Jump to content
Dogomania

SOPEL odnalazł swoj pierwszy domek!! Znalazł sie wlasciciel!!!:):):)

Recommended Posts

Posted

Prosze wszystkie osoby ktore wplacaly na "okrutny bazarek" o wypowiedzenie sie w sprawie otrzymania cegielek na priv!!!
A takze prosze o info od pani Agnieszki Wojcickiej, Selengi i Aguchy, czy moge ich pieniazki (razem 60 zł) przekazac na rzecz innych psiaków psiaków.

Ludzie to okrutne potwory!!!:angryy:W nocy z 10/11go lutego najprawdopodobniej wyrzucono z samochodu pieska. Mix kundelka i jamnika szorstkowlosego.Ok 1roku. Sliczne malenstwo tak strasznie plakało, tak szczekało, wyło, szukało swojego opiekuna, ktory tak potwornie go potraktowal!! :placz:Błakal sie pod moim domem nawołujac swojego pana, zdezorientowany, przerazony, z łancuchem u szyi. Na wasikach, brodce i brzuszku pelno bylo lodu, a łapki miał zmarzniete, az zadzierał je. Stad jego nowe imię - Sopel. Jest to piesek idealny dla osoby na emeryturze, dlugo przebywającej w domu, gdyz Sopelek bardzo płacze gdy sie go zostawia samego. Pewnie tez z tego wzgledu został porzucony.:placz: Zna zasady panujace w domu, wiec pewnie byl domowym pieskiem, sygnalizuje potrzeby, bawi sie swoją piłeczką, nie absorbuje sobą...Ulozy sie u Twoich stóp i zasnie. Przesypia ładnie noc. Bardzo potrzebuje czlowieka, garnie sie do niego, jest przesłodki, naprawde!! Tak sie cieszy, jak wraca sie do domku, ze az popiskuje... Do konca tygodnia mąz jest na urlopie to z nim siedzi w domu, ale od poniedzialku nie ma nas po 11 godzin i nie mozemy go zatrzymac:((( On sie zaplacze na smierć a i sasiedzi przy wynajetym przez nas mieszkaniu bedą sie skarzyc i mozemy wyladowac z psem na dworze.Jesli nie bedzie innego wyjscia bedziemy zmuszeni oddac go do schroniska, czego BARDZO nie chcemy, bo jest tak kochany, ufny i otwarty, ze nie mozna tego zaprzepascic...Pomocy!!!

Malenstwo jest ze Świdwina - zachodnio - pomorskie

Uwaga malenstwo juz w dt platnym w Szczecinie!!:multi: 150zł/m-c!!(załozylam za niego pieniazki na pobyt w platnim dt za luty)

zbieramy deklaracje stałe:
Danal - 5zł:multi:
Nemko - 50zł
Majuska- 10zł:multi:
Ubocze- 10zł:multi:
AlfaLS - 10zł:multi:

Brakuje nam jeszcze "tylko" 80 zł deklaracji stałych! Prosimy!

deklaracje jednorazowe:
Nikus - 10zł:multi:
Poker - 20zł:multi:
Carolinascotties: 50zł:multi:

+ew. od lutego jakies pieniazki od zuzy911 :lol:
+ czesc funduszy z bazarku od Florentynki :cool3:
razem na dzis "mamy" 165zł

WIADOMOSCI Z OSTATNIEJ CHWILI:
Sopelek 13go lutego zostal wydany do dt w Szczecinie. Wczoraj otrzymałam telefon z Tozu, ze został potracony przez samochod i jest do odebrania w TOZ-ie.:angryy: Na szczescie skonczylo sie na potluczeniach, mial zrobione rtg, podany antybiotyk i p/w bolowe leki. Zadnej wiadomosci z Dt nie otrzymałam!! :angryy:W sobote zabieram go do siebie na "kwarantanne". Tyle przeszedł ostatnio.:placz: Pilnie szukamy dt i ds!!! To przekochany pies!!!

A oto rozliczenie: wpłaty i cegiełki. Pisze stan konta sopelka na "dziś" tj. 21.02:
Na Sopelka od AlfyLS - 10zł
Carolinascotties - dla Sopelka - 50zł
Dla Sopelka Nikus - 10zł
Karolina Marta D...- 5zł(cegiełka)
Obraczus87 - 5zł (cegiełka)
Ellig - 10zł (cegiełki)
Ubocze - deklaracja za 2 m-ce + cegiełka = 25zł
Kass999- 5zł (cegiełka)
Wunia - 10zł (cegiełki)
Natalia Ewelina K...-5zł
Dzika_figa - 10zł (cegiełki)
Jo37 - 10zł (cegiełki)
Magda_K - 10zł (cegiełki)
Nemko - 55zł (cegiełka + deklaracja jednorazowa)
+45zł z bazarku mojego i Danal1983
Poker - 20zł
Danal - 10zł
florentynka - 10zł

Przelewy z 26.02.2010
Selenga - 5zł (cegiełka)
Agucha- 5zł ( cegiełka)
Agnieszka Wojcicka - 50zł
razem mamy (realnie na koncie) na dzien dzisiejszy 305zł!!
Jesli nie daj Boze kogos pominęłam prosze, piszcie!!

Pierwszy wydatek: 75zł za leczenie Sopelka po wypadku (rachunek Toz), to mamy tak:
305zł - 75zł = 230zł!!
Te pieniazki zostaly rozdysponowane na PUNCIAKA (155zł) i BUDRYSKA (75zł)

UWAGA!! wszystkie deklaracje stałe zawieszam!!Potraktuje je jako jednorazowe. Prosze juz o nie wysylanie dodatkowych pieniazkow, Sopelek juz jest w domku!!!!

:lol::lol::lol:
SOPEL ODNALAZL DOM!!!! patrzcie post 464 strona 41!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

obiecana faktura za rtg, dalej w watku jest ten paragon 30zł za leki po wypadku

• Replies 625
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki....chociaz za obecnosc....jestem zalamana. Jest taki kochany a ja nie mam nawet mozliwosci go przeszkolic...Juz troche probowalismy, ale tylko zamykaja sie drzwi a Supelek wpada w szał drapaniowo - piskowy...:(:(

Posted

Mało jest czasu, bardzo mało ...
Sytuacja nie do pozazdroszczenia ..
Jak znależć domek w tak krótkim czasie
schronisko to wiadomo ..masakra

kto przygarnie małego sierściucha

:help1::help1:

Posted

dzieki dziewczyny za wsparcie duchowe
jestem zrozpaczona....cwiczymy juz zostawanie w domu na "ekspresowo". zamykamy go w kuchni i czekamy az sie troche wyszaleje...Bedziemy mu do soboty lub niedzieli:( robili treningi...Juz odrobinke mniej piszczy;)

Posted

Masz Ci los, następna bidunia:-( Nie mam pomysłu jak pomóc.... Przychodzi mi do głowy domowy hotelik, moglibyście poszukac takiego na sam początek? Ten maluch nie może trafić do schronu, hotel pozwoli na poszukanie domku docelowego...