Soema Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Przypadkiem natknęłam się na ogłoszenie, że ktoś sprzeda dwie suki - bo lukwiduje "hodowlę" Po telefonie wszystko było już jasne.. Facet kupił dwie suki, obecnie mają 4 lata. - suki nie są zaszczepione ani odrobaczone, nigdy nie były! - bokserki mieszkały na dworze, na czas porodu były w domu.. - nie znają smyczy, podstawowych komend (zaletą jednej jest, że umie aportować:angryy:) - suki miały liczne mioty, "goniły się co cieczkę", - w miocie było 7-9 szczeniąt, przeżywały 2-3......:-( Mężczyzna od razu, wprost powiedział (osobie podstawionej jako rozmnażacz) że znudziła mu się hodowla.. Że nie opłaca mu się kupować im karmy i suk nie chce..:roll: ale był bardzo zadowolony, że ktoś je będzie rozmnażał. ("jedna niedługo znów się będzie gonić") Sunie są już bezpieczne w hotelu. Będą uczyły sie, że człowiek może być fajny, może kochać, przytulać.. że może być dobry. NUKA KORA Potrzebujemy wsparcia na hotel, szczepienia, sterylizacje! Fundacji nie stać na utrzymanie suk.. ale nie mogliśmy pozwolić, by za kilka miesięcy, lat ich dzieci zasiliły schroniska i potrzebowały naszej pomocy.. po rozmowie z tym mężczyzną było jasne, że tylko tak się to może skończyć.. Bardzo prosimy o deklarację, bazarki, fanty na bazarek, reklamę wątku.. [SIZE=4]Na pierwszy rzut potrzebne jest ponad 1000zł:placz: Wpłaty można kierować na konto Fundacji z dopiskiem "nick + "dogo" - na sunie z pseudo" Fundacja "SOS bokserom" ul. Mrówcza 77a 04-857 Warszawa nr konta: 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 nr konta w standardzie IBAN : PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 kod SWIFT: KRDBPLPW deklaracje i wpłaty w poście 3! zdjęcia strona 4 aktualizacja 16 luty: Generalnie suczki są przerażone zmianą sytuacji. Boją się chodzić po kafelkach, boją się wchodzić do budynku. Zaczęły zachowywać czystość - i jak wychodzą z kojca, to się boją mniej, niż jak wracają. Na smyczy nie są nauczone. Ta z ogonem jest bardziej przyjazna do ludzi, ta druga taka nieco wycofana. Mają mieć sterylki na dniach, bo "hodofca" uprzedził p. Marka, że zaraz będą miały cieczki. Są już odpchlone i odrobaczone. Podobno śmierdzą, jak nieszczęście, ale oni nie mogli ich nie odpchlić, więc z kąpielą muszą poczekać chwilkę. Quote
Basia1968 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 matko moja - a chociaż facet zostanie ukarany? Quote
Soema Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Wpłaty Chita - 20zł :Rose: Labkowe Forum - 100zł :Rose: Kundelkowa Skarbonka - 200zł :Rose: Bazarek DVD, książki (Ageralion) - 97zł :Rose: Bazarek kagańcowy - 80zł :Rose: Bazarek smaczkowy - 271,74zł :Rose: Bazarek książkowy - 286,28zl :Rose: BAZARKI NA SUNIE: Kubki, maskotki Torebki, DVD Ksiązki Quote
marlenka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 kurcze nastepne boksie??? Wiecie co moja kolezanka dostała na walentynki ..... haszczaka . Nie ma własnego mieszkania , wynajmuje malutkie mieszkanko , zapytałam jej co zrobi z nim jak urosnie wiecie co usłyszałam że odda ojcu na wies , a może jakaś kasa z niego bedzie . Ku*****a normalnie myślałam ze padne . Jak jej powiedziałam ze jest głupia koza to powiedziała " co przezywasz przecież to nie Twój pies" i nasza znajomośc długoletnia wisi na włoku . Byłam w szoku . głupia gąska ( nie obrażając gęsi ) pobawi sie malutkim psem i tyle . Quote
Rybka_39 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 O matko, boje się pytać...a będą fotki? Quote
Soema Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='Rybka_39']O matko, boje się pytać...a będą fotki? Tak, jak tylko dostaniemy.. sunie są ładne. brązowe.. chyba obie z kopiowanymi ogonami.. Koszt utrzymania i sterylek to ponad 1200zł :( Quote
