Jump to content
Dogomania

Dylanka (*) odeszła szczęśliwa i biega z innymi tyszakami za TM.......

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuziaM']Nasze kojce sa zrobione z siatki, wiec psiaki wlasciwie widza sie wszystkie i wszystkie moga sie przez siatke z sasiadem powachac, dotknac.
Specjalnie to zrobilam, bo wlasnie tak samo pomyslalam, ze te kojce przegrodzone deskami czy scianami betonowymi na calosci , gdzie psiaki sie generalnie nie widza wcale, nie jest dobre.
Poza tym, psiaki sa wypuszczane odziennie w grupkach i moga pobiegac po ogrodzie. Wtedy sie tez zapoznaja i ze soba i z moimi sukami, ktore sa stale na dworze.
Mysle, ze dostawianie dodatkowej budki w kojcu po pierwsze zawezi miejsce w kojcu, a po drugie ...... moze stworzyc zagrozenie, ze jednak ktores z psiakow zechce zdominowac to drugie.
Niestety takie zachowania juz mialam okazje obserwowac .... i to nawet wlasnie u psiakow z tyskiego schroniska.
A mam na mysli Balbinke i Tosie (*).
One 10 lat byly razem w schronisku, a jak zamieszkaly azem w 40 metrowej zagrodzie u mnie, to zaczely sie brzydkie zachowania Balbiny.
Pogryzla Tosie, niestety ...... nie mam nawet pojecia dlaczego .... zazdrosc moze ...... a moze wlasnie chec zdominowania znacznie slabszej Tosi ......
A jesli beda w kojcu calkiem dwie obce sobie psiny ...... trudno przewidziec ich zachowanie.
Jesli tylko Dylanka zechce wuchodzic na spacery, to bedzie je miala na poczatek na smyczy..... a potem, po blizszym poznaniu z moimi sukami, bedzie sama puszczana do ogrodu , kiedy tylko bedzie chciala.
Tak ma np. Buba, ktora jest u nas od ok. miesiaca ( z Palucha ). Ma kojec otwarty i wyhodzi sobie , kiedy chce, a jak ma ochote, to idzie do swojej budki.
Niestety, np Mika jest tak wystraszona, ze nie opuszcza za dnia budki......
Ale to sunia, ktora siusiala i zalatwiala sie pod siebie, kiedy tylko sie czlowiek do niej zblizal ( tak bylo w schronisku i zaraz po przyjezdzie do mnie , kiedy zostala wyjeta z auta ). To przerazony dzikusek .....
Byc moze, ze Dylanka jest taka sama..... ale wcale tak nie musi byc..... Moze Dylanka jest ufniejsza, mniej sie czlowieka obawia ......
Moze bedzie tak, ze szybko da sie przekonac i zaufa .....
Dagusia ( tez z tyskiego schroniska ), ktora zachowywala sie tak samo, jak teraz Mika ..... w chwili obecnej daje mi sie glaskac, cieszy sie kiedy do niej ide , prosi o smakolyczki i bierze mi je z reki ......
Trzeba bylo na to wiele czasu, ale w przypadku takich psiakow nie mozna nic robic na sile.
A jednoczesnie nie mozna im od razu dac za duzo swobody, bo po prostu one nie znaja zycia, zasad, nie ufaja , nie podejda na zawolanie..... A kazda proba scigania ich i lapania skonczy sie jescze wiekszym przerazeniem......
Mam nadzieje, ze Dylanka okaze sie ufniejsza ......[/QUOTE]

jestem pewna, że psiaki czują się u Ciebie świetnie :)
złe rzeczy słyszałam o tyskim schronie (choć teraz jest ponoć lepiej), nic dziwnego, że starowinki są znerwicowane :(

pozdrowienia dla Mikusi i Posterka!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fergilka']Ode mnie deklaracja stała 10 zł. Narazie tylko tyle mogę, jak któryś z moich deklarowiczów znajdzie domek, to podniose deklarację Dylanki. Wieczorem znajdę konto i zrobię przelew.

Nie mogę, jak patrzę na takie biedne stare czarnuszki :-([/QUOTE]

Dziękujemy, Fergilka, w imieniu biednej Dylanki!!!:multi::multi::multi:

Dziękujemy też Wszystkim, którzy zagladają, podnoszą wątek, rozsyłają...:lol::lol::lol:

To też bardzo ważne!!! Każdy chce pomóc, więc może się uda......

[FONT=Arial Black]Dylanka ma już 145 złotych deklaracji stałych...:lol:[/FONT]
[FONT=Arial Black]Do pełni szczęścia brakuje jeszcze 205 złotych...:shake::-([/FONT]

Posted

DZIEKUJĘ WSZYSTKIM KTÓRZY SIE ODEZWALI. Wiemy jak ciezko jest wyskrobac dla nich wszystkich cokolwiek,ale chocby samo wejście i podniesienie dziewczynki ,to już cos.

Posted

[quote name='UBOCZE']Dziękujemy, Fergilka, w imieniu biednej Dylanki!!!:multi::multi::multi:

Dziękujemy też Wszystkim, którzy zagladają, podnoszą wątek, rozsyłają...:lol::lol::lol:

To też bardzo ważne!!! Każdy chce pomóc, więc może się uda......

[FONT=Arial Black]Dylanka ma już 145 złotych deklaracji stałych...:lol:[/FONT]
[FONT=Arial Black]Do pełni szczęścia brakuje jeszcze 2005 złotych...:shake::-([/FONT][/QUOTE]

UBOCZE nie strasz ludzi 2005 ???? jedno zero za dużo:)

Posted

Jest jakiś koszmarny zastój za adopcjami. Na kilkanaście "moich", "deklaracyjnych" psiaków z DT i hotelików ostatnio tylko jeden poszedł do DT, a jeden, niestety, odszedł za TM...:-(
Wszyscy ci, których wcześniej prosiłem i nie zawodzili, wrzucając zawsze te kilka złotych, teraz sami liczą każdy grosz, zbierając na bidy podobne do Dylanki...:shake:

Ale dla Dylanki to już drugie podejście. Dwa lata temu się nie udało, a teraz?
Aż boję się odpowiadać na to pytanie...:shake:

Posted

[quote name='Javena']UBOCZE nie strasz ludzi 2005 ???? jedno zero za dużo:)[/QUOTE]

Już poprawiłem...:oops:

[FONT=Arial Black]Trzeba uzbierać jeszcze 205 złotych deklaracji...:roll:[/FONT]

Posted

[SIZE=3]Słońce świeci w smętne ranki[/SIZE]
[SIZE=3]W schronie starsza psina siedzi...[/SIZE]
[SIZE=3]Nie ma słońca dla Dylanki,[/SIZE]
[SIZE=3]A czas leci, leci, leci........[/SIZE]

[SIZE=2]Dylanka prosi o wsparcie choć paroma złotówkami. Ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka...[/SIZE]
[SIZE=2]Założony dwa lata temu wątek Dylanki wygasł już po trzech stronach. Teraz kochana psina ma 145 złotych miesięcznych deklaracji. Jest więc lepiej niż było, ale czy zdążymy jej pomóc???[/SIZE]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_egcqc76ndII/ScFD9ONxfoI/AAAAAAAABgg/4y1or1W053s/DSC_0220.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='UBOCZE'][SIZE=3]Słońce świeci w smętne ranki[/SIZE]
[SIZE=3]W schronie starsza psina siedzi...[/SIZE]
[SIZE=3]Nie ma słońca dla Dylanki,[/SIZE]
[SIZE=3]A czas leci, leci, leci........[/SIZE]

[SIZE=2]Dylanka prosi o wsparcie choć paroma złotówkami. Ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka...[/SIZE]
[SIZE=2]Założony dwa lata temu wątek Dylanki wygasł już po trzech stronach. Teraz kochana psina ma 145 złotych miesięcznych deklaracji. Jest więc lepiej niż było, ale czy zdążymy jej pomóc???[/SIZE]

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_egcqc76ndII/ScFD9ONxfoI/AAAAAAAABgg/4y1or1W053s/DSC_0220.JPG[/IMG][/QUOTE]

UBOCZE musimy zdążyć jej pomóc - nie ma siły!!!!!:mad: Ona jak teraz nie wyjdzie to nie wyjdzie już nigdy:shake:, bo nie jest łatwo znaleźć tyle osób, które chcą pomóc. Tyle osób, które w teraz mają dobro Dylanki na sercu. Poza tym mamy już 145 zł. deklaracji i tego też nie możemy zmarnować. Myślę że jak zbierzemy 250 zł deklaracji to możemy poważnie myśleć o wyciąganiu Dylanki. A do tych 250 już przecież niedaleko, nie...:evil_lol:

Fergilka dzięki za deklarację:multi: Konto wysyłam na PW;)

Posted

[quote name='maciaszek']Przelałam swoją wpłatę. Poszło 14 zł. Tytuł wpłaty: "od maciaszek dla Dylanki, darowizna".[/QUOTE]
Maciaszek, bardzo dziękujemy!!!!!!!

Posted

Ja wpłaciłam 10 zł za dwa miesiące,ale to nie znaczy,że na tym koniec. Może sprzedam troche złomu złotego u jubilera,cos tam sie uzbiera,to wysle.

Posted

[FONT=Arial Black]Deklaracje stałe:[/FONT]

[COLOR=#0000ff]UBOCZE 25 zł. od marca[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]AlfaLS 20 zł. od marca[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]filcant 20 zł.[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Nikus 10 zł.[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Javena 5 zł.[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Agata51 10 zł. od marca[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]córeczka filcant 10 zł.[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]Grosziwo 30 zł. od marca[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]milcia17 5 zł.[/COLOR]
[COLOR=#0000ff]fergilka 10 zł.[/COLOR]

[COLOR=#0000ff][B]RAZEM 145 ZŁ[/B].[/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[IMG]http://lh3.ggpht.com/_egcqc76ndII/ScFD9ONxfoI/AAAAAAAABgg/4y1or1W053s/DSC_0220.JPG[/IMG]

[FONT=Arial Black]Staruszka Dylanka ma już 145 złotych deklaracji stałych i bardzo prosi jeszcze choć o kilka złotych wsparcia...[/FONT]

Posted

Moja deklaracja na Dylanke przelana. Cioteczki a nie pomyślałyście żeby może allegro cegiełkowe suńce zrobić ?? Cegiełka po 5zł na przykład, zawsze ktoś wpłaci i na bieżące wydatki będzie lub na pierwszy miesiąc hoteliku i Dylanka mogłby dać dyla ze schronu :-)
Tak tylko pytam..

Posted

Nie wiem ,jak to jest z allegro ,ale chyba to moze tylko jakas fundacja organizowac. Moze inne cioteczki wiedzą lepiej? Dobre by to było. Na allegro dosć dużo ludzi wpłaca nawet poza dogo.