jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 monika083 napisał(a):Justyna ,ty odwazna jestes ,obcemu psiakowi kosc z pyszczka wyciagnac ...fiu fiu. Mam nadzieje ,ze sunia sie do Ciebie przekona. Justynko,Ty ja tez dokarmiasz ,prawda? moze kup jej troche suchej karmy i jej zawsze zostaw w jakims pojemniczku. Jak stoisz z finansami ? Moglabys zrobic rozliczenie w pierwszym poscie ,czy moje 20 zl doszlo? to mialo byc na hotelik ,ale moze kup jej jedzenie ,a na hotelik jak bedzie trzeba to jeszcze sie dorzuce. Jest tylko Twoja wpłata 20 zł,nie zbieram na razie,bo nie wiadomo co z nią będzie...Nie ruszam tych pieniążków.Mała nie je suchej karmy,tylko szyneczke,paróweczki,kurczaka.Ludzie jej dają kości,prosiłam ,żeby nie dawali,ale mają to gdzieś... Jasza napisał(a):Zrobiłaś tak jak musiałas zrobić. Wiadomo. Ale jak sunia pozwoliła Ci sie dotknąć i to nie tylko, a nawt wyciągnąć kość z pyszczka, to może teraz bedzie łatwiej? Ciekawi mnie ( przepraszam) że Twój pies aż tak ucieka.. Długo jest u Ciebie? Nigdy nie wychodzi bez smyczy, nie jest puszczany? Ona jak doszła do siebie,to od razu zwiała, teraz już nawet nie podchodzi do ręki :( wystarszyła sie i chyba kojarzy mnie z tamtym zdarzeniem... A mój pies? ten już jest u mnie od 2,5 roku,to energiczny staruszek...Przez pierwsze pół roku uciekał mi nawet przez okno,teraz jest już lepiej,ale nie moge go spuszczać ze smyczy do dzisiaj,bo najzwyczajniej ucieka i sie nie słucha. Biegnie przed siebie i nie ma z nim żadnego kontaktu.Wiem,że jeśli zwiałby mi wtedy bez smyczy,to do dzisiaj szukałabym go.On całe swoje życie musiał biegać samopas i rzadko zaglądał do domu.Do dzisiaj ma niestety zapędy do ucieczek... Jest śnieg,jest tak zimno...śniła mi sie sunia ...Ona cieszy sie na widok ludzi wychodzących z klatki szczególnie ze swoimi psami,nawet podszczekuje sobie Nie wiem co dalej... Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Zapomniałam... Pisałam Wam,że w sob. lub niedz. była u mnie dziewczyna z dogomanii? Nie zapytałam o nick... Była pewna,że sunie złapie i szybko zmieniła zdanie.Chciałabym,żebyś napisała o tym. Quote
monika083 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 A ona do psa by nie podbiegla jakiegos? Justynko,to przeznacz te moje 20zl na karme dla niej ,jakies parowki albo puszki,jak dojdzie mi kasa od tz to przeleje znow grosik. Nie wiem jaki Ty czesto masz z sunia kontakt? Tak pomyslalam ,ze moze jesli codziennie bys jej paroweczke przynosila,podchodzila coraz blizej to moze nabralaby do Ciebie zaufania... Kurcze trzeba jeszcze porozsylac watek ,sa jeszcze jacys dogomaniacy z tamtych okolic?? przeciez Justyna zostala z tym wszystkim sama.. Quote
monika083 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 znalazlam na mapie dogo te osoby z rudy sl.nie wiem czy sa tu na watku .. natakia eria Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 monika083 napisał(a):A ona do psa by nie podbiegla jakiegos? Justynko,to przeznacz te moje 20zl na karme dla niej ,jakies parowki albo puszki,jak dojdzie mi kasa od tz to przeleje znow grosik. Nie wiem jaki Ty czesto masz z sunia kontakt? Tak pomyslalam ,ze moze jesli codziennie bys jej paroweczke przynosila,podchodzila coraz blizej to moze nabralaby do Ciebie zaufania... Kurcze trzeba jeszcze porozsylac watek ,sa jeszcze jacys