie się dogaduje.
Jego numer to 1393/08.

Posted

doddy napisał(a):
Kurcze... Ile szczeniąt do adopcji... U nas też nowy pregusek 4 miesięczny. :placz:

U nast także: doopelek 7-dmio miesięczny na boksie ogólnym u dużych samców, bo już zdążył pogryźć z drugim pieska:shake:

Posted

Alvin to średni amstaffowaty psiak. Ma dopiero 1 rok. To typowy pies rodzinny. Jest wulkanem energii, wylewnie okazującym ludziom swoje uczucia. To młody pies, bardzo inteligentny i chętny do nauki. Im krócej będzie w schronisku tym lepiej dla niego. Będzie wiernym i oddanym pupilem.
Przebywa w schronisku w Rudzie Śląskiej.

amstaff2@autograf .pl
kom. 0 509 450 480

Posted

jeśli ktoś ma ochotę pomóc rozreklamować 1% dla fundacji ast i tak jak ja jest wyznawcą jedynego słusznego koloru, to tu lekko przerobiona, podlinkowana wersja banera:

aby otrzymać taki efekt wystarczy wkleić poniższy kod w okienku "edycja sygnatury" w panelu użytkownika:

[noparse][/noparse]

doddy, mam nadzieję że mi wybaczysz samowolkę :diabloti:

Posted

dzisiaj rozmawialam z Maciaszek podobno schronisko zastanawialo sie nad uspieniem psa ze wzgledu na agresywne zachowanie moze ktos ma pomysl i chec zeby mu pomoc !!!

Schronisko Katowice

Mieszaniec amstaffa. Do schroniska trafił w Sylwestra. Właściciel miał się po niego zgłosić, ale się nie zgłosił... Pies ma ok. 5 lat. Jest nieufny, obszczekuje wszystkich przez kraty. Z samcem w boksie się dogaduje.
Jego numer to 1393/08.

doddy napisał(a):
Tengusia, o którym Ty psie piszesz? Bo jakoś nie mogę wydedukować z Twojego postu. O psie z Sosnowca, czy z Katowic?
O psie, którego wkleiłam link, czy jakimś zupełnie innym?

ja pisze o psie z Katowickiego schroniska czyli nie ten o ktorego ty pytalas :cool3: