Jump to content
Dogomania

Tosia za tęczowym mostem ,wrodzona wada serca .Tosiu śpij spokojnie [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 827
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślałam, myślałam, aż wymyśliłam. Żmudny to i ciężki był proces, aż w końcu w bólach wykluła mi się myśl, że zastosujemy się póki co do wskazań weta, o których pisała Ronja. Jesli się z kupą nic nie unormuje wtedy sięgniemy po kreon ;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Ja sie nie upieram przy Kreonie. Nie jestem wetem. Wiem tylko tyle, że mój pies był diagnozowany przez prawie rok i wielu wetów nic nie wykrywało.
Tak jak pisałam wczesniej, Kreon nie zaszkodzi na pewno, a może pomóc. Sama Gusia pisała o tym, że badania związane z trzustką są drogie. Jesli po Kreonie by sytuacja sie unormowała wtedy można pomysleć o dokładniejszych badaniach, ktore by pokazaly jakie leki powinna Tosia brac, oraz czy konieczna jest karma specjalistyczna. W wielu przypadkach same leki których miesieczny koszt to 20 czy zł wystarczą i nie jest potrzebna specjalistyczna karma.

Mała_czarna głowa do góry! Damy rade z Tosią, nie zamartwiaj się już Nia tak, bo w wariatkowie wylądujesz ;) Problemy z trzustka nie oznaczają duzych problemów z adopcja. Tak było w przypadku Felusia z Duczek, który tez ma problemy z trzustką. Od niedawna grzeje doopke w DS :)

obarczuś wiem dlatego napisałam, ze moze ten kreon- ja naprawde nic nie mam przeciko tylko głośno myślę że można chwile z badaniem poczekać jesze ;)

Posted

ja myślę, że to rozsądne podejście:) dajmy dziewczynie odetchnąć, pojeść, poczuć się bezpiecznie.

Tosia jakby weselsza. Dziś na spacerze przylatywała do mnie jak ją wołałam i skakała na mnie, a potem w podskokach się oddalała. W takich radosnych podskokach. Wytarmosiłam ją i Tosia dostała glupawy - tyle, ze w jej wydaniu głupawa jest nieco groźna:evil_lol: Tosia z radości kręci ósemki między drzewkami w tempie błyskawicy - tak się oplątała, że nie mogłam smyczy wyciągnąć. musialam Tosię odpiąć, trzymać ją jedną reką za obrożę, a drugą wyplątywać smycz z gałęzi:lol: będzie z Tosi fajna psina:loveu:

Posted

Ilka21 napisał(a):
obarczuś wiem dlatego napisałam, ze moze ten kreon- ja naprawde nic nie mam przeciko tylko głośno myślę że można chwile z badaniem poczekać jesze ;)

Ja tez głośno myśle ;) zresztą fajnie, że mozna powymieniać sie tutaj swoimi myslami :)

Aaaaa Ilka, plisss jestem obrączuś ;)

Posted

Ilka21 napisał(a):
sorki wielkie ale teraz ze znakami PL będzie mi lepiej zapamiętać bo tak ciągle coś przekręcam w twoim niku

Nie masz za co przepraszać ;) Każdy sie myli bez znaków PL :)

Posted

Patrząc na ten filmik aż mi się radośnie na serduchu zrobiło :) Kochana sunia...

Dobrze, że się powstrzymałyście od podania kreonu. Przy zapaleniu trzustki inne badania byłyby gorsze... W sytuacji kiedy jeszcze nic nie wiemy, a mamy mało pieniążków, myślę,że lepiej już kupić Tosi jakieś witaminy, które "postawią ją na nogi" :)