Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted

Wszystkim wielkie dzięki za komplementy, bo się Baks zawstydzi:cool3:
A torciku nie ma jak zwykle bo dziadek jest cukrzykiem a i niestety ma słodyczomanie:evil_lol:
Jestem ciekawa jak Baksik jutro będzie się zachowywał, dostał dzisiaj rutinoscorbin bo taki jakiś gorący był i miałam obawy żę to gorączka, a teraz jest już chłodniejszy i nawet troszkę żywszy, chyba jakies przeziębienie go bierze, ale my się nie damy:)
Jutro kolejna malutka dawka rutinoscorbinu:evil_lol:

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']
Jest on tutaj u koleżanki na rękach(on ma jej dość ona tylko wiecznie za nim łazi i go męczy)

Minka Baksia mówi wszystko :cool3:

A pieski mają takie dni lenia, jeśli tylko Baksiu ma apetyt, to nie ma się czym martwić ;)

Posted

Pati niech Ci Baksio szybko zdrowieje :multi: :multi: :multi:

A co do koleżanki, która za nim chodzi.:lol: .......nie dziw sie jej :evil_lol:, może nie ma pieska :lol: i Baksio jest dla niej wyjatkowy , tak samo jak i dla Ciebie.:loveu: :multi: :multi:
Musisz pozwolić się i innym cieszyć Baksiem.:multi: :multi: :multi:
Masz przecież terriera i on lubi być w kregu zainteresowania by móc się popisywać........:evil_lol: :multi: :multi: :loveu: :loveu: ;)

Posted

Dzisiaj juz jest dobrze. Baksiu biega sobie wesoło nawet rano mnie przywitał czego nie robił od trzech dni:)
A co di koleżnki Eweliny to ona ma psiaka ale ona lubi się tak wiecznie droczyć z psiakami i "męczyć" je:evil_lol: Tylko ona mojego Baksa jeszcze nie zna i jak on na prawdę bedzie miał dość to pokaże swoje:wvil_lol:

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']A, że moich zdjęć nie ma dzisiaj zbyt wiele to przedstawię wam reszte menażerii, która się panoszy w moim domu:shake: . Na początku gdy zobaczyłem tego stworka to myślałem że to zabawk ale okazało się, że nie!!!:-o Pani powiedziała, że mam nawet nie próbować zrobić mu krzywdy bo mogę wylądować w schronisku więc wolałem nie ryzykować:mad: .Po pewnym czasie okazało sie żę to szczur:)

Na początku pojawiła się jedna. Nazwali ją Siwa (ale głupie imię, co???:eviltong: )

Po miesiącu z kartoniku moja pani przyniosła nastepnego :angryy:
Tego nazwali Haski (bo ma takie umaszczenie podobne)

A po jeszcze kolejnym miesiacu trafiła do nas mała poczwara, która nie dała się utrzymać na rękach i przez pierwszy miesiąc srała gdzie popadło:evil_lol:
Tą nazwali Hasiok (to dopiero bez sensu imię ale do niej pasuje - zeżera wszystko co można)

No a tutaj kochające się dziewuszki Haski i Hasiok:loveu:

Najgorsze w tym wszystkim jest to, żę mężczyzn w domu jest mniej niż bab. Z facetów jestem tylko ja (i to nie do końca:placz: ), starszy (mówią na niego tata) i młody (znaczy się brat pani - Daniel), a kobiet to już teraz będzie 5, moja pani - Pati, starsza (mówią na nią mama) i trzy szczurzyce:placz:

Zauwazylam w Twoim banerze zdjecia szczurow to wiec cala galerie przeszukalam i mam:lol: A Haski to naprawde husky bo tak sie to umaszczenie nazywa ale trafilas:lol: Bardzo ladne ogonki;)Nie jestem pewna ale chyba na pierwszej fotce widze kolowrotek w klatce, jesli to on radze szybko zdejmowac nie jeden szczur doznal kontuzji ogona badz kregoslupa na tym glupim urzadeniu.

