Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ASTOR - amstaff ze schroniska w Łodzi.

FRODO - amstaff ze schroniska w Łodzi.

WANDULA - 3 letnia amstaffka ze schroniska w Łodzi. Sunia jest łagodna do ludzi, uwielbia aportować. Jest agresywna do psów.

Posted

[quote name='Magda779']Schronisko w Krotoszynie

Witam wszystkich !
Mam na imię Magda i prowadzę stronę schroniska w Krotoszynie.

Mamy w schronisku psa w typie rasy staffordshire terier. Porzucony został w centrum miasta. Przywieziony do schroniska z zapaleniem skóry. Obecnie w trakcie leczenia. Pies ma też problem ze stawami biodrowymi. Bardzo łagodny w stosunku do ludzi, ale dominujący do zwierząt. Pies ma około 4-5 lat, nie jest sterylizowany.
Rozmawiałam z ludźmi ze schroniska w Gaju. Może ktoś pomoże mi zrobić ogłoszenia... Dopiero się zalogowałam i nie bardzo orientuje się na tej stronie.
Mam sporo zdjęć, ale nie wiem, jak je wlepić.

link do wątku
http://www.dogomania.pl/forum/f28/jak-nie-znajdzie-domu-uspia-go-131025/#post11746817

Posted

[quote name='doddy']Magda779, wyślij zdjęcia na [email protected]

Czy pies miał robione RTG bioder?
Na co jest leczony na skórę?

Załóż mu lepiej osobny wątek, bo na ogólnym zginie.

Dzięki doddy, wysłałam zdjęcia na podany adres. Pies wcale nie był badany. Pracownik schroniska smarował mu skórę jakąś maścią, którą dostał (nie wiadomo kiedy i nie wiadomo na co) od weterynarza,.... ale o dziwo - pomogło.
Z biodrami też nic nie wiadomo, u nas nie ma weterynarza :angryy: Nikt nie chce podpisać umowy z miastem, a powiatowy olewa sprawę. Ciekawe co poczną, jak psy zaczną padać na jakieś choróbsko :-(

Posted

Roki został dzisiaj oddany do schroniska w Rudzie Śląskiej. Właściciel trafił do wiezienie i raczej szybko nie wyjdzie jak stwierdziła rodzina. Roki mieszkał z suczką kundelkiem, którą zabrała rodzina, jednak dla Rokiego nie mają tyle czasu i miejsca. Psiak jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi, jest zadbany, szybko nawiązuje kontakt. Toleruje większość psów. Ma ok. 1,5 roku. To przekochany psiak. Przed wydaniem będzie wykastrowany. Dzisiaj też został zaszczepiony.

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f28/watek-ogolny-zabrzanskich-bulowatych-czekaja-w-schronisku-131128/ zapraszam ;)

Tiszta to kilkuletnia (myslę, że minimum 5 letnia) suczka przywieziona do schroniska z interwencji, biegała po jednej z ulic Zabrza. Jest łagodna, zgadza sie z innymi psami - bez różnicy czy samiec czy suka, czy małe czy duże. W stosunku do ludzi jest raczej ufna, uwielbia się przytulać, bawić się i wychodzić na spacery. Na 100% jest z mieszkania, poniewaz zachowuje czystość, zamknięta w pomieszczeniu jest spokojna, chociaz najchętniej rozbraja zabawki :razz: Jest raczej ułożona i spokojna, chociaż poszaleć też lubi. Jednak nie jest psem, który pozwoli sobie na wszystko, np. bardzo nie lubi zastrzyków.

Senga to młodziutka pełna energii suczka, trafiła z komisaraitu Policji gdzie przyprowadzili ją ludzie, którzy ją znaleźli. Uwielbia biegać i szaleć godzinami. Miała już jeden dom, ale wróciła, poniewaz podobno nie polubiła 12 letniego chłopca - nie wiem jaka sytuacja była dokładnie, poniewaz suczka wydaje się najłagodniejsza po słońcem. Jednak państwo, którzy ją oddawali spowrotem stwierdzili, że gdyby nie sytuacja z chłopakiem to jest to psina przecudowna i przekochana. Senga zgadza się z innymi psami.

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f28/mloda-amstaffka-lada-chwila-trafi-do-schroniska-okolice-zgorzelca-131213/
już chcieli ją zawieźć do naszego schroniska co niewątpliwie byłoby tragedią dla tego psa........koleżanka wybłagała o odrobinę czasu na znalezienie jej domu.......... ile? nikt nie wie
ludzie Ci maja małe dziecko i już suni nie chcą, nie mają dla niej czasu ani serca :angryy:
oto kilka słów właścicieli :
"przesylam informacje na temat psa oraz zdjecia.suczka rasy amstaff,
wabi sie sindi ur.3.05.07.barwa-brazowa,ma wszczepiony chip,ma wszystkie
szczepienia,zadbana,przyjazna,wychowana wrod domownikow."

a oto jeszcze nieświadoma swojej tragedii Sindi:

Posted

Kraków:

Parys:

Młody, sympatyczny psiak - do ludzi super!