Agnezia Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Następne biedy :( Mogę wystawić bazarek jeśli ktoś miałby jakieś fanty.... Quote
ageralion Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Agnezia napisał(a):Następne biedy :( Mogę wystawić bazarek jeśli ktoś miałby jakieś fanty.... Melduje sie na watku. Postaram sie czegos poszukac jak mi tylko maly pozwoli ;) Quote
ageralion Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='Soema']Tak, jak tylko dostaniemy.. sunie są ładne. brązowe.. chyba obie z kopiowanymi ogonami.. Koszt utrzymania i sterylek to ponad 1200zł :( Ja widzialam chyba u jednej ogonek ale moze jakies omamy mnie napadly ;) Uzbieramy ta kase, nie ma innego wyjscia :cool3: Quote
Agnezia Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Tez mi się, wydaje że był jeden ogon. Ale tez nie jestem pewna. Quote
motorolka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Mogłabym w przyszłym tygodniu dać trochę książek na bazarek? Myślicie, że by się przydały. Teraz jestem chora i uziemiona przez zepsuty samochód :( Quote
Soema Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 motorolka napisał(a):Mogłabym w przyszłym tygodniu dać trochę książek na bazarek? Myślicie, że by się przydały. Teraz jestem chora i uziemiona przez zepsuty samochód :( :Rose: pewnie, że tak :) dziękujemy.. Quote
Kapsel Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Widzę że to nie kolejna boksiowa bieda :crazyeye:tylko dwie boksiowe biedy :-(:-(:-( Już naprawdę brakuje sił :shake: Quote
Soema Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Kapsel napisał(a):Widzę że to nie kolejna boksiowa bieda :crazyeye:tylko dwie boksiowe biedy :-(:-(:-( Już naprawdę brakuje sił :shake: Pieniędzy brakuje... sił nie może zabraknąć. Ja nie rozumiem, jak można tak przedmiotowo psa traktować.. ile szczeniaków zginęło, bo te ****** nie dbał o suki i o miot..:( Quote
ageralion Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Wlasnie dostalam watek kolejnej suki z pseudo... To sie w glowie nie miesci... http://www.dogomania.pl/threads/179976-Bokserka-5-lat-szczeniaki-co-cieczkAE-teraz-na-mrozie-bo-nie-rodzi?p=14119004&viewfull=1#post14119004 Quote
Soema Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Pierwszy bazarek, z kagańcami. :) http://www.dogomania.pl/threads/179984-KAGAA-CE-duA-e-maA-e-na-dwie-bokserki-z-pseudo-pod-opiekAE-FSB-do-22-lutego?p=14120593#post14120593 Quote
OLUTKA55 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Niby jestesmy w europie dlaczego takie sytuacje nie maja miejsca np. w Niemczech gdzie jest roznica w prawie i jego przestrzeganiu. Quote
ageralion Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Cos pusto na bazarku :shake: http://www.dogomania.pl/threads/179984-KAGAA-CE-duA-e-maA-e-na-dwie-bokserki-z-pseudo-pod-opiekAE-FSB-do-22-lutego?p=14119852&viewfull=1#post14119852 Quote
Kapsel Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Coś pusto również na wątku :shake: Kaska przelana dziś bo wczoraj nie mogłam dostać się do systemu w moim banku. Już miałam wrażenie, że dlatego że przez boksiołki bankrutem zostałam :evil_lol: Kochani myśłę że każdego stać na parę złotych, aby wesprzeć te dwie sieroty :roll: Bez kasy ani rusz. Błagamy o każde wsparcie dla sunieczek :modla::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Agnezia Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Pusto bo Soeme gdzieś dziś wcięło;) Prosimy o wsparcie!! Quote
Soema Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Agnezia napisał(a):Pusto bo Soeme gdzieś dziś wcięło;) Prosimy o wsparcie!! Soema, dziś w końcu do domu rodzinnego zajechała i dostałam szuflę do odśnieżania na powitanie..:roll: Jak zebrać tu ludzi?:( Quote
Recommended Posts