Posted

marlena924 - pisłam żę Baks miał ciężkie dni opstatnio(jakieś napięcie przedmiesiączkowe czy co???:evil_lol: )

KaRa_Tc - kiedys były 2 kołowrotki a właściwie same kółka przyczepione do klatki, jedno to co widać na zdjęciu zostało rozdrobnione(chyba im się kolor nie podobał:evil:lol: ) i zostało jeszcze drugie ale tak jak mówię ono się nie ktęci jest na stałe do klatki przymocowane i służy im po prostu jako drabinka i zabawka do wspinania się:)
A z tym imieniem to wiem mam w domu bardzo fajną książeczkę o szczurach:)A ty masz jakiegoś szczurkosia???

milena182 - z tego co widzę twój szczurek jest jeszcze mały, moja Siwa jak trafiła do mnie po raz pierwszy to gryzła okropnie, a gdy wyciągałm ją z pudełka po przyjeździe do domu abu włożyć do klatki to tak mi z rak skakała żę tata cudem ją złapał i uratował przed upadkiem na ziemie, przez pierwszy miesią praktycznie nie wyciagałam jej z klatki a zmieniła się gdy do domu trafiła druga szczxurka(również maleńka ale nie taka panikara i zadziora) Mo że twojemu też by toważystwo pomogło(w końcu szczury najlepiej chowają się w grupie):)

Alka - to nie dzwoneczek to adresarzyk, obróżkę ma na szyjce zawsze a na obróżce adresarzyk. Jakby kiedyś gdzieś zaginął too może ten kto by go znalazł(jeśli oczywiście dałby się obcemu złapać) dał by mi znać żę u niego przebywa mój pies:)

Posted

Pati mama powiedziała, że ona by mnie puściła na to Zaborze, ale starszy pracuję w Niemczech no i bywa raz na jakiś czas to sie bierze za wychowywanie mnie :evil_lol: :D

a fotki się właśnie zmniejszają, pomęczyłam młodego troszkę :)

Posted

Ja oczywiscie,że mam chwili obecnej mam 2 jeszcze pare miesiecy mialam 6lecz wiek i choroby robia swoje:shake: A teraz lada dzien jade po szczura z rodowodem dumbo;) Jestem wielka milosniczka szczurow i zamierzam teraz isc tylko na rasowych.

Posted

nathaniel - nie martw się jak mój tata z trasy wraca to też mi mówią że mogłabym z rodzinką posiedziec:)

KaRa_Tc - ja się na rasowych szczurach nie znam więc jaki to dumbo nie wiem, jak będziesz miała fotki to pokazuj, a i gdzie po niego jedziesz do jakiejś specjalnej hodowli???

Mysia_Zabrze - Baksik był na spacerku a teraz śpi, a co do mnie to rano(do południa) miałam ciężkie samopoczucie, musiałm się czymś zatruć, bo moje heftownie sięgało szczytu:)

żaba14 - dzięki za pomoc w wklejaniu zdjęć ja dopiero się zabieram za wrzucanbie naserwer:)
ale jeszcze dzisiaj wstawie:)

Posted

HAU Cześć
wiecie co mam dzisiaj dla was lawine zdjęć:multi: ,mktóre mam nadzieję się wam spodobają(a spóbowały by nie:mad: )

Zacznę od małej wycieczki na nasz łąki, puszczaliśmy wtedy latawca:)
W sumie na dzjęciuach w tym formacie nie widaż zbyt wiele bo latawiec latał strasznie wysoko:crazyeye: i to ten malutki prawie nie widoczny punkcik na niebieskim niebie:shake:

Widzicie go ??? Ja tak:)
A tutaj w przybliżeniu:)

A dzisiaj od rana było wesoło, jakimś cudem pani starsza zaczęla się ze m,ną bawić:crazyeye: (swoją pidżamą), no ja zaczęłem:oops:

A potem pani zaczęła mnie miziać:shake:

Po długiej męczrni udało mi się uwolnić z objęć mojej pani:

CDN...

Posted

CD...

Po zabawie nastąpił czas odpoczynku:multi: :
Wyłożyłem się na pościeli jak to zwykle bywa i leżałem zadowolony:razz:

No i jeszcze przybliżenie mojej cuownej, uroczej, pięknej, itp, itd...:loveu: :loveu: :loveu:

CDN...

Posted

A teraz przyszedł czas na fotki ze spacerku z żabą14:)
Było fajnie na początku wystraszyłem się Mikiego, on tak nachalnie chciał się ze mną przywitać, ale potem okazało się że to równy pies. Poszliśmy na dłuuugi spacer i nawet jakies bajorko mijaliśmy:)
No to proszę:
Najpierw ja znczy się Baksymilian:loveu: :

No i czas na Mikiego:cool3: :

A teraz dodam jeszcze fotki pięknego krajobrazu jaki mieliśmy mozliwość podziwiać:loveu: :

CDN...