dogomaniacy z tamtych okolic?? przeciez Justyna zostala z tym wszystkim sama.. Podbiegnie do psów jej wielkości,lub troche mniejszych,najlepiej kolorowych... Ja mam z nią kontakt pare razy dziennie w dzień i w nocy.Ona jest pare kroków od mojego bloku. Kochana małej przydałby sie jeszcze kocyk,bo ona śpi w 2 różnych miejscach i w tych miejsach zrobiłam jej prowizoryczne posłania, dałam swetry,ale to nie grzeje,a ona sie próbuje sie zakopywać w tym.Nie dostać mnie na zakup następnego koca,mam kocyk podarowany na bazarek na Schronisko,może mogłabym zamiast jedzenia to kupić za 15 zł? Quote
monika083 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 oczywiscie ,jesli sunia marznie to kup jej ten kocyk, Kurcze moze ona sie w koncu do Ciebie jakos przekona ,bidulka ,musi byc niezle wystraszona. Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 monika083 napisał(a):oczywiscie ,jesli sunia marznie to kup jej ten kocyk, Kurcze moze ona sie w koncu do Ciebie jakos przekona ,bidulka ,musi byc niezle wystraszona. Ja myśle,że gdyby miała sie przekonac,to nastapiłoby to już dawno :( dziękuje,zaraz jej zaniose... Teraz tata mi mówił,że ona leży na sniegu :( Quote
monika083 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 hmm czasami to trwa dlugo zanim pies sie oswoi.. Pamietam jak niedawno dziewczynie z Wawy zwiala sunia(ktora miala juz chyba kilka msc) pol Wawy szukalo suni ,a ona wlasnie wystraszona taka byla ,ze nawet do wlascicielki nie chciala podejsc ,przebiegala doslownie kolo niej i uciekala..w koncu skonczylo sie happy endem. Justynko ,a jak do niej podchodzisz to gdzie ona ucieka? Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 monika083 napisał(a):hmm czasami to trwa dlugo zanim pies sie oswoi.. Pamietam jak niedawno dziewczynie z Wawy zwiala sunia(ktora miala juz chyba kilka msc) pol Wawy szukalo suni ,a ona wlasnie wystraszona taka byla ,ze nawet do wlascicielki nie chciala podejsc ,przebiegala doslownie kolo niej i uciekala..w koncu skonczylo sie happy endem. Justynko ,a jak do niej podchodzisz to gdzie ona ucieka? To jest blokowisko,bloki i mnóstwo przestrzeni... Kiedy Schronisko próbowało na pętle,to uciekała na ruchliwą ulice i do lasu,ale wciąż wracała... ja zauwazyłam teraz,że oddala sie coraz bardziej... Ja już nie umiem patrzeć na nią :( serce mi pęka... Spróbowałabym znowu z sedalinem,ale boje sie w taką pogode, jest bardzo zimno... Quote
Skibka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 A byłaś dzisiaj u niej? Ja tam byłam dzisiaj dwa razy i nie było jej.. Gdzie ona ma swoje drugie miejsce? Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Sunia od 3 godzin cały czas szczeka...nie wiem co jej jest :( tego nie można słuchać :( Nie wiem czy ją coś boli,czy jest jej zimno,czy co :( To mnie przerasta :( Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Sunia od 3 godzin cały czas szczeka...nie wiem co jej jest :( tego nie można słuchać :( Nie wiem czy ją coś boli,czy jest jej zimno,czy co :( To mnie przerasta :( Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Niedługo przyjedzie kierowca ze Schronu z jakimś malym psiakiem ze Schroniska,jako przynęta... Nie da sie dłużej tego słuchać :( ludzie wkurzają sie i krzyczą na nią z okien :( Quote
jusstyna85 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Niedługo przyjedzie kierowca ze Schronu z jakimś malym psiakiem ze Schroniska,jako przynęta... Nie da sie dłużej tego słuchać :( ludzie wkurzają sie i krzyczą na nią z okien :( Quote
jusstyna85 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Kierowca przyjechał z psiakiem ze schroniska,ale on sie jej nie spodobał,był za duży :( Złapać też sie nie dała... Ja 3/4 nocy spędziłam na dworze,bo kiedy byłam,to ona sie uciszała...Tak dłużej nie może być,ona kiedy jest sama to szczeka,wyje...to nawet u mnie w mieszkaniu słychać,a co dopiero u ludzi bliżej.Ludzie nawet ci przychylni do niej,mają dość.Ma piskliwy głos...Na początku myślałam,że coś ją boli,ale teraz jestem pewna,że to po prostu nuda,lub samotność.Mała nie chciała w ogóle wejść do kartonu,cały czas spała na śniegu,wystarczył mały ruch,a już sie budziła... Zobaczycie,że jeszcze 1 taka noc i ją otrują gdyby nawet spróbować z siatką,to potrzebna by była grupka osób:( To mnie przerasta,jeszcze ta świadomość,że psiak ze schronu specjalnie przyjechał i znowu wrócił :( patrzył na mnie i prosił :( Quote
monika083 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 no to nieciekawie...biedna sunia. A ten piesek bardzo ladny ,moze watek mu zalozcie. Quote
jusstyna85 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 [quote name='monika083']no to nieciekawie...biedna sunia. A ten piesek bardzo ladny ,moze watek mu zalozcie. On jakoś sobie radzi w Schronisku,mam za dużo wątków psów w pilnej potrzebie,ale gdyby ktoś chciał założyć mu wątek,to podaje opis: Batman to 2 letni ,rudo-kremowy, sredniej wielkosci psiak. w typie rasy basenji To kochany, wierny i mądry pies. Uwielbia wspólne spacery i zabawy przede wszystkim z piłką. Za każdą chwilę z człowiekiem Batman oddałby wszystko. Psiak dobrze zachowuje się w pomieszczeniach. Idealnie nadaje się do domu z dziećmi . To wspaniały pies rodzinny. Jest wykastrowany,zaszczepiony-gotowy do adopcji Quote
jusstyna85 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 [quote name='monika083']no to nieciekawie...biedna sunia. A ten piesek bardzo ladny ,moze watek mu zalozcie. On jakoś sobie radzi w Schronisku,mam za dużo wątków psów w pilnej potrzebie,ale gdyby ktoś chciał założyć mu wątek,to podaje opis: Batman to 2 letni ,rudo-kremowy, sredniej wielkosci psiak. w typie rasy basenji To kochany, wierny i mądry pies. Uwielbia wspólne spacery i zabawy przede wszystkim z piłką. Za każdą chwilę z człowiekiem Batman oddałby wszystko. Psiak dobrze zachowuje się w pomieszczeniach. Idealnie nadaje się do domu z dziećmi . To wspaniały pies rodzinny. Jest wykastrowany,zaszczepiony-gotowy do adopcji Quote
Blood Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Och;( co za trudna sytuacja;/ Jesli bedzie potrzebna pomoc daj znac..... Quote
Blood Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Och;( co za trudna sytuacja;/ Jesli bedzie potrzebna pomoc daj znac..... Quote
pietrucha204 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 :( tez się własnie obawiam, że cierpliwość ludzi się skończy. a moze nie wszyscy wiedzą, żety chcesz ją złapać i jej pomóc? może ogłoszenia po klatkach porozwieszać, że jak im przeszkadza to niech ci pomogą? może mają jakieś pomysły? a może wtedy jak ktoś ze swoim psem wyjdzie to ją spróbuje złapać w porozumieniu z tobą? Quote
Recommended Posts