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-parys-mlody-piekny-smiejacy-sie-ast-127833/

Mamuśka

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-rodzila-rodzila-gdy-sie-zuzyla-schron-wspaniala-astka-127912/

Przedstawiam Mamuśke.Mamuska byla co cieczke ekspoloatowana,co chwila rodzila.Trzymana na dzialkach w koncu oddana (a moze z interwencji-nie chce pomylic).
Jest malutka tzn niziutka:smile:
Mamuska jest po prostu aniolem,jest cudowna.Pieknie chodzi na smyczy,jak na psa morderce przystalo rzuca sie do gardla i wylizuje z miloscia cala twarz.Nawet przy jedzeniu mozna ja glaskac i nic,
W schronisku zostala wlasciwie odratowana bo tym co zrobili jej ludzie,bardzo cierpiala,ale nawet przy ogromnym bolu fizycznym nie pokazala zabkow...
Z radoscia skacze po czlowieku pokazujac "taka jestem duza":evil_lol:i prosi o pieszczoty:loveu::loveu::loveu::loveu:
Niestety nie jest najmlodsza,moze miec ok 8 lat.A przeciez ludzie wola mlode szczeniaki, z ktorymi sobie nie radza a potem oddaja:shake:

Arabelka

Przedstawiam wam Arabelkę... 4-ro letnią kochaną amstafkę, oddaną spowrotem po 2 latach do schroniska przez mamę faceta, który się nią nie zajmował i pani postanowiła ją oddać, bo sama nie mogła się nią zajmować.... :mad:

Arabelka ma cudny charakter.. jest bardzo łagodna, lubi dzieci, i jest nauczona czystości...

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-amstafka-arabelka-oddana-znow-do-schronu-bo-pan-nie-mial-dla-niej-czasu-125240/

Vera

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-vera-mix-amstafa-boksera-szuka-domku-62546/

Vera id P 38/09/06 w wieku około 2 lat, jest psem po bardzo ciężkim wypadku, maiła sparaliżowane tylne łapy teraz jest lepiej lecz ... (nie trzyma kału w sposób prawidłowy i nie jest w pełni sprawna). jest miła i sympatyczna (ma bardzo bokserowaty charakter).
Ta przewspaniała psina bardzo garnie sie do ludzi, PILNIE potrzebuje domku :-(, nalepiej z ogrodem, ze względu na te problemy kupkowe......

oto piękna pannica

Posted

robilam allegro amstaffkowi,ktory,jak sie okazalo uciekl i na szczescie odnalazly juz go wlascicielki,tak wiec aukcje zakonczylam,ale odezwalo sie kilka osob zainteresowanych amstaffem,przewaznie wiekszosc ofert juz na poczatku odrzucam(bo np nie moze byc kastrowany,lub do budy..:mad:)
Mam jednak jedna osobe ,wydaje mi sie odpowiednia.Dziewczyna szuka mlodego amstaffa,mix-amstaffa-samca,do roku ,najchetniej pregowany,jest z Wroclawia.
Nie ma w domu innych zwierzat.Mam z nia kontakt na gg.
jesli znajduje sie gdzies jakas bida to czekam na info.

Posted

[quote name='monika083']robilam allegro amstaffkowi,ktory,jak sie okazalo uciekl i na szczescie odnalazly juz go wlascicielki,tak wiec aukcje zakonczylam,ale odezwalo sie kilka osob zainteresowanych amstaffem,przewaznie wiekszosc ofert juz na poczatku odrzucam(bo np nie moze byc kastrowany,lub do budy..:mad:)
Mam jednak jedna osobe ,wydaje mi sie odpowiednia.Dziewczyna szuka mlodego amstaffa,mix-amstaffa-samca,do roku ,najchetniej pregowany,jest z Wroclawia.
Nie ma w domu innych zwierzat.Mam z nia kontakt na gg.
jesli znajduje sie gdzies jakas bida to czekam na info.

jacuś:(ok.roczny)Agnieszka [email protected] 503 305 077

baster(ok.10 miesięczny)
Email: [email protected] tel.784 048 148

roki(1,5 roku)[email protected]
kom. 509 450 480
gg 8429081

Posted

zobaczcie allegro...:angryy::angryy:
Amstaff śliczna suka do reprodukcji 100 % rasowa (551462436) - Aukcje internetowe Allegro

"Witam! Mam do sprzedania piękną rasową sukę , świetnie nadającą sie do reprodukcji.Ma 2,5 roku , jest ułożona , wykonuje wszystkie komendy , nadaje się do stróżowania , kocha dzieci , jest wesoła i zdrowa , nie jest agresywna. Miała 1 mnogi miot ,8 ślicznych zdowych szczeniąt , które szybko się sprzedały( załączam zdjęcie).Posiada wszystkie aktualne szczepienia, jest odrobaczona i zadbana .Niestety ze względu na zamiar zmiany miejsca zamieszkania nie będę mógł jej dalej mieć .Na wszystkie pytania chętnię odpowiem pod numerem 515 691 302 .Serdecznie polecam , gwarantuję 100 % satysfakcji z psa Oskar."

suka bez rodowodu oczywiście!:angryy::angryy:

------------
dostałam taką wiadomość na naszej klasie na bullowym profilu:

Witam mam pytanko... Czy wszystkie psy po oddaniu do schronisk i wystawione na Waszych aukcjach sa sterylizowane??? Mam amstaffa psa i chcialabym suczke, ale nie po to zeby co chwile miala male tylko 1 raz w zyciu tak jak moj pies potem sama oby dwa wysterylizuje. Mam wielki ogrod, mieszkam w Niemczech i kocham te rase i chcialabym jeszcze suczke bo psa nie moge bo kiedys mogloby sie to zle skonczyc dla ktoregos :( Nie ma obawy o to ze sunia miala by zle dlatego ze moj piesek spi w lozku pod koldra =) pozdrawiam

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

zagotowało się we mnie ale grzecznie odpisałam...mam nadzieję że pani podejmie dyskusję i uda mi się ją przekonać.