Madziek Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 Isadora i jak się Twój Rambo czuje? Powiedzcie mi co to za lek ten tegretol? jak on działa i na co?? mam wreszcie nowe zdjęcia Rona, więc zaraz wstawię Quote
Isadora7 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Madziek napisał(a):Isadora i jak się Twój Rambo czuje? Powiedzcie mi co to za lek ten tegretol? jak on działa i na co?? mam wreszcie nowe zdjęcia Rona, więc zaraz wstawię Z tego co słyszałam ... ma troche ubocznych również na serducho. Rambo miał w czwartek potęzny atak padaczki, pierwszy od 1 stycznia 2009. Bajka się skońćzyła, wracamy do większej dawki. Atak był mocny, wyrzucało go na plecy. Ponad 3 minuty był w swoim świecie, nie reagował. Atak trwał około 10 minut. Wzięłam go na ręce, przytulałam, mówiłam że kocham, zaczął się wyciszać. Po ataku podałam luminal. Quote
carolinascotties Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 ale on piekny jest!!! Madziek -a czy omawialyscie z wetem to, co napisala czerda na poprzednich stronach, a co dotyczy leczenia? trzeba ogloszenia porobic... moze jakis inny - zmodyfikowany tekst? Quote
li1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Ron jest naprawde piekny. Czy leki przeciwpadaczkowe sa drogie ? Quote
agata51 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Matko, przecież z padaczką da się żyć. Zapraszam na wątek Patosa: http://www.dogomania.pl/threads/106038-Patos-wrócił-z-adopcji.-Ma-padaczkę./page268 irenaka o padaczce wie wszystko. Quote
cyranka Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 czerda napisał(a):jeśli ataki są rzadkie , a chodzi o złagodzenie emocjii można zamiast barbituranu -dać tegretol , bariturany brane długo wywiłują uzależnienie u psów też i drażliwość może też wynikać z uzależnienia można też dodać tegretol do tych leków sprawdż jak długo bierze luminal Kochani ! Nic dobrego nie wyjdzie ze stosowania "clonazepamu"- trzeba będzie dawać coraz większe dawki , a organizm będzie na 100 % uzależniony i ciężko się z tego leku wycofać !!! Tegretol jest dobrym lekiem p./ padaczkowym ! Powodzenia :) Quote
czerda Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 najlepiej byłoby po ataku podać relanium , jeśli nie dozylnie to domięśniowo , to chroni mózg przed uszkodzeniem , jak atak trwł długo koniecznie należy podać steryd żeby nie doszło do obrzęku mózgu, może też być dom. dexametazon zawsze dobrzemieć te leki w domu jak ma się chorego psa a tegretol jest lekiem nie tylko przeciwpadaczkowym ale tzw. normotymicznym -normalizuje na jednym poziomie emocje u ludzi od lat nie stosuje się barbituranów bo to one są najsilniej uzalezniające, a przede wszystkim uszkadzają mózg prowadząc do zaburzeń zachowania i otępienia myślę ze u psów też powinno się zaprzestac jakby co-nie wymyslam -znam sie na tym Quote
li1 Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 mysza 1 napisał(a):Ale tu pusto :shake: Pusto ........ Ale bez Madziek watek bedzie stal w miejscu, bo nie ma swiezych informacji. Ja mialam bana, inni moze sa na wakacjach, malo tu nas. Quote
li1 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Franca81 napisał(a):To ja sie po przerwie zgłaszam ;) Porzadny z Ciebie czlowiek. A inne ciotki gdzie sa? Zameldowac sie na watku. Quote
carolinascotties Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 ja jestem - od 10 dni leze z angina... drugi antybiotyk przyjmuje... pierwszy sie dziad nie przyjal... po raz pierwszy w zyciu choruje latem... hahaha - chyba starosc idzie ;))) Quote
li1 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 carolinascotties napisał(a):......... chyba starosc idzie ;))) Witaj w klubie. Starosc staroscia, no bo tak ze trzydziestke to juz masz ;) a to powazny wiek, ale kuruj sie. Madziek nie ma na dogo chyba z ponad miesiac. Wiecie dlaczego ? Co z Ronem, jak on sie czuje ? Quote
Franca81 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 li1 napisał(a):Witaj w klubie. Starosc staroscia, no bo tak ze trzydziestke to juz masz ;) a to powazny wiek, ale kuruj sie. Madziek nie ma na dogo chyba z ponad miesiac. Wiecie dlaczego ? Co z Ronem, jak on sie czuje ? Ja zapewne wiem. Ostatnio z Magdą rozmawiałam, może nie na temat jej nieobecności na dogo, ale znam Msgdę już kilka lat. ;) Magda po prostu nie ma czasu. Pomaga psom w schronisku, działa w fundacji Fioletowy Pies no i przede wszystkim musi mieć choć trochę czasu "wolnego". dla siebie. A u niej go wiecznie mało. Tym bardziej, że u siebie w domu ma sporo tymczasowiczów (i często sa to dość cięzkie przypadki - jak niegdyś psiak z padaczką do tego niewidomy) Magda po prostu fizycznie pomaga psom więc na dogo czasu brakuje... carolinascotties napisał(a):ja jestem - od 10 dni leze z angina... drugi antybiotyk przyjmuje... pierwszy sie dziad nie przyjal... po raz pierwszy w zyciu choruje latem... hahaha - chyba starosc idzie ;))) Nie wiem czy to Cię pocieszy. Ja niedawno przechodziłam ospę.... masarka. OD razu po niej spuchły mi ślinianki przyuszne (jedzenie to była masakra...) a od razu po śliniankach ... grypa. Tak więc obecnie ledwo dycham.. Zwłaszcza w tym upale z grypą (dość ciężka). li1 napisał(a):Witaj w klubie. Starosc staroscia, no bo tak ze trzydziestke to juz masz ;) a to powazny wiek, ale kuruj sie. Madziek nie ma na dogo chyba z ponad miesiac. Wiecie dlaczego ? Co z Ronem, jak on sie czuje ? Jak to? Jaki poważny wiek? Kurcze mnie już miesiące od trzydziechy dzielą ale jakoś powaznie to ja się nie czuję... Czasami aż zbyt mało poważnie na 20 lat. :evil_lol: Quote
li1 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Franca81, czy mozesz zapytac sie (przy okazji) Madziek co slychac u Rona ? Czy zyje, czy nadal w schronisku, bo watek jest i chcialabym wiedziec co mamy robic. A moze ktos inny poprowadzi watek ? Rozumiem, ze Madziek nie wyrabia, bo psie problemy przerastaja kazdego. Quote
agata51 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 li1 napisał(a):Porzadny z Ciebie czlowiek. A inne ciotki gdzie sa? Zameldowac sie na watku. Melduję się, ale co z tego? Quote
li1 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 agata51 napisał(a):Melduję się, ale co z tego? Dla mnie tyle, ze w grupie razniej, dla psa niezbyt wiele ze wzgeldu na nasza odleglosc od niego. Mysle jednak, ze dostaniemy jakis cynk, co z Ronem. Quote
Recommended Posts