motorolka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ostatnio weszłam na allegro popatrzeć co za psiaki tam sprzedają i na nieszczęście większoś to były labladorki BEZ RODOWODU. Uważam jednak, że to przedewszystkim niewiedza kupujących takie psiaki jest decydująca. Większość osób chce mieć ładnego pieska, a nie stać ich na takie z dobrej hodowli. Nie wiedzą w jakich warunkach szczeniaki są rodzone i jakich cierpień muszą zaznać suczki. Nie wiedzą ile psów ląduje w schroniskach. Wstyd się przyznać, ale kiedy kupowałam moją Sabinkę prawdopodobnie wzięłam ją z takiej pseudohodowli. Pani była miła, opowiadała o ogrodzie, spacerach, szczepieniach itd. Wtedy nie miałam pojęcia o masowym rodzeniu się szczeniąt. Teraz jestem świadoma - ale 90% osób NIE. Myślę, że im więcej piesków schroniskowych będzie ogłaszanych na allegro, tym więcej osób może zauważyć problem. P.S. Jeśli chodzi o bazarek książkowy to macie jakieś preferencje? Powieści? Ksiązki dla dzieci? Quote
Agnezia Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Motorolka dużo osób popełniło ten błąd, ja też się przyznaję. Najważniejsze, że już wiemy dlaczego nie należy tego robić. Quote
papisia Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Wczoraj poszedł przelew na 100zł od forum labradory.org. Trzymamy kciuki za dobre domy dla dziewczyn! :* Quote
gerta Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 papisia napisał(a):Wczoraj poszedł przelew na 100zł od forum labradory.org. Trzymamy kciuki za dobre domy dla dziewczyn! :* Dziękujemy w imieniu suczek :) Quote
Soema Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 papisia napisał(a):Wczoraj poszedł przelew na 100zł od forum labradory.org. Trzymamy kciuki za dobre domy dla dziewczyn! :* Ojejku, super! Jak tylko dostanę potwierdzenie zaraz uzupełnię pierwsza stronę :) Quote
Soema Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Bardzo proszę o wsparcie dla suczek, nie damy rady sami.. a w schronach nadal tyle bokserów czeka na pomoc..:placz: Quote
Rybka_39 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 motorolka napisał(a): P.S. Jeśli chodzi o bazarek książkowy to macie jakieś preferencje? Powieści? Książki dla dzieci? Ja i tak jestem w stanie wpłacić najwyżej 25 zł, a co do moich preferencji to jakichś konkretnych nie posiadam, wystarczy, że książka jest ciekawa.:) Quote
Soema Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Na bazarkach sprzedaj się wszystko, nie wiem od czego to zależy raz na bazarku grobowa cisza, a drugim razem ludzie się biją. :) Dziękujemy za KAŻDĄ formę pomocy.. może jakiś znajomy ma coś zbędnego, a może ma ochotę pomóc? W weekend powinny ruszyć dwa kolejne bazarki jak się uda :) Quote
RIVER Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Wczoraj "poszło" do Boksiowej Skarpety 40 zł. Quote
Soema Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 RIVER napisał(a):Wczoraj "poszło" do Boksiowej Skarpety 40 zł. River!:Rose: ja nie wiem jak ja Ci się odwdzięczę za to wszystko... zawsze jak się pojawiasz to mi lepiej jest :) Quote
ageralion Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Bazarek roznosciowy na sunie http://www.dogomania.pl/threads/180193-Torebki-DVD-ksiazki-gry-roznosci-na-bokserki-z-pseudo-do-konca-lutego?p=14139688&viewfull=1 Quote
ageralion Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Agnezia napisał(a):Popraw szybciutko link ;) Juz poprawione :oops: Quote
Agnezia Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 KOLEJNY BAZAREK DLA NASZYCH SUCZEK http://www.dogomania.pl/threads/180224-KUBKI-MASKOTKI-A-WIECZNIK-MYDEA-KOikea-na-NukAE-i-KorAE-s-pseudo-do-25-02-do-22-00 ZAPRASZAMY :loveu: Quote
Linka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Nie wiem na ile byłoby to pomocne, ale.. po ostatnim bazarku zostało nam z Saintem dość sporo "łapek" na samochód.. Moglibyśmy przekazać je komuś na te dwie bokserki.. Na dogo po naszych dwóch edycjach jest już chyba łapkowy przesyt, ale może na jakimś innym forum poszłyby lepiej w ramach bazarku? :) http://www.dogomania.pl/threads/173096-ZaA-apkuj-samochA-d-pomA-A-BogatyA-skiej-Bandzie-ROZLICZONY-ZAKOA-CZONY Quote
Soema Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 [quote name='Linka']Nie wiem na ile byłoby to pomocne, ale.. po ostatnim bazarku zostało nam z Saintem dość sporo "łapek" na samochód.. Moglibyśmy przekazać je komuś na te dwie bokserki.. Na dogo po naszych dwóch edycjach jest już chyba łapkowy przesyt, ale może na jakimś innym forum poszłyby lepiej w ramach bazarku? :) http://www.dogomania.pl/threads/173096-ZaA-apkuj-samochA-d-pomA-A-BogatyA-skiej-Bandzie-ROZLICZONY-ZAKOA-CZONY oooo :) jak się dorobię samochodu, to się przydadzą :) ile chcecie przeznaczyć?:) Dzięki! Quote
Linka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Pytanie zasadnicze, ile chcecie? ;) Porozmawiam jutro z Saintem i pewnie tyle ile uda nam się wyciąć tyle wyślemy ;) Quote
Soema Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Linka napisał(a):Pytanie zasadnicze, ile chcecie? ;) Porozmawiam jutro z Saintem i pewnie tyle ile uda nam się wyciąć tyle wyślemy ;) Jak załapkowaliście pół dogo to pewnie niedużo, najwyżej będziemy krzyczeć :) Linko, szukamy transportu Poznań - Warszawa dla bokserki z padaczką nie kojarzysz nic?:( Quote
Linka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Może jakieś bokserowe forum? Jeśli chodzi o transport to niestety nie wiem :( Ja kursuje na trasie Poznań - Olsztyn, ale Warszawa... jak coś rzuci mi się w oczy to dam znać. Quote
Rustamka_24_Kalisz Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Srasznie was przepraszam ze nie dalam rady zrobic banerków i nie zadeklarowalam nic na bazarek ale dzis mój Kochanek do mnie na caly dzien wpadl a wpada żadko jak to kochanek hihih wiec musialam zrobic na szybko akcje prababcia i zostawic u niej synka i to wszytko troche czasu mi zajelo...nie obiecuje ale moze jutro sie uda zrobic przegląd ubranek ... mam nadzieje ze będa chetni na ubranka 12-18 miesięcy :) Quote
Soema Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Jak kochanek to wybaczamy :) sunie potrzebują naszego wsparcia...:( Quote
motorolka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Ja łapkę z chęcią kupię - tylko przelewu nie zrobię, bo wszelkie hasła do konta internetowego zagubiłam dawno temu, a teraz nie bardzo się już w tym wszystkim orientuję. Wybrałam pierwszą część czytadeł - ale zdjęcia z telefonu nie chcą mi się zgrać - wystarczą tytuły i opisy książek? Chyba ze mnie straszna oferma techniczna. Czekam na adres mailowy do Agnezi - wysłałam jej PW! Quote
ageralion Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Rustamka_24_Kalisz napisał(a):...dzis mój Kochanek do mnie na caly dzien wpadl a wpada żadko jak to kochanek hihih wiec musialam zrobic na szybko akcje prababcia i zostawic u niej synka i to wszytko troche czasu mi zajelo... Takiej to dobrze. Ja nie tylko syna ale i TŻ muslala bym wyslac z domu :eviltong: (sierot zlamal reke i siedzi mi 24h na glowie :mad:). Chociaz szafe na kochanak masz duza?? :evil_lol: Quote
motorolka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Jak sunieczki się czują? Może ktoś chętny poratować bidule? Quote
Recommended